filmkorndk

Vi bliver MEGA glade, hvis du Liker vores side.

Huggers filmår 2015

filmkorn.dk grafik kolonFILMARTIKEL

Huggers filmår 2015, , film, plakat, poster, artwork

© Black Bear Pictures

Af 9. jan. 2016

2 kommentarer

Huggers bedste og værste filmoplevelser i 2015

Filmkorns faste anmelder, Hugger, har kigget tilbage på filmåret 2015. Her er hans bud på årets bedste og værste film. Hugger har naturligvis ikke set alle film i løbet af året. Husk på, at filmkorn.dk betaler for deres biografture af egen lomme.

De bedsteThe Imitation Game
Intens og interessant historisk drama, der udover en storspillende Benedict Cumberbatch i hovedrollen, ligeledes havde et særdeles godt skrevet manuskript og en tæt instruktion, der sikrede en rigtig god filmoplevelse. Filmen formår at være både historisk interessant og samtidig relevant i forhold til nutiden, og filmens budskaber og den sande historie, den er baseret på, er lige dele tragisk, hjerteskærende og skræmmende. Vi var så tæt på at tabe 2. verdenskrig, og denne film viser præcist, hvor det hele vendte! Verdensklasse!

Pride
Britisk socialrealisme, når det er bedst. Pride beviser, at en film ikke behøver opstyltet (melo)drama eller overdreven humor og storladen musik, for at være både rørende, interessant og gribende. Pride handler om modsætninger, der sammen kæmper for en større sag, en sand historie, der er hjertevarm og ligeså relevant i dag som dengang, den udspillede sig i virkeligheden. Filmen er lavet med stor kærlighed til realismen, med fokus på den gode historie og med en sikker hånd fra både manuskriptforfatter og instruktør. Og så spiller alle de store engelske skuespillere i filmen med stor overbevisning og indlevelse. En lille hyggelig filmperle!

Big Hero 6
Der var også noget for ungerne. Big Hero 6 viste sig at være en hæsblæsende superheltehistorie, der var både rørende og spændende, med solid humor for både børn og voksne, og med en (anti)helt i form af en oppustelig robot, der gik lige i hjertet og en historie, der virkede på alle planer. En overraskelse for mig, da jeg ikke forventede meget, men filmen har allerede indskrevet sig i animationshistorien som en af de helt store, og det med rette.

De to værsteTaken 3
Ualmindelig ringe, ustruktureret, ligegyldig og tandløs 3’er til en to’er, der var ligeså ringe, i et forsøg på at tjene flere penge på en 1’er, der var overraskende intens og effektiv. At Liam Neeson vil lægge navn til denne film er et endnu større mysterium end at han ville lægge navn til 2’eren. Aldrig mere Taken, tror ikke jeg vil kunne klare en 4’er!

Crimson Peak
Filmen begynder effektivt og virker som et stensikkert hit fra instruktør Giullermo Del Toro, men instruktør og manuskriptforfatter kan åbenbart ikke lade historien bære sig selv, og det hele falder sammen stykke for stykke igennem filmens anden halvdel, hvor intelligent thrillergys erstattes af billige skræmmerier og ligegyldige kampscener og en afslutningssekvens, der er så overforklarende, at selv den mest tungnemme og uerfarne filmgænger kan følge med. En skam, for filmen virkede som om den kunne være blevet et rigtig godt stykke håndværk.filmkorn.dk grafik kolonKOMMENTARER

Skriv kommentar til 'Huggers filmår 2015'.


Navn


Spamkontrol - skriv tallet 4 med bogstaver: 

Kommentar


E-mail - bliv opdateret ved nye indlæg i denne tråd.
Frivilligt felt! - din e-mail benyttes kun til denne service.


filmkorn.dk - Info og kontaktoplysninger

Hvem er vi?
Filmkorn.dk er en seriøs hobbyblog bestyret af de to højpandede filmentusiaster Hugger og Gabriel. Bloggen blev startet i 2009 under navnet navlefnuller.dk

Hvorfor filmkorn?
Det kan synes underligt, at kalde en filmside for filmkorn i en tid, hvor de analoge filmmedier er på kraftigt tilbagetog. Og så alligevel ikke; for det digitale filmmedie bruges sjovt nok ikke kun til at skabe klinisk perfekte billeder, men også til at manipulere med de digitale pixels, som må siges at være filmkornets afløser. Foto-apps som Instagram o.lign. er blevet kæmpe successer fordi de giver brugeren mulighed for at genskabe fordums tids analoge kendetegn, som bl.a. er filmkornet.

Filmkornet lever med andre ord i bedste velgående og bygger på underlig vis bro mellem de gamle og de nye medier. Se blot de mange foraer på internettet, hvor voldsomme diskussioner finder sted, hver eneste gang en filmklassiker er blevet digitalt restaureret, og teknikerne har formastet sig til at fjerne alt, hvad der kan minde om filmkorn i billedet. Den diskussion vil vi nu ikke gå ind i. Vi vil blot konstatere, at filmkornet åbenbart er kommet for at blive.

Hvad vil vi?
På filmkorn.dk vil vi anmelde film, og vi vil diskutere film. Vi håber du vil være med til at skabe et interessant site ved at kommentere vores skriblerier.

Filmkorn.dk er et hobbyprojekt, så forvent ikke en uudtømmelig kilde af anmeldelser, men en hyggelig, lille side, hvor vi skriver om film, når tiden er til det, og når vi synes, der er noget interessant at skrive om.

Hvordan anmelder vi?
Som udgangspunkt ud fra værkets præmisser og kvalitetsmæssige håndværk.
Vi vurderer en film i forhold til genre og formål - er der lagt op til underholdning eller eftertænksomhed og hvordan klarer filmen sig på disse punkter. En anmeldelse vil altid være en subjektiv vurdering - husk det!

Karakterskala:


Fremragende


Meget god


God


Middelmådig eller kedelig


Dårlig


Umådeligt dårlig

Reklamer:
Dem gør vi os ikke rigtigt i. Vi tjener ingen penge på vores anmeldelser. Vi skriver dem udelukkende for sjov - fordi film interesserer os.

Copyright:
Al tekst på siden tilhører de oprindelige forfattere som angivet ved hver enkelt artikel. Du må gerne citere fra filmkorn.dk med kildeangivelse.
Billeder brugt i anmeldelser og lignende tilhører de respektive udgivere i henhold til loven om ophavsret.

Kontakt os:
Ønsker du at kontakte os, kan du skrive en mail til os.

Filmkorn RSS-feed

Blogdesign ©, håndkodning og SEO af Peter Gabriel.

Redaktør: Peter Gabriel.

Optimized for Safari and Firefox web browsers [Valid RSS] 

 
A Star Is Born
A Star Is Born, Bradley Cooper, film, plakat, poster, artwork
A Star Is Born er et remake af et remake af et remake. Ja, Hollywood er ikke særligt opfindsomme længere, og man graver dybere o ...
Læs anmeldelsen
Aquaman
Aquaman, James Wan, film, plakat, poster, artwork
Der lægges hårdt ud med en alt for stramt klippet forhistorie om Aquamans forældre, der i Temuera Morrisons og Nicole Kidmans f ...
Læs anmeldelsen
Den tid på året
Den tid på året, Paprika Steen, film, plakat, poster, artwork
Dysfuktionalitet er ligeså synonymt med jul som brunkager og gløgg. Jeg tror ikke der findes nogen, der ikke kan genkende mi ...
Læs anmeldelsen
Overlord, Julius Avery, film, plakat, poster, artwork Halloween, David Gordon Green, film, plakat, poster, artwork The Predator, Shane Black, film, plakat, poster, artwork The Equalizer 2, Antoine Fuqua, film, plakat, poster, artwork The Meg, Megalodon, Jon Turteltaub, film, plakat, poster, artwork Mission: Impossible - Fallout, MI6, Christopher McQuarrie, film, plakat, poster, artwork

Karakter-gennemsnit (0 film)

2019