filmkorndk

Vi bliver MEGA glade, hvis du Liker vores side.

Gabriels filmår 2015

filmkorn.dk grafik kolonFILMARTIKEL

Gabriels filmår 2015, , film, plakat, poster, artwork

© Sony Pictures Entertainment

Af 9. jan. 2016

Skriv kommentar

Gabriels bedste og værste filmoplevelser i 2015

Filmkorns faste anmelder, Gabriel, har kigget tilbage på filmåret 2015. Her er hans bud på årets bedste og værste film. Gabriel har naturligvis ikke set alle film i løbet af året. Husk på, at filmkorn.dk betaler for deres biografture af egen lomme.
De bedste


The Walk
En film på listen som jeg ikke nåede at anmelde her på filmkorn. The Walk er en medrivende, velspillet og svimlende flot film, der mindede mig om, hvorfor jeg elsker at gå i biografen. Højdeskræksfremkaldende flotte scener og en underholdende historie bygget op som en kupfilm. Og så giver 3D for en gang skyld mening. En film der SKAL ses på et stort lærred.

The Martian
Ridley Scotts vel nok mest helstøbte film i årevis. Matt Damon er fantastisk. Historien er medrivende. En film der efterlader tilskueren med et ganske vist naivt, men også dejligt positivt budskab om, at vi mennesker nok skal stå sammen, når det virkeligt gælder. En klassisk Robinsonade. Hverken mere eller mindre.

Kingsman: The Secret Service
Vi er ude på overdrevet, men Kingsman: The Secret Service har alt det jeg har efterlyst fra Craig-æraens Bond-film, der er endt som generiske actionfilm uden den følelse af eskapisme, som gennemsyrede de gamle Bond-film, hvor man blev transporteret væk fra dagligdagens trumerum. Det er vildt, vanvittigt og utroligt underholdende. Colin Firth er sublim!

De værste


Blackhat
Michael Mann er helt afsporet i dette ubehjælpelige forsøg på at lave en aktuel cyberthriller. Praktisk talt intet fungerer, og jeg har ondt af Chris Hemsworth, der kæmper med et rodet manuskript og sikkert også en fortvivlelse over at medvirke i en gammel mesters makværk.

Chappie
Neill Blomkamp lavede den fantastiske Discrict 9, men allerede i næste film, Elysium, fik jeg mine bange anelser. Var han en engangfornøjelse? Chappie leder mig tættere på et definitivt svar, men jeg er stadigvæk ikke helt overbevist. Chappie er på papiret en sød og tankevækkende film, men trækkes ned af ulideligt dårligt skuespil og nogle generelt meget lidt charmerende skuespillere. Neill Blomkamp får en sidste chance, når han præsenterer sin Alien-film, der forhåbentlig kommer kort tid efter Ridley Scotts Prometheus-fortsættelse. Måske Scott kan holde ham i kort snor, for knægten kan jo et eller andet.filmkorn.dk grafik kolonKOMMENTARER

Skriv kommentar til 'Gabriels filmår 2015'.


Navn


Spamkontrol - skriv tallet 4 med bogstaver: 

Kommentar


E-mail - bliv opdateret ved nye indlæg i denne tråd.
Frivilligt felt! - din e-mail benyttes kun til denne service.


filmkorn.dk - Info og kontaktoplysninger

Hvem er vi?
Filmkorn.dk er en seriøs hobbyblog bestyret af de to højpandede filmentusiaster Hugger og Gabriel. Bloggen blev startet i 2009 under navnet navlefnuller.dk

Hvorfor filmkorn?
Det kan synes underligt, at kalde en filmside for filmkorn i en tid, hvor de analoge filmmedier er på kraftigt tilbagetog. Og så alligevel ikke; for det digitale filmmedie bruges sjovt nok ikke kun til at skabe klinisk perfekte billeder, men også til at manipulere med de digitale pixels, som må siges at være filmkornets afløser. Foto-apps som Instagram o.lign. er blevet kæmpe successer fordi de giver brugeren mulighed for at genskabe fordums tids analoge kendetegn, som bl.a. er filmkornet.

Filmkornet lever med andre ord i bedste velgående og bygger på underlig vis bro mellem de gamle og de nye medier. Se blot de mange foraer på internettet, hvor voldsomme diskussioner finder sted, hver eneste gang en filmklassiker er blevet digitalt restaureret, og teknikerne har formastet sig til at fjerne alt, hvad der kan minde om filmkorn i billedet. Den diskussion vil vi nu ikke gå ind i. Vi vil blot konstatere, at filmkornet åbenbart er kommet for at blive.

Hvad vil vi?
På filmkorn.dk vil vi anmelde film, og vi vil diskutere film. Vi håber du vil være med til at skabe et interessant site ved at kommentere vores skriblerier.

Filmkorn.dk er et hobbyprojekt, så forvent ikke en uudtømmelig kilde af anmeldelser, men en hyggelig, lille side, hvor vi skriver om film, når tiden er til det, og når vi synes, der er noget interessant at skrive om.

Hvordan anmelder vi?
Som udgangspunkt ud fra værkets præmisser og kvalitetsmæssige håndværk.
Vi vurderer en film i forhold til genre og formål - er der lagt op til underholdning eller eftertænksomhed og hvordan klarer filmen sig på disse punkter. En anmeldelse vil altid være en subjektiv vurdering - husk det!

Karakterskala:


Fremragende


Meget god


God


Middelmådig eller kedelig


Dårlig


Umådeligt dårlig

Reklamer:
Dem gør vi os ikke rigtigt i. Vi tjener ingen penge på vores anmeldelser. Vi skriver dem udelukkende for sjov - fordi film interesserer os.

Copyright:
Al tekst på siden tilhører de oprindelige forfattere som angivet ved hver enkelt artikel. Du må gerne citere fra filmkorn.dk med kildeangivelse.
Billeder brugt i anmeldelser og lignende tilhører de respektive udgivere i henhold til loven om ophavsret.

Kontakt os:
Ønsker du at kontakte os, kan du skrive en mail til os.

Filmkorn RSS-feed

Blogdesign ©, håndkodning og SEO af Peter Gabriel.

Redaktør: Peter Gabriel.

Optimized for Safari and Firefox web browsers [Valid RSS] 

 
Skyscraper
Skyscraper, Rawson Marshall Thurber, film, plakat, poster, artwork
"Rock bottom" er det ikke ligefrem, filmen stinker ikke fuldstændigt. Den vil gerne være et mix mellem klassikere som 'The Tower ...
Læs anmeldelsen
Hereditary
Hereditary, Ondskabens hus, Ari Aster, film, plakat, poster, artwork
Det er efterhånden kutyme, når nye gyserfilm skal lanceres, at der op til premieren meldes om skrækslagne publikummer, udvandri ...
Læs anmeldelsen
Den skyldige
Den skyldige, The Guilty, Gustav Möller, film, plakat, poster, artwork
Bulder og brag, effekter og overdreven action og ikke mindst enorme svulstige budgetter dominerer biograferne i disse tider, hvor ...
Læs anmeldelsen
Jurassic World: Fallen Kingdom, Jurassic World 2, J.A. Bayona, film, plakat, poster, artwork Solo: A Star Wars Story, Ron Howard, film, plakat, poster, artwork Lucky, John Carroll Lynch, film, plakat, poster, artwork Deadpool 2, David Leitch, film, plakat, poster, artwork Avengers: Infinity War, Anthony Russo, Joe Russo, film, plakat, poster, artwork A Quiet Place, John Krasinski, film, plakat, poster, artwork

Karakter-gennemsnit (20 film)

2018