filmkorndk

Vi bliver MEGA glade, hvis du Liker vores side.

90'ernes bedste film ifølge Hugger

filmkorn.dk grafik kolonFILMARTIKEL

90'ernes bedste film ifølge Hugger, , The Big Lebowski, film, plakat, poster, artwork

Af 10. jun. 2010

4 kommentarer

The Big Lebowski (1998)
Sjov, underfundig, underlig og helt igennem mesterlig historie uden reel historie men med pædofile bowlere, nihilister, Saddam Hussein og naturligvis Gud i form af en Cowboy. Jeff Bridges er suveræn i rollen som ”The Dude”, hvis liv vendes op og ned og på siden og op igen, i øvrigt uden at han lægger meget mærke til det, mens John Goodmans præstation beviser, at han er et kæmpe komisk talent. Ren Coen-magi, rendyrket filmglæde og helt igennem en fantastisk oplevelse.Funny Games (1997)
Den eneste ikke engelsk-sprogede film på min liste. Denne film undgik jeg i 13 år, før den endelig nåede mig. En mere forfærdelig og grotesk oplevelse på film, skal man lede længe efter. Fremragende udtænkt, brutal og simpel og helt igennem fantastisk er denne film, der med sine metaplaner, sydende dialog og mesterlige instruktion fra Michael Haneke er en af de bedste film, jeg nogensinde har set.The Matrix (1999)
Sjældent er tæppet blevet sparket så grundigt væk under biografgængerne, som da Carrie Ann Moss 10 minutter inde i filmen hang i luften og med usvigelig sikkerhed ordner 10 betjente med skydevåben. En fejende flot film, der formåede at skabe sin egen niche og danne grundlag for ”bullet-time” action, misbrugt i mange, for mange, film efterfølgende, men aldrig overgået. Og der findes kun én Matrix film, uanset hvad andre måtte mene!Se7en (1995)
Kevin Spacey fik sit gennembrud med denne film, der er så djævelsk godt skruet sammen, at den fanger dig fra første frame. Et diabolsk manuskript, fremragende præstationer på alle pladser fra blandt andet Brad Pitt, Morgan Freeman og Gwyneth Paltrow sikrer, at denne mordthriller satte sig solidt fast i folks bevidsthed. Smukt filmet, indeholdende den mest intense skududveksling jeg kan mindes og naturligvis med et smukt twist til at afrunde et genialt plot.Silence of the Lambs (1991)
Et mesterværk, hvor Anthony Hopkins for alvor slog fast, at han er en fremragende skuespiller. Hans portræt af den menneskeædende psykolog Hannibal Lecter er et iskoldt bekendtskab, og sjældent har man siddet og set en film med så klamme hænder mens man rent faktisk jublede ved filmens afslutning, hvor kanniballægen var fri til at hygge sig. Jody Fosters ambitiøse og uerfarne agent er ligeledes flot portrætteret!Shawshank Redemption (1994)
Ligger nummer et på IMDB. Måske er den højt placeret, men denne Stephen King filmatisering er blandt de bedst, der er lavet. Solidt skuespil og et medrivende og spændende plot gør, at filmen med sin feel good slutning er blandt alle tiders bedste film, en klassiker, der ikke kan ignoreres.12 Monkeys (1995)
Terry Gilliams futuristiske thrilleractiondramakomedie, ja, den har det meste, herunder et fabelagtigt plot, medrivende scenerier og twist og turns undervejs. Willis beviser i denne film, at han rent faktisk kan spille skuespil og filmen er en lang rejse gennem Gilliams meget specielle univers, krydret med både humor og action, intelligent sciencefiction, mere af det tak!The Sixth Sense (1999)
M. Night Shyamalan slog med denne film fast, at han er en mesterinstruktør. Filmens plot er en blanding af thriller, gyser og drama, og filmens twistslutning af blandt filmhistoriens allerbedste og mest mindeværdige. Haley Joel Osment spiller rollen som den lille dreng perfekt, og skønt både han og Shamyalan efterfølgende er faldet en del af på den, så fornægter talentet hos dem begge sig ikke i denne fremragende film.Unforgiven (1992)
”For helvede Clint, hvornår rydder du ud???”. Sådan råbte en biografgænger midt under denne western, hvor Clint Eastwood igen brillerede som instruktør. En solid og spændende western med temaer som alderdom, anger og tab af fordums styrke. Clinten skal grueligt meget igennem i denne film, der med sin realisme og dybdeborende karakterportrætter må siges at være et mesterværk. Og så rytter Clint jo ud, det tager bare sin tid!Braveheart (1995)
I 1995 fik ”sværd-og-sandal-genren” for alvor sin debut indenfor populærkulturen. Et drabeligt udstyrsstykke med masser af blod, våben, råben og mudder og stunts. Mel Gibsons film har svagheder, men som indspark til en på det tidspunkt nicheramt genre, må den siges at ramme 100% plet. Den er dybt underholdene og meget flot udført og kampscenerne og ikke mindst Gibsons meget omtalte ”freedom-speech” er sidenhen forsøgt matchet og/eller overgået, men kun få film er lykkedes i den henseende, og der skulle reelt gå 10-12 år, før Ringenes Herre viste, at det godt kan lade sig gøre.Boblere:

Reservoir Dogs, Lion King, American Beauty, Tombstone, The Nightmare Before Christmas, The Usual Suspects, Almost Famous og samtlige Coen-brødrefilmfilmkorn.dk grafik kolonKOMMENTARER

Skriv kommentar til '90'ernes bedste film ifølge Hugger'.


Navn


Spamkontrol - skriv tallet 4 med bogstaver: 

Kommentar


E-mail - bliv opdateret ved nye indlæg i denne tråd.
Frivilligt felt! - din e-mail benyttes kun til denne service.


filmkorn.dk - Info og kontaktoplysninger

Hvem er vi?
Filmkorn.dk er en seriøs hobbyblog bestyret af de to højpandede filmentusiaster Hugger og Gabriel. Bloggen blev startet i 2009 under navnet navlefnuller.dk

Hvorfor filmkorn?
Det kan synes underligt, at kalde en filmside for filmkorn i en tid, hvor de analoge filmmedier er på kraftigt tilbagetog. Og så alligevel ikke; for det digitale filmmedie bruges sjovt nok ikke kun til at skabe klinisk perfekte billeder, men også til at manipulere med de digitale pixels, som må siges at være filmkornets afløser. Foto-apps som Instagram o.lign. er blevet kæmpe successer fordi de giver brugeren mulighed for at genskabe fordums tids analoge kendetegn, som bl.a. er filmkornet.

Filmkornet lever med andre ord i bedste velgående og bygger på underlig vis bro mellem de gamle og de nye medier. Se blot de mange foraer på internettet, hvor voldsomme diskussioner finder sted, hver eneste gang en filmklassiker er blevet digitalt restaureret, og teknikerne har formastet sig til at fjerne alt, hvad der kan minde om filmkorn i billedet. Den diskussion vil vi nu ikke gå ind i. Vi vil blot konstatere, at filmkornet åbenbart er kommet for at blive.

Hvad vil vi?
På filmkorn.dk vil vi anmelde film, og vi vil diskutere film. Vi håber du vil være med til at skabe et interessant site ved at kommentere vores skriblerier.

Filmkorn.dk er et hobbyprojekt, så forvent ikke en uudtømmelig kilde af anmeldelser, men en hyggelig, lille side, hvor vi skriver om film, når tiden er til det, og når vi synes, der er noget interessant at skrive om.

Hvordan anmelder vi?
Som udgangspunkt ud fra værkets præmisser og kvalitetsmæssige håndværk.
Vi vurderer en film i forhold til genre og formål - er der lagt op til underholdning eller eftertænksomhed og hvordan klarer filmen sig på disse punkter. En anmeldelse vil altid være en subjektiv vurdering - husk det!

Karakterskala:


Fremragende


Meget god


God


Middelmådig eller kedelig


Dårlig


Umådeligt dårlig

Reklamer:
Dem gør vi os ikke rigtigt i. Vi tjener ingen penge på vores anmeldelser. Vi skriver dem udelukkende for sjov - fordi film interesserer os.

Copyright:
Al tekst på siden tilhører de oprindelige forfattere som angivet ved hver enkelt artikel. Du må gerne citere fra filmkorn.dk med kildeangivelse.
Billeder brugt i anmeldelser og lignende tilhører de respektive udgivere i henhold til loven om ophavsret.

Kontakt os:
Ønsker du at kontakte os, kan du skrive en mail til os.

Filmkorn RSS-feed

Blogdesign ©, håndkodning og SEO af Peter Gabriel.

Redaktør: Peter Gabriel.

Optimized for Safari and Firefox web browsers [Valid RSS] 

 
A Star Is Born
A Star Is Born, Bradley Cooper, film, plakat, poster, artwork
A Star Is Born er et remake af et remake af et remake. Ja, Hollywood er ikke særligt opfindsomme længere, og man graver dybere o ...
Læs anmeldelsen
Aquaman
Aquaman, James Wan, film, plakat, poster, artwork
Der lægges hårdt ud med en alt for stramt klippet forhistorie om Aquamans forældre, der i Temuera Morrisons og Nicole Kidmans f ...
Læs anmeldelsen
Den tid på året
Den tid på året, Paprika Steen, film, plakat, poster, artwork
Dysfuktionalitet er ligeså synonymt med jul som brunkager og gløgg. Jeg tror ikke der findes nogen, der ikke kan genkende mi ...
Læs anmeldelsen
Overlord, Julius Avery, film, plakat, poster, artwork Halloween, David Gordon Green, film, plakat, poster, artwork The Predator, Shane Black, film, plakat, poster, artwork The Equalizer 2, Antoine Fuqua, film, plakat, poster, artwork The Meg, Megalodon, Jon Turteltaub, film, plakat, poster, artwork Mission: Impossible - Fallout, MI6, Christopher McQuarrie, film, plakat, poster, artwork

Karakter-gennemsnit (0 film)

2019