filmkorndk

Vi bliver MEGA glade, hvis du Liker vores side.

90'ernes bedste film ifølge Gabriel

filmkorn.dk grafik kolonFILMARTIKEL

90'ernes bedste film ifølge Gabriel, , Contact, film, plakat, poster, artwork

Af 10. jun. 2010

13 kommentarer

Contact (1997)


For nogen er 'Contact' verdens mest kedelige film. For mig er det en af verdens bedste film. Med sit intelligente manuskript af supertænkeren Carl Sagan rammer 'Contact' en nerve, i det verdenssamfund vi lever i, hvor tro og fakta ofte betragtes som to uforenlige størrelser, og hvor politiske og økonomiske interesser styrer verden på godt og ondt. Hyperintelligent film om det at være menneske og det at tro på noget, hvad enten det er religion eller som i filmen; Ellys håb om at skabe kontakt med udenjordiske væsener. Genial film for det tænkende menneske.

Funny Games (1997)


Tyske Michael Haneke sparkede i den grad tæppet væk under mig med 'Funny Games'. Med sin enkle opbygning og utallige brud på velkendte filmkonventioner lærte filmen mig - og forhåbentlig også andre - noget om den voldskultur på film vi som publikum dyrker og tager for givet. En virkelig ubehaglig film med et klokkeklart og meget relevant budskab.

Twelve Monkeys (1995)


En af de sidste årtiers bedste science fiction-film med et fantastisk plot, glimrende skuespillerpræstationer og et opfindsomt harmonikascore af Paul Buckmaster. En udfordrende film der tåler utallige gensyn. Terry Gilliams bedste?

Fight Club (1999)


'Fight Club' er én lang syngende lussing til den vestlige kulturs kapitalisme, materialisme og selvoptagethed. Sublimt iscenesat af David Fincher og lige så sublimt spillet af Brad Pitt og Edward Norton. Fræk, provokerende, tankevækkende. Hvad mere kan man ønske sig?

Eyes Wide Shut (1999)


Stanley Kubricks sidste film. En stemningsmættet menneskelig rejse ud i kærlighed, tillid, sex og lyst. Filmen er forbandet sexet, velspillet og opslugende. Et flot farvel fra en af vor tids største og mest modige instruktører.

The Talented Mr. Ripley (1999)


En ofte overset filmperle - iscenesat af nu afdøde Anthony Minghella. Konstant spændende med superb dialog, intens stemning og fremragende skuespillerpræstationer fra især Matt Damon, Philip Seymour Hoffman og Jude Law. Som en god roman er filmen umulig at slippe. Et mesterværk!

Silence of the Lambs (1991)


"Put the lotion in the basket". Jonathan Demme overraskede alle og tog Oscar-akademiet med storm, da han i 1991 gav os denne imminente thriller. Anthony Hopkins skrev sig ind i filmhistorien med sit portræt af Hannibal Lecter, og Jodie Foster viste os en skrøbelighed og styrke i filmens heltinde, der vækkede minder om Sigourney Weavers Oscarnominerede præstation i James Camerons 'Aliens' fra 1986. En klassiker, der ikke har mistet hverken stemning eller indvirkning siden den havde premiere for snart 20 år siden.

The Shawshank Redemption (1994)


Sentimental, manipulerende og publikumsleflende; jovist, men når det hele er skruet så forbandet godt sammen, gør det ikke spor. Rørende, barsk og yderst velspillet film om venskab, integritet og tålmodighed. En af de bedste Stephen King-filmatiseringer.

The Matrix (1999)


En milepæl på flere områder der dannede skole for mere eller mindre opfindsomme efterligninger - inkl. de to fortsættelser, der aldrig nåede etterens friskhed og intelligens. Ud over nyskabende effekter er filmen et udfordrende bekendtskab, der bedre end nogen anden film fra samme periode ramte tidens ånd.

Total Recall (1990)


Paul Verhoeven beviste med 'Total Recall', at 'Robocop' ikke blot var et heldigt skud i bøssen. Baseret på 'We remeber it for you wholesale' af Philip K. Dick styrede Verhoeven med sikker hånd Arnold Schwarzenegger gennem en af de mest kulørte og underholdende actionfilm, der nogensinde er lavet. Ud over nogle for datiden helt fantastiske effekter var filmen rent faktisk spændende, og det intelligente plot udfordrede og drillede publikum med sine mange metalag.

Boblere:
Braveheart, Dances With Wolves, Pulp Fiction, Sixth Sense, Festen, Leon, Forrest Gump.filmkorn.dk grafik kolonKOMMENTARER

Skriv kommentar til '90'ernes bedste film ifølge Gabriel'.


Navn


Spamkontrol - skriv tallet 4 med bogstaver: 

Kommentar


E-mail - bliv opdateret ved nye indlæg i denne tråd.
Frivilligt felt! - din e-mail benyttes kun til denne service.


filmkorn.dk - Info og kontaktoplysninger

Hvem er vi?
Filmkorn.dk er en seriøs hobbyblog bestyret af de to højpandede filmentusiaster Hugger og Gabriel. Bloggen blev startet i 2009 under navnet navlefnuller.dk

Hvorfor filmkorn?
Det kan synes underligt, at kalde en filmside for filmkorn i en tid, hvor de analoge filmmedier er på kraftigt tilbagetog. Og så alligevel ikke; for det digitale filmmedie bruges sjovt nok ikke kun til at skabe klinisk perfekte billeder, men også til at manipulere med de digitale pixels, som må siges at være filmkornets afløser. Foto-apps som Instagram o.lign. er blevet kæmpe successer fordi de giver brugeren mulighed for at genskabe fordums tids analoge kendetegn, som bl.a. er filmkornet.

Filmkornet lever med andre ord i bedste velgående og bygger på underlig vis bro mellem de gamle og de nye medier. Se blot de mange foraer på internettet, hvor voldsomme diskussioner finder sted, hver eneste gang en filmklassiker er blevet digitalt restaureret, og teknikerne har formastet sig til at fjerne alt, hvad der kan minde om filmkorn i billedet. Den diskussion vil vi nu ikke gå ind i. Vi vil blot konstatere, at filmkornet åbenbart er kommet for at blive.

Hvad vil vi?
På filmkorn.dk vil vi anmelde film, og vi vil diskutere film. Vi håber du vil være med til at skabe et interessant site ved at kommentere vores skriblerier.

Filmkorn.dk er et hobbyprojekt, så forvent ikke en uudtømmelig kilde af anmeldelser, men en hyggelig, lille side, hvor vi skriver om film, når tiden er til det, og når vi synes, der er noget interessant at skrive om.

Hvordan anmelder vi?
Som udgangspunkt ud fra værkets præmisser og kvalitetsmæssige håndværk.
Vi vurderer en film i forhold til genre og formål - er der lagt op til underholdning eller eftertænksomhed og hvordan klarer filmen sig på disse punkter. En anmeldelse vil altid være en subjektiv vurdering - husk det!

Karakterskala:


Fremragende


Meget god


God


Middelmådig eller kedelig


Dårlig


Umådeligt dårlig

Reklamer:
Dem gør vi os ikke rigtigt i. Vi tjener ingen penge på vores anmeldelser. Vi skriver dem udelukkende for sjov - fordi film interesserer os.

Copyright:
Al tekst på siden tilhører de oprindelige forfattere som angivet ved hver enkelt artikel. Du må gerne citere fra filmkorn.dk med kildeangivelse.
Billeder brugt i anmeldelser og lignende tilhører de respektive udgivere i henhold til loven om ophavsret.

Kontakt os:
Ønsker du at kontakte os, kan du skrive en mail til os.

Filmkorn RSS-feed

Blogdesign ©, håndkodning og SEO af Peter Gabriel.

Redaktør: Peter Gabriel.

Optimized for Safari and Firefox web browsers [Valid RSS] 

 
The Predator
The Predator, Shane Black, film, plakat, poster, artwork
Der skal en vis portion selvtillid til for at bygge videre på en franchise, som begyndte med to gode film i henholdsvis 1987 og 1 ...
Læs anmeldelsen
The Equalizer 2
The Equalizer 2, Antoine Fuqua, film, plakat, poster, artwork
Den gamle 80er serie ligner ikke de indtil videre to film i Equalizer-serien. Den første film var intens og effektiv, og denne op ...
Læs anmeldelsen
The Meg
The Meg, Megalodon, Jon Turteltaub, film, plakat, poster, artwork
Film om hajer har af en eller anden grund altid fascineret filmgængere, naturligvis med Spielberg’s klassiker Jaws (1975) som y ...
Læs anmeldelsen
Mission: Impossible - Fallout, MI6, Christopher McQuarrie, film, plakat, poster, artwork Mamma Mia! Here We Go Again, Ol Parker, film, plakat, poster, artwork Sicario: Day of the Soldado, Sicario 2: Soldado, Stefano Sollima, film, plakat, poster, artwork Skyscraper, Rawson Marshall Thurber, film, plakat, poster, artwork Hereditary, Ondskabens hus, Ari Aster, film, plakat, poster, artwork Den skyldige, The Guilty, Gustav Möller, film, plakat, poster, artwork

Karakter-gennemsnit (26 film)

2018