filmkorndk

Vi bliver MEGA glade, hvis du Liker vores side.

00'ernes bedste film ifølge Hugger

filmkorn.dk grafik kolonFILMARTIKEL

00'ernes bedste film ifølge Hugger, , film, plakat, poster, artwork

Af 24. mar. 2010

13 kommentarer

Se også Gabriels top 10

1. City of God - 2002


Denne film havde premiere i 2003 og modtog med rette stor kritisk ros. Fernando Meirelles mesterfulde og brutale film vokser hver gang man ser den. Den intense og kompromisløse fremstilling af de gudeløse desperate gader i Rio er baseret på en bestseller, og handler om en grådig og kynisk verden, der har glemt slummen og de fattige i denne del af verden, hvor de rige og magtfulde vender det blinde øje til, og ordensmagten hverken kan eller vil rette op på det.
Filmen dykker dybt ned i dyndet og viser med grusom tydelighed brutaliteten og magtesløsheden, men blander smukt et glimt af menneskelighed og næstekærlighed ind i mikset. Filmens største bedrift er, at den aldrig bliver belærende eller docerende, mens kaos og blodsugydelserne ruller over lærredet. Figurerne er 3-dimensionelle og filmens næsten poetiske retfærdighed i slutningen af filmen gør filmen til årtiets smukkeste, hårdeste, barskeste og mest skelsættende oplevelse!

2. Stardust - 2007


Eventyr og drengedrømme fik frit afløb i denne smukke, poetiske og sjove film baseret på en tegneserie af Neil Gaimann. Skuespillet er på alle pladser spot-on og den allestedsnærværende engelske humor gør filmen godt. Vi tages med ud på en eventyrlig rejse, hvor gode og onde mødes, og hvor man aldrig er i tvivl om, hvem man holder med og hvorfor. Filmens romance føles smuk og rigtig, og aldrig føler man, at noget presses ned over en. Effekterne er fantastiske og i en tid, hvor mange eventyrfilm fejler stort og generelt hverken fanger eller underholder, så er denne perle af en film en dejlig oplevelse, man ikke må snyde sig selv for. Der er twists and turns og pacingen i filmen er helt i top. En kultklassiker, der vil stå øverst på ranglisten over fantastiske fortællinger, længder over årtiets andre eventyrfilm af samme type som 'Harry Potter' og 'Eragon'.

3. Dogville - 2003


Når Lars Von Trier sætter idealisme op mod den menneskelige natur, vinder sidstenævnte altid. Hans selvretfærdige og selvgode figurer bliver til sidst, hvad de hader mest i yderste ekstrem. Dogville er filmet i minimalistisk ”black-box-teater”, men man glemmer hurtigt de manglende kulisser og fokuserer på skuespillet og især historien, der er så markant medrivende, at man mangler ord. En sand klassiker, der vil stå tidens tand og for altid have en plads i filmhistorien, og derfor også på denne ydmyge top 10!

4. Donnie Darko - 2001


Richard Kelly var blot 25 år gammel, da han lavede denne sin første spillefilm. Den blev straks en kultklassiker, ikke mindst takket være et fabelagtigt plot, en fængende narrativ og twists and turns - og en gigantisk talende kanin ved navn Frank. Især Director's Cut af filmen gør filmen fortjent til at være på denne top 10. En speciel og personlig film der endnu engang beviste, at science fiction kan være både intelligent og underholdende!

5. Ringenes Herre Trilogien - 2001-2003


Ringenes Herre filmtrilogien blev af forfatteren J.R.R. Tolkien beskrevet som "uegnet for dramatiske eller semi-dramatiske repræsentationer". Peter Jackson ignorerede dette og oversatte den episke historie på en langt mere bogstavelig måde, end man nogensinde havde tænkt på. Resultatet er en decideret kærlighedserklæring til materialet og en fortælleglæde, ikke blot for at fortælle historien, men for at fortælle historien rigtigt. Der blev ikke sparet nogen steder, og filmene er kompromisløse i deres struktur og fortællestil. Efter 11 timers fantastisk filmoplevelse, hvor der er skabt et smukt univers med en sans af vidunder og storhed, fornemmer vi straks, at bogens tone er ramt, men også at Jackson har gjort verden til sin egen. Hvis Tolkien stadig levede, ville han have nydt at se sine ”ufilmelige” bøger gjort virkelige på det store lærred. En unik og storslået filmoplevelse, der vil leve længe i filmanalerne!

6. Up! - 2009


I en allerede overfyldt kurv med klassikere ('De Utrolige', 'Wall-E' etc.), formår Pixar med denne ædelsten af en film at fortrylle både børn og forældre. Filmen byder på en historie i mange lag med humor, drama og fantastiske påfund uden sidestykke i en sådan grad, at den fortjener en plads på denne liste. At grafikken er nær perfekt, og at filmen graciøst væver allegorier over tabte drømme, alderdom og byrden af at være sat, er bare flødeskum på toppen af denne kolosale isdessert af en film.

7. Moulin Rouge! - 2001


Baz Luhrmann formåede med denne fremragende musical at skabe en film, hvor musik og lyd blev matchet perfekt af de utrolige billeder, filmen skaber. En fremstilling af det dekandente Paris i 1800-tallet, hvor skurke og helte, helte og heltinder færdes og hvor kendte sange på forbilledlig vis genfortolkes og fremføres i utrolige versioner. Det lovemedley, der synges på toppen af en kæmpe elefant er hårrejsende smukt og Nicole Kidman og Ewan McGregor lyser begge op i deres respektive roller. Det er dog det utrolige cast af biroller, der løfter denne film helt op blandt skyerne, og som musical står den som noget af det mest underholdende og nyskabende, man har set længe. En bedrift, der står og glimter smukt på filmstjernehimlen i lang lang tid!

8. Memento - 2000


Under et brutalt angreb, hvor han mener, hans kone blev voldtaget og myrdet, slår forsikringssvindelundersøger Leonard Shelby (spillet med utvetydig intensitet, frustration og panik af Guy Pearce) sit hoved og hans hovedtraume får så alvorlige følger, at det fører til en manglende evne til at fastholde nye minder mere end et par minutter. Denne præmis benytter Nolan til på fantastisk vis at dekonstruere den traditionelle filmiske fortællekunst, og han skifter lydesløst mellem kronologisk sort-hvide vignetter og fuld-farve fem minutters segmenter, der folder sig ud i omvendt rækkefølge, mens Pearce febrilsk søger efter sin kones morder. Filmen er djævelsk disharmonisk, opfindsom og eventyrlysten, og afslutningen gør den rystende rejse filmen skildrer stor ære!

9. A Serious Man - 2009


Når det kommer til at udvælge klassiske film for et helt årti, så er det umuligt at komme udenom Coen-brødrene. Årtiet har budt på adskillige film fra dem, de fleste fantastiske ('O Brother Where Art Thou' og 'No Country for Old Men'), men 'A Serious Man' må her fremhæves som en af de bedste. Den er underspillet, underfundig og nøgtern i sin fremstilling af en mand i opløsning (sammen med hans familie). Dialogen er lige i øjet og skuespillerne, de fleste ukendte ansigter, leveret toppræstationer. Der grines, grædes og undres undervejs, og filmen er skruet sammen som kun Coen-brødrene kan. Det er stor filmkunst at lave en klassiker om en jødisk familie i opløsning, der er underholdende og gribende, men det er præcis, hvad de har gjort. Flot!

10. Lad den rette komme ind - 2009


Efter et årti med film, der mere eller mindre voldtog vampyrlegenden for kold og kynisk profit, var 2009 året, hvor denne svenske perle af en film på en anderledes måde fortalte en vampyrhistorie med hjerte. Filmen er et fantastisk eksempel på, at gode film kan nøjes med en god historie og antydninger frem for voldsomme, blodige og computergenererede effekter. En smuk film!


Boblere: Antichrist, The Mist, Crash, Traffic, Slumdog Millionaire, Big Fish.filmkorn.dk grafik kolonKOMMENTARER

Skriv kommentar til '00'ernes bedste film ifølge Hugger'.


Navn


Spamkontrol - skriv tallet 4 med bogstaver: 

Kommentar


E-mail - bliv opdateret ved nye indlæg i denne tråd.
Frivilligt felt! - din e-mail benyttes kun til denne service.


filmkorn.dk - Info og kontaktoplysninger

Hvem er vi?
Filmkorn.dk er en seriøs hobbyblog bestyret af de to højpandede filmentusiaster Hugger og Gabriel. Bloggen blev startet i 2009 under navnet navlefnuller.dk

Hvorfor filmkorn?
Det kan synes underligt, at kalde en filmside for filmkorn i en tid, hvor de analoge filmmedier er på kraftigt tilbagetog. Og så alligevel ikke; for det digitale filmmedie bruges sjovt nok ikke kun til at skabe klinisk perfekte billeder, men også til at manipulere med de digitale pixels, som må siges at være filmkornets afløser. Foto-apps som Instagram o.lign. er blevet kæmpe successer fordi de giver brugeren mulighed for at genskabe fordums tids analoge kendetegn, som bl.a. er filmkornet.

Filmkornet lever med andre ord i bedste velgående og bygger på underlig vis bro mellem de gamle og de nye medier. Se blot de mange foraer på internettet, hvor voldsomme diskussioner finder sted, hver eneste gang en filmklassiker er blevet digitalt restaureret, og teknikerne har formastet sig til at fjerne alt, hvad der kan minde om filmkorn i billedet. Den diskussion vil vi nu ikke gå ind i. Vi vil blot konstatere, at filmkornet åbenbart er kommet for at blive.

Hvad vil vi?
På filmkorn.dk vil vi anmelde film, og vi vil diskutere film. Vi håber du vil være med til at skabe et interessant site ved at kommentere vores skriblerier.

Filmkorn.dk er et hobbyprojekt, så forvent ikke en uudtømmelig kilde af anmeldelser, men en hyggelig, lille side, hvor vi skriver om film, når tiden er til det, og når vi synes, der er noget interessant at skrive om.

Hvordan anmelder vi?
Som udgangspunkt ud fra værkets præmisser og kvalitetsmæssige håndværk.
Vi vurderer en film i forhold til genre og formål - er der lagt op til underholdning eller eftertænksomhed og hvordan klarer filmen sig på disse punkter. En anmeldelse vil altid være en subjektiv vurdering - husk det!

Karakterskala:


Fremragende


Meget god


God


Middelmådig eller kedelig


Dårlig


Umådeligt dårlig

Reklamer:
Dem gør vi os ikke rigtigt i. Vi tjener ingen penge på vores anmeldelser. Vi skriver dem udelukkende for sjov - fordi film interesserer os.

Copyright:
Al tekst på siden tilhører de oprindelige forfattere som angivet ved hver enkelt artikel. Du må gerne citere fra filmkorn.dk med kildeangivelse.
Billeder brugt i anmeldelser og lignende tilhører de respektive udgivere i henhold til loven om ophavsret.

Kontakt os:
Ønsker du at kontakte os, kan du skrive en mail til os.

Filmkorn RSS-feed

Blogdesign ©, håndkodning og SEO af Peter Gabriel.

Redaktør: Peter Gabriel.

Optimized for Safari and Firefox web browsers [Valid RSS] 

 
The Predator
The Predator, Shane Black, film, plakat, poster, artwork
Der skal en vis portion selvtillid til for at bygge videre på en franchise, som begyndte med to gode film i henholdsvis 1987 og 1 ...
Læs anmeldelsen
The Equalizer 2
The Equalizer 2, Antoine Fuqua, film, plakat, poster, artwork
Den gamle 80er serie ligner ikke de indtil videre to film i Equalizer-serien. Den første film var intens og effektiv, og denne op ...
Læs anmeldelsen
The Meg
The Meg, Megalodon, Jon Turteltaub, film, plakat, poster, artwork
Film om hajer har af en eller anden grund altid fascineret filmgængere, naturligvis med Spielberg’s klassiker Jaws (1975) som y ...
Læs anmeldelsen
Mission: Impossible - Fallout, MI6, Christopher McQuarrie, film, plakat, poster, artwork Mamma Mia! Here We Go Again, Ol Parker, film, plakat, poster, artwork Sicario: Day of the Soldado, Sicario 2: Soldado, Stefano Sollima, film, plakat, poster, artwork Skyscraper, Rawson Marshall Thurber, film, plakat, poster, artwork Hereditary, Ondskabens hus, Ari Aster, film, plakat, poster, artwork Den skyldige, The Guilty, Gustav Möller, film, plakat, poster, artwork

Karakter-gennemsnit (26 film)

2018