filmkorndk

Vi bliver MEGA glade, hvis du Liker vores side.

Zero Dark Thirty

filmkorn.dk grafik kolonFILMANMELDELSE

Zero Dark Thirty, Kathryn Bigelow, film, plakat, poster, artwork

© Columbia Pictures

Af 22. feb. 2013

Karakter 3 ud af 6 stjerner (Middelmådig eller kedelig) til Zero Dark ThirtyZero Dark Thirty on IMDb

1 kommentarer | Info om filmen | Trailer Zero Dark Thirty Trailer

Kedelig, ustruktureret og træg åbning ødelægger den samlede filmoplevelse trods spændende afslutning.

Kathryn Bigelow leverede i 2008 den interessante og spændende "The Hurt Locker", der på alle måder var en vellavet (anti)krigsfilm. Den fik en Oscar, hvilket den fortjente, og det var en god film, selvom den også undervejs var lidt lang i spyttet til tider.Nuvel, med katastrofer som "Point Break" på CV'et, må man sige Bigelow har formået at rejse sig som instruktør, og også i denne film leverer hun ganske godt håndværk!Filmens start er dog kedelig og underligt uengagerende, trods 9-11, Bin Laden osv. Det skyldes nok, at vi ved, hvad der vil ske, vi ved Bin Laden har fået, hvad han fortjente (efter amerikanernes mening i hvert fald!) og vi kan ikke længere HELT hidse os op over 9-11, der trods alt fandt sted for 12 år siden.Men efter den sjuskede start, begynder filmen at tage form. Filmens hovedperson overspiller til tider, også i en grad, der er irriterende, men filmens præmis om den unge smukke CIA-agent, der fra sin tidlige ungdom dedikerer sit liv til at finde manden bag 9-11, er ok udformet. Dog formår filmen aldrig rigtig at lade os komme ind under huden på hende, men det gør ikke noget, man aner dedikationen.

... Filmens afslutning er en forrygende, nøgtern men måske ikke helt realistisk fremstilling af det SEAL-team, der fandt og likviderede Bin Laden i dennes hus i maj 2011.
Dette ved man jo vil ske, men selve scenen, der er ganske lang, er flot udført uden unødigt drama og med tilpas spænding og realisme til, at man virkelig får pulsen op.Dette er klart filmens bedste del, den sidste, og den virker på alle niveauer.Samlet er filmen dog en rodet affære som nævnt, og derfor sniger den sig ikke op på mere end 3 stjerner.Jeg synes bestemt, at der er gode takter, men Bigelow skal blive bedre til at pace sine film og tune sine manuskripter, for denne film varer 2 timer og 45 minutter, og den kunne sagtens have varet 45 minutter mindre under mere kyndige hænder.Den ender nok med at rydde bordet til Oscar-gallaen sidst på denne måned, men det er bestemt ikke fortjent. Dog er det forventeligt, fordi den portrætterer en begivenhed, der helede et helt land, måske en hel verden, og satte en afslutning på et mørkt kapitel i USA's historie.Om filmen så er et realistisk portræt af det, der virkelig skete, er uvist, CIA har været ude og sige, at der ikke blev anvendt tortur i den grad, filmen viser, men det er nok også lidt usandt, så vi havner nok et sted midtimellem – det gør filmen også!Din vurdering:

filmkorn.dk grafik kolonINFO

Zero Dark Thirty


Produktionsår: 2012
Instruktion: Kathryn Bigelow
Manuskript:
Komponist: Alexandre Desplat
Fotograf: Greig Fraser
Skuespillere: Jason Clarke, Reda Kateb, Jessica Chastain, Kyle Chandler, Jennifer Ehle, Harold Perrineau, Jeremy Strong, J.J. Kandel, Wahab Sheikh, Alexander Karim, Nabil Elouahabi, Aymen Hamdouchi, Simon Abkarian, Ali Marhyar, Parker Sawyers.
Spilletid: 157 min
Filmstudie: Columbia Pictures

Detaljeret info om Zero Dark Thirty på IMDBTilladt over 11

filmkorn.dk grafik kolonKOMMENTARER

Skriv kommentar til 'Zero Dark Thirty'.


Navn


Spamkontrol - skriv tallet 4 med bogstaver: 

Kommentar


E-mail - bliv opdateret ved nye indlæg i denne tråd.
Frivilligt felt! - din e-mail benyttes kun til denne service.


filmkorn.dk - Info og kontaktoplysninger

Hvem er vi?
Filmkorn.dk er en seriøs hobbyblog bestyret af de to højpandede filmentusiaster Hugger og Gabriel. Bloggen blev startet i 2009 under navnet navlefnuller.dk

Hvorfor filmkorn?
Det kan synes underligt, at kalde en filmside for filmkorn i en tid, hvor de analoge filmmedier er på kraftigt tilbagetog. Og så alligevel ikke; for det digitale filmmedie bruges sjovt nok ikke kun til at skabe klinisk perfekte billeder, men også til at manipulere med de digitale pixels, som må siges at være filmkornets afløser. Foto-apps som Instagram o.lign. er blevet kæmpe successer fordi de giver brugeren mulighed for at genskabe fordums tids analoge kendetegn, som bl.a. er filmkornet.

Filmkornet lever med andre ord i bedste velgående og bygger på underlig vis bro mellem de gamle og de nye medier. Se blot de mange foraer på internettet, hvor voldsomme diskussioner finder sted, hver eneste gang en filmklassiker er blevet digitalt restaureret, og teknikerne har formastet sig til at fjerne alt, hvad der kan minde om filmkorn i billedet. Den diskussion vil vi nu ikke gå ind i. Vi vil blot konstatere, at filmkornet åbenbart er kommet for at blive.

Hvad vil vi?
På filmkorn.dk vil vi anmelde film, og vi vil diskutere film. Vi håber du vil være med til at skabe et interessant site ved at kommentere vores skriblerier.

Filmkorn.dk er et hobbyprojekt, så forvent ikke en uudtømmelig kilde af anmeldelser, men en hyggelig, lille side, hvor vi skriver om film, når tiden er til det, og når vi synes, der er noget interessant at skrive om.

Hvordan anmelder vi?
Som udgangspunkt ud fra værkets præmisser og kvalitetsmæssige håndværk.
Vi vurderer en film i forhold til genre og formål - er der lagt op til underholdning eller eftertænksomhed og hvordan klarer filmen sig på disse punkter. En anmeldelse vil altid være en subjektiv vurdering - husk det!

Karakterskala:


Fremragende


Meget god


God


Middelmådig eller kedelig


Dårlig


Umådeligt dårlig

Reklamer:
Dem gør vi os ikke rigtigt i. Vi tjener ingen penge på vores anmeldelser. Vi skriver dem udelukkende for sjov - fordi film interesserer os.

Copyright:
Al tekst på siden tilhører de oprindelige forfattere som angivet ved hver enkelt artikel. Du må gerne citere fra filmkorn.dk med kildeangivelse.
Billeder brugt i anmeldelser og lignende tilhører de respektive udgivere i henhold til loven om ophavsret.

Kontakt os:
Ønsker du at kontakte os, kan du skrive en mail til os.

Filmkorn RSS-feed

Blogdesign ©, håndkodning og SEO af Peter Gabriel.

Redaktør: Peter Gabriel.

Optimized for Safari and Firefox web browsers [Valid RSS] 

 
A Star Is Born
A Star Is Born, Bradley Cooper, film, plakat, poster, artwork
A Star Is Born er et remake af et remake af et remake. Ja, Hollywood er ikke særligt opfindsomme længere, og man graver dybere o ...
Læs anmeldelsen
Aquaman
Aquaman, James Wan, film, plakat, poster, artwork
Der lægges hårdt ud med en alt for stramt klippet forhistorie om Aquamans forældre, der i Temuera Morrisons og Nicole Kidmans f ...
Læs anmeldelsen
Den tid på året
Den tid på året, Paprika Steen, film, plakat, poster, artwork
Dysfuktionalitet er ligeså synonymt med jul som brunkager og gløgg. Jeg tror ikke der findes nogen, der ikke kan genkende mi ...
Læs anmeldelsen
Overlord, Julius Avery, film, plakat, poster, artwork Halloween, David Gordon Green, film, plakat, poster, artwork The Predator, Shane Black, film, plakat, poster, artwork The Equalizer 2, Antoine Fuqua, film, plakat, poster, artwork The Meg, Megalodon, Jon Turteltaub, film, plakat, poster, artwork Mission: Impossible - Fallout, MI6, Christopher McQuarrie, film, plakat, poster, artwork

Karakter-gennemsnit (0 film)

2019