filmkorndk

Vi bliver MEGA glade, hvis du Liker vores side.

Youth In Revolt

filmkorn.dk grafik kolonFILMANMELDELSE

Youth In Revolt, Miguel Arteta, film, plakat, poster, artwork

© Dimension Films

Af 9. jun. 2010

Karakter 4 ud af 6 stjerner (God) til Youth In RevoltYouth In Revolt on IMDb

1 kommentarer | Info om filmen | Trailer Youth In Revolt Trailer

Michael Cera viser flere sider af sit talent i fin ungdomsfilm.

Igennem de seneste år er vi blevet beriget med komedier, der adskiller sig markant fra tidligere tiders produktioner. Komedier der fokuserer mere på den dialog skuespillerne boltrer sig i frem for klassisk falde-på-halen humor.Blandt den seneste tids vindere kan nævnes 'Forgetting Sarah Marshall', 'Yes Man', 'Superbad' og den fremragende 'Juno'.'Youth in Revolt' er netop en sådan film. Den har en fremragende og sprød dialog fremført af rigtige mennesker fremfor supermodeller, der er så lækre, at deres nørdethed simpelthen ikke er troværdig. Det lider Michael Cera - den mandlige hovedperson i filmen - ikke af. Han ser præcist så troværdigt nørdet ud, at han passer lige ind i rollen som den kejtede, søde og ikke mindst usikre Nick Twisp. Cera mestrer denne rolle og leverer sine replikker med en sød underspillethed, der virkelig klæder ham.Man sidder dog og tænker, at man har set ham i rollen før, og det har man også - både i 'Juno' og 'Nick and Norahs infinite playlist' - og selvom rollen er god til ham, så er det altid interessant at se en skuespiller gå ud, hvor han måske ikke kan bunde, og netop i denne film viser Cera andre sider af sit komiske talent.Han laver i filmen et alter ego, der er markant anderledes. Selvsikker, rebelsk og utiltalende og det er både sjovt og interessant.Dialogen er som allerede nævnt fantastisk skrevet, og mange gange sidder man med følelsen af, at det der bliver sagt, normalt kun tænkes og forbliver usagt, selvom alle ved, at det var netop de replikker situationerne krævede - og det er sjovt.Filmens kvindelige hovedperson er gudesmuk og super sexet, men hun er stadig godt castet i rollen som pigen, der vækker de rebelske tanker i vores hovedperson og får ham til at gøre alt det, han normalt aldrig ville kaste sig ud i.Historien er meget banal, men alligevel en sød og nærmest nuttet fortælling om de følelser alle teenagere slås med - i denne film udpenslet og karikeret, men stadig genkendelige. Formentlig kan alle huske den pige eller dreng, der vakte forbudte følelser første gang, og som man var villig til at bryde alle konventioner for at være sammen med.Filmen, god som den er, lider dog under den lidt trivielle historie, der bliver lidt trættende i længden, og skønt filmen er krydret med et meget interessant og morsomt persongalleri, så går den lidt i stå engang imellem.Det er dog ikke noget, der for alvor skæmmer filmen, der fortjener at blive set og nydt sammen med andre.Din vurdering:

filmkorn.dk grafik kolonINFO

Youth In Revolt


Produktionsår: 2009
Instruktion: Miguel Arteta
Manuskript:
Komponist: John Swihart
Fotograf: Chuy Ch
Skuespillere: Michael Cera, Portia Doubleday, Jean Smart, Zach Galifianakis, Erik Knudsen, Adhir Kalyan, Steve Buscemi, Fred Willard, Ari Graynor, Ray Liotta.
Spilletid: 90 min
Filmstudie: Dimension Films

Detaljeret info om Youth In Revolt på IMDBTilladt over 11

filmkorn.dk grafik kolonKOMMENTARER

Skriv kommentar til 'Youth In Revolt'.


Navn


Spamkontrol - skriv tallet 4 med bogstaver: 

Kommentar


E-mail - bliv opdateret ved nye indlæg i denne tråd.
Frivilligt felt! - din e-mail benyttes kun til denne service.


filmkorn.dk - Info og kontaktoplysninger

Hvem er vi?
Filmkorn.dk er en seriøs hobbyblog bestyret af de to højpandede filmentusiaster Hugger og Gabriel. Bloggen blev startet i 2009 under navnet navlefnuller.dk

Hvorfor filmkorn?
Det kan synes underligt, at kalde en filmside for filmkorn i en tid, hvor de analoge filmmedier er på kraftigt tilbagetog. Og så alligevel ikke; for det digitale filmmedie bruges sjovt nok ikke kun til at skabe klinisk perfekte billeder, men også til at manipulere med de digitale pixels, som må siges at være filmkornets afløser. Foto-apps som Instagram o.lign. er blevet kæmpe successer fordi de giver brugeren mulighed for at genskabe fordums tids analoge kendetegn, som bl.a. er filmkornet.

Filmkornet lever med andre ord i bedste velgående og bygger på underlig vis bro mellem de gamle og de nye medier. Se blot de mange foraer på internettet, hvor voldsomme diskussioner finder sted, hver eneste gang en filmklassiker er blevet digitalt restaureret, og teknikerne har formastet sig til at fjerne alt, hvad der kan minde om filmkorn i billedet. Den diskussion vil vi nu ikke gå ind i. Vi vil blot konstatere, at filmkornet åbenbart er kommet for at blive.

Hvad vil vi?
På filmkorn.dk vil vi anmelde film, og vi vil diskutere film. Vi håber du vil være med til at skabe et interessant site ved at kommentere vores skriblerier.

Filmkorn.dk er et hobbyprojekt, så forvent ikke en uudtømmelig kilde af anmeldelser, men en hyggelig, lille side, hvor vi skriver om film, når tiden er til det, og når vi synes, der er noget interessant at skrive om.

Hvordan anmelder vi?
Som udgangspunkt ud fra værkets præmisser og kvalitetsmæssige håndværk.
Vi vurderer en film i forhold til genre og formål - er der lagt op til underholdning eller eftertænksomhed og hvordan klarer filmen sig på disse punkter. En anmeldelse vil altid være en subjektiv vurdering - husk det!

Karakterskala:


Fremragende


Meget god


God


Middelmådig eller kedelig


Dårlig


Umådeligt dårlig

Reklamer:
Dem gør vi os ikke rigtigt i. Vi tjener ingen penge på vores anmeldelser. Vi skriver dem udelukkende for sjov - fordi film interesserer os.

Copyright:
Al tekst på siden tilhører de oprindelige forfattere som angivet ved hver enkelt artikel. Du må gerne citere fra filmkorn.dk med kildeangivelse.
Billeder brugt i anmeldelser og lignende tilhører de respektive udgivere i henhold til loven om ophavsret.

Kontakt os:
Ønsker du at kontakte os, kan du skrive en mail til os.

Filmkorn RSS-feed

Blogdesign ©, håndkodning og SEO af Peter Gabriel.

Redaktør: Peter Gabriel.

Optimized for Safari and Firefox web browsers [Valid RSS] 

 
A Star Is Born
A Star Is Born, Bradley Cooper, film, plakat, poster, artwork
A Star Is Born er et remake af et remake af et remake. Ja, Hollywood er ikke særligt opfindsomme længere, og man graver dybere o ...
Læs anmeldelsen
Aquaman
Aquaman, James Wan, film, plakat, poster, artwork
Der lægges hårdt ud med en alt for stramt klippet forhistorie om Aquamans forældre, der i Temuera Morrisons og Nicole Kidmans f ...
Læs anmeldelsen
Den tid på året
Den tid på året, Paprika Steen, film, plakat, poster, artwork
Dysfuktionalitet er ligeså synonymt med jul som brunkager og gløgg. Jeg tror ikke der findes nogen, der ikke kan genkende mi ...
Læs anmeldelsen
Overlord, Julius Avery, film, plakat, poster, artwork Halloween, David Gordon Green, film, plakat, poster, artwork The Predator, Shane Black, film, plakat, poster, artwork The Equalizer 2, Antoine Fuqua, film, plakat, poster, artwork The Meg, Megalodon, Jon Turteltaub, film, plakat, poster, artwork Mission: Impossible - Fallout, MI6, Christopher McQuarrie, film, plakat, poster, artwork

Karakter-gennemsnit (0 film)

2019