filmkorndk

Vi bliver MEGA glade, hvis du Liker vores side.

You Will Meet A Tall Dark Stranger

filmkorn.dk grafik kolonFILMANMELDELSE

You Will Meet A Tall Dark Stranger, Woody Allen, film, plakat, poster, artwork

© Mediapro

Af 27. nov. 2010

Karakter 3 ud af 6 stjerner (Middelmådig eller kedelig) til You Will Meet A Tall Dark StrangerYou Will Meet A Tall Dark Stranger on IMDb

2 kommentarer | Info om filmen | Trailer You Will Meet A Tall Dark Stranger Trailer

En film om ligegyldigheder fortalt af en idiot.

Det er sjældent, at Woody Allen laver decideret dårlige film. Der er som regel altid et eller andet, der gør dem værd at se, og det er også tilfældet med 'You Will Meet A Tall Dark Stranger'.Filmen kredser om en række personer, der hver især gennemgår en krise.Moderen, som er blevet forladt af sin mand gennem 40 år. Faderen, som pludselig vil løbe hornene af sig i en pensionsmoden alder. Datteren, hvis liv er løbet fra hende imens hun ventede på at kæresten skulle realisere sine forfatterdrømme. Og kæresten, hvis debutroman var meget lovende, men som ikke har skrevet noget godt siden.Moderen klarer sig gennem krisen ved at lytte til en falsk spåkone, forfatteren ved at forelske sig i den gudesmukke, guitarspillende nabo og datteren ved at lege med tanken om at åbne sit eget galleri - eller stikke af med galleriejeren. Faderen derimod fyrer den af med en prostitueret, som han vist nok har forelsket sig i, da han øjner chancen for at få den søn, han altid har ønsket sig.Ifølge filmens voice-over er 'You Will Meet A Tall Dark Stranger' en fortælling fortalt af en idiot med masser af larm og vrede, som i sidste ende ikke fører til noget som helst. Et citat taget fra Shakespeare og et meget rammende et af slagsen. Filmen fører vitterligt ikke til noget som helst.

...Det er som altid hyggeligt, at følge Woody Allens brogede persongalleri, og hans finurlige humor fornægter sig ikke. Det store ensamble-cast tilføjer masser af personlighed til deres roller, og historien er til tider både overraskende og interessant.
Men! For der er et “men”. Det føles altså også lidt som Woody Allen på automatpilot. Som jeg skrev i starten, er filmen ikke decideret dårlig, men der er lang vej op til Allens mere raffinerede påfund. Shakespeare-citatet virker som en dårlig undskyldning for at lave en middelmådig film, der muligvis har den pointe, at livet er meningsløst, og at man selv er herre over sin egen skæbne, men det får også filmen til at virke ufuldkommen.


Det er ikke fordi, jeg forventer en klassisk forløsning, for det er ikke filmens mission at levere det, men jeg havde håbet på lidt mere end Allens leg med spåkone-flosklen om at man vil møde en høj, mørk fremmed. I dette tilfælde manden med leen, der mere end nogen anden kan få folk til at gøre de skøreste ting, når først de føler livet løber fra dem.Som en af karaktererne på et tidspunkt siger, føler hun det som at være med i en tv-serie, og det er faktisk ikke helt skævt.Lidt groft sagt en film om ligegyldigheder, der ender med selv at være det.Din vurdering:

filmkorn.dk grafik kolonINFO

You Will Meet A Tall Dark Stranger


Produktionsår: 2010
Instruktion: Woody Allen
Manuskript:
Fotograf: Vilmos Zsigmond
Skuespillere: Gemma Jones, Pauline Collins, Anthony Hopkins, Rupert Frazer, Kelly Harrison, Naomi Watts, Josh Brolin, Freida Pinto, Eleanor Gecks, Antonio Banderas.
Spilletid: 98 min
Filmstudie: Mediapro

Detaljeret info om You Will Meet A Tall Dark Stranger på IMDBTilladt over 7

filmkorn.dk grafik kolonKOMMENTARER

Skriv kommentar til 'You Will Meet A Tall Dark Stranger'.


Navn


Spamkontrol - skriv tallet 4 med bogstaver: 

Kommentar


E-mail - bliv opdateret ved nye indlæg i denne tråd.
Frivilligt felt! - din e-mail benyttes kun til denne service.


filmkorn.dk - Info og kontaktoplysninger

Hvem er vi?
Filmkorn.dk er en seriøs hobbyblog bestyret af de to højpandede filmentusiaster Hugger og Gabriel. Bloggen blev startet i 2009 under navnet navlefnuller.dk

Hvorfor filmkorn?
Det kan synes underligt, at kalde en filmside for filmkorn i en tid, hvor de analoge filmmedier er på kraftigt tilbagetog. Og så alligevel ikke; for det digitale filmmedie bruges sjovt nok ikke kun til at skabe klinisk perfekte billeder, men også til at manipulere med de digitale pixels, som må siges at være filmkornets afløser. Foto-apps som Instagram o.lign. er blevet kæmpe successer fordi de giver brugeren mulighed for at genskabe fordums tids analoge kendetegn, som bl.a. er filmkornet.

Filmkornet lever med andre ord i bedste velgående og bygger på underlig vis bro mellem de gamle og de nye medier. Se blot de mange foraer på internettet, hvor voldsomme diskussioner finder sted, hver eneste gang en filmklassiker er blevet digitalt restaureret, og teknikerne har formastet sig til at fjerne alt, hvad der kan minde om filmkorn i billedet. Den diskussion vil vi nu ikke gå ind i. Vi vil blot konstatere, at filmkornet åbenbart er kommet for at blive.

Hvad vil vi?
På filmkorn.dk vil vi anmelde film, og vi vil diskutere film. Vi håber du vil være med til at skabe et interessant site ved at kommentere vores skriblerier.

Filmkorn.dk er et hobbyprojekt, så forvent ikke en uudtømmelig kilde af anmeldelser, men en hyggelig, lille side, hvor vi skriver om film, når tiden er til det, og når vi synes, der er noget interessant at skrive om.

Hvordan anmelder vi?
Som udgangspunkt ud fra værkets præmisser og kvalitetsmæssige håndværk.
Vi vurderer en film i forhold til genre og formål - er der lagt op til underholdning eller eftertænksomhed og hvordan klarer filmen sig på disse punkter. En anmeldelse vil altid være en subjektiv vurdering - husk det!

Karakterskala:


Fremragende


Meget god


God


Middelmådig eller kedelig


Dårlig


Umådeligt dårlig

Reklamer:
Dem gør vi os ikke rigtigt i. Vi tjener ingen penge på vores anmeldelser. Vi skriver dem udelukkende for sjov - fordi film interesserer os.

Copyright:
Al tekst på siden tilhører de oprindelige forfattere som angivet ved hver enkelt artikel. Du må gerne citere fra filmkorn.dk med kildeangivelse.
Billeder brugt i anmeldelser og lignende tilhører de respektive udgivere i henhold til loven om ophavsret.

Kontakt os:
Ønsker du at kontakte os, kan du skrive en mail til os.

Filmkorn RSS-feed

Blogdesign ©, håndkodning og SEO af Peter Gabriel.

Redaktør: Peter Gabriel.

Optimized for Safari and Firefox web browsers [Valid RSS] 

 
A Star Is Born
A Star Is Born, Bradley Cooper, film, plakat, poster, artwork
A Star Is Born er et remake af et remake af et remake. Ja, Hollywood er ikke særligt opfindsomme længere, og man graver dybere o ...
Læs anmeldelsen
Aquaman
Aquaman, James Wan, film, plakat, poster, artwork
Der lægges hårdt ud med en alt for stramt klippet forhistorie om Aquamans forældre, der i Temuera Morrisons og Nicole Kidmans f ...
Læs anmeldelsen
Den tid på året
Den tid på året, Paprika Steen, film, plakat, poster, artwork
Dysfuktionalitet er ligeså synonymt med jul som brunkager og gløgg. Jeg tror ikke der findes nogen, der ikke kan genkende mi ...
Læs anmeldelsen
Overlord, Julius Avery, film, plakat, poster, artwork Halloween, David Gordon Green, film, plakat, poster, artwork The Predator, Shane Black, film, plakat, poster, artwork The Equalizer 2, Antoine Fuqua, film, plakat, poster, artwork The Meg, Megalodon, Jon Turteltaub, film, plakat, poster, artwork Mission: Impossible - Fallout, MI6, Christopher McQuarrie, film, plakat, poster, artwork

Karakter-gennemsnit (0 film)

2019