filmkorndk

Vi bliver MEGA glade, hvis du Liker vores side.

X-Men: First Class

filmkorn.dk grafik kolonFILMANMELDELSE

X-Men: First Class, Matthew Vaughn, film, plakat, poster, artwork

© Bad Hat Harry Productions

Af 1. jun. 2011

Karakter 5 ud af 6 stjerner (Meget god) til X-Men: First ClassX-Men: First Class on IMDb

7 kommentarer | Info om filmen | Trailer X-Men: First Class Trailer

Førsteklasses underholdning med et veloplagt cast.

Det er set før, men derfor kan det jo godt underholde, ikke?Da Bryan Singer for alvor genoplivede superheltegenren og for alvor gjorde den mainstream med kæmpesuccesen 'X-men' og dens efterfølgere i starten af det nye årtusinde, skete det på en så overbevisende måde, at flere andre (og i ganske mange tilfælde uden større held!) superheltefilm så dagens lys.Eksempler som Nolans Batman-film og Iron-Man lyser op, mens katastrofer af mere eller mindre grad som eksempelvis 'Daredevil', 'The Punisher' og Singers egen 'Superman' aldrig burde have set dagens lys.Singers 'X-men-film' tog den meget, hvis ikke den mest populære franchise fra Marvel-universet og kastede den op på det store lærred med pomp og pragt. For første gang blev kildematerialet taget 100% seriøst, og ganske dygtige og alsidige skuespillere blev castet for at give historierne liv og troværdighed.Den første X-men-film, med Patrick Stewart, Ian McKellen og Hugh Jackman i de bærende roller som henholdsvis Professor X, Magneto og den drabeligt populære Wolverine, var både publikums- og anmeldermæssige kæmpesucceser, der trak fulde huse og gave fyldte lommer hos Fox.I strid med al normal logik, blev opfølgeren til X-men en endnu større succes, og det var faktisk en bedre film, mens den tredje film i genren, der uden Singers medvirken, var for rodet og for hårdt klippet, til rigtig at matche dens to ældre søskende.Men uanset hvad, så beviste Singer, at X-men (og superhelte!) var kommet for at blive, og at det var sjovt at se sine barndomshelte på det store lærred.Siden X-men-filmene er der som sagt kommet adskillige superheltefilm. Re-makes, reboots og genfortællinger af de samme historier har gang på gang ramt biograferne, og med 'X-men – First Class', er turen kommet til X-men universet, der denne gang får både en prequel OG en reboot af en slags.For hovedrollerne er skiftet ud med yngre skuespillere, filmen foregår 40 år før de tre første X-men film, og fokus er på, hvordan X-men opstod, hvordan Professor X samlede sine superhelte til kamp for det gode mod det onde.

...'X-men – First Class' er ikke en dårlig film, langt fra det. Den er drabeligt underholdende med et fint portræt af 60'ernes USA i baggagen, masser af humor og solid action.
Filmen handler i bund og grund om Cuba-krisen, der efter filmens oplæg er instigeret af en tidligere nazist og mutant ved navn Schmidt eller som han har kaldt sig efter krigen, Shaw. Han spilles med ganske stor overbevisning af Kevin Bacon, der helt klart nyder sin skurkerolle. Shaw forsøger at starte 3. verdenskrig ved at kyle USA og U.S.S.R. ud i en altødelæggende atomkrig, hvor kun mutanterne, "den nye og stærkere race", vil overleve.Ved siden af denne historie er den "normale" X-men historie om at føle sig udenfor, at være forfulgt, at vælge side og at kæmpe for noget, der er større end én selv.Rollerne som Professor X og Magneto er nu besat af James McAvoy og Michael Fassbender, og de gør begge et fremragende stykke arbejde og formår faktisk at gøre rollerne deres, på trods af de flotte portrætter Stewart og McKellen leverede i de første 3.Faktisk leveres der på alle pladser gode præstationer, og stemningen er på plads og helt på niveau med de første tre film.Action-delen er habil og effektiv, og alle de mange forskellige kræfter, de enkelte superhelte/skurke besidder, bliver brugt i skøn forening, så der er brug for alle og en.Filmens eneste problem er, at den er lidt for lang, og at den ligner de første tre film rigtig meget. Historierne er de samme, actiondelen er den samme og man har set meget af det hele før.Det gør dog ikke, at filmen ikke er en underholdende thrill-ride, for det er den, og det bliver ganske underholdende at følge, hvor denne nye - for det er allerede planlagt - trilogi, fører os hen fremover.Faktum er, at de nye skuespillerne har gjort filmen og konceptet til deres, nu mangler vi bare nogle manuskripter, der binder de tre første film sammen med denne film og de kommende, så det hele virker som det helstøbte univers, Marvel har skabt.Din vurdering:

filmkorn.dk grafik kolonINFO

X-Men: First Class


Produktionsår: 2011
Instruktion: Matthew Vaughn
Manuskript:
Komponist: Henry Jackman
Fotograf: John Mathieson
Skuespillere: James McAvoy, Laurence Belcher, Michael Fassbender, Bill Milner, Kevin Bacon, Rose Byrne, Jennifer Lawrence, Beth Goddard, Morgan Lily, Oliver Platt, Álex González, Jason Flemyng, Zoë Kravitz, January Jones, Nicholas Hoult.
Spilletid: 132 min
Filmstudie: Bad Hat Harry Productions

Detaljeret info om X-Men: First Class på IMDBTilladt over 11

filmkorn.dk grafik kolonKOMMENTARER

Skriv kommentar til 'X-Men: First Class'.


Navn


Spamkontrol - skriv tallet 4 med bogstaver: 

Kommentar


E-mail - bliv opdateret ved nye indlæg i denne tråd.
Frivilligt felt! - din e-mail benyttes kun til denne service.


filmkorn.dk - Info og kontaktoplysninger

Hvem er vi?
Filmkorn.dk er en seriøs hobbyblog bestyret af de to højpandede filmentusiaster Hugger og Gabriel. Bloggen blev startet i 2009 under navnet navlefnuller.dk

Hvorfor filmkorn?
Det kan synes underligt, at kalde en filmside for filmkorn i en tid, hvor de analoge filmmedier er på kraftigt tilbagetog. Og så alligevel ikke; for det digitale filmmedie bruges sjovt nok ikke kun til at skabe klinisk perfekte billeder, men også til at manipulere med de digitale pixels, som må siges at være filmkornets afløser. Foto-apps som Instagram o.lign. er blevet kæmpe successer fordi de giver brugeren mulighed for at genskabe fordums tids analoge kendetegn, som bl.a. er filmkornet.

Filmkornet lever med andre ord i bedste velgående og bygger på underlig vis bro mellem de gamle og de nye medier. Se blot de mange foraer på internettet, hvor voldsomme diskussioner finder sted, hver eneste gang en filmklassiker er blevet digitalt restaureret, og teknikerne har formastet sig til at fjerne alt, hvad der kan minde om filmkorn i billedet. Den diskussion vil vi nu ikke gå ind i. Vi vil blot konstatere, at filmkornet åbenbart er kommet for at blive.

Hvad vil vi?
På filmkorn.dk vil vi anmelde film, og vi vil diskutere film. Vi håber du vil være med til at skabe et interessant site ved at kommentere vores skriblerier.

Filmkorn.dk er et hobbyprojekt, så forvent ikke en uudtømmelig kilde af anmeldelser, men en hyggelig, lille side, hvor vi skriver om film, når tiden er til det, og når vi synes, der er noget interessant at skrive om.

Hvordan anmelder vi?
Som udgangspunkt ud fra værkets præmisser og kvalitetsmæssige håndværk.
Vi vurderer en film i forhold til genre og formål - er der lagt op til underholdning eller eftertænksomhed og hvordan klarer filmen sig på disse punkter. En anmeldelse vil altid være en subjektiv vurdering - husk det!

Karakterskala:


Fremragende


Meget god


God


Middelmådig eller kedelig


Dårlig


Umådeligt dårlig

Reklamer:
Dem gør vi os ikke rigtigt i. Vi tjener ingen penge på vores anmeldelser. Vi skriver dem udelukkende for sjov - fordi film interesserer os.

Copyright:
Al tekst på siden tilhører de oprindelige forfattere som angivet ved hver enkelt artikel. Du må gerne citere fra filmkorn.dk med kildeangivelse.
Billeder brugt i anmeldelser og lignende tilhører de respektive udgivere i henhold til loven om ophavsret.

Kontakt os:
Ønsker du at kontakte os, kan du skrive en mail til os.

Filmkorn RSS-feed

Blogdesign ©, håndkodning og SEO af Peter Gabriel.

Redaktør: Peter Gabriel.

Optimized for Safari and Firefox web browsers [Valid RSS] 

 
A Star Is Born
A Star Is Born, Bradley Cooper, film, plakat, poster, artwork
A Star Is Born er et remake af et remake af et remake. Ja, Hollywood er ikke særligt opfindsomme længere, og man graver dybere o ...
Læs anmeldelsen
Aquaman
Aquaman, James Wan, film, plakat, poster, artwork
Der lægges hårdt ud med en alt for stramt klippet forhistorie om Aquamans forældre, der i Temuera Morrisons og Nicole Kidmans f ...
Læs anmeldelsen
Den tid på året
Den tid på året, Paprika Steen, film, plakat, poster, artwork
Dysfuktionalitet er ligeså synonymt med jul som brunkager og gløgg. Jeg tror ikke der findes nogen, der ikke kan genkende mi ...
Læs anmeldelsen
Overlord, Julius Avery, film, plakat, poster, artwork Halloween, David Gordon Green, film, plakat, poster, artwork The Predator, Shane Black, film, plakat, poster, artwork The Equalizer 2, Antoine Fuqua, film, plakat, poster, artwork The Meg, Megalodon, Jon Turteltaub, film, plakat, poster, artwork Mission: Impossible - Fallout, MI6, Christopher McQuarrie, film, plakat, poster, artwork

Karakter-gennemsnit (0 film)

2019