filmkorndk

Vi bliver MEGA glade, hvis du Liker vores side.

X-Men: Apocalypse

filmkorn.dk grafik kolonFILMANMELDELSE

X-Men: Apocalypse, Bryan Singer, film, plakat, poster, artwork

© Twentieth Century Fox Film Corporation

Af 21. maj. 2016

Karakter 5 ud af 6 stjerner (Meget god) til X-Men: ApocalypseX-Men: Apocalypse on IMDb

Skriv kommentar | Info om filmen | Trailer X-Men: Apocalypse Trailer

Superhelte uden pjat og pjank.

I de seneste superheltefilmanmeldelser her på filmkorn.dk har vi ikke lagt skjul på, at vi efterhånden har nået et mæthedspunkt. Det er ikke fordi vi per definition ikke kan lide superheltefilm, vi elskede f.eks. Deadpool, men vi er godt trætte af den manglende variation i de utallige superheltefilm vi er blevet bombarderet med de seneste 10 år, hvad enten det har været fra Marvels kulørte- eller DC Comics’ kulsorte univers.

Marvels Avengers har altid stået for den mere kulørte del af superhelteuniverset, hvor selv de yngste publikummer kan være med, når teenagedrenge bides af edderkopper, videnskabsmænd udsættes for gammestråling eller kække playboys iklæder sig militært isenkram.

X-Men kommer fra en anden og mere alvorlig baggrund, hvor karakterernes evner skyldes mutationer i arvemassen, og hvor deres opvækst trækker langt mere alvorlige paralleller til den virkelige verdens grumhed. Det giver filmene en emotionel dybde, som gør de utallige X-Men mere interessante og langt mere sårbare end man er vant til i genren. Der er noget på spil.

I X-Men: Apocalypse er vores helte oppe imod den første mutant, Apocalypse. En almægtig mutant der i store træk besidder alle de evner, som de enkelte X-Men er født med. Efter at have ligget i ufrivillig dvale i tusinder af år vækkes Apocalypse til live og ser straks, hvad der er sket med den verden han forsøgte at sætte skik på den gang han regerede.

Krige, hungersnød og inkompetent lederskab er en torn i øjet på Apocalypse, der kun har hån tilovers for de såkaldte supermagter, som styrer verden i 1983, det år han vækkes til live. Med et ønske om at vaske tavlen ren og bygge en bedre verden, samler han en række mutanter til at hjælpe sig med sine gammeltestamentelige planer om menneskehedens undergang.

... Umiddelbart er X-Men: Apocalypse bygget op på samme måde som alle de andre superheltefilm, vi har kritiseret her på det seneste, og alligevel er det en bedre film.


Da jeg fornylig så X-Men: Days of Future Past, overraskede det mig, hvor plotdreven filmen egentlig er. Uden at være kedelig er der droslet ned for actionscenerne og brugt mere tid på at bygge en ordentlig historie op. Det gør sig også gældende for X-Men: Apocalypse, hvor der bruges tid på karaktererne, så deres bevæggrunde føles ægte og naturlige, når det uundgåelige endelige opgør skal udkæmpes, og de imponerende special effekter tager over.

Det får filmen til at fremstå meget mere intelligent, kompliceret og interessant end, hvad man kan forvente af genren. X-Men er i mine øjne superhelte for voksne uden at det på nogen måde bliver kedeligt af den grund.

Især én scene, hvor Magneto, der efter sit nederlag 10 år tidligere i X-Men: Days of Future Past, konfronteres med sin fortid, er en overraskende rørende scene, der med al tydelighed viser, hvorfor Magneto altid falder tilbage i sin gamle rolle som professor Xaviers nemesis.

Ligeledes forstår man Apocalypse’s lede over menneskehedens udvikling, der står i stærk kontrast til professor Xaviers tro på det gode i mennesket. Apocalypse ønsker i sin rolle som almægtig gud at starte forfra, mens Xavier ønsker at arbejde med det vi har og få det bedste ud af det.

Det er den slags nuancer som i mine øjne gør X-Men: Apocalypse til en bedre og mere helstøbt film end dens mange konkurrenter, der alt for ofte føles som lange reklamefilm for fremtidige spin-offs.

At actionscener, effekter og generel wow-faktor samtidig er helt i top, gør X-Men: Apocalypse til en af de absolut bedre superheltefilm.Din vurdering:

filmkorn.dk grafik kolonINFO

X-Men: Apocalypse


Produktionsår: 2016
Instruktion: Bryan Singer
Manuskript:
Komponist: John Ottman
Fotograf: Newton Thomas Sigel
Skuespillere: James McAvoy, Michael Fassbender, Jennifer Lawrence, Nicholas Hoult, Oscar Isaac, Rose Byrne, Evan Peters, Josh Helman, Sophie Turner, Tye Sheridan, Lucas Till, Kodi Smit-McPhee, Ben Hardy, Alexandra Shipp, Lana Condor.
Spilletid: 144 min
Filmstudie: Twentieth Century Fox Film Corporation

Detaljeret info om X-Men: Apocalypse på IMDBTilladt over 11

filmkorn.dk grafik kolonKOMMENTARER

Skriv kommentar til 'X-Men: Apocalypse'.


Navn


Spamkontrol - skriv tallet 4 med bogstaver: 

Kommentar


E-mail - bliv opdateret ved nye indlæg i denne tråd.
Frivilligt felt! - din e-mail benyttes kun til denne service.


filmkorn.dk - Info og kontaktoplysninger

Hvem er vi?
Filmkorn.dk er en seriøs hobbyblog bestyret af de to højpandede filmentusiaster Hugger og Gabriel. Bloggen blev startet i 2009 under navnet navlefnuller.dk

Hvorfor filmkorn?
Det kan synes underligt, at kalde en filmside for filmkorn i en tid, hvor de analoge filmmedier er på kraftigt tilbagetog. Og så alligevel ikke; for det digitale filmmedie bruges sjovt nok ikke kun til at skabe klinisk perfekte billeder, men også til at manipulere med de digitale pixels, som må siges at være filmkornets afløser. Foto-apps som Instagram o.lign. er blevet kæmpe successer fordi de giver brugeren mulighed for at genskabe fordums tids analoge kendetegn, som bl.a. er filmkornet.

Filmkornet lever med andre ord i bedste velgående og bygger på underlig vis bro mellem de gamle og de nye medier. Se blot de mange foraer på internettet, hvor voldsomme diskussioner finder sted, hver eneste gang en filmklassiker er blevet digitalt restaureret, og teknikerne har formastet sig til at fjerne alt, hvad der kan minde om filmkorn i billedet. Den diskussion vil vi nu ikke gå ind i. Vi vil blot konstatere, at filmkornet åbenbart er kommet for at blive.

Hvad vil vi?
På filmkorn.dk vil vi anmelde film, og vi vil diskutere film. Vi håber du vil være med til at skabe et interessant site ved at kommentere vores skriblerier.

Filmkorn.dk er et hobbyprojekt, så forvent ikke en uudtømmelig kilde af anmeldelser, men en hyggelig, lille side, hvor vi skriver om film, når tiden er til det, og når vi synes, der er noget interessant at skrive om.

Hvordan anmelder vi?
Som udgangspunkt ud fra værkets præmisser og kvalitetsmæssige håndværk.
Vi vurderer en film i forhold til genre og formål - er der lagt op til underholdning eller eftertænksomhed og hvordan klarer filmen sig på disse punkter. En anmeldelse vil altid være en subjektiv vurdering - husk det!

Karakterskala:


Fremragende


Meget god


God


Middelmådig eller kedelig


Dårlig


Umådeligt dårlig

Reklamer:
Dem gør vi os ikke rigtigt i. Vi tjener ingen penge på vores anmeldelser. Vi skriver dem udelukkende for sjov - fordi film interesserer os.

Copyright:
Al tekst på siden tilhører de oprindelige forfattere som angivet ved hver enkelt artikel. Du må gerne citere fra filmkorn.dk med kildeangivelse.
Billeder brugt i anmeldelser og lignende tilhører de respektive udgivere i henhold til loven om ophavsret.

Kontakt os:
Ønsker du at kontakte os, kan du skrive en mail til os.

Filmkorn RSS-feed

Blogdesign ©, håndkodning og SEO af Peter Gabriel.

Redaktør: Peter Gabriel.

Optimized for Safari and Firefox web browsers [Valid RSS] 

 
A Star Is Born
A Star Is Born, Bradley Cooper, film, plakat, poster, artwork
A Star Is Born er et remake af et remake af et remake. Ja, Hollywood er ikke særligt opfindsomme længere, og man graver dybere o ...
Læs anmeldelsen
Aquaman
Aquaman, James Wan, film, plakat, poster, artwork
Der lægges hårdt ud med en alt for stramt klippet forhistorie om Aquamans forældre, der i Temuera Morrisons og Nicole Kidmans f ...
Læs anmeldelsen
Den tid på året
Den tid på året, Paprika Steen, film, plakat, poster, artwork
Dysfuktionalitet er ligeså synonymt med jul som brunkager og gløgg. Jeg tror ikke der findes nogen, der ikke kan genkende mi ...
Læs anmeldelsen
Overlord, Julius Avery, film, plakat, poster, artwork Halloween, David Gordon Green, film, plakat, poster, artwork The Predator, Shane Black, film, plakat, poster, artwork The Equalizer 2, Antoine Fuqua, film, plakat, poster, artwork The Meg, Megalodon, Jon Turteltaub, film, plakat, poster, artwork Mission: Impossible - Fallout, MI6, Christopher McQuarrie, film, plakat, poster, artwork

Karakter-gennemsnit (0 film)

2019