filmkorndk

Vi bliver MEGA glade, hvis du Liker vores side.

World War Z

filmkorn.dk grafik kolonFILMANMELDELSE

World War Z, Marc Forster, film, plakat, poster, artwork

© Plan B Entertainment

Af 10. jul. 2013

Karakter 5 ud af 6 stjerner (Meget god) til World War ZWorld War Z on IMDb

3 kommentarer | Info om filmen | Trailer World War Z Trailer

For første gang i lang tid er verden virkelig truet af zombier.

Zombier er farlige, den har vi fanget, men efterhånden har Hollywood bombarderet os med så mange fesne bud på truslen, at vi mere eller mindre er vaccinerede mod et nyt udbrud.

Enkelte gange lykkes det dog en dygtig instruktør at bidrage til genren. Bidrag der opdaterer koncepterne og som puster nyt liv i alt det, vi var helt sikre på var urokkelige mantraer. Ikke siden den intense og dystre "28 dage senere" af Danny Boyle, har zombier været så helt igennem skræmmende og ødelæggende. Og for første gang længe føles zombieepidemien verdensomspændende.

"World War Z" er en intenst skræmmende film om verdens undergang, fortalt ligepå, effektivt og med masser af mindeværdige actionscener, der gang på gang toppes. Det fede ved actionscenerne er, at de, skønt der ikke spildes meget tid på karakter-opbygning, virker på den måde, at masser er på spil, og aldrig, og jeg mener aldrig, føler man sig sikker på hovedpersonernes vegne.

Det er ikke en zombiefilm, med det sædvanlige plot "mand beskytter familie mod alverdens katastrofer og alt ender (nogenlunde) godt". Tværtimod!

... Undervejs tager filmen nogle gevaldige drejninger, man som tilskuer ikke forventer, og de forskellige twists udføres dygtigt og flere gange med god humor i øvrigt (virologens deltagelse i filmen bedes særligt bemærket!).
Filmens dynamiske soundtrack, der i øvrigt delvist leveres af Muse, er både dystert og intenst, og det bidrager fint til filmens hurtige, men sikre udfoldelse på lærredet.

"World War Z" er heldigvis ikke for lang, og instruktøren formår at få dels det bedste ud af sine skuespillere (Brad Pitt blandt andre), samtidig med at filmens actionscener aldrig bliver overflødige, for lange eller i øvrigt ligegyldige. Store, flotte actionscener står i kø undervejs, og det er en dynamisk og intens rejse mod verdens undergang.

Filmen lægger faktisk op til en to'er, noget jeg personligt ville kunne se frem til, hvis den også laves efter samme skabelon - det bliver bare en all-out-war film, og det kunne jo være meget spændende.

Alt i alt har denne film alt, hvad et popcornhungrende biografpublikum kan kræve, så skynd dig ind og forbered dig på en hurtig tur, lige mod afgrunden, med horder af myrelignende, superhurtige zombier og masser af action (endda uden nævneværdig gore!).

Trivia: Vi så filmen i 2D, fordi den er filmet i 2D. Filmens oprindelige fotograf Robert Richardson fik sit navn fjernet fra credits, da filmen mod hans vilje blev konverteret til 3D.Din vurdering:

filmkorn.dk grafik kolonINFO

World War Z


Produktionsår: 2013
Instruktion: Marc Forster
Manuskript:
Komponist: Marco Beltrami
Fotograf: Ben Seresin
Skuespillere: Brad Pitt, Mireille Enos, Daniella Kertesz, James Badge Dale, Ludi Boeken, Matthew Fox, Fana Mokoena, David Morse, Elyes Gabel, Peter Capaldi, Pierfrancesco Favino, Ruth Negga, Moritz Bleibtreu, Sterling Jerins, Abigail Hargrove.
Spilletid: 116 min
Filmstudie: Plan B Entertainment

Detaljeret info om World War Z på IMDBTilladt over 15

filmkorn.dk grafik kolonKOMMENTARER

Skriv kommentar til 'World War Z'.


Navn


Spamkontrol - skriv tallet 4 med bogstaver: 

Kommentar


E-mail - bliv opdateret ved nye indlæg i denne tråd.
Frivilligt felt! - din e-mail benyttes kun til denne service.


filmkorn.dk - Info og kontaktoplysninger

Hvem er vi?
Filmkorn.dk er en seriøs hobbyblog bestyret af de to højpandede filmentusiaster Hugger og Gabriel. Bloggen blev startet i 2009 under navnet navlefnuller.dk

Hvorfor filmkorn?
Det kan synes underligt, at kalde en filmside for filmkorn i en tid, hvor de analoge filmmedier er på kraftigt tilbagetog. Og så alligevel ikke; for det digitale filmmedie bruges sjovt nok ikke kun til at skabe klinisk perfekte billeder, men også til at manipulere med de digitale pixels, som må siges at være filmkornets afløser. Foto-apps som Instagram o.lign. er blevet kæmpe successer fordi de giver brugeren mulighed for at genskabe fordums tids analoge kendetegn, som bl.a. er filmkornet.

Filmkornet lever med andre ord i bedste velgående og bygger på underlig vis bro mellem de gamle og de nye medier. Se blot de mange foraer på internettet, hvor voldsomme diskussioner finder sted, hver eneste gang en filmklassiker er blevet digitalt restaureret, og teknikerne har formastet sig til at fjerne alt, hvad der kan minde om filmkorn i billedet. Den diskussion vil vi nu ikke gå ind i. Vi vil blot konstatere, at filmkornet åbenbart er kommet for at blive.

Hvad vil vi?
På filmkorn.dk vil vi anmelde film, og vi vil diskutere film. Vi håber du vil være med til at skabe et interessant site ved at kommentere vores skriblerier.

Filmkorn.dk er et hobbyprojekt, så forvent ikke en uudtømmelig kilde af anmeldelser, men en hyggelig, lille side, hvor vi skriver om film, når tiden er til det, og når vi synes, der er noget interessant at skrive om.

Hvordan anmelder vi?
Som udgangspunkt ud fra værkets præmisser og kvalitetsmæssige håndværk.
Vi vurderer en film i forhold til genre og formål - er der lagt op til underholdning eller eftertænksomhed og hvordan klarer filmen sig på disse punkter. En anmeldelse vil altid være en subjektiv vurdering - husk det!

Karakterskala:


Fremragende


Meget god


God


Middelmådig eller kedelig


Dårlig


Umådeligt dårlig

Reklamer:
Dem gør vi os ikke rigtigt i. Vi tjener ingen penge på vores anmeldelser. Vi skriver dem udelukkende for sjov - fordi film interesserer os.

Copyright:
Al tekst på siden tilhører de oprindelige forfattere som angivet ved hver enkelt artikel. Du må gerne citere fra filmkorn.dk med kildeangivelse.
Billeder brugt i anmeldelser og lignende tilhører de respektive udgivere i henhold til loven om ophavsret.

Kontakt os:
Ønsker du at kontakte os, kan du skrive en mail til os.

Filmkorn RSS-feed

Blogdesign ©, håndkodning og SEO af Peter Gabriel.

Redaktør: Peter Gabriel.

Optimized for Safari and Firefox web browsers [Valid RSS] 

 
The Predator
The Predator, Shane Black, film, plakat, poster, artwork
Der skal en vis portion selvtillid til for at bygge videre på en franchise, som begyndte med to gode film i henholdsvis 1987 og 1 ...
Læs anmeldelsen
The Equalizer 2
The Equalizer 2, Antoine Fuqua, film, plakat, poster, artwork
Den gamle 80er serie ligner ikke de indtil videre to film i Equalizer-serien. Den første film var intens og effektiv, og denne op ...
Læs anmeldelsen
The Meg
The Meg, Megalodon, Jon Turteltaub, film, plakat, poster, artwork
Film om hajer har af en eller anden grund altid fascineret filmgængere, naturligvis med Spielberg’s klassiker Jaws (1975) som y ...
Læs anmeldelsen
Mission: Impossible - Fallout, MI6, Christopher McQuarrie, film, plakat, poster, artwork Mamma Mia! Here We Go Again, Ol Parker, film, plakat, poster, artwork Sicario: Day of the Soldado, Sicario 2: Soldado, Stefano Sollima, film, plakat, poster, artwork Skyscraper, Rawson Marshall Thurber, film, plakat, poster, artwork Hereditary, Ondskabens hus, Ari Aster, film, plakat, poster, artwork Den skyldige, The Guilty, Gustav Möller, film, plakat, poster, artwork

Karakter-gennemsnit (26 film)

2018