filmkorndk

Vi bliver MEGA glade, hvis du Liker vores side.

Winter's Bone

filmkorn.dk grafik kolonFILMANMELDELSE

Winter's Bone, Debra Granik, film, plakat, poster, artwork

© Anonymous Content

Af 7. jan. 2011

Karakter 6 ud af 6 stjerner (Fremragende) til Winter's BoneWinter's Bone on IMDb

15 kommentarer | Info om filmen | Trailer Winter's Bone Trailer

Uafrystelig og original krimi med eminent skuespil.

Med en fraværende kriminel far, død eller forsvundet, en psykisk syg og depressiv mor, to mindre søskende på henholdsvis 6 og 12 år, og absolut ingen penge, har 17-årige Ree Dolly nok at se til og ganske svært ved at få tingene til at hænge sammen, heriblandt sin familie.Da faren egoistisk vælger at betale kaution for sin seneste frihedsberøvelse, ved at sætte familiens hus som pant, ramler verden sammen om ørene på den hårdt prøvede teenager. Hvis faderen ikke dukker op til et kommende retsmøde, og det er alle ret sikre på, han ikke gør, så ryger familiens hus og dermed den eneste livlinje, de har tilbage.Ree kender alt til sin fars narkokriminalitet, og hun kender de folk, han omgås for at lave, sælge og omsætte stoffet. Det er ikke rare mennesker, men for at redde sin familie går hun i gang med at lede efter sin far, eller i det mindste finde hans lig, så familien kan dokumentere hans død og dermed beholde huset.Uanset hvor hun går hen i den barske og kolde verden, hun lever i, får hun samme besked: ”Hold dig væk!”, ”Bland dig udenom!”, ”Lad det ligge!”, og hun ryger ind i såvel verbale som fysiske øretæver flere gange.Men som familiens forsørger og beskytter er hun, trods sin skrøbelighed og unge alder, nødt til at fortsætte jagten, en jagt hun foretager alene og med sit liv og sin familie som indsats.Filmen er baseret på en roman af Daniel Woodrell, hvis oplæg er blevet flot overført til det store lærred. Instruktør Debra Granik har med denne sin anden spillefilm formået at skabe en utrolig nøgtern, lille film om livet på kanten i en del af USA, vi sjældent oplever på film.Filmens billeder er smukke, skræmmende og nøgne. Billeder af et goldt og koldt landskab i det amerikanske midt-vest. Her leves livet fra dag til dag, og finanskrise, størrelse på fladskærme, boliglån og aktiekurser er ikke en del af ligningen. Finanskrise eller ej, de fleste mennesker her lever med daglige, nære kriser, og man mærker tydeligt den kamp, alle kæmper, for at overleve den barske dagligdag.Manuskriptet er utrolig stilsikkert udført og er uden opskruet drama af nogen art. Dialog og skuespil går op i en højere enhed, ikke mindst fordi dialogen er så realistisk og direkte. Ikke nogen scener med 6-årige børn, der spørger efter moren, eller en 12-årig dreng, der mangler en faderfigur. Instruktøren følger den gamle regel, ”show, don't tell”, og gennem sine billeder, skuespillernes kropssprog og filmens handling, formår hun at fortælle både om savn og afsavn, uden at melodrama og tung symbolik tages i brug. Det er flot udført og smukt at se på.Filmen er således fra skuespillernes side hverken underspillet elle overspillet, den er blot spillet!

...Især Ree Dolly, spillet af debutanten Jennifer Hawkes, skal fremhæves. Sjældent har man fra en så ung skuespiller set så nuanceret præstation. Hun udstråler styrke og selvstændighed, men har også præcis den sårbarhed og sorg, der gør hendes figur helstøbt.
Hvis hun ikke nomineres til en Oscar, så vil jeg være forbløffet!I øvrigt bør filmen høste adskillige Oscarnomineringer, og den har da også allerede vundet adskillige priser, herunder ”Sundance-festivalens” pris.Filmen byder også på gode, dybe og realistiske bipersoner, og i det hele taget er skuespilgalleriet, der er domineret af ukendte skuespillere, et dygtigt cast, der alle leverer toppræstationer.Hvordan ser elendighed ud?Det har Granik vist os med denne film, og det er befriende at se, at Hollywood godt kan levere denne slags film, selvom det næppe, desværre, bliver en blockbuster på højde med 'Avatar' rent indtjeningsmæssigt.Winter's Bone er svær at placere genremæssigt.Filmen er en tilbagevenden til 70'ernes socialrealisme, hvor historien var i højsædet, og filmen kan på mange måder sammelignes med den flotte 'Frozen River' fra 2009, der ligeledes portrætterer bagsiden af USA med smukke, enkle og nøgterne portrætter.Denne film, har den en Hollywood-slutning, en Happy End? På sin vis, men på egne præmisser, og det elsker jeg den for! Det er hårdt, også når det går godt, og der går filmen ikke på kompromis med sin egen identitet!Winter's Bone har meget stærke scener, der er særdeles spændende, men uden at fjerne fokus fra historien, som er filmens hjerte.Filmens portræt af et samfund udenfor samfundet med egne regler, som alle kender, ikke alle spiller efter, men som alle lever under, er perfekt udført med 17-årige Ree Dolly som midtpunkt for en historie om mod og styrke, trods ufattelig modgang, og den bør anerkendes som en uafrystelig filmoplevelse af de helt store, der helt sikkert vil sætte tanker i gang hos tilskueren.Din vurdering:

filmkorn.dk grafik kolonINFO

Winter's Bone


Produktionsår: 2010
Instruktion: Debra Granik
Manuskript:
Komponist: Dickon Hinchliffe
Fotograf: Michael McDonough
Skuespillere: Jennifer Lawrence, Isaiah Stone, Ashlee Thompson, Valerie Richards, Shelley Waggener, Garret Dillahunt, William White, Ramona Blair, Lauren Sweetser, Andrew Burnley, Phillip Burnley, Isaac Skidmore, Cody Brown, Cinnamon Schultz, John Hawkes.
Spilletid: 100 min
Filmstudie: Anonymous Content

Detaljeret info om Winter's Bone på IMDBTilladt over 15

filmkorn.dk grafik kolonKOMMENTARER

Skriv kommentar til 'Winter's Bone'.


Navn


Spamkontrol - skriv tallet 4 med bogstaver: 

Kommentar


E-mail - bliv opdateret ved nye indlæg i denne tråd.
Frivilligt felt! - din e-mail benyttes kun til denne service.


filmkorn.dk - Info og kontaktoplysninger

Hvem er vi?
Filmkorn.dk er en seriøs hobbyblog bestyret af de to højpandede filmentusiaster Hugger og Gabriel. Bloggen blev startet i 2009 under navnet navlefnuller.dk

Hvorfor filmkorn?
Det kan synes underligt, at kalde en filmside for filmkorn i en tid, hvor de analoge filmmedier er på kraftigt tilbagetog. Og så alligevel ikke; for det digitale filmmedie bruges sjovt nok ikke kun til at skabe klinisk perfekte billeder, men også til at manipulere med de digitale pixels, som må siges at være filmkornets afløser. Foto-apps som Instagram o.lign. er blevet kæmpe successer fordi de giver brugeren mulighed for at genskabe fordums tids analoge kendetegn, som bl.a. er filmkornet.

Filmkornet lever med andre ord i bedste velgående og bygger på underlig vis bro mellem de gamle og de nye medier. Se blot de mange foraer på internettet, hvor voldsomme diskussioner finder sted, hver eneste gang en filmklassiker er blevet digitalt restaureret, og teknikerne har formastet sig til at fjerne alt, hvad der kan minde om filmkorn i billedet. Den diskussion vil vi nu ikke gå ind i. Vi vil blot konstatere, at filmkornet åbenbart er kommet for at blive.

Hvad vil vi?
På filmkorn.dk vil vi anmelde film, og vi vil diskutere film. Vi håber du vil være med til at skabe et interessant site ved at kommentere vores skriblerier.

Filmkorn.dk er et hobbyprojekt, så forvent ikke en uudtømmelig kilde af anmeldelser, men en hyggelig, lille side, hvor vi skriver om film, når tiden er til det, og når vi synes, der er noget interessant at skrive om.

Hvordan anmelder vi?
Som udgangspunkt ud fra værkets præmisser og kvalitetsmæssige håndværk.
Vi vurderer en film i forhold til genre og formål - er der lagt op til underholdning eller eftertænksomhed og hvordan klarer filmen sig på disse punkter. En anmeldelse vil altid være en subjektiv vurdering - husk det!

Karakterskala:


Fremragende


Meget god


God


Middelmådig eller kedelig


Dårlig


Umådeligt dårlig

Reklamer:
Dem gør vi os ikke rigtigt i. Vi tjener ingen penge på vores anmeldelser. Vi skriver dem udelukkende for sjov - fordi film interesserer os.

Copyright:
Al tekst på siden tilhører de oprindelige forfattere som angivet ved hver enkelt artikel. Du må gerne citere fra filmkorn.dk med kildeangivelse.
Billeder brugt i anmeldelser og lignende tilhører de respektive udgivere i henhold til loven om ophavsret.

Kontakt os:
Ønsker du at kontakte os, kan du skrive en mail til os.

Filmkorn RSS-feed

Blogdesign ©, håndkodning og SEO af Peter Gabriel.

Redaktør: Peter Gabriel.

Optimized for Safari and Firefox web browsers [Valid RSS] 

 
Aquaman
Aquaman, James Wan, film, plakat, poster, artwork
Der lægges hårdt ud med en alt for stramt klippet forhistorie om Aquamans forældre, der i Temuera Morrisons og Nicole Kidmans f ...
Læs anmeldelsen
Den tid på året
Den tid på året, Paprika Steen, film, plakat, poster, artwork
Dysfuktionalitet er ligeså synonymt med jul som brunkager og gløgg. Jeg tror ikke der findes nogen, der ikke kan genkende mi ...
Læs anmeldelsen
Overlord
Overlord, Julius Avery, film, plakat, poster, artwork
Genrefilm har ofte et skær af b-film over sig, som kommer til udtryk i tilforladeligt skuespil, uinspirerende klipning og en svin ...
Læs anmeldelsen
Halloween, David Gordon Green, film, plakat, poster, artwork The Predator, Shane Black, film, plakat, poster, artwork The Equalizer 2, Antoine Fuqua, film, plakat, poster, artwork The Meg, Megalodon, Jon Turteltaub, film, plakat, poster, artwork Mission: Impossible - Fallout, MI6, Christopher McQuarrie, film, plakat, poster, artwork Mamma Mia! Here We Go Again, Ol Parker, film, plakat, poster, artwork

Karakter-gennemsnit (30 film)

2018