filmkorndk

Vi bliver MEGA glade, hvis du Liker vores side.

White House Down

filmkorn.dk grafik kolonFILMANMELDELSE

White House Down, Roland Emmerich, film, plakat, poster, artwork

© Mythology Entertainment (II)

Af 20. sep. 2013

Karakter 4 ud af 6 stjerner (God) til White House DownWhite House Down on IMDb

2 kommentarer | Info om filmen | Trailer White House Down Trailer

Roland Emmerich, den tyske actionkonge, holder tungen lige i munden med underholdende og urealistisk actionkomedie.

Det Hvide Hus, den amerikanske præsidents ydmyge bolig, har været scenen i mange film fra Hollywood gennem årene, og i utallige omgange, særligt indenfor sci fi-genren, er huset blevet molesteret af fjender. Alene i år er der kommet to film om Det Hvide Hus, hvor såvel præsidenten som hele verden står på afgrundens rand pga. terrorister, der ønsker at ødelægge demokratiets fundament ved at angribe lederen af den frie verden i hans bolig.Den første kom i sommer, ”Olympus has fallen”, og var en klodset, kedelig og langtrukken historie uden bid, humor eller spænding. Her var skurkene nordkoreanske terrorister, USA's nyeste fjendebillede. Filmen var ubehjælpsomt instrueret, actionscenerne dumme og ligegyldige.Nu er ”White House Down” kommet. Den handler i bund og grund om, at Det Hvide Hus angribes af terrorister (hvem det er, skal ikke afsløres her, selvom det er ret tydeligt, ret hurtigt!), og ligesom i ”Olympus has Fallen” må en enkel skæv eksistens af en anti-helt redde dagen.

... Manuskriptet i ”White House Down” er faktisk ganske gedigent skruet sammen. Urealistisk, bestemt, men også tilpas filmisk troværdigt på en måde, så man som tilskuer ikke irriteres over det.
Måden terrorristerne får kontrol med Det Hvide Hus er faktisk ganske interessant og næsten realistisk, men filmens præmis om, at man kan overtage bygningen, hvis man bare er forberedt, virker altså helt generelt utroværdigt.Men bevares, film skal jo ikke være troværdige, hvis de bare vil underholde, og underholde, det gør ”White House Down” i stor stil.Der er faktisk en hel del humor, og de patriotiske vinkler er nedtonet klædeligt undervejs. Skuespillere som Jamie Foxx og James Woods giver filmen troværdighed og pondus, og filmens actionscener suppleres fint af filmens skæve og lidt klodsede, men effektive humor.Jeg var solidt underholdt hele vejen igennem, og selvom filmen til sidst mistede pusten lidt, fordi den simpelthen er for lang, så trækker det ikke mere fra i sidste ende, og filmen ender på en solid 4'er, fordi den er effektivt underholdende uden at forsøge at presse moraler og lignende ned i halsen på sin tilskuer."White House Down" er tillige stramt instrueret af tyske Roland Emmerich (”2012” m.fl.), der formår at holde tempoet oppe uden at det går over gevind. Og selvom manuskriptet er meget forudsigeligt med de klassiske referencer i starten af filmen til noget, der bliver et ”plot-device” senere, så er manuskriptet beriget med et simpelt plot, der fungerer.Din vurdering:

filmkorn.dk grafik kolonINFO

White House Down


Produktionsår: 2013
Instruktion: Roland Emmerich
Manuskript:
Komponist: Harald Kloser, Thomas Wanker
Fotograf: Anna Foerster
Skuespillere: Channing Tatum, Jamie Foxx, Maggie Gyllenhaal, Jason Clarke, Richard Jenkins, Joey King, James Woods, Nicolas Wright, Jimmi Simpson, Michael Murphy, Rachelle Lefevre, Lance Reddick, Matt Craven, Jake Weber, Peter Jacobson.
Spilletid: 131 min
Filmstudie: Mythology Entertainment (II)

Detaljeret info om White House Down på IMDBTilladt over 11

filmkorn.dk grafik kolonKOMMENTARER

Skriv kommentar til 'White House Down'.


Navn


Spamkontrol - skriv tallet 4 med bogstaver: 

Kommentar


E-mail - bliv opdateret ved nye indlæg i denne tråd.
Frivilligt felt! - din e-mail benyttes kun til denne service.


filmkorn.dk - Info og kontaktoplysninger

Hvem er vi?
Filmkorn.dk er en seriøs hobbyblog bestyret af de to højpandede filmentusiaster Hugger og Gabriel. Bloggen blev startet i 2009 under navnet navlefnuller.dk

Hvorfor filmkorn?
Det kan synes underligt, at kalde en filmside for filmkorn i en tid, hvor de analoge filmmedier er på kraftigt tilbagetog. Og så alligevel ikke; for det digitale filmmedie bruges sjovt nok ikke kun til at skabe klinisk perfekte billeder, men også til at manipulere med de digitale pixels, som må siges at være filmkornets afløser. Foto-apps som Instagram o.lign. er blevet kæmpe successer fordi de giver brugeren mulighed for at genskabe fordums tids analoge kendetegn, som bl.a. er filmkornet.

Filmkornet lever med andre ord i bedste velgående og bygger på underlig vis bro mellem de gamle og de nye medier. Se blot de mange foraer på internettet, hvor voldsomme diskussioner finder sted, hver eneste gang en filmklassiker er blevet digitalt restaureret, og teknikerne har formastet sig til at fjerne alt, hvad der kan minde om filmkorn i billedet. Den diskussion vil vi nu ikke gå ind i. Vi vil blot konstatere, at filmkornet åbenbart er kommet for at blive.

Hvad vil vi?
På filmkorn.dk vil vi anmelde film, og vi vil diskutere film. Vi håber du vil være med til at skabe et interessant site ved at kommentere vores skriblerier.

Filmkorn.dk er et hobbyprojekt, så forvent ikke en uudtømmelig kilde af anmeldelser, men en hyggelig, lille side, hvor vi skriver om film, når tiden er til det, og når vi synes, der er noget interessant at skrive om.

Hvordan anmelder vi?
Som udgangspunkt ud fra værkets præmisser og kvalitetsmæssige håndværk.
Vi vurderer en film i forhold til genre og formål - er der lagt op til underholdning eller eftertænksomhed og hvordan klarer filmen sig på disse punkter. En anmeldelse vil altid være en subjektiv vurdering - husk det!

Karakterskala:


Fremragende


Meget god


God


Middelmådig eller kedelig


Dårlig


Umådeligt dårlig

Reklamer:
Dem gør vi os ikke rigtigt i. Vi tjener ingen penge på vores anmeldelser. Vi skriver dem udelukkende for sjov - fordi film interesserer os.

Copyright:
Al tekst på siden tilhører de oprindelige forfattere som angivet ved hver enkelt artikel. Du må gerne citere fra filmkorn.dk med kildeangivelse.
Billeder brugt i anmeldelser og lignende tilhører de respektive udgivere i henhold til loven om ophavsret.

Kontakt os:
Ønsker du at kontakte os, kan du skrive en mail til os.

Filmkorn RSS-feed

Blogdesign ©, håndkodning og SEO af Peter Gabriel.

Redaktør: Peter Gabriel.

Optimized for Safari and Firefox web browsers [Valid RSS] 

 
A Star Is Born
A Star Is Born, Bradley Cooper, film, plakat, poster, artwork
A Star Is Born er et remake af et remake af et remake. Ja, Hollywood er ikke særligt opfindsomme længere, og man graver dybere o ...
Læs anmeldelsen
Aquaman
Aquaman, James Wan, film, plakat, poster, artwork
Der lægges hårdt ud med en alt for stramt klippet forhistorie om Aquamans forældre, der i Temuera Morrisons og Nicole Kidmans f ...
Læs anmeldelsen
Den tid på året
Den tid på året, Paprika Steen, film, plakat, poster, artwork
Dysfuktionalitet er ligeså synonymt med jul som brunkager og gløgg. Jeg tror ikke der findes nogen, der ikke kan genkende mi ...
Læs anmeldelsen
Overlord, Julius Avery, film, plakat, poster, artwork Halloween, David Gordon Green, film, plakat, poster, artwork The Predator, Shane Black, film, plakat, poster, artwork The Equalizer 2, Antoine Fuqua, film, plakat, poster, artwork The Meg, Megalodon, Jon Turteltaub, film, plakat, poster, artwork Mission: Impossible - Fallout, MI6, Christopher McQuarrie, film, plakat, poster, artwork

Karakter-gennemsnit (0 film)

2019