filmkorndk

Vi bliver MEGA glade, hvis du Liker vores side.

Warm Bodies

filmkorn.dk grafik kolonFILMANMELDELSE

Warm Bodies, Jonathan Levine, film, plakat, poster, artwork

© Summit Entertainment

Af 12. feb. 2013

Karakter 4 ud af 6 stjerner (God) til Warm BodiesWarm Bodies on IMDb

Skriv kommentar | Info om filmen | Trailer Warm Bodies Trailer

Tro, håb og zombier.

"Warm Bodies" fortæller en velkendt historie i temmelig anderledes rammer. Verden som vi kender den eksisterer ikke længere. Den er overrendt af zombier og det der er værre; de såkaldte bonies, som er brutale skeletlignende væsener, der om muligt er endnu mere behovsstyrede end de klassiske zombier.Blandt de klassiske zombier finder vi teenageren R, som af en eller anden mærkelig grund er i stand til at tænke og kommunikere. Kommunikere er måske så meget sagt. Han formår at grynte og sige et par enkelt ord til sin bedste zombieven, når han ikke bruger tiden på at vandre hvileløst rundt - som zombier nu gør - med dårlig holdning, uren hud og hjerne mellem tænderne. Når han og de andre zombier bliver sultne, går de i samlet flok på jagt efter frisk menneskehjerne.Det er på en sådan jagt, at R møder menneskepigen Julie og noget tændes i ham. Han føler en større trang til at beskytte Julie end at æde hendes hjerne og hjælper hende med at flygte fra de andre zombier. Julie ved endnu ikke hvilke tanker der gemmer sig bag R's skræmmende ydre og ønsker mest af alt at skyde hovedet af ham - hvis hun da ikke var løbet tør for kugler. Trods dette bliver hun fascineret af den hjælpsomme zombie, der på en måde er mere menneskelig end de mennesker hun omgåes i den beskyttede lejr, hvor kampen mod den udefrakommende trussel har slidt på de menneskelige værdier.

... En fin omend ikke videre subtil hentydning til den verden vi lever i, hvor enhver er sig selv nærmest og solidariteten har lidt et knæk.

I modsætning til de to fejdende familier i "Romeo og Julie" står slaget i "Warm Bodies" mellem zombier og mennesker, der som i den klassiske historie er uvidende om de to teenagere R og Julies møde. Trods deres forskelligheder og tilknytning til hver sin kæmpende lejr lærer de to hinanden at kende og gennem deres venskab opstår et nyt håb for menneskene og zombierne, der i kampens hede har glemt, hvad det vil sige, at elske og holde af og at det at være anderledes ikke nødvendigvis gør dig til et dårligt menneske - med mindre du selvfølgelig er en bonie, for så er det eneste rigtige en kugle for panden!"Warm Bodies" bygger på en sød tanke, der langt hen af vejen fungerer rigtigt godt. Allegorierne er klare og tydelige og teenagedramaet fungerer indenfor rammerne. Især fordi de to hovedpersoner har en god kemi og begge er ganske charmerende og velspillende.På trods af nogle få døde punkter i starten er "Warm Bodies" en forfriskende anderledes film, der i det store hele underholder fint, og som især hen mod slutningen fik et godt tag i mig.Din vurdering:

filmkorn.dk grafik kolonINFO

Warm Bodies


Produktionsår: 2013
Instruktion: Jonathan Levine
Manuskript:
Komponist: Marco Beltrami, Buck Sanders
Fotograf: Javier Aguirresarobe
Skuespillere: Nicholas Hoult, Teresa Palmer, Analeigh Tipton, Rob Corddry, Dave Franco, John Malkovich, Cory Hardrict, Daniel Rindress-Kay, Vincent Leclerc, Clifford LeDuc-Vaillancourt, Billie Calmeau, Adam Driscoll, Chris Cavener, Jonathan Dubsky, Alec Bourgeois.
Spilletid: 98 min
Filmstudie: Summit Entertainment

Detaljeret info om Warm Bodies på IMDBTilladt over 11

filmkorn.dk grafik kolonKOMMENTARER

Skriv kommentar til 'Warm Bodies'.


Navn


Spamkontrol - skriv tallet 4 med bogstaver: 

Kommentar


E-mail - bliv opdateret ved nye indlæg i denne tråd.
Frivilligt felt! - din e-mail benyttes kun til denne service.


filmkorn.dk - Info og kontaktoplysninger

Hvem er vi?
Filmkorn.dk er en seriøs hobbyblog bestyret af de to højpandede filmentusiaster Hugger og Gabriel. Bloggen blev startet i 2009 under navnet navlefnuller.dk

Hvorfor filmkorn?
Det kan synes underligt, at kalde en filmside for filmkorn i en tid, hvor de analoge filmmedier er på kraftigt tilbagetog. Og så alligevel ikke; for det digitale filmmedie bruges sjovt nok ikke kun til at skabe klinisk perfekte billeder, men også til at manipulere med de digitale pixels, som må siges at være filmkornets afløser. Foto-apps som Instagram o.lign. er blevet kæmpe successer fordi de giver brugeren mulighed for at genskabe fordums tids analoge kendetegn, som bl.a. er filmkornet.

Filmkornet lever med andre ord i bedste velgående og bygger på underlig vis bro mellem de gamle og de nye medier. Se blot de mange foraer på internettet, hvor voldsomme diskussioner finder sted, hver eneste gang en filmklassiker er blevet digitalt restaureret, og teknikerne har formastet sig til at fjerne alt, hvad der kan minde om filmkorn i billedet. Den diskussion vil vi nu ikke gå ind i. Vi vil blot konstatere, at filmkornet åbenbart er kommet for at blive.

Hvad vil vi?
På filmkorn.dk vil vi anmelde film, og vi vil diskutere film. Vi håber du vil være med til at skabe et interessant site ved at kommentere vores skriblerier.

Filmkorn.dk er et hobbyprojekt, så forvent ikke en uudtømmelig kilde af anmeldelser, men en hyggelig, lille side, hvor vi skriver om film, når tiden er til det, og når vi synes, der er noget interessant at skrive om.

Hvordan anmelder vi?
Som udgangspunkt ud fra værkets præmisser og kvalitetsmæssige håndværk.
Vi vurderer en film i forhold til genre og formål - er der lagt op til underholdning eller eftertænksomhed og hvordan klarer filmen sig på disse punkter. En anmeldelse vil altid være en subjektiv vurdering - husk det!

Karakterskala:


Fremragende


Meget god


God


Middelmådig eller kedelig


Dårlig


Umådeligt dårlig

Reklamer:
Dem gør vi os ikke rigtigt i. Vi tjener ingen penge på vores anmeldelser. Vi skriver dem udelukkende for sjov - fordi film interesserer os.

Copyright:
Al tekst på siden tilhører de oprindelige forfattere som angivet ved hver enkelt artikel. Du må gerne citere fra filmkorn.dk med kildeangivelse.
Billeder brugt i anmeldelser og lignende tilhører de respektive udgivere i henhold til loven om ophavsret.

Kontakt os:
Ønsker du at kontakte os, kan du skrive en mail til os.

Filmkorn RSS-feed

Blogdesign ©, håndkodning og SEO af Peter Gabriel.

Redaktør: Peter Gabriel.

Optimized for Safari and Firefox web browsers [Valid RSS] 

 
A Star Is Born
A Star Is Born, Bradley Cooper, film, plakat, poster, artwork
A Star Is Born er et remake af et remake af et remake. Ja, Hollywood er ikke særligt opfindsomme længere, og man graver dybere o ...
Læs anmeldelsen
Aquaman
Aquaman, James Wan, film, plakat, poster, artwork
Der lægges hårdt ud med en alt for stramt klippet forhistorie om Aquamans forældre, der i Temuera Morrisons og Nicole Kidmans f ...
Læs anmeldelsen
Den tid på året
Den tid på året, Paprika Steen, film, plakat, poster, artwork
Dysfuktionalitet er ligeså synonymt med jul som brunkager og gløgg. Jeg tror ikke der findes nogen, der ikke kan genkende mi ...
Læs anmeldelsen
Overlord, Julius Avery, film, plakat, poster, artwork Halloween, David Gordon Green, film, plakat, poster, artwork The Predator, Shane Black, film, plakat, poster, artwork The Equalizer 2, Antoine Fuqua, film, plakat, poster, artwork The Meg, Megalodon, Jon Turteltaub, film, plakat, poster, artwork Mission: Impossible - Fallout, MI6, Christopher McQuarrie, film, plakat, poster, artwork

Karakter-gennemsnit (0 film)

2019