filmkorndk

Vi bliver MEGA glade, hvis du Liker vores side.

Warcraft

filmkorn.dk grafik kolonFILMANMELDELSE

Warcraft, Duncan Jones, Warcraft: The Beginning, film, plakat, poster, artwork

© Atlas Entertainment

Af 31. maj. 2016

Karakter 5 ud af 6 stjerner (Meget god) til Warcraft - Warcraft: The BeginningWarcraft on IMDb

Skriv kommentar | Info om filmen | Trailer Warcraft Trailer

WoW!

​At skrive en filmanmeldelse er ikke det samme som at anmelde en vaskemaskine. En vaskemaskine har en opgave, som den skal løse. Hvis ikke den kan løse opgaven, dumper den.

En film skal sådan set også løse en opgave, men modsat vaskemaskinen er det en subjektiv vurdering om opgaven er løst tilfredsstillende.

Jeg er således helt med på at filmanmeldere har ret til at mene, hvad de vil, men når de som det danske anmelderkorps er så brutale i deres nedslagtning af Duncan Jones' Warcraft, kan jeg kun se måbende til.

Én stjerne Ekstra bladet?! Én?! Det er useriøst. Én stjerne betegner et makværk, og det er Warcraft altså ikke. Ligegyldigt at anmelderen har ret til sin mening eller ej.

Warcraft er noget så sjældent som en fuldblods genrefilm, der ikke lefler for det brede publikum, men mest af alt er for fans af fantasygenren og Warcraft-spillene.

Og det fungerer altså!

Jeg har for mange år siden spillet Warcraft III nogle få gange. Fik tæsk hver gang. Min indsigt i Warcraft-universet er derfor ikke den største, og alligevel havde jeg ingen problemer med at følge handlingen.

Jeg er sikker på, at jeg har misset en masse hyldester og hints til spillene, som sikkert har givet de mest inkarnerede Warcraft fans næseblod, men det har ingen betydning for oplevelsen.

... Warcraft er en super intens, flot og perfekt pacet fantasyfilm, der gav mig både gåsehud og åndenød.


For fanden, hvor er det fedt at se på, når de muskelsvulmende, fotorealistiske orker med deres overdimensionerede stødtænder og våben smadrer deres modstandere i jorden, eller når de styrkemæssigt underlegne mennesker må bruge deres snilde i kampen for overlevelse i de blodige nærkampe.

Selvom hovedfokus er på action, er der også plads til nogle få "stille" scener, som er med til at skabe så tilpas meget sympati eller vrede for helte og skurke, at man gider at investere tid i karaktererne, når de kæmper for deres liv.

Så når der kæmpes, er det rent faktisk spændende, da intensiteten og voldsomheden i kampene gør, at man vitterligt har svært ved at gennemskue, hvem der står oprejst efter endt kamp.

Det hænger især sammen med den mægtige hovedskurk, Gul'dan, der med computermanipuleret malmrøst af Daniel Wu er en frygtindgydende modstander, som med sine groteske udvoksninger på ryggen, grønne øjne og brutale fremfærd virker oprigtigt skræmmende.

Lok-Narash!

Som det nok fremgår, er jeg ret vild med Warcraft. Filmen har ramt en perfekt tone med fokus på alle de rigtige elementer. Den er ikke bare sindssygt flot lavet, men emmer af kærlighed til sit bagland.

Vel nok den mest vellykkede spilfilmatisering nogensinde.

Gol'Kosh, hvor jeg glæder mig til fortsættelsen!Din vurdering:

filmkorn.dk grafik kolonINFO

Warcraft


Produktionsår: 2016
Alternativ titel: Warcraft: The Beginning
Instruktion: Duncan Jones
Manuskript:
Komponist: Ramin Djawadi
Fotograf: Simon Duggan
Skuespillere: Travis Fimmel, Paula Patton, Ben Foster, Dominic Cooper, Toby Kebbell, Ben Schnetzer, Robert Kazinsky, Clancy Brown, Daniel Wu, Ruth Negga, Anna Galvin, Callum Keith Rennie, Burkely Duffield, Ryan Robbins, Dean Redman.
Spilletid: 123 min
Filmstudie: Atlas Entertainment

Detaljeret info om Warcraft på IMDBTilladt over 11

filmkorn.dk grafik kolonKOMMENTARER

Skriv kommentar til 'Warcraft'.


Navn


Spamkontrol - skriv tallet 4 med bogstaver: 

Kommentar


E-mail - bliv opdateret ved nye indlæg i denne tråd.
Frivilligt felt! - din e-mail benyttes kun til denne service.


filmkorn.dk - Info og kontaktoplysninger

Hvem er vi?
Filmkorn.dk er en seriøs hobbyblog bestyret af de to højpandede filmentusiaster Hugger og Gabriel. Bloggen blev startet i 2009 under navnet navlefnuller.dk

Hvorfor filmkorn?
Det kan synes underligt, at kalde en filmside for filmkorn i en tid, hvor de analoge filmmedier er på kraftigt tilbagetog. Og så alligevel ikke; for det digitale filmmedie bruges sjovt nok ikke kun til at skabe klinisk perfekte billeder, men også til at manipulere med de digitale pixels, som må siges at være filmkornets afløser. Foto-apps som Instagram o.lign. er blevet kæmpe successer fordi de giver brugeren mulighed for at genskabe fordums tids analoge kendetegn, som bl.a. er filmkornet.

Filmkornet lever med andre ord i bedste velgående og bygger på underlig vis bro mellem de gamle og de nye medier. Se blot de mange foraer på internettet, hvor voldsomme diskussioner finder sted, hver eneste gang en filmklassiker er blevet digitalt restaureret, og teknikerne har formastet sig til at fjerne alt, hvad der kan minde om filmkorn i billedet. Den diskussion vil vi nu ikke gå ind i. Vi vil blot konstatere, at filmkornet åbenbart er kommet for at blive.

Hvad vil vi?
På filmkorn.dk vil vi anmelde film, og vi vil diskutere film. Vi håber du vil være med til at skabe et interessant site ved at kommentere vores skriblerier.

Filmkorn.dk er et hobbyprojekt, så forvent ikke en uudtømmelig kilde af anmeldelser, men en hyggelig, lille side, hvor vi skriver om film, når tiden er til det, og når vi synes, der er noget interessant at skrive om.

Hvordan anmelder vi?
Som udgangspunkt ud fra værkets præmisser og kvalitetsmæssige håndværk.
Vi vurderer en film i forhold til genre og formål - er der lagt op til underholdning eller eftertænksomhed og hvordan klarer filmen sig på disse punkter. En anmeldelse vil altid være en subjektiv vurdering - husk det!

Karakterskala:


Fremragende


Meget god


God


Middelmådig eller kedelig


Dårlig


Umådeligt dårlig

Reklamer:
Dem gør vi os ikke rigtigt i. Vi tjener ingen penge på vores anmeldelser. Vi skriver dem udelukkende for sjov - fordi film interesserer os.

Copyright:
Al tekst på siden tilhører de oprindelige forfattere som angivet ved hver enkelt artikel. Du må gerne citere fra filmkorn.dk med kildeangivelse.
Billeder brugt i anmeldelser og lignende tilhører de respektive udgivere i henhold til loven om ophavsret.

Kontakt os:
Ønsker du at kontakte os, kan du skrive en mail til os.

Filmkorn RSS-feed

Blogdesign ©, håndkodning og SEO af Peter Gabriel.

Redaktør: Peter Gabriel.

Optimized for Safari and Firefox web browsers [Valid RSS] 

 
A Star Is Born
A Star Is Born, Bradley Cooper, film, plakat, poster, artwork
A Star Is Born er et remake af et remake af et remake. Ja, Hollywood er ikke særligt opfindsomme længere, og man graver dybere o ...
Læs anmeldelsen
Aquaman
Aquaman, James Wan, film, plakat, poster, artwork
Der lægges hårdt ud med en alt for stramt klippet forhistorie om Aquamans forældre, der i Temuera Morrisons og Nicole Kidmans f ...
Læs anmeldelsen
Den tid på året
Den tid på året, Paprika Steen, film, plakat, poster, artwork
Dysfuktionalitet er ligeså synonymt med jul som brunkager og gløgg. Jeg tror ikke der findes nogen, der ikke kan genkende mi ...
Læs anmeldelsen
Overlord, Julius Avery, film, plakat, poster, artwork Halloween, David Gordon Green, film, plakat, poster, artwork The Predator, Shane Black, film, plakat, poster, artwork The Equalizer 2, Antoine Fuqua, film, plakat, poster, artwork The Meg, Megalodon, Jon Turteltaub, film, plakat, poster, artwork Mission: Impossible - Fallout, MI6, Christopher McQuarrie, film, plakat, poster, artwork

Karakter-gennemsnit (0 film)

2019