filmkorndk

Vi bliver MEGA glade, hvis du Liker vores side.

Wall Street: Money Never Sleeps

filmkorn.dk grafik kolonFILMANMELDELSE

Wall Street: Money Never Sleeps, Oliver Stone, film, plakat, poster, artwork

© Edward R. Pressman Film

Af 6. okt. 2010

Karakter 5 ud af 6 stjerner (Meget god) til Wall Street: Money Never SleepsWall Street: Money Never Sleeps on IMDb

15 kommentarer | Info om filmen | Trailer Wall Street: Money Never Sleeps Trailer

Michael Douglas stjæler endnu engang rampelyset.

Det mest interessante ved Oliver Stones 'Wall Street' fra 1987 er og bliver Michael Douglas i rollen som Gordon Gekko. En rolle der indbragte ham en Oscar, og som han gentager i fortsættelsen 'Wall Street: Money Never Sleeps'. Douglas kan som få andre brænde igennem lærredet med sin blotte tilstedeværelse, og det gør han så rigeligt i, hvad der forhåbentlig ikke bliver hans sidste film...
Historien i Oliver Stones andet kapitel om Wall Street drives frem af hovedpersonen Jake, der i filmen fremstilles som en ideologisk børs-haj med hjerte og hjerne på rette sted. Han bor sammen med den venstreorienterede Winnie, og de to har det godt - lige indtil den dag Jake stifter bekendtskab med Winnies far, som er ingen andre end Gordon Gekko. Gekko har siddet i spjældet i 8 år, for den ballade han lavede i den første film, og er klar til at handle med sin nye svigersøn. Gekkos ønske er at genskabe kontakten med datteren, som har slået hånden af ham, mens han sad i fængsel. Til gengæld for denne tjeneste får Jake hjælp til at vælte finansfyrsten Bretton, som er ansvarlig for at Jakes tidligere arbejdsplads gik konkurs. Spørgsmålet er bare om Gekko har rent mel i posen.Det finansielle plot i filmen vil jeg ikke kaste mig ud i at genfortælle. Lad mig blot konstatere at det virker gennemarbejdet og til tider en smule indforstået, uden at det på nogen måde ødelægger spændingsmomentet i filmen. De overordnede linier er nemlig nemme at forstå, så historien har den fremdrift, der skal til for at holde publikum fanget....Oliver Stone har i det hele taget et godt greb om sin historie. På trods af den allerede nævnte indforståethed er historien forbandet underholdende og dynamisk skruet sammen.
Det er de gode mod de onde, og filmen følger den klassiske spændingskurve, men Oliver Stone tilføjer så tilpas mange stikpiller og paralleller til vores nuværende finanskrise og samfundstilstand, at det ikke kun er tomme kalorier man udsættes for. Det er muligt, at filmen mest lefler for de venstreorienterede, men den burde være relevant for alle, i disse jeg-er-mig-selv-nærmest-tider, hvor ingen tænker på fællesskabet, men blot på at rage til sig.Carey Mulligan er glimrende som Gordon Gekkos datter, og selv om deres kontroverser aldrig når nye subtile højder, er der så tilpas meget kød på deres historie, at den føles troværdig. Det bliver en smule sentimentalt hen mod slutningen, men det er noget, jeg nemt kan se gennem fingre med. Bedst er imidlertid Josh Brolin i rollen som den djævelske Bretton og Frank Langella i rollen som Jakes mentor Louis Zabel. De giver begge Douglas kamp til stregen.Der skal nok være nogen, der finder filmen moraliserende, kedelig og sort/hvid i sine problemstillinger. Jeg synes 'Wall Street: Money Never Sleeps' er storslået underholdning med noget på hjerte. Den har som sådan ikke noget nyt at fortælle os, men fungerer som en påmindelse om at tilstandene ikke ligefrem er blevet bedre, siden Stone advarede os første gang for 23 år siden.Din vurdering:

filmkorn.dk grafik kolonINFO

Wall Street: Money Never Sleeps


Produktionsår: 2010
Instruktion: Oliver Stone
Manuskript:
Komponist: Craig Armstrong
Fotograf: Rodrigo Prieto
Skuespillere: Michael Douglas, Shia LaBeouf, Josh Brolin, Carey Mulligan, Eli Wallach, Susan Sarandon, Frank Langella, Austin Pendleton, John Bedford Lloyd, Vanessa Ferlito.
Spilletid: 133 min
Filmstudie: Edward R. Pressman Film

Detaljeret info om Wall Street: Money Never Sleeps på IMDBTilladt over 11

filmkorn.dk grafik kolonKOMMENTARER

Skriv kommentar til 'Wall Street: Money Never Sleeps'.


Navn


Spamkontrol - skriv tallet 4 med bogstaver: 

Kommentar


E-mail - bliv opdateret ved nye indlæg i denne tråd.
Frivilligt felt! - din e-mail benyttes kun til denne service.


filmkorn.dk - Info og kontaktoplysninger

Hvem er vi?
Filmkorn.dk er en seriøs hobbyblog bestyret af de to højpandede filmentusiaster Hugger og Gabriel. Bloggen blev startet i 2009 under navnet navlefnuller.dk

Hvorfor filmkorn?
Det kan synes underligt, at kalde en filmside for filmkorn i en tid, hvor de analoge filmmedier er på kraftigt tilbagetog. Og så alligevel ikke; for det digitale filmmedie bruges sjovt nok ikke kun til at skabe klinisk perfekte billeder, men også til at manipulere med de digitale pixels, som må siges at være filmkornets afløser. Foto-apps som Instagram o.lign. er blevet kæmpe successer fordi de giver brugeren mulighed for at genskabe fordums tids analoge kendetegn, som bl.a. er filmkornet.

Filmkornet lever med andre ord i bedste velgående og bygger på underlig vis bro mellem de gamle og de nye medier. Se blot de mange foraer på internettet, hvor voldsomme diskussioner finder sted, hver eneste gang en filmklassiker er blevet digitalt restaureret, og teknikerne har formastet sig til at fjerne alt, hvad der kan minde om filmkorn i billedet. Den diskussion vil vi nu ikke gå ind i. Vi vil blot konstatere, at filmkornet åbenbart er kommet for at blive.

Hvad vil vi?
På filmkorn.dk vil vi anmelde film, og vi vil diskutere film. Vi håber du vil være med til at skabe et interessant site ved at kommentere vores skriblerier.

Filmkorn.dk er et hobbyprojekt, så forvent ikke en uudtømmelig kilde af anmeldelser, men en hyggelig, lille side, hvor vi skriver om film, når tiden er til det, og når vi synes, der er noget interessant at skrive om.

Hvordan anmelder vi?
Som udgangspunkt ud fra værkets præmisser og kvalitetsmæssige håndværk.
Vi vurderer en film i forhold til genre og formål - er der lagt op til underholdning eller eftertænksomhed og hvordan klarer filmen sig på disse punkter. En anmeldelse vil altid være en subjektiv vurdering - husk det!

Karakterskala:


Fremragende


Meget god


God


Middelmådig eller kedelig


Dårlig


Umådeligt dårlig

Reklamer:
Dem gør vi os ikke rigtigt i. Vi tjener ingen penge på vores anmeldelser. Vi skriver dem udelukkende for sjov - fordi film interesserer os.

Copyright:
Al tekst på siden tilhører de oprindelige forfattere som angivet ved hver enkelt artikel. Du må gerne citere fra filmkorn.dk med kildeangivelse.
Billeder brugt i anmeldelser og lignende tilhører de respektive udgivere i henhold til loven om ophavsret.

Kontakt os:
Ønsker du at kontakte os, kan du skrive en mail til os.

Filmkorn RSS-feed

Blogdesign ©, håndkodning og SEO af Peter Gabriel.

Redaktør: Peter Gabriel.

Optimized for Safari and Firefox web browsers [Valid RSS] 

 
A Star Is Born
A Star Is Born, Bradley Cooper, film, plakat, poster, artwork
A Star Is Born er et remake af et remake af et remake. Ja, Hollywood er ikke særligt opfindsomme længere, og man graver dybere o ...
Læs anmeldelsen
Aquaman
Aquaman, James Wan, film, plakat, poster, artwork
Der lægges hårdt ud med en alt for stramt klippet forhistorie om Aquamans forældre, der i Temuera Morrisons og Nicole Kidmans f ...
Læs anmeldelsen
Den tid på året
Den tid på året, Paprika Steen, film, plakat, poster, artwork
Dysfuktionalitet er ligeså synonymt med jul som brunkager og gløgg. Jeg tror ikke der findes nogen, der ikke kan genkende mi ...
Læs anmeldelsen
Overlord, Julius Avery, film, plakat, poster, artwork Halloween, David Gordon Green, film, plakat, poster, artwork The Predator, Shane Black, film, plakat, poster, artwork The Equalizer 2, Antoine Fuqua, film, plakat, poster, artwork The Meg, Megalodon, Jon Turteltaub, film, plakat, poster, artwork Mission: Impossible - Fallout, MI6, Christopher McQuarrie, film, plakat, poster, artwork

Karakter-gennemsnit (0 film)

2019