filmkorndk

Vi bliver MEGA glade, hvis du Liker vores side.

Valhalla Rising

filmkorn.dk grafik kolonFILMANMELDELSE

Valhalla Rising, Nicolas Winding Refn, film, plakat, poster, artwork

© BBC Films

Af 31. mar. 2010

Karakter 5 ud af 6 stjerner (Meget god) til Valhalla RisingValhalla Rising on IMDb

7 kommentarer | Info om filmen | Trailer Valhalla Rising Trailer

Atmosfæremættet og voldsom. Blodig og poetisk.

Nikolas Winding Refn har aldrig leflet for sit publikum. Han laver de film han har lyst til, og tager de knubs der måtte følge med. Det være i form af kritik fra anmelderne, eller når publikum fravælger hans film, som det var tilfældet med 'Fear X'. Hans satsninger giver dog også pote, som når han i Pusher-trilogien skildrer det barske narkomiljø i Københavns underverden, og får folk til at strømme i biografen eller til nærmeste Blockbuster.Hvordan det skal gå med 'Valhalla Rising' må tiden vise, men der er ingen tvivl om, at det er en film, som vil skille vandene. Dem som forventer en film med hærdebrede vikinger iført hjelme med horn bliver slemt skuffede, hvorimod dem som vælger at se filmen med et åbent sind får sig en særegen og gådefuld oplevelse.Filmen handler kort fortalt om en enøjet og stum træl, der ufrivilligt deltager i primitive gladiatorkampe, hvor han med umenneskelig styrke knuser sine modstandere. Når han ikke kæmper, sidder han i sit bur, hvor han har syner om fremtiden, og hvor hans eneste menneskelige kontakt er en lille dreng, der bringer ham mad.


Da det en dag lykkes den enøjede at slippe fri af sit fangenskab tager han den lille dreng med sig ud i den voldsomme og nådesløse skotske natur. Efter kort tid i frihed møder de en gruppe tidligere vikinger - nu kristne korsfarere - med kurs mod Jerusalem. De vil med båd sejle til det hellige land, hvor de vil kæmpe som guds soldater. Den stumme, enøjede kriger og drengen vælger at følge med, men intet går som planlagt. På havet omhylles båden af en tyk tåge, der gør det svært for krigerne at navigere, og får dem til at fable om forbandelser og andet overtroisk, som den enøjede og drengen hurtigt får skyld for. Det fører til splid i gruppen, som ikke bliver bedre efter de i flere uger har sejlet forvildet rundt, og tågen pludselig letter.

...
'Valhalla Rising' er et æstetisk voldsdigt og et i mine øjne ganske vellykket indspark i religionsdebatten. Et opgør mellem kristendommens (og andre religioners) nonsens og de hedenske moralbegreber.
En film om hvad der får nogle mennesker til at følge en bestemt tro eller leder, hvad der kan få dem til at skifte mening, og hvad de kan finde på, når de mister troen. Perfekt timet til at have premiere i påskedagene, hvor nogen fejrer Jesu genopstandelse, mens andre bare holder fri.Personerne i filmen er ikke specielt dybe, og enøje, som Mads Mikkelsens karakter navngives, er ikke en ny Spartacus, men det er heller ikke meningen. 'Valhalla Rising' skal nydes for sine stemningsbilleder, hvor naturen og tågen er en lige så vigtig del af filmen, som byen var det i Pusher-trilogien, og for sit på en gang bombastiske og afmålte soundtrack, der er med til at give filmen det sidste skud af mørk og fremmed fortid.Mads Mikkelsen er fremragende som den Odin-lignende kriger, hvis evne til at se ud i fremtiden ikke kan være helt tilfældigt valgt. Ligger hans andet øje mon på bunden af Mimers brønd?Med 'Valhalla Rising' har Refn lavet et lille mesterværk, der på hypnotisk vis omslutter tilskueren, hvis man tør at lade sig forføre og træde ind i den atmosfæremættede tidslomme instruktøren har skabt.Det er ikke en film for alle, nogen vil kalde den artsy fartsy, kedelig og selvhøjtidelig, men jeg nød den og må tage hatten af for Refns mod og evne til at skabe en så unik, intens og smuk film. Dertil skal Morten Søborg i den grad have ros for sin helt unikke og vanvittigt flotte fotografering.Din vurdering:

filmkorn.dk grafik kolonINFO

Valhalla Rising


Produktionsår: 2009
Instruktion: Nicolas Winding Refn
Manuskript:
Komponist: Peter Kyed, Peter Peter
Fotograf: Morten Søborg
Skuespillere: Mads Mikkelsen, Maarten Stevenson, Gordon Brown, Andrew Flanagan, Gary Lewis, Gary McCormack, Alexander Morton, Jamie Sives, Ewan Stewart, Mathew Zajac.
Spilletid: 93 min
Filmstudie: BBC Films

Detaljeret info om Valhalla Rising på IMDBTilladt over 15

filmkorn.dk grafik kolonKOMMENTARER

Skriv kommentar til 'Valhalla Rising'.


Navn


Spamkontrol - skriv tallet 4 med bogstaver: 

Kommentar


E-mail - bliv opdateret ved nye indlæg i denne tråd.
Frivilligt felt! - din e-mail benyttes kun til denne service.


filmkorn.dk - Info og kontaktoplysninger

Hvem er vi?
Filmkorn.dk er en seriøs hobbyblog bestyret af de to højpandede filmentusiaster Hugger og Gabriel. Bloggen blev startet i 2009 under navnet navlefnuller.dk

Hvorfor filmkorn?
Det kan synes underligt, at kalde en filmside for filmkorn i en tid, hvor de analoge filmmedier er på kraftigt tilbagetog. Og så alligevel ikke; for det digitale filmmedie bruges sjovt nok ikke kun til at skabe klinisk perfekte billeder, men også til at manipulere med de digitale pixels, som må siges at være filmkornets afløser. Foto-apps som Instagram o.lign. er blevet kæmpe successer fordi de giver brugeren mulighed for at genskabe fordums tids analoge kendetegn, som bl.a. er filmkornet.

Filmkornet lever med andre ord i bedste velgående og bygger på underlig vis bro mellem de gamle og de nye medier. Se blot de mange foraer på internettet, hvor voldsomme diskussioner finder sted, hver eneste gang en filmklassiker er blevet digitalt restaureret, og teknikerne har formastet sig til at fjerne alt, hvad der kan minde om filmkorn i billedet. Den diskussion vil vi nu ikke gå ind i. Vi vil blot konstatere, at filmkornet åbenbart er kommet for at blive.

Hvad vil vi?
På filmkorn.dk vil vi anmelde film, og vi vil diskutere film. Vi håber du vil være med til at skabe et interessant site ved at kommentere vores skriblerier.

Filmkorn.dk er et hobbyprojekt, så forvent ikke en uudtømmelig kilde af anmeldelser, men en hyggelig, lille side, hvor vi skriver om film, når tiden er til det, og når vi synes, der er noget interessant at skrive om.

Hvordan anmelder vi?
Som udgangspunkt ud fra værkets præmisser og kvalitetsmæssige håndværk.
Vi vurderer en film i forhold til genre og formål - er der lagt op til underholdning eller eftertænksomhed og hvordan klarer filmen sig på disse punkter. En anmeldelse vil altid være en subjektiv vurdering - husk det!

Karakterskala:


Fremragende


Meget god


God


Middelmådig eller kedelig


Dårlig


Umådeligt dårlig

Reklamer:
Dem gør vi os ikke rigtigt i. Vi tjener ingen penge på vores anmeldelser. Vi skriver dem udelukkende for sjov - fordi film interesserer os.

Copyright:
Al tekst på siden tilhører de oprindelige forfattere som angivet ved hver enkelt artikel. Du må gerne citere fra filmkorn.dk med kildeangivelse.
Billeder brugt i anmeldelser og lignende tilhører de respektive udgivere i henhold til loven om ophavsret.

Kontakt os:
Ønsker du at kontakte os, kan du skrive en mail til os.

Filmkorn RSS-feed

Blogdesign ©, håndkodning og SEO af Peter Gabriel.

Redaktør: Peter Gabriel.

Optimized for Safari and Firefox web browsers [Valid RSS] 

 
A Star Is Born
A Star Is Born, Bradley Cooper, film, plakat, poster, artwork
A Star Is Born er et remake af et remake af et remake. Ja, Hollywood er ikke særligt opfindsomme længere, og man graver dybere o ...
Læs anmeldelsen
Aquaman
Aquaman, James Wan, film, plakat, poster, artwork
Der lægges hårdt ud med en alt for stramt klippet forhistorie om Aquamans forældre, der i Temuera Morrisons og Nicole Kidmans f ...
Læs anmeldelsen
Den tid på året
Den tid på året, Paprika Steen, film, plakat, poster, artwork
Dysfuktionalitet er ligeså synonymt med jul som brunkager og gløgg. Jeg tror ikke der findes nogen, der ikke kan genkende mi ...
Læs anmeldelsen
Overlord, Julius Avery, film, plakat, poster, artwork Halloween, David Gordon Green, film, plakat, poster, artwork The Predator, Shane Black, film, plakat, poster, artwork The Equalizer 2, Antoine Fuqua, film, plakat, poster, artwork The Meg, Megalodon, Jon Turteltaub, film, plakat, poster, artwork Mission: Impossible - Fallout, MI6, Christopher McQuarrie, film, plakat, poster, artwork

Karakter-gennemsnit (0 film)

2019