filmkorndk

Vi bliver MEGA glade, hvis du Liker vores side.

Valerian and the City of a Thousand Planets

filmkorn.dk grafik kolonFILMANMELDELSE

Valerian and the City of a Thousand Planets, Luc Besson, Linda og Valentin, film, plakat, poster, artwork

© EuropaCorp

Af 17. aug. 2017

Karakter 4 ud af 6 stjerner (God) til Valerian and the City of a Thousand Planets - Linda og ValentinValerian and the City of a Thousand Planets on IMDb

Skriv kommentar | Info om filmen | Trailer Valerian and the City of a Thousand Planets Trailer

Besson i sit rette element.

Luc Besson er ikke nogen subtil herre, så når han har kastet sig ud i filmatiseringen af Pierre Christin og Jean-Claude Mézières tegneserie "De tusinde planeters imperium" (1971), som George Lucas indrømmer at han skamløst har planket til Star Wars (1977), virker det faktisk som et ganske fornuftigt valg. Besson gjorde forarbejdet til Valerian med "Det Femte Element" (1997), hvor Jean-Claude Mézières er ukrediteret som designer, og der er ingen tvivl om at de to verdener stammer fra de samme skabere.

Valerian er et effektorgie, der får "Avatar" (2009) til at ligne et udvidet afsnit af Smølferne. Detaljeringsgraden er overalt i universet helt ufattelig. Som om Besson har tænkt 'more is more'. Et enkelt gennemsyn af filmen vil derfor aldrig yde den retfærdighed, da det er umuligt at absorbere alle indtrykkende og samtidig følge med i historien.

Besson har i de seneste år leveret flere forbiere end pletskud på filmfronten, hvor han især i rollen som producer har skabt en vulgær fransk filmmaskine, der spytter den ene metervare ud efter den anden.

Når det er sagt mærker man tydeligt kærligheden til Valerian, som da også er gået hen og blevet den dyreste franske film nogensinde.

... Besson har for en gang skyld brugt sin højre hånd, og det kan mærkes.


Med to veloplagte hovedroller, hvor især Cara Delevingne er fænomenal som Laureline (Linda), sansebombarderer Besson os fra start til slut i hvad mange anmeldere har kaldet en fragmenteret historie, der kun løseligt hænger sammen. Den betegnelse er jeg ikke enig i. Valerians historie fungerer fint og giver os en glimrende introduktion til de tusinde planeters imperium.

I filmen er de to rumagenter oppe mod mørke kræfter som truer med at ødelægge Alpha, en kæmpe metropol med beboere fra 1000 planeter. I deres søgen efter svar på hvem der ønsker Alphas beboere det ondt, møder de ubeskrivelige væsener og uhyggelige skabninger, og må bruge al deres snilde og charme for at overleve en modstander, som måske slet ikke er den, de tror det er.

Valerian er Besson i topform. En tegneseriefilmatisering i ordets mest bogstavelige forstand. Kulørt, vild, fantasifuld og ganske underholdende.

Desværre er det nok sidste gang vi får besøg af Major Valerian og Sergeant Laureline i biograferne. Valerian er pt. ikke i nærheden af at have tjent sit budget på 200 millioner Euros hjem. Ærgerligt.Din vurdering:

filmkorn.dk grafik kolonINFO

Valerian and the City of a Thousand Planets


Produktionsår: 2017
Alternativ titel: Linda og Valentin
Instruktion: Luc Besson
Manuskript:
Komponist: Alexandre Desplat
Fotograf: Thierry Arbogast
Skuespillere: Dane DeHaan, Cara Delevingne, Clive Owen, Rihanna, Ethan Hawke, Herbie Hancock, Kris Wu, Sam Spruell, Alain Chabat, Rutger Hauer, Peter Hudson, Xavier Giannoli, Louis Leterrier, Eric Rochant, Benoît Jacquot.
Spilletid: USA:137 min
Filmstudie: EuropaCorp

Detaljeret info om Valerian and the City of a Thousand Planets på IMDBTilladt over 11

filmkorn.dk grafik kolonKOMMENTARER

Skriv kommentar til 'Valerian and the City of a Thousand Planets'.


Navn


Spamkontrol - skriv tallet 4 med bogstaver: 

Kommentar


E-mail - bliv opdateret ved nye indlæg i denne tråd.
Frivilligt felt! - din e-mail benyttes kun til denne service.


filmkorn.dk - Info og kontaktoplysninger

Hvem er vi?
Filmkorn.dk er en seriøs hobbyblog bestyret af de to højpandede filmentusiaster Hugger og Gabriel. Bloggen blev startet i 2009 under navnet navlefnuller.dk

Hvorfor filmkorn?
Det kan synes underligt, at kalde en filmside for filmkorn i en tid, hvor de analoge filmmedier er på kraftigt tilbagetog. Og så alligevel ikke; for det digitale filmmedie bruges sjovt nok ikke kun til at skabe klinisk perfekte billeder, men også til at manipulere med de digitale pixels, som må siges at være filmkornets afløser. Foto-apps som Instagram o.lign. er blevet kæmpe successer fordi de giver brugeren mulighed for at genskabe fordums tids analoge kendetegn, som bl.a. er filmkornet.

Filmkornet lever med andre ord i bedste velgående og bygger på underlig vis bro mellem de gamle og de nye medier. Se blot de mange foraer på internettet, hvor voldsomme diskussioner finder sted, hver eneste gang en filmklassiker er blevet digitalt restaureret, og teknikerne har formastet sig til at fjerne alt, hvad der kan minde om filmkorn i billedet. Den diskussion vil vi nu ikke gå ind i. Vi vil blot konstatere, at filmkornet åbenbart er kommet for at blive.

Hvad vil vi?
På filmkorn.dk vil vi anmelde film, og vi vil diskutere film. Vi håber du vil være med til at skabe et interessant site ved at kommentere vores skriblerier.

Filmkorn.dk er et hobbyprojekt, så forvent ikke en uudtømmelig kilde af anmeldelser, men en hyggelig, lille side, hvor vi skriver om film, når tiden er til det, og når vi synes, der er noget interessant at skrive om.

Hvordan anmelder vi?
Som udgangspunkt ud fra værkets præmisser og kvalitetsmæssige håndværk.
Vi vurderer en film i forhold til genre og formål - er der lagt op til underholdning eller eftertænksomhed og hvordan klarer filmen sig på disse punkter. En anmeldelse vil altid være en subjektiv vurdering - husk det!

Karakterskala:


Fremragende


Meget god


God


Middelmådig eller kedelig


Dårlig


Umådeligt dårlig

Reklamer:
Dem gør vi os ikke rigtigt i. Vi tjener ingen penge på vores anmeldelser. Vi skriver dem udelukkende for sjov - fordi film interesserer os.

Copyright:
Al tekst på siden tilhører de oprindelige forfattere som angivet ved hver enkelt artikel. Du må gerne citere fra filmkorn.dk med kildeangivelse.
Billeder brugt i anmeldelser og lignende tilhører de respektive udgivere i henhold til loven om ophavsret.

Kontakt os:
Ønsker du at kontakte os, kan du skrive en mail til os.

Filmkorn RSS-feed

Blogdesign ©, håndkodning og SEO af Peter Gabriel.

Redaktør: Peter Gabriel.

Optimized for Safari and Firefox web browsers [Valid RSS] 

 
A Star Is Born
A Star Is Born, Bradley Cooper, film, plakat, poster, artwork
A Star Is Born er et remake af et remake af et remake. Ja, Hollywood er ikke særligt opfindsomme længere, og man graver dybere o ...
Læs anmeldelsen
Aquaman
Aquaman, James Wan, film, plakat, poster, artwork
Der lægges hårdt ud med en alt for stramt klippet forhistorie om Aquamans forældre, der i Temuera Morrisons og Nicole Kidmans f ...
Læs anmeldelsen
Den tid på året
Den tid på året, Paprika Steen, film, plakat, poster, artwork
Dysfuktionalitet er ligeså synonymt med jul som brunkager og gløgg. Jeg tror ikke der findes nogen, der ikke kan genkende mi ...
Læs anmeldelsen
Overlord, Julius Avery, film, plakat, poster, artwork Halloween, David Gordon Green, film, plakat, poster, artwork The Predator, Shane Black, film, plakat, poster, artwork The Equalizer 2, Antoine Fuqua, film, plakat, poster, artwork The Meg, Megalodon, Jon Turteltaub, film, plakat, poster, artwork Mission: Impossible - Fallout, MI6, Christopher McQuarrie, film, plakat, poster, artwork

Karakter-gennemsnit (0 film)

2019