filmkorndk

Vi bliver MEGA glade, hvis du Liker vores side.

UP! - 3D (original tale)

filmkorn.dk grafik kolonFILMANMELDELSE

UP! - 3D (original tale), Pete Docter, Bob Peterson, film, plakat, poster, artwork

© Walt Disney Pictures

Af 2. okt. 2009

Karakter 6 ud af 6 stjerner (Fremragende) til UP! - 3D (original tale)UP! - 3D (original tale) on IMDb

6 kommentarer | Info om filmen

Pixar står bag endnu et animations-mesterværk.

At tegnefilm kun er for børn har Pixar for længst skudt en stor fed pæl igennem. Gang på gang har de leveret storslåede, rørende og engagerende film af meget høj kaliber, og også denne gang leverer Pixar varen. I stor stil!Her er en historie, der leveres med stort hjerte og indføling, og filmen rammer lige i hjertet flere gange, især filmens åbningsscene er meget gribende og følelsesmæssig stærk, noget der kræver en del, når der er tale om animerede figurer. Scenen viser et helt liv, hvor kærligheden mellem to personer vokser, bliver større, overlever tragedier, skaber stærkere bånd og ender, som den må ende, med at den ene part indhentes af alderen og den anden efterlades til sine egne tanker.UP's hovedperson er sådan en gammel mand. Mæt af dage, men stadig fyldt med længsel efter eventyr, eventyr han og hans afdøde hustru forgæves i mange år forsøgte at gennemføre sammen, men som de grundet livets op- og nedture ikke fik mulighed for. Nu er han alene, bitter og gammel, og kun gennem mødet med en lille spejderdreng, en hund, en mærkelig fugl og mange andre sjove elementer lærer han at give slip på sin afdøde hustru for derigennem at genfinde livet... Og eventyret!

...
Historien er banal, jovist, men den serveres med et nærmest poetisk narrativ, stor humoristisk forståelse og indlevelse i den menneskelige natur og det menneskelige hjerte, så den ikke kan undgå at glæde og røre os der ser den.
Den smitter med dens opfindsomhed og idérigdom, og man forbløffes over forfatternes evner til at udtænke de mange skøre påfund, filmen er fyldt med.Pixars største bidrag til filmhistorien er, at alle deres film er deres egne, og kun sjældent gentager de sig selv. Det er i sig selv en stor bedrift, men med UP har de, undskyld udtrykket, oppet indsatsen. Denne gang leverer de et vaskeægte drama på højde med store Hollywood produktioner, dog uden at forfalde til billig melankolik, dramatisk musik og overspillede scener.UP skal ses, og kan sagtens tåle gensyn, især fordi vi alle har brug for et par timer, hvor vi kan græde, glædes og bekræftes i, at livet er et eventyr, også når dagligdagens rutiner rammer os, bare vi er omgivet af personer, vi elsker og som elsker os, og som vi kan dele livets op- og nedture med!Din vurdering:

filmkorn.dk grafik kolonINFO

UP! - 3D (original tale)


Produktionsår: 2009
Instruktion: Pete Docter, Bob Peterson
Manuskript:
Komponist: Michael Giacchino
Skuespillere: Edward Asner, Christopher Plummer, Jordan Nagai, Bob Peterson, Delroy Lindo, Jerome Ranft, John Ratzenberger, David Kaye, Elie Docter, Jeremy Leary.
Spilletid: 96 min
Filmstudie: Walt Disney Pictures

Detaljeret info om UP! - 3D (original tale) på IMDBTilladt over 7

filmkorn.dk grafik kolonKOMMENTARER

Skriv kommentar til 'UP! - 3D (original tale)'.


Navn


Spamkontrol - skriv tallet 4 med bogstaver: 

Kommentar


E-mail - bliv opdateret ved nye indlæg i denne tråd.
Frivilligt felt! - din e-mail benyttes kun til denne service.


filmkorn.dk - Info og kontaktoplysninger

Hvem er vi?
Filmkorn.dk er en seriøs hobbyblog bestyret af de to højpandede filmentusiaster Hugger og Gabriel. Bloggen blev startet i 2009 under navnet navlefnuller.dk

Hvorfor filmkorn?
Det kan synes underligt, at kalde en filmside for filmkorn i en tid, hvor de analoge filmmedier er på kraftigt tilbagetog. Og så alligevel ikke; for det digitale filmmedie bruges sjovt nok ikke kun til at skabe klinisk perfekte billeder, men også til at manipulere med de digitale pixels, som må siges at være filmkornets afløser. Foto-apps som Instagram o.lign. er blevet kæmpe successer fordi de giver brugeren mulighed for at genskabe fordums tids analoge kendetegn, som bl.a. er filmkornet.

Filmkornet lever med andre ord i bedste velgående og bygger på underlig vis bro mellem de gamle og de nye medier. Se blot de mange foraer på internettet, hvor voldsomme diskussioner finder sted, hver eneste gang en filmklassiker er blevet digitalt restaureret, og teknikerne har formastet sig til at fjerne alt, hvad der kan minde om filmkorn i billedet. Den diskussion vil vi nu ikke gå ind i. Vi vil blot konstatere, at filmkornet åbenbart er kommet for at blive.

Hvad vil vi?
På filmkorn.dk vil vi anmelde film, og vi vil diskutere film. Vi håber du vil være med til at skabe et interessant site ved at kommentere vores skriblerier.

Filmkorn.dk er et hobbyprojekt, så forvent ikke en uudtømmelig kilde af anmeldelser, men en hyggelig, lille side, hvor vi skriver om film, når tiden er til det, og når vi synes, der er noget interessant at skrive om.

Hvordan anmelder vi?
Som udgangspunkt ud fra værkets præmisser og kvalitetsmæssige håndværk.
Vi vurderer en film i forhold til genre og formål - er der lagt op til underholdning eller eftertænksomhed og hvordan klarer filmen sig på disse punkter. En anmeldelse vil altid være en subjektiv vurdering - husk det!

Karakterskala:


Fremragende


Meget god


God


Middelmådig eller kedelig


Dårlig


Umådeligt dårlig

Reklamer:
Dem gør vi os ikke rigtigt i. Vi tjener ingen penge på vores anmeldelser. Vi skriver dem udelukkende for sjov - fordi film interesserer os.

Copyright:
Al tekst på siden tilhører de oprindelige forfattere som angivet ved hver enkelt artikel. Du må gerne citere fra filmkorn.dk med kildeangivelse.
Billeder brugt i anmeldelser og lignende tilhører de respektive udgivere i henhold til loven om ophavsret.

Kontakt os:
Ønsker du at kontakte os, kan du skrive en mail til os.

Filmkorn RSS-feed

Blogdesign ©, håndkodning og SEO af Peter Gabriel.

Redaktør: Peter Gabriel.

Optimized for Safari and Firefox web browsers [Valid RSS] 

 
A Star Is Born
A Star Is Born, Bradley Cooper, film, plakat, poster, artwork
A Star Is Born er et remake af et remake af et remake. Ja, Hollywood er ikke særligt opfindsomme længere, og man graver dybere o ...
Læs anmeldelsen
Aquaman
Aquaman, James Wan, film, plakat, poster, artwork
Der lægges hårdt ud med en alt for stramt klippet forhistorie om Aquamans forældre, der i Temuera Morrisons og Nicole Kidmans f ...
Læs anmeldelsen
Den tid på året
Den tid på året, Paprika Steen, film, plakat, poster, artwork
Dysfuktionalitet er ligeså synonymt med jul som brunkager og gløgg. Jeg tror ikke der findes nogen, der ikke kan genkende mi ...
Læs anmeldelsen
Overlord, Julius Avery, film, plakat, poster, artwork Halloween, David Gordon Green, film, plakat, poster, artwork The Predator, Shane Black, film, plakat, poster, artwork The Equalizer 2, Antoine Fuqua, film, plakat, poster, artwork The Meg, Megalodon, Jon Turteltaub, film, plakat, poster, artwork Mission: Impossible - Fallout, MI6, Christopher McQuarrie, film, plakat, poster, artwork

Karakter-gennemsnit (0 film)

2019