filmkorndk

Vi bliver MEGA glade, hvis du Liker vores side.

Unstoppable

filmkorn.dk grafik kolonFILMANMELDELSE

Unstoppable, Tony Scott, film, plakat, poster, artwork

© Twentieth Century Fox Film Corporation

Af 16. nov. 2010

Karakter 2 ud af 6 stjerner (Dårlig) til UnstoppableUnstoppable on IMDb

4 kommentarer | Info om filmen | Trailer Unstoppable Trailer

Thomas Tog slår sig løs på skinnerne.

'Unstoppable' handler kort fortalt om et tog, der ved et uheld løber løbsk under en bortrangering. To nyligt introducerede lokomitivførere sætter deres liv på spil for at stoppe toget alt imens ledelsen begår den ene fejl efter den anden. Skrev jeg kort fortalt, så tager jeg det i mig igen, for det er handlingen. Hverken mere eller mindre.

Tony Scott instruerer, og han gør det noget mere afdæmpet end man er vant til fra den kant. Der er såmænd masser af hurtige klip, bombastisk musik og svulstig dialog, men det får aldrig lov til at dominere, som man f.eks. så det i den epileptiske 'Domino' fra 2005.

Denzel Washington spiller Denzel Washington, og det er absolut ikke dårligt. Han spiller overfor Chris Pine, der nok er mest kendt som den unge Kaptajn Kirk i seneste Star Trek reboot. Pine gør det faktisk glimrende og yder fint modspil til Washington. Ikke nogen nem opgave.

Der går ikke mange minutter før filmen og toget er oppe i fulde omdrejninger, og det stopper ikke før rulleteksterne tager over, og filmens fiktive personers videre skæbne beskrives i en kort epilog.

...Scott kan uden tvivl sit håndværk. Måske endda for godt. 'Unstoppable' føles meget rutinepræget og uden den kant, der ellers kendetegner hans film.
Actionscenerne er effektive og flere steder også spændende på den der nåede-det-i-sidste-sekund-agtige måde, men man mangler at blive grebet af en vedkommende historie og følelsen af ægte fare.

Det lykkes ganske enkelt ikke at bedøve publikum med den frygtindgydende buldren fra det førerløse godstog eller forvirre øjnene med sværmen af helikoptere, der hele tiden svæver ind foran kameraet. Den tyndbenede historie skærer for tydeligt i øjnene, og det er selv om hovedpersonerne forsøges nuanceret med diverse mildest talt underudviklede sidehistorier.

Så hellere bare give os den rene vare i stedet for at forsøge at dække over et oplæg, der havde egnet sig bedre som tv-film.Din vurdering:

filmkorn.dk grafik kolonINFO

Unstoppable


Produktionsår: 2010
Instruktion: Tony Scott
Manuskript:
Komponist: Harry Gregson-Williams
Fotograf: Ben Seresin
Skuespillere: Denzel Washington, Chris Pine, Rosario Dawson, Ethan Suplee, Kevin Dunn, Kevin Corrigan, Kevin Chapman, Lew Temple, T.J. Miller, Jessy Schram.
Filmstudie: Twentieth Century Fox Film Corporation

Detaljeret info om Unstoppable på IMDBTilladt over 11

filmkorn.dk grafik kolonKOMMENTARER

Skriv kommentar til 'Unstoppable'.


Navn


Spamkontrol - skriv tallet 4 med bogstaver: 

Kommentar


E-mail - bliv opdateret ved nye indlæg i denne tråd.
Frivilligt felt! - din e-mail benyttes kun til denne service.


filmkorn.dk - Info og kontaktoplysninger

Hvem er vi?
Filmkorn.dk er en seriøs hobbyblog bestyret af de to højpandede filmentusiaster Hugger og Gabriel. Bloggen blev startet i 2009 under navnet navlefnuller.dk

Hvorfor filmkorn?
Det kan synes underligt, at kalde en filmside for filmkorn i en tid, hvor de analoge filmmedier er på kraftigt tilbagetog. Og så alligevel ikke; for det digitale filmmedie bruges sjovt nok ikke kun til at skabe klinisk perfekte billeder, men også til at manipulere med de digitale pixels, som må siges at være filmkornets afløser. Foto-apps som Instagram o.lign. er blevet kæmpe successer fordi de giver brugeren mulighed for at genskabe fordums tids analoge kendetegn, som bl.a. er filmkornet.

Filmkornet lever med andre ord i bedste velgående og bygger på underlig vis bro mellem de gamle og de nye medier. Se blot de mange foraer på internettet, hvor voldsomme diskussioner finder sted, hver eneste gang en filmklassiker er blevet digitalt restaureret, og teknikerne har formastet sig til at fjerne alt, hvad der kan minde om filmkorn i billedet. Den diskussion vil vi nu ikke gå ind i. Vi vil blot konstatere, at filmkornet åbenbart er kommet for at blive.

Hvad vil vi?
På filmkorn.dk vil vi anmelde film, og vi vil diskutere film. Vi håber du vil være med til at skabe et interessant site ved at kommentere vores skriblerier.

Filmkorn.dk er et hobbyprojekt, så forvent ikke en uudtømmelig kilde af anmeldelser, men en hyggelig, lille side, hvor vi skriver om film, når tiden er til det, og når vi synes, der er noget interessant at skrive om.

Hvordan anmelder vi?
Som udgangspunkt ud fra værkets præmisser og kvalitetsmæssige håndværk.
Vi vurderer en film i forhold til genre og formål - er der lagt op til underholdning eller eftertænksomhed og hvordan klarer filmen sig på disse punkter. En anmeldelse vil altid være en subjektiv vurdering - husk det!

Karakterskala:


Fremragende


Meget god


God


Middelmådig eller kedelig


Dårlig


Umådeligt dårlig

Reklamer:
Dem gør vi os ikke rigtigt i. Vi tjener ingen penge på vores anmeldelser. Vi skriver dem udelukkende for sjov - fordi film interesserer os.

Copyright:
Al tekst på siden tilhører de oprindelige forfattere som angivet ved hver enkelt artikel. Du må gerne citere fra filmkorn.dk med kildeangivelse.
Billeder brugt i anmeldelser og lignende tilhører de respektive udgivere i henhold til loven om ophavsret.

Kontakt os:
Ønsker du at kontakte os, kan du skrive en mail til os.

Filmkorn RSS-feed

Blogdesign ©, håndkodning og SEO af Peter Gabriel.

Redaktør: Peter Gabriel.

Optimized for Safari and Firefox web browsers [Valid RSS] 

 
The Predator
The Predator, Shane Black, film, plakat, poster, artwork
Der skal en vis portion selvtillid til for at bygge videre på en franchise, som begyndte med to gode film i henholdsvis 1987 og 1 ...
Læs anmeldelsen
The Equalizer 2
The Equalizer 2, Antoine Fuqua, film, plakat, poster, artwork
Den gamle 80er serie ligner ikke de indtil videre to film i Equalizer-serien. Den første film var intens og effektiv, og denne op ...
Læs anmeldelsen
The Meg
The Meg, Megalodon, Jon Turteltaub, film, plakat, poster, artwork
Film om hajer har af en eller anden grund altid fascineret filmgængere, naturligvis med Spielberg’s klassiker Jaws (1975) som y ...
Læs anmeldelsen
Mission: Impossible - Fallout, MI6, Christopher McQuarrie, film, plakat, poster, artwork Mamma Mia! Here We Go Again, Ol Parker, film, plakat, poster, artwork Sicario: Day of the Soldado, Sicario 2: Soldado, Stefano Sollima, film, plakat, poster, artwork Skyscraper, Rawson Marshall Thurber, film, plakat, poster, artwork Hereditary, Ondskabens hus, Ari Aster, film, plakat, poster, artwork Den skyldige, The Guilty, Gustav Möller, film, plakat, poster, artwork

Karakter-gennemsnit (26 film)

2018