filmkorndk

Vi bliver MEGA glade, hvis du Liker vores side.

Unknown

filmkorn.dk grafik kolonFILMANMELDELSE

Unknown, Jaume Collet-Serra, Unknown Identity, film, plakat, poster, artwork

© Warner Bros. Pictures

Af 19. jun. 2011

Karakter 4 ud af 6 stjerner (God) til Unknown - Unknown IdentityUnknown on IMDb

3 kommentarer | Info om filmen | Trailer Unknown Trailer

Spændende og velproduceret thriller holder ikke helt vand.

Liam Neeson er godt i gang med at etablere sig som en habil actionstjerne. Efter i mange år at have været en udefinerbar størrelse, der medvirkede i alt fra Star Wars til 'Schindlers Liste' er det som om han har fundet sig en hyggelig lille plads i action- og thrillergenren. Med den ekstremt effektive 'Taken' fra 2008 beviste Neeson, at han ikke bare er kompetent som actionhelt, men også yderst troværdig - en evne mange andre actionskuespillere skal lede længe efter.I netop 'Taken' tilføjede Neeson en sjælden tyngde og intensitet til rollen som faderen, hvis datter er blevet kidnappet af menneskesmuglere. Neesons intensitet passede perfekt til den spændende og barske historie, der ganske vist droppede logikken enkelte steder, men som var så velproduceret og effektivt skruet sammen, at det hele gled ned med stor fornøjelse.Det samme gør sig gældende for 'Unknown', hvor Neeson godt nok har nedtonet karatehuggene til fordel for en mere afdæmpet og frustreret helt, men hvor historien ikke er mindre spændende af den grund.Neeson spiller botanisten Dr. Martin Harris, der skal til en konference i Berlin sammen med sin kone (January Jones fra 'Mad Men'). Vel ankommet til deres hotel opdager Harris, at han har glemt sin attachemappe i lufthavnen. Uden at sige noget til konen - der er ved at checke ind i receptionen - drøner han afsted i en taxa for at finde sin mappe. Taxaen kører galt, styrter i en flod og Harris ender på et hospital, hvor han ligger i coma i fire dage. Stadig omtumlet efter biluheldet og mange dages coma begiver han sig mod hotellet for at finde sin kone, som er uvidende om sin mands skæbne. Han finder hende, men konen vil ikke kendes ved ham. Hun påstår aldrig at have set ham før, og for at gøre sagen endnu værre står hun sammen med sin mand Dr. Martin Harris (Aidan Quinn). Hvem er hvem?Historien er på sin vis set før, og det er nemt at nævne især to store film, hvor 'Unknown' har lånt lidt fra. Jeg vil ikke afsløre titlerne her, da det afslører for meget af plottet, men lad mig blot konstatere, at det ikke gør spor. 'Unknown' er så velproduceret, at det er nemt at se gennem fingre med, og så har den flere interessante vinkler på historien, som de to unævnelige titler ikke har.

...Filmen er klart mest effektiv i de første to tredjedele, hvor Neesons Dr. Harris kæmper med at genetablere sin hukommelse og finde ud af, hvad der er op og ned i hans liv. Som publikum hungrer man efter svarene, der klogeligt holdes tæt ind til kroppen i det meste af filmens spilletid.
Det er elementært spændende at følge opklaringen af mysteriet og interessant at følge en mand, der begynder at tvivle på sin egen eksistens, hukommelse og minder. Neesons solide skuespil gør, at man føler de frustrationer, der følger en mand, som har mistet sit liv, og som forsøger at stykke det sammen bid for bid.


Undervejs møder han alt fra kvindelige taxachauffører (Diane Kruger) til tidligere stasi-agenter (Bruno Ganz i en sjov og velspillet birolle), der hjælper ham. Det leder op til den uundgåelige finale i sidste tredjedel af filmen, hvor kortene lægges på bordet, umiddelbare plothuller lukkes, nye opstår og slutteksterne begynder at rulle.'Unknown' er et førsteklasses eksempel på en film, der er så vellavet, at den overlever usandsynlige handlingsforløb og andre dumheder. Filmen er overraskende og konstant spændende, og i modsætning til mange andre film i genren lever slutningen op til det mysterie, filmen bruger så lang tid på at bygge op. Herligt!


Jeg glæder mig allerede til den næste thriller Neeson vælger at medvirke i.Din vurdering:

filmkorn.dk grafik kolonINFO

Unknown


Produktionsår: 2011
Alternativ titel: Unknown Identity
Instruktion: Jaume Collet-Serra
Manuskript:
Komponist: John Ottman, Alexander Rudd
Fotograf: Flavio Martínez Labiano
Skuespillere: Liam Neeson, Diane Kruger, January Jones, Aidan Quinn, Bruno Ganz, Frank Langella, Sebastian Koch, Olivier Schneider, Stipe Erceg, Rainer Bock, Mido Hamada, Clint Dyer, Karl Markovics, Eva Löbau, Helen Wiebensohn.
Spilletid: 113 min
Filmstudie: Warner Bros. Pictures

Detaljeret info om Unknown på IMDBTilladt over 15

filmkorn.dk grafik kolonKOMMENTARER

Skriv kommentar til 'Unknown'.


Navn


Spamkontrol - skriv tallet 4 med bogstaver: 

Kommentar


E-mail - bliv opdateret ved nye indlæg i denne tråd.
Frivilligt felt! - din e-mail benyttes kun til denne service.


filmkorn.dk - Info og kontaktoplysninger

Hvem er vi?
Filmkorn.dk er en seriøs hobbyblog bestyret af de to højpandede filmentusiaster Hugger og Gabriel. Bloggen blev startet i 2009 under navnet navlefnuller.dk

Hvorfor filmkorn?
Det kan synes underligt, at kalde en filmside for filmkorn i en tid, hvor de analoge filmmedier er på kraftigt tilbagetog. Og så alligevel ikke; for det digitale filmmedie bruges sjovt nok ikke kun til at skabe klinisk perfekte billeder, men også til at manipulere med de digitale pixels, som må siges at være filmkornets afløser. Foto-apps som Instagram o.lign. er blevet kæmpe successer fordi de giver brugeren mulighed for at genskabe fordums tids analoge kendetegn, som bl.a. er filmkornet.

Filmkornet lever med andre ord i bedste velgående og bygger på underlig vis bro mellem de gamle og de nye medier. Se blot de mange foraer på internettet, hvor voldsomme diskussioner finder sted, hver eneste gang en filmklassiker er blevet digitalt restaureret, og teknikerne har formastet sig til at fjerne alt, hvad der kan minde om filmkorn i billedet. Den diskussion vil vi nu ikke gå ind i. Vi vil blot konstatere, at filmkornet åbenbart er kommet for at blive.

Hvad vil vi?
På filmkorn.dk vil vi anmelde film, og vi vil diskutere film. Vi håber du vil være med til at skabe et interessant site ved at kommentere vores skriblerier.

Filmkorn.dk er et hobbyprojekt, så forvent ikke en uudtømmelig kilde af anmeldelser, men en hyggelig, lille side, hvor vi skriver om film, når tiden er til det, og når vi synes, der er noget interessant at skrive om.

Hvordan anmelder vi?
Som udgangspunkt ud fra værkets præmisser og kvalitetsmæssige håndværk.
Vi vurderer en film i forhold til genre og formål - er der lagt op til underholdning eller eftertænksomhed og hvordan klarer filmen sig på disse punkter. En anmeldelse vil altid være en subjektiv vurdering - husk det!

Karakterskala:


Fremragende


Meget god


God


Middelmådig eller kedelig


Dårlig


Umådeligt dårlig

Reklamer:
Dem gør vi os ikke rigtigt i. Vi tjener ingen penge på vores anmeldelser. Vi skriver dem udelukkende for sjov - fordi film interesserer os.

Copyright:
Al tekst på siden tilhører de oprindelige forfattere som angivet ved hver enkelt artikel. Du må gerne citere fra filmkorn.dk med kildeangivelse.
Billeder brugt i anmeldelser og lignende tilhører de respektive udgivere i henhold til loven om ophavsret.

Kontakt os:
Ønsker du at kontakte os, kan du skrive en mail til os.

Filmkorn RSS-feed

Blogdesign ©, håndkodning og SEO af Peter Gabriel.

Redaktør: Peter Gabriel.

Optimized for Safari and Firefox web browsers [Valid RSS] 

 
A Star Is Born
A Star Is Born, Bradley Cooper, film, plakat, poster, artwork
A Star Is Born er et remake af et remake af et remake. Ja, Hollywood er ikke særligt opfindsomme længere, og man graver dybere o ...
Læs anmeldelsen
Aquaman
Aquaman, James Wan, film, plakat, poster, artwork
Der lægges hårdt ud med en alt for stramt klippet forhistorie om Aquamans forældre, der i Temuera Morrisons og Nicole Kidmans f ...
Læs anmeldelsen
Den tid på året
Den tid på året, Paprika Steen, film, plakat, poster, artwork
Dysfuktionalitet er ligeså synonymt med jul som brunkager og gløgg. Jeg tror ikke der findes nogen, der ikke kan genkende mi ...
Læs anmeldelsen
Overlord, Julius Avery, film, plakat, poster, artwork Halloween, David Gordon Green, film, plakat, poster, artwork The Predator, Shane Black, film, plakat, poster, artwork The Equalizer 2, Antoine Fuqua, film, plakat, poster, artwork The Meg, Megalodon, Jon Turteltaub, film, plakat, poster, artwork Mission: Impossible - Fallout, MI6, Christopher McQuarrie, film, plakat, poster, artwork

Karakter-gennemsnit (0 film)

2019