filmkorndk

Vi bliver MEGA glade, hvis du Liker vores side.

Undskyld jeg forstyrrer

filmkorn.dk grafik kolonFILMANMELDELSE

Undskyld jeg forstyrrer, Henrik Ruben Genz, film, plakat, poster, artwork

© Det Danske Filminstitut

Af 8. jan. 2012

Karakter 2 ud af 6 stjerner (Dårlig) til Undskyld jeg forstyrrerUndskyld jeg forstyrrer on IMDb

2 kommentarer | Info om filmen | Trailer Undskyld jeg forstyrrer Trailer

Lille dansk film forsøger og lykkes ganske få gange, men rammer mest af alt ved siden af!

Henrik Ruben Genz og Erling Jepsen har lavet film sammen før. Den fremragende ”Frygtelig Lykkelig” fra 2009, hvor dansk lokalsamfundskultur fik en tur gennem vridemaskinen forklædt som western med en storspillende Kim Bodnia som vadersiklædt cowboyskurk.”Undskyld jeg forstyrrer” er således deres anden film sammen, og den handler igen om de almindelige mennesker og deres almindelige hverdag - under ualmindelige omstændigheder.Filmen handler i bund og grund om den smukke unge Helene, hvis forhold til sin mor mildest talt er dysfunktionelt. Helene leder forgæves, og har gjort det længe, efter sin far, som hun aldrig har kendt. Ved et tilfælde bliver hun indlemmet i en teatertrup, der er ved at opsætte et ganske særpræget stykke for at redde teater, instruktør og fallerede skuespillere fra at gå i glemslen - for ikke at glemme personlig fallit. Instruktøren er muligvis hendes far, forfatteren (spillet af Nicolas Bro) kan ikke skrive om andet end en kronhjort, og skuespillernes divaniveau overgås kun af deres ego.

...Helene spilles af den smukke Sara Hjort Ditlevsen, hvis ansigt er ligeså kønt som det er jomfrueligt. Hun er godt castet, og rammer tonen i sin rolle med perfekt timing og tilpas sødme og melankoli.
De øvrige skuespillere prøver, men virker generelt, som om de kun yder 90 %, så selv kapaciteter som Stine Stengade, Peter Ganzler og Lotte Andersen virker som om de ikke rigtig ved, hvordan de skal gribe deres roller an. Kun momentvis viser de, hvorfor de er blandt de mest brugte skuespillere på både film og scene.Filmens problem er imidlertid hverken skuespillet eller instruktionen. Det er tanken bag, den er galt med. For hvor ”Frygtelig Lykkelig” virkede i skøn forening med de skæve vinkler, Erling Jepsen dyrker i sit forfatterskab, så er skævheden i denne film mere irriterende og påtaget, og det virker simpelthen distraherende.Filmen kunne have været hyleskæg, den kunne have været sød og tragisk på samme tid, og man aner bestemt, hvor det kunne være båret hen af, hvis manuskriptet var strammet op.Filmen er ikke decideret dårlig, men det er bestemt heller ikke en god film.Generelt har den fået gode anmeldelser her i landet, men i denne anmelders øjne er der tale om ”Kejserens nye klæder”, hvor anmelderne er vant til, at Genz/Jepsen produktioner er gennemarbejdede og interessante portrætter af almindelige mennesker, med en skæv menneskelig vinkel.”Undskyld jeg forstyrrer” har de skæve vinkler, den har de almindelige mennesker og den har, momentvis, de sjove, søde og hyggelige scener, men filmen rammer simpelthen ved siden af flere gange, bliver triviel og uden styring og deraf kedelig og uinteressant.Jeg er helt sikker på, at Genz/Jepsen laver en ny film snart, de virker godt sammen, men jeg håber de toner ned for skævheden og forsøger at tegne portrætterne rent, frem for på denne måde at forcere en skævhed, der ender med at knække filmen!Din vurdering:

filmkorn.dk grafik kolonINFO

Undskyld jeg forstyrrer


Produktionsår: 2012
Instruktion: Henrik Ruben Genz
Manuskript:
Komponist: Karsten Fundal
Fotograf: Sebastian Blenkov
Skuespillere: Lotte Andersen, Nicolas Bro, Sara Hjort Ditlevsen, Peter Gantzler, Stine Stengade, Søren Østergaard.
Spilletid: 90 min.
Filmstudie: Det Danske Filminstitut

Detaljeret info om Undskyld jeg forstyrrer på IMDBTilladt over 15

filmkorn.dk grafik kolonKOMMENTARER

Skriv kommentar til 'Undskyld jeg forstyrrer'.


Navn


Spamkontrol - skriv tallet 4 med bogstaver: 

Kommentar


E-mail - bliv opdateret ved nye indlæg i denne tråd.
Frivilligt felt! - din e-mail benyttes kun til denne service.


filmkorn.dk - Info og kontaktoplysninger

Hvem er vi?
Filmkorn.dk er en seriøs hobbyblog bestyret af de to højpandede filmentusiaster Hugger og Gabriel. Bloggen blev startet i 2009 under navnet navlefnuller.dk

Hvorfor filmkorn?
Det kan synes underligt, at kalde en filmside for filmkorn i en tid, hvor de analoge filmmedier er på kraftigt tilbagetog. Og så alligevel ikke; for det digitale filmmedie bruges sjovt nok ikke kun til at skabe klinisk perfekte billeder, men også til at manipulere med de digitale pixels, som må siges at være filmkornets afløser. Foto-apps som Instagram o.lign. er blevet kæmpe successer fordi de giver brugeren mulighed for at genskabe fordums tids analoge kendetegn, som bl.a. er filmkornet.

Filmkornet lever med andre ord i bedste velgående og bygger på underlig vis bro mellem de gamle og de nye medier. Se blot de mange foraer på internettet, hvor voldsomme diskussioner finder sted, hver eneste gang en filmklassiker er blevet digitalt restaureret, og teknikerne har formastet sig til at fjerne alt, hvad der kan minde om filmkorn i billedet. Den diskussion vil vi nu ikke gå ind i. Vi vil blot konstatere, at filmkornet åbenbart er kommet for at blive.

Hvad vil vi?
På filmkorn.dk vil vi anmelde film, og vi vil diskutere film. Vi håber du vil være med til at skabe et interessant site ved at kommentere vores skriblerier.

Filmkorn.dk er et hobbyprojekt, så forvent ikke en uudtømmelig kilde af anmeldelser, men en hyggelig, lille side, hvor vi skriver om film, når tiden er til det, og når vi synes, der er noget interessant at skrive om.

Hvordan anmelder vi?
Som udgangspunkt ud fra værkets præmisser og kvalitetsmæssige håndværk.
Vi vurderer en film i forhold til genre og formål - er der lagt op til underholdning eller eftertænksomhed og hvordan klarer filmen sig på disse punkter. En anmeldelse vil altid være en subjektiv vurdering - husk det!

Karakterskala:


Fremragende


Meget god


God


Middelmådig eller kedelig


Dårlig


Umådeligt dårlig

Reklamer:
Dem gør vi os ikke rigtigt i. Vi tjener ingen penge på vores anmeldelser. Vi skriver dem udelukkende for sjov - fordi film interesserer os.

Copyright:
Al tekst på siden tilhører de oprindelige forfattere som angivet ved hver enkelt artikel. Du må gerne citere fra filmkorn.dk med kildeangivelse.
Billeder brugt i anmeldelser og lignende tilhører de respektive udgivere i henhold til loven om ophavsret.

Kontakt os:
Ønsker du at kontakte os, kan du skrive en mail til os.

Filmkorn RSS-feed

Blogdesign ©, håndkodning og SEO af Peter Gabriel.

Redaktør: Peter Gabriel.

Optimized for Safari and Firefox web browsers [Valid RSS] 

 
A Star Is Born
A Star Is Born, Bradley Cooper, film, plakat, poster, artwork
A Star Is Born er et remake af et remake af et remake. Ja, Hollywood er ikke særligt opfindsomme længere, og man graver dybere o ...
Læs anmeldelsen
Aquaman
Aquaman, James Wan, film, plakat, poster, artwork
Der lægges hårdt ud med en alt for stramt klippet forhistorie om Aquamans forældre, der i Temuera Morrisons og Nicole Kidmans f ...
Læs anmeldelsen
Den tid på året
Den tid på året, Paprika Steen, film, plakat, poster, artwork
Dysfuktionalitet er ligeså synonymt med jul som brunkager og gløgg. Jeg tror ikke der findes nogen, der ikke kan genkende mi ...
Læs anmeldelsen
Overlord, Julius Avery, film, plakat, poster, artwork Halloween, David Gordon Green, film, plakat, poster, artwork The Predator, Shane Black, film, plakat, poster, artwork The Equalizer 2, Antoine Fuqua, film, plakat, poster, artwork The Meg, Megalodon, Jon Turteltaub, film, plakat, poster, artwork Mission: Impossible - Fallout, MI6, Christopher McQuarrie, film, plakat, poster, artwork

Karakter-gennemsnit (0 film)

2019