filmkorndk

Vi bliver MEGA glade, hvis du Liker vores side.

Underworld: Awakening

filmkorn.dk grafik kolonFILMANMELDELSE

Underworld: Awakening, Måns Mårlind, Björn Stein, film, plakat, poster, artwork

© Screen Gems

Af 28. jun. 2012

Karakter 3 ud af 6 stjerner (Middelmådig eller kedelig) til Underworld: AwakeningUnderworld: Awakening on IMDb

2 kommentarer | Info om filmen | Trailer Underworld: Awakening Trailer

Beckinsale er stadig lækker i stramtsiddende vampyrkostume.

Vi har dem alle!Såkaldte ”guilty pleasures”, hvor filmens kvalitet bestemt ikke lever op til den glæde du får, når du sætter skiven i maskinen og filmen toner hen over lærredet.Det kan være en film, du har set med din første kæreste, den film, du fik det første kys under eller slet og ret en film, der uanset dens manglende filmiske kvaliteter bare giver dig en glad og fed fornemmelse i maven, når du ser den!Underworld-filmene er netop det for mig – film, der faktisk ikke er særligt dybe, film, der er meget style-over-substance og film, der ikke emmer af dygtigt skuespil og flot instruktion. Men det er også – for mig – film, der underholder MAKSIMALT, film, der har en grundhistorie og et univers, som jeg drages ind i, uagtet at det hele er noget pjat og at de ofte drukner i banaliteter og unødig ramasjang.Jeg elskede 1'teren for dens mørke univers og interessante (omend ganske banale!) historie, og lærte at sætte pris på to'eren, der fortsatte og ekspanderede det dystre univers, som instruktør Len Wiseman, der ligeledes har lagt ægtefælle Kate Beckinsale (altid smækker i læder, som man siger!) til både nr. 1, 2 og nu også nr. 4.Jeg kunne ikke få nok af universet, og da det blev proklameret, at der ville komme en 3'er, blev jeg faktisk rigtig spændt – ja, man kan sige, at jeg faktisk glædede mig vildt… undskyld.Så kom 3'eren, men i modsætning til 2'eren, der fortsatte, hvor 1'eren slap, så var 3'eren en prequel, der handlede om, hvordan Selene, Beckinsales vampyrkriger, blev til Selene, og hvordan hele universet begyndte og blev til 1'eren. Det var faktisk en ganske helstøbt film, genremæssigt tættere på eventyrgenren end det moderne cyberpunk/goth-univers, de to forudgående havde bygget op, og filmen gav mange interessante bud på forhistorien. Også denne film var underholdende, men man anede en vis træthed i franchisen.Len Wiseman var ikke længere instruktør, og smækker-i-læder havde trukket sig væk for at føde et par børn. Derfor var hun ikke med, hvilket heller ikke havde givet mening, eftersom filmen foregik længe før hendes figur blev født, men mon ikke afkommet var årsag til, at det blev en prequel i stedet for en decideret 3'er?Nuvel, 3'eren underholdte, udvidede universet lidt, men vi manglede stadig en fortsættelse af 2'eren.Det har vi fået nu!

...Stadig underholdende, Beckinsale er tilbage, stadig smækker-i-læder, men filmen er desværre meget rodet og actiondelene fylder mere end, hvad godt er!
Jeg skal ikke dvæle ved plottet, vampyrer slås mod varulve slås mod mennesker slås mod…Filmen er til tider rigtig underholdende, og den lægger (selvfølgelig!) op til en 5'er, og der er lagt op til åben krig mellem alle involverede! Men filmens manglende fokus og overdrevne, til tider ligegyldige, actionscener, gør, at den ligesom 3'eren virker træt. I stedet for at udvide universet, forbliver det statisk, og det, der gjorde de første 2 film til ”guilty pleasures” for mig er desværre væk. Den interessante, men simple vampyr/varulve historie forsøges opgraderet til noget intellektuelt nonsens, hvor filmen – undskyld udtrykket, henset til kombatanternes trang til at bide hinanden – bider over for meget og ender lidt tandløst!Nuvel, den lægger op til en 5'er, og ja, jeg vil sidde der til premieren og glæde mig, uanset hvad, undskyld ;)Din vurdering:

filmkorn.dk grafik kolonINFO

Underworld: Awakening


Produktionsår: 2012
Instruktion: Måns Mårlind, Björn Stein
Manuskript:
Komponist: Paul Haslinger
Fotograf: Scott Kevan
Skuespillere: Kate Beckinsale, Stephen Rea, Michael Ealy, Theo James, India Eisley, Sandrine Holt, Charles Dance, Kris Holden-Ried, Jacob Blair, Adam Greydon Reid, Catlin Adams, Robert Lawrenson, Lee Majdoub, John Innes, Tyler McClendon.
Spilletid: 88 min
Filmstudie: Screen Gems

Detaljeret info om Underworld: Awakening på IMDBTilladt over 15

filmkorn.dk grafik kolonKOMMENTARER

Skriv kommentar til 'Underworld: Awakening'.


Navn


Spamkontrol - skriv tallet 4 med bogstaver: 

Kommentar


E-mail - bliv opdateret ved nye indlæg i denne tråd.
Frivilligt felt! - din e-mail benyttes kun til denne service.


filmkorn.dk - Info og kontaktoplysninger

Hvem er vi?
Filmkorn.dk er en seriøs hobbyblog bestyret af de to højpandede filmentusiaster Hugger og Gabriel. Bloggen blev startet i 2009 under navnet navlefnuller.dk

Hvorfor filmkorn?
Det kan synes underligt, at kalde en filmside for filmkorn i en tid, hvor de analoge filmmedier er på kraftigt tilbagetog. Og så alligevel ikke; for det digitale filmmedie bruges sjovt nok ikke kun til at skabe klinisk perfekte billeder, men også til at manipulere med de digitale pixels, som må siges at være filmkornets afløser. Foto-apps som Instagram o.lign. er blevet kæmpe successer fordi de giver brugeren mulighed for at genskabe fordums tids analoge kendetegn, som bl.a. er filmkornet.

Filmkornet lever med andre ord i bedste velgående og bygger på underlig vis bro mellem de gamle og de nye medier. Se blot de mange foraer på internettet, hvor voldsomme diskussioner finder sted, hver eneste gang en filmklassiker er blevet digitalt restaureret, og teknikerne har formastet sig til at fjerne alt, hvad der kan minde om filmkorn i billedet. Den diskussion vil vi nu ikke gå ind i. Vi vil blot konstatere, at filmkornet åbenbart er kommet for at blive.

Hvad vil vi?
På filmkorn.dk vil vi anmelde film, og vi vil diskutere film. Vi håber du vil være med til at skabe et interessant site ved at kommentere vores skriblerier.

Filmkorn.dk er et hobbyprojekt, så forvent ikke en uudtømmelig kilde af anmeldelser, men en hyggelig, lille side, hvor vi skriver om film, når tiden er til det, og når vi synes, der er noget interessant at skrive om.

Hvordan anmelder vi?
Som udgangspunkt ud fra værkets præmisser og kvalitetsmæssige håndværk.
Vi vurderer en film i forhold til genre og formål - er der lagt op til underholdning eller eftertænksomhed og hvordan klarer filmen sig på disse punkter. En anmeldelse vil altid være en subjektiv vurdering - husk det!

Karakterskala:


Fremragende


Meget god


God


Middelmådig eller kedelig


Dårlig


Umådeligt dårlig

Reklamer:
Dem gør vi os ikke rigtigt i. Vi tjener ingen penge på vores anmeldelser. Vi skriver dem udelukkende for sjov - fordi film interesserer os.

Copyright:
Al tekst på siden tilhører de oprindelige forfattere som angivet ved hver enkelt artikel. Du må gerne citere fra filmkorn.dk med kildeangivelse.
Billeder brugt i anmeldelser og lignende tilhører de respektive udgivere i henhold til loven om ophavsret.

Kontakt os:
Ønsker du at kontakte os, kan du skrive en mail til os.

Filmkorn RSS-feed

Blogdesign ©, håndkodning og SEO af Peter Gabriel.

Redaktør: Peter Gabriel.

Optimized for Safari and Firefox web browsers [Valid RSS] 

 
A Star Is Born
A Star Is Born, Bradley Cooper, film, plakat, poster, artwork
A Star Is Born er et remake af et remake af et remake. Ja, Hollywood er ikke særligt opfindsomme længere, og man graver dybere o ...
Læs anmeldelsen
Aquaman
Aquaman, James Wan, film, plakat, poster, artwork
Der lægges hårdt ud med en alt for stramt klippet forhistorie om Aquamans forældre, der i Temuera Morrisons og Nicole Kidmans f ...
Læs anmeldelsen
Den tid på året
Den tid på året, Paprika Steen, film, plakat, poster, artwork
Dysfuktionalitet er ligeså synonymt med jul som brunkager og gløgg. Jeg tror ikke der findes nogen, der ikke kan genkende mi ...
Læs anmeldelsen
Overlord, Julius Avery, film, plakat, poster, artwork Halloween, David Gordon Green, film, plakat, poster, artwork The Predator, Shane Black, film, plakat, poster, artwork The Equalizer 2, Antoine Fuqua, film, plakat, poster, artwork The Meg, Megalodon, Jon Turteltaub, film, plakat, poster, artwork Mission: Impossible - Fallout, MI6, Christopher McQuarrie, film, plakat, poster, artwork

Karakter-gennemsnit (0 film)

2019