filmkorndk

Vi bliver MEGA glade, hvis du Liker vores side.

Underverden

filmkorn.dk grafik kolonFILMANMELDELSE

Underverden, Fenar Ahmad, film, plakat, poster, artwork

© Profile Pictures

Af 20. jan. 2017

Karakter 3 ud af 6 stjerner (Middelmådig eller kedelig) til UnderverdenUnderverden on IMDb

Skriv kommentar | Info om filmen | Trailer Underverden Trailer

Interessant dansk take på den amerikanske selvtægtsgenre lykkes, men kun lige!

Det samlede danske anmelderkorps er faldet på halen over denne film og har kastet alverdens superlativer efter den med roser som måske årets bedste, unik og medrivende. Og ja, det er bestemt ikke en ringe film, der her er lavet, hvor realismen er i fokus, men som alligevel ikke helt formår at overbevise mig om, at det står lige så grelt til i den virkelige verden som beskrevet her.

Underverden handler om den succesfulde mønsterbryder Zaid, der er blevet højtbetalt læge trods hård opvækst, er blevet næsten danskificeret med bopæl i hvid overklasseghetto, har en dansk kæreste, danske venner og barn på vej. Han har alt, men mister sit fodfæste, da hans bror, der ikke har haft samme succes i livet som Zaid selv, mister livet som led i det bandeliv, han er havnet i.

Underverden er en homage til de klassiske Hollywood-film om selvtægt, hvor en god mand ser rødt og rydder ud blandt alverdens afskum. Det er set før. Mange gange.

... Det er pudsigt, for hvis Hollywood havde lavet denne type film, som de jo har gjort adskillige gange før, ville de danske anmeldere nok ikke i samme grad stå i kø med superlativerne, og denne film ville, med sin instruktion, sit skuespil og sine actionsekvenser nok blive betragtet som en metervare og ikke en eksklusiv præstation.
Det at den foregår i Danmark, at den har den altid gode Dar Salim, mønsterbryder selv, i hovedrollen, er instrueret af en Irakisk flygtning, der kom til Danmark i 1986, og har masser af gode danske indvandrerskuespillere på rollelisten gør dog, at filmen bliver mere interessant, og det er her jeg mener, at de danske anmeldere lidt har mistet fokus.

Underverden er en god film, men heller ikke mere, og den går bestemt ikke indvandrenes ærinde, tværtimod, ligesom det danske politi portrætteres som inkompetent. Det er en skam, da der mangler nuancer i filmen. Jeg synes skuespillet er ganske fint, og som sagt virker actionscenerne realistiske. Der er dog skruet gevaldigt op for de mere stereotype vinkler på både gangstersiden og politisiden, og man kommer ikke helt ind under huden på nogen af personerne, selvom de spiller ok.

Særligt spændende er Zaids forhold til sine irakiske flygtningeforældre og sine indvandrerrødder, men det dyrkes i alt for begrænset omfang.

Manuskriptet er relativt 2-dimensionelt, og man har ikke rigtig dyrket de mange følelsesmæssige aspekter i filmen udover de helt åbenlyse, og derfor fremstår filmen for mig meget jævn og forglemmelig. At den er dansk og forsøger at levere Hollywood-stil gør ikke, at den som film bliver bedre, uanset sproget og ophavet.

Underverden er i bund og grund en simpel actionfilm, flot efter danske standarder, men uden den traditonelle danske fokus på følelserne og dybden i figurerne. Den leverer ikke noget nyt til genren udover et spændende indblik i en subkultur, der lever i bedste velgående i Danmark.

Den del er interessant, men den dyrkes ikke nok, og derfor ender filmen som en oplevelse, der hurtigt er glemt igen, selvom de danske filmpriser nok skal regne ned over den, når den tid kommer, det er bare ikke en film, der fortjener al den respekt. Se den, glem den og kom videre til nogle af de mere dybe og 3-dimensionelle film, der helt sikkert (forhåbentlig!) dukker op i resten af 2017.Din vurdering:

filmkorn.dk grafik kolonINFO

Underverden


Produktionsår: 2017
Instruktion: Fenar Ahmad
Manuskript:
Komponist: Jens Ole Wowk McCoy
Fotograf: Kasper Tuxen
Skuespillere: Dar Salim, Roland Møller, Ali Sivandi, Stine Fischer Christensen, Dulfi Al-Jabouri, Jakob Ulrik Lohmann, B. Branco, Anis Alobaidi, Joen Højerslev, Martin Boserup.
Spilletid: 112 min
Filmstudie: Profile Pictures

Detaljeret info om Underverden på IMDBTilladt over 15

filmkorn.dk grafik kolonKOMMENTARER

Skriv kommentar til 'Underverden'.


Navn


Spamkontrol - skriv tallet 4 med bogstaver: 

Kommentar


E-mail - bliv opdateret ved nye indlæg i denne tråd.
Frivilligt felt! - din e-mail benyttes kun til denne service.


filmkorn.dk - Info og kontaktoplysninger

Hvem er vi?
Filmkorn.dk er en seriøs hobbyblog bestyret af de to højpandede filmentusiaster Hugger og Gabriel. Bloggen blev startet i 2009 under navnet navlefnuller.dk

Hvorfor filmkorn?
Det kan synes underligt, at kalde en filmside for filmkorn i en tid, hvor de analoge filmmedier er på kraftigt tilbagetog. Og så alligevel ikke; for det digitale filmmedie bruges sjovt nok ikke kun til at skabe klinisk perfekte billeder, men også til at manipulere med de digitale pixels, som må siges at være filmkornets afløser. Foto-apps som Instagram o.lign. er blevet kæmpe successer fordi de giver brugeren mulighed for at genskabe fordums tids analoge kendetegn, som bl.a. er filmkornet.

Filmkornet lever med andre ord i bedste velgående og bygger på underlig vis bro mellem de gamle og de nye medier. Se blot de mange foraer på internettet, hvor voldsomme diskussioner finder sted, hver eneste gang en filmklassiker er blevet digitalt restaureret, og teknikerne har formastet sig til at fjerne alt, hvad der kan minde om filmkorn i billedet. Den diskussion vil vi nu ikke gå ind i. Vi vil blot konstatere, at filmkornet åbenbart er kommet for at blive.

Hvad vil vi?
På filmkorn.dk vil vi anmelde film, og vi vil diskutere film. Vi håber du vil være med til at skabe et interessant site ved at kommentere vores skriblerier.

Filmkorn.dk er et hobbyprojekt, så forvent ikke en uudtømmelig kilde af anmeldelser, men en hyggelig, lille side, hvor vi skriver om film, når tiden er til det, og når vi synes, der er noget interessant at skrive om.

Hvordan anmelder vi?
Som udgangspunkt ud fra værkets præmisser og kvalitetsmæssige håndværk.
Vi vurderer en film i forhold til genre og formål - er der lagt op til underholdning eller eftertænksomhed og hvordan klarer filmen sig på disse punkter. En anmeldelse vil altid være en subjektiv vurdering - husk det!

Karakterskala:


Fremragende


Meget god


God


Middelmådig eller kedelig


Dårlig


Umådeligt dårlig

Reklamer:
Dem gør vi os ikke rigtigt i. Vi tjener ingen penge på vores anmeldelser. Vi skriver dem udelukkende for sjov - fordi film interesserer os.

Copyright:
Al tekst på siden tilhører de oprindelige forfattere som angivet ved hver enkelt artikel. Du må gerne citere fra filmkorn.dk med kildeangivelse.
Billeder brugt i anmeldelser og lignende tilhører de respektive udgivere i henhold til loven om ophavsret.

Kontakt os:
Ønsker du at kontakte os, kan du skrive en mail til os.

Filmkorn RSS-feed

Blogdesign ©, håndkodning og SEO af Peter Gabriel.

Redaktør: Peter Gabriel.

Optimized for Safari and Firefox web browsers [Valid RSS] 

 
Skyscraper
Skyscraper, Rawson Marshall Thurber, film, plakat, poster, artwork
"Rock bottom" er det ikke ligefrem, filmen stinker ikke fuldstændigt. Den vil gerne være et mix mellem klassikere som 'The Tower ...
Læs anmeldelsen
Hereditary
Hereditary, Ondskabens hus, Ari Aster, film, plakat, poster, artwork
Det er efterhånden kutyme, når nye gyserfilm skal lanceres, at der op til premieren meldes om skrækslagne publikummer, udvandri ...
Læs anmeldelsen
Den skyldige
Den skyldige, The Guilty, Gustav Möller, film, plakat, poster, artwork
Bulder og brag, effekter og overdreven action og ikke mindst enorme svulstige budgetter dominerer biograferne i disse tider, hvor ...
Læs anmeldelsen
Jurassic World: Fallen Kingdom, Jurassic World 2, J.A. Bayona, film, plakat, poster, artwork Solo: A Star Wars Story, Ron Howard, film, plakat, poster, artwork Lucky, John Carroll Lynch, film, plakat, poster, artwork Deadpool 2, David Leitch, film, plakat, poster, artwork Avengers: Infinity War, Anthony Russo, Joe Russo, film, plakat, poster, artwork A Quiet Place, John Krasinski, film, plakat, poster, artwork

Karakter-gennemsnit (20 film)

2018