filmkorndk

Vi bliver MEGA glade, hvis du Liker vores side.

Trainwreck

filmkorn.dk grafik kolonFILMANMELDELSE

Trainwreck, Judd Apatow, film, plakat, poster, artwork

© Universal Pictures

Af 18. sep. 2015

Karakter 3 ud af 6 stjerner (Middelmådig eller kedelig) til TrainwreckTrainwreck on IMDb

Skriv kommentar | Info om filmen | Trailer Trainwreck Trailer

Judd Apatow forsøger at fastholde momentum som en nyskabende kraft indenfor komediegenren, hvilket dog kun delvist lykkes!

Judd Apatow leverede med succeser som bl.a. "Superbad", "Knocked Up" og "40-year old virgin" m.fl. et nyt og forfriskende bud på, hvordan komedier skal skrives og udføres. Væk var de standardiserede romantiske komedier, hvor fald-på-halen-komik og pinlige situationer stod i kø for at "underholde", og i stedet fik vi sjove vedkommende film, hvor dialog, manuskript og ikke mindst skuespil var i højsædet. Der var tale om film, hvor dialogen var så sprød og rent faktisk troværdig, at den ramte plet og var rigtig sjov og underholdende. Samtidig med dette lykkedes det at fortælle en historie, vi kunne genkende os selv i og genkende.

Dette skete ikke mindst grundet valg af nye talenter som Bill Hader og Seth Rogen m.fl., der formåede at give liv til de bifigurer, der er hjertet i denne nye komediegenre.

Amy Schumer er en af USAs største upcoming komediestjerner lige nu. Hun har skrevet manuskriptet til "Trainwreck" og spiller selv hovedrollen. Hun leverer faktisk en flot og nuanceret præstation som den voksne kvinde, der stadig ikke er blevet voksen og som hutler sig igennem tilværelsen med sprut, dope og (usikker) og sex med mange forskellige på bedste teenagemaner. Filmen handler om at finde sin egen sti og komme videre, ind i voksenlivet.

... Manuskriptet er sgu meget godt, og der er adskillige gode scener undervejs, ligesom der er mange sjove underfundige og virkelig latterinducerende replikker.
Men filmen mangler lidt hjerte, den bliver tillige lidt corny undervejs, og visse scener virker simpelthen bare ikke ordentligt.

Filmens hjerte er på plads, og der er en god historie at fortælle på en sjov måde. Bifigurerne er også på plads, men de virker lidt underudviklede, ligesom brugen af rigtige sportsstjerner i rollen som dem selv virker lidt mere som en gimmick og mindre som en naturlig del af historiefortællingen.

Schumer er god, og hun spiller overfor et kendt "apatow-ansigt" i form af Bill Hader, der også er fin i rollen som den kejtede og skæve læge, Schumers figur falder for.

"Trainwreck" virker mestendels, men dens løse manuskript og uudviklede bifigurer gør, at den – sammenholdt med de fejlslagne nøglescener undervejs – ikke ender som en helstøbt komedie, men derimod mere som en række (til tider meget) sjove scener, hvor skuespillerne virker bedst, når de helt tydeligt har fået lov at improvisere deres replikker.Din vurdering:

filmkorn.dk grafik kolonINFO

Trainwreck


Produktionsår: 2015
Instruktion: Judd Apatow
Manuskript:
Skuespillere: Amy Schumer, Bill Hader.
Filmstudie: Universal Pictures

Detaljeret info om Trainwreck på IMDBTilladt over 11

filmkorn.dk grafik kolonKOMMENTARER

Skriv kommentar til 'Trainwreck'.


Navn


Spamkontrol - skriv tallet 4 med bogstaver: 

Kommentar


E-mail - bliv opdateret ved nye indlæg i denne tråd.
Frivilligt felt! - din e-mail benyttes kun til denne service.


filmkorn.dk - Info og kontaktoplysninger

Hvem er vi?
Filmkorn.dk er en seriøs hobbyblog bestyret af de to højpandede filmentusiaster Hugger og Gabriel. Bloggen blev startet i 2009 under navnet navlefnuller.dk

Hvorfor filmkorn?
Det kan synes underligt, at kalde en filmside for filmkorn i en tid, hvor de analoge filmmedier er på kraftigt tilbagetog. Og så alligevel ikke; for det digitale filmmedie bruges sjovt nok ikke kun til at skabe klinisk perfekte billeder, men også til at manipulere med de digitale pixels, som må siges at være filmkornets afløser. Foto-apps som Instagram o.lign. er blevet kæmpe successer fordi de giver brugeren mulighed for at genskabe fordums tids analoge kendetegn, som bl.a. er filmkornet.

Filmkornet lever med andre ord i bedste velgående og bygger på underlig vis bro mellem de gamle og de nye medier. Se blot de mange foraer på internettet, hvor voldsomme diskussioner finder sted, hver eneste gang en filmklassiker er blevet digitalt restaureret, og teknikerne har formastet sig til at fjerne alt, hvad der kan minde om filmkorn i billedet. Den diskussion vil vi nu ikke gå ind i. Vi vil blot konstatere, at filmkornet åbenbart er kommet for at blive.

Hvad vil vi?
På filmkorn.dk vil vi anmelde film, og vi vil diskutere film. Vi håber du vil være med til at skabe et interessant site ved at kommentere vores skriblerier.

Filmkorn.dk er et hobbyprojekt, så forvent ikke en uudtømmelig kilde af anmeldelser, men en hyggelig, lille side, hvor vi skriver om film, når tiden er til det, og når vi synes, der er noget interessant at skrive om.

Hvordan anmelder vi?
Som udgangspunkt ud fra værkets præmisser og kvalitetsmæssige håndværk.
Vi vurderer en film i forhold til genre og formål - er der lagt op til underholdning eller eftertænksomhed og hvordan klarer filmen sig på disse punkter. En anmeldelse vil altid være en subjektiv vurdering - husk det!

Karakterskala:


Fremragende


Meget god


God


Middelmådig eller kedelig


Dårlig


Umådeligt dårlig

Reklamer:
Dem gør vi os ikke rigtigt i. Vi tjener ingen penge på vores anmeldelser. Vi skriver dem udelukkende for sjov - fordi film interesserer os.

Copyright:
Al tekst på siden tilhører de oprindelige forfattere som angivet ved hver enkelt artikel. Du må gerne citere fra filmkorn.dk med kildeangivelse.
Billeder brugt i anmeldelser og lignende tilhører de respektive udgivere i henhold til loven om ophavsret.

Kontakt os:
Ønsker du at kontakte os, kan du skrive en mail til os.

Filmkorn RSS-feed

Blogdesign ©, håndkodning og SEO af Peter Gabriel.

Redaktør: Peter Gabriel.

Optimized for Safari and Firefox web browsers [Valid RSS] 

 
A Star Is Born
A Star Is Born, Bradley Cooper, film, plakat, poster, artwork
A Star Is Born er et remake af et remake af et remake. Ja, Hollywood er ikke særligt opfindsomme længere, og man graver dybere o ...
Læs anmeldelsen
Aquaman
Aquaman, James Wan, film, plakat, poster, artwork
Der lægges hårdt ud med en alt for stramt klippet forhistorie om Aquamans forældre, der i Temuera Morrisons og Nicole Kidmans f ...
Læs anmeldelsen
Den tid på året
Den tid på året, Paprika Steen, film, plakat, poster, artwork
Dysfuktionalitet er ligeså synonymt med jul som brunkager og gløgg. Jeg tror ikke der findes nogen, der ikke kan genkende mi ...
Læs anmeldelsen
Overlord, Julius Avery, film, plakat, poster, artwork Halloween, David Gordon Green, film, plakat, poster, artwork The Predator, Shane Black, film, plakat, poster, artwork The Equalizer 2, Antoine Fuqua, film, plakat, poster, artwork The Meg, Megalodon, Jon Turteltaub, film, plakat, poster, artwork Mission: Impossible - Fallout, MI6, Christopher McQuarrie, film, plakat, poster, artwork

Karakter-gennemsnit (0 film)

2019