filmkorndk

Vi bliver MEGA glade, hvis du Liker vores side.

Train to Busan

filmkorn.dk grafik kolonFILMANMELDELSE

Train to Busan, Sang-ho Yeon, Busanhaeng, film, plakat, poster, artwork

© Next Entertainment World

Af 20. feb. 2017

Karakter 5 ud af 6 stjerner (Meget god) til Train to Busan - BusanhaengTrain to Busan on IMDb

Skriv kommentar | Info om filmen | Trailer Train to Busan Trailer

Koreansk film der siger rigtig meget om mennesker og den verden, vi lever i for tiden – med zombier!

Zombie-genren er efterhånden sin helt egen genre indenfor horrorfilm, og de findes i hobetal, i både gode, dårlige og rigtig dårlige udgaver. Og faktisk dækker genren ofte over en slet skjult samfundskritik, som eksempelvis George Romeros (genrens fader!) film fra 60’erne, hvor racehad og den vestlige verdens forbrugerkultur blev taget op til drøftelse pakket ind i blod og indvolde. Senere film, også flere fra Romero, har tit forsøgt at sige noget om den konkrete hverdag, vi lever/levede i.

Indtil jeg så denne film, var min klare zombie-favorit Zack Snyders fremragende actionbrag Dawn of the Dead fra 2004, hvor klicheerne stod i kø, og der blev lånt fra klassiske actionfilm som Aliens og hvor historien var papirtynd, men udført på en sådan måde, at man var fanget fra første scene. Dawn of the Dead var ikke så dyb, som George A. Romers original fra 1978, men den havde, undskyld udtrykket, bid nok til, at den i mine øjne er blandt de klart bedste.

Forskellen på den film og Train to Busan er, at sidstnævnte er i en helt anden boldgade filmisk set.

... Train to Busan er noget så sjældent som en zombie-film med STORT hjerte, en rørende og episk spændende thrillride, hvor man både griner, græder og gyser i skøn forening.


Skuespillet i filmen bliver leveret af nogle af de hotteste koreanske stjerner lige nu, stjerner vi ikke kender meget til, men som i denne film beviser, hvorfor de er store i Koreansk film. Men ligeså gode som de enkelte skuespillere er, må jeg fremhæve den lille pige (Soo-an Kim), der spiller en slags hovedrolle. Hun er - uden tvivl - den bedste barneskuespiller, jeg nogensinde har set. Med både udtryksfuldhed og ansigtsmimik koblet sammen med en retorisk levering af sine replikker, der er helt vild.

Train to Busan er fra første scene i stemning, og den slipper ikke tilskueren før rulleteksterne kører. Det sker uden, at det bliver for meget, uden at man mister interessen, og især uden at det bliver trivielt. Actionscenerne formår at veksle i stemning og stil, og de adskilles af dybe og gode stille øjeblikke, hvor der tages tid til at fortælle historien og udforske personerne på lærredet. Og filmens plot er simpelt men uhyre effektivt.

Filmens manuskript tager sig god tid, og hele opbygningen til selve togturen, hvor zombieangrebet bryder frem, håndteres mesterligt af instruktøren, der formår at holde alle tråde samlet perfekt fra start til slut.

Jeg er helt vild med filmen, der er på min liste over favoritfilm.

Det er sjældent man kan både grine, gyse, græde og blive rørt over samme film – og så en af film på koreansk, der handler om zombier på et tog. Ikke desto mindre skete det, og den fortjener alle de akkolader og store tillægsord, den har fået fra alle kanter, anmeldere som tilskuere.

Se den!Din vurdering:

filmkorn.dk grafik kolonINFO

Train to Busan


Produktionsår: 2016
Alternativ titel: Busanhaeng
Instruktion: Sang-ho Yeon
Manuskript:
Komponist: Jang Young-gyu
Fotograf: Hyung-deok Lee
Skuespillere: Yoo Gong, Soo-an Kim, Yu-mi Jung, Dong-seok Ma, Woo-sik Choi, Sohee, Eui-sung Kim, Gwi-hwa Choi, Terri Doty, Jang Hyuk-Jin, Seok-yong Jeong, Chang-hwan Kim, Myung-sin Park, Eun-kyung Shim, Soo-jung Ye.
Spilletid: 118 min
Filmstudie: Next Entertainment World

Detaljeret info om Train to Busan på IMDBTilladt over 15

filmkorn.dk grafik kolonKOMMENTARER

Skriv kommentar til 'Train to Busan'.


Navn


Spamkontrol - skriv tallet 4 med bogstaver: 

Kommentar


E-mail - bliv opdateret ved nye indlæg i denne tråd.
Frivilligt felt! - din e-mail benyttes kun til denne service.


filmkorn.dk - Info og kontaktoplysninger

Hvem er vi?
Filmkorn.dk er en seriøs hobbyblog bestyret af de to højpandede filmentusiaster Hugger og Gabriel. Bloggen blev startet i 2009 under navnet navlefnuller.dk

Hvorfor filmkorn?
Det kan synes underligt, at kalde en filmside for filmkorn i en tid, hvor de analoge filmmedier er på kraftigt tilbagetog. Og så alligevel ikke; for det digitale filmmedie bruges sjovt nok ikke kun til at skabe klinisk perfekte billeder, men også til at manipulere med de digitale pixels, som må siges at være filmkornets afløser. Foto-apps som Instagram o.lign. er blevet kæmpe successer fordi de giver brugeren mulighed for at genskabe fordums tids analoge kendetegn, som bl.a. er filmkornet.

Filmkornet lever med andre ord i bedste velgående og bygger på underlig vis bro mellem de gamle og de nye medier. Se blot de mange foraer på internettet, hvor voldsomme diskussioner finder sted, hver eneste gang en filmklassiker er blevet digitalt restaureret, og teknikerne har formastet sig til at fjerne alt, hvad der kan minde om filmkorn i billedet. Den diskussion vil vi nu ikke gå ind i. Vi vil blot konstatere, at filmkornet åbenbart er kommet for at blive.

Hvad vil vi?
På filmkorn.dk vil vi anmelde film, og vi vil diskutere film. Vi håber du vil være med til at skabe et interessant site ved at kommentere vores skriblerier.

Filmkorn.dk er et hobbyprojekt, så forvent ikke en uudtømmelig kilde af anmeldelser, men en hyggelig, lille side, hvor vi skriver om film, når tiden er til det, og når vi synes, der er noget interessant at skrive om.

Hvordan anmelder vi?
Som udgangspunkt ud fra værkets præmisser og kvalitetsmæssige håndværk.
Vi vurderer en film i forhold til genre og formål - er der lagt op til underholdning eller eftertænksomhed og hvordan klarer filmen sig på disse punkter. En anmeldelse vil altid være en subjektiv vurdering - husk det!

Karakterskala:


Fremragende


Meget god


God


Middelmådig eller kedelig


Dårlig


Umådeligt dårlig

Reklamer:
Dem gør vi os ikke rigtigt i. Vi tjener ingen penge på vores anmeldelser. Vi skriver dem udelukkende for sjov - fordi film interesserer os.

Copyright:
Al tekst på siden tilhører de oprindelige forfattere som angivet ved hver enkelt artikel. Du må gerne citere fra filmkorn.dk med kildeangivelse.
Billeder brugt i anmeldelser og lignende tilhører de respektive udgivere i henhold til loven om ophavsret.

Kontakt os:
Ønsker du at kontakte os, kan du skrive en mail til os.

Filmkorn RSS-feed

Blogdesign ©, håndkodning og SEO af Peter Gabriel.

Redaktør: Peter Gabriel.

Optimized for Safari and Firefox web browsers [Valid RSS] 

 
Aquaman
Aquaman, James Wan, film, plakat, poster, artwork
Der lægges hårdt ud med en alt for stramt klippet forhistorie om Aquamans forældre, der i Temuera Morrisons og Nicole Kidmans f ...
Læs anmeldelsen
Den tid på året
Den tid på året, Paprika Steen, film, plakat, poster, artwork
Dysfuktionalitet er ligeså synonymt med jul som brunkager og gløgg. Jeg tror ikke der findes nogen, der ikke kan genkende mi ...
Læs anmeldelsen
Overlord
Overlord, Julius Avery, film, plakat, poster, artwork
Genrefilm har ofte et skær af b-film over sig, som kommer til udtryk i tilforladeligt skuespil, uinspirerende klipning og en svin ...
Læs anmeldelsen
Halloween, David Gordon Green, film, plakat, poster, artwork The Predator, Shane Black, film, plakat, poster, artwork The Equalizer 2, Antoine Fuqua, film, plakat, poster, artwork The Meg, Megalodon, Jon Turteltaub, film, plakat, poster, artwork Mission: Impossible - Fallout, MI6, Christopher McQuarrie, film, plakat, poster, artwork Mamma Mia! Here We Go Again, Ol Parker, film, plakat, poster, artwork

Karakter-gennemsnit (30 film)

2018