filmkorndk

Vi bliver MEGA glade, hvis du Liker vores side.

Toy Story 3 (Dansk tale)

filmkorn.dk grafik kolonFILMANMELDELSE

Toy Story 3 (Dansk tale), Lee Unkrich, film, plakat, poster, artwork

© Pixar Animation Studios

Af 29. aug. 2010

Karakter 5 ud af 6 stjerner (Meget god) til Toy Story 3 (Dansk tale)Toy Story 3 (Dansk tale) on IMDb

3 kommentarer | Info om filmen | Trailer Toy Story 3 (Dansk tale) Trailer

Pixar rammer plet ... igen!

Pixar har for længst bevist, at deres film rammer alle, uanset alder.Hvor 'Up!' var en rendyrket triumf og et fantastisk eksempel på en film, der rent faktisk var animation for voksne grundet dens historie og personskildring, og hvor 'Wall-E' virkede, omend lidt træg til tider, fint som en moderne E.T., der var for både voksne og børn, så har filmene i Toy Story-serien altid været for børn.Både et'eren og to'eren er moderne klassikere, og det var derfor med en vis uro i kroppen, at min søn på 3 og jeg gik ind i mørket for at se, hvordan og om Pixar formåede at levere endnu en klassiker i serien.Lad mig starte med at sige, at filmen rammer plet. Rent teknisk er den i vanlig Pixar-stil, hvor animationen gang på gang bliver bedre og mere og mere realistisk. Det der gør Pixars film så specielle er, at de decideret vælger at lave forskellige stilarter i deres film, så de ikke ligner hinanden trods historien.Det danske stemmearbejde er udmærket, og selvom jeg positivt ved, at de amerikanske stemmer (Tim Allen, Tom Hanks m.fl.) er bedre, så har de danske skuespillere jo erfaring med deres figurer fra både 1'eren og 2'eren, og det virker....Filmen er sjov, rørende og hyggelig, og dens budskab om barndommens ophør og overgangen til voksenlivet bliver fint portrætteret.
Det er rent faktisk sådan, at man som 35-årig faktisk bliver decideret rørt (det gjorde jeg i hvert fald!) ved filmens afslutning, når Anders, filmens ”boy-turned-man” giver sit legetøj videre med et ”tak for alt”. Man kan i filmens portræt sagtens genkende sin egen barndom og det legetøj, man var så forbandet tilknyttet, indtil damer, sprut og *** overtog tankebanerne.Toy Story er ikke banebrydende ligesom den var, da den første kom ud. Det er ikke en unik historie ligesom 'Up!' eller 'Wall-E', det er en genkendelig og hyggelig genforening med figurer man kender, og det gør den til en perfekt børnefilm.Der er ikke nogen tvivl om, at den kører på pumperne fsva. historien, men det gør ikke noget, når det er så professionelt og gedigent i sin udførelse. Humoren er som sagt i top og mere end én gang griner man højt over forfatternes fantasi.Jeg vil persoligt hellere se endnu et unikt værk fra Pixar, men som popcorn-underholdning og som hyggelig søndagsarrangement for familien er den perfekt, især hvis ungerne har set de to første, for så er det gensynets glæde, der præger, og hvis man ser den sammen med sine børn, så kan man ikke undgå at blive smittet af den indlevelse, ungerne har.De forstår ikke budskabet om barn kontra voksen, men som voksen giver det en ekstra dimension at se sine unger opleve filmen i barndommens uskyldige lys, mens man sidder med en klump i halsen og tænker tilbage på dengang, Actionman for første gang reddede lillesøsters barbier fra at blive spist af husets kat.Good times!Din vurdering:

filmkorn.dk grafik kolonINFO

Toy Story 3 (Dansk tale)


Produktionsår: 2010
Instruktion: Lee Unkrich
Manuskript:
Komponist: Randy Newman
Skuespillere: Tom Hanks, Tim Allen, Joan Cusack, Ned Beatty, Don Rickles, Michael Keaton, Wallace Shawn, John Ratzenberger, Estelle Harris, John Morris
Danske stemmer:
Preben Kristensen, Thomas Eje, Puk Scharbau, Flemming Krøll.
Spilletid: 103 min
Filmstudie: Pixar Animation Studios

Detaljeret info om Toy Story 3 (Dansk tale) på IMDBTilladt over 7

filmkorn.dk grafik kolonKOMMENTARER

Skriv kommentar til 'Toy Story 3 (Dansk tale)'.


Navn


Spamkontrol - skriv tallet 4 med bogstaver: 

Kommentar


E-mail - bliv opdateret ved nye indlæg i denne tråd.
Frivilligt felt! - din e-mail benyttes kun til denne service.


filmkorn.dk - Info og kontaktoplysninger

Hvem er vi?
Filmkorn.dk er en seriøs hobbyblog bestyret af de to højpandede filmentusiaster Hugger og Gabriel. Bloggen blev startet i 2009 under navnet navlefnuller.dk

Hvorfor filmkorn?
Det kan synes underligt, at kalde en filmside for filmkorn i en tid, hvor de analoge filmmedier er på kraftigt tilbagetog. Og så alligevel ikke; for det digitale filmmedie bruges sjovt nok ikke kun til at skabe klinisk perfekte billeder, men også til at manipulere med de digitale pixels, som må siges at være filmkornets afløser. Foto-apps som Instagram o.lign. er blevet kæmpe successer fordi de giver brugeren mulighed for at genskabe fordums tids analoge kendetegn, som bl.a. er filmkornet.

Filmkornet lever med andre ord i bedste velgående og bygger på underlig vis bro mellem de gamle og de nye medier. Se blot de mange foraer på internettet, hvor voldsomme diskussioner finder sted, hver eneste gang en filmklassiker er blevet digitalt restaureret, og teknikerne har formastet sig til at fjerne alt, hvad der kan minde om filmkorn i billedet. Den diskussion vil vi nu ikke gå ind i. Vi vil blot konstatere, at filmkornet åbenbart er kommet for at blive.

Hvad vil vi?
På filmkorn.dk vil vi anmelde film, og vi vil diskutere film. Vi håber du vil være med til at skabe et interessant site ved at kommentere vores skriblerier.

Filmkorn.dk er et hobbyprojekt, så forvent ikke en uudtømmelig kilde af anmeldelser, men en hyggelig, lille side, hvor vi skriver om film, når tiden er til det, og når vi synes, der er noget interessant at skrive om.

Hvordan anmelder vi?
Som udgangspunkt ud fra værkets præmisser og kvalitetsmæssige håndværk.
Vi vurderer en film i forhold til genre og formål - er der lagt op til underholdning eller eftertænksomhed og hvordan klarer filmen sig på disse punkter. En anmeldelse vil altid være en subjektiv vurdering - husk det!

Karakterskala:


Fremragende


Meget god


God


Middelmådig eller kedelig


Dårlig


Umådeligt dårlig

Reklamer:
Dem gør vi os ikke rigtigt i. Vi tjener ingen penge på vores anmeldelser. Vi skriver dem udelukkende for sjov - fordi film interesserer os.

Copyright:
Al tekst på siden tilhører de oprindelige forfattere som angivet ved hver enkelt artikel. Du må gerne citere fra filmkorn.dk med kildeangivelse.
Billeder brugt i anmeldelser og lignende tilhører de respektive udgivere i henhold til loven om ophavsret.

Kontakt os:
Ønsker du at kontakte os, kan du skrive en mail til os.

Filmkorn RSS-feed

Blogdesign ©, håndkodning og SEO af Peter Gabriel.

Redaktør: Peter Gabriel.

Optimized for Safari and Firefox web browsers [Valid RSS] 

 
A Star Is Born
A Star Is Born, Bradley Cooper, film, plakat, poster, artwork
A Star Is Born er et remake af et remake af et remake. Ja, Hollywood er ikke særligt opfindsomme længere, og man graver dybere o ...
Læs anmeldelsen
Aquaman
Aquaman, James Wan, film, plakat, poster, artwork
Der lægges hårdt ud med en alt for stramt klippet forhistorie om Aquamans forældre, der i Temuera Morrisons og Nicole Kidmans f ...
Læs anmeldelsen
Den tid på året
Den tid på året, Paprika Steen, film, plakat, poster, artwork
Dysfuktionalitet er ligeså synonymt med jul som brunkager og gløgg. Jeg tror ikke der findes nogen, der ikke kan genkende mi ...
Læs anmeldelsen
Overlord, Julius Avery, film, plakat, poster, artwork Halloween, David Gordon Green, film, plakat, poster, artwork The Predator, Shane Black, film, plakat, poster, artwork The Equalizer 2, Antoine Fuqua, film, plakat, poster, artwork The Meg, Megalodon, Jon Turteltaub, film, plakat, poster, artwork Mission: Impossible - Fallout, MI6, Christopher McQuarrie, film, plakat, poster, artwork

Karakter-gennemsnit (0 film)

2019