filmkorndk

Vi bliver MEGA glade, hvis du Liker vores side.

Tower Heist

filmkorn.dk grafik kolonFILMANMELDELSE

Tower Heist, Brett Ratner, Svindel på højt plan, film, plakat, poster, artwork

© Universal Pictures

Af 21. nov. 2011

Karakter 4 ud af 6 stjerner (God) til Tower Heist - Svindel på højt planTower Heist on IMDb

Skriv kommentar | Info om filmen | Trailer Tower Heist Trailer

80'er-ikoner som Eddie Murphy og Mattew Broderick viser glimt af fordums storhed i triviel heist-film.

Instruktøren Brett Ratner mangler ikke energi i sine film, men de er oftest lidt uinteressante og for hårdt spændt op actionmæssigt. "Tower Heist" er Ratners seneste film, en film der bestemt er en homage til 80'ernes ”heist-film”, film der i bund og grund gik ud på, at hovedpersonerne skulle begå et spektakulært kup.

Plottet i "Tower Heist" er i sin enkelthed, at personalet i en dyr etageejendom mister alle deres opsparinger, fordi en af beboerne, en skruppelløs børshaj spillet hygsomt af Alan Alda, har taget deres penge og brugt dem i sine lyssky handler. Nu er gode råd dyre, og under ledelse af bygningspersonalets chef, spillet af Ben Stiller, der for en gangs skyld ikke overspiller enormt, beslutter en lille gruppe af de ansatte at begå et indbrud hos Aldas børshaj, fordi de er sikre på, at han har penge liggende, som FBI ikke har fundet.

...Filmens tempo er generelt højt, men humoren er ikke helt i top. Først da Eddie Murphy gør sin entre, bliver filmen decideret sjov nogle gange.
Murphy ligner sig selv fra dengang i 80'erne, og man må mistænke ham for et solidt botox-misbrug. Hans evner som komiker, både med de rappe replikker og den fysiske komik, har han dog stadig, og han leverer filmens bedste grin som den noget sølle og sterotype gangster, der hyres til at hjælpe de glade amatører, Stiller har samlet under sig.

Filmen skal have stor ros for at lave et twist til sidst, der rent faktisk er ganske originalt, og som faktisk virker ganske effektivt i filmens sidste halve time. Undervejs til dette punkt, er filmen dog en relativt generisk udgave af en heist-film, og kun skuespillere som Murphy og Matthew Broderick hjælper filmen over middelmådighedens smalle sti.

Filmen er godt underholdende, manuskriptet er tilpas pacet og actiondelen får aldrig overtaget, så humoren er i fokus, og det virker momentvis.

Uanset hvad, så skal man ikke lede længe, for at finde film indenfor denne genre, der gør det bedre ("Oceans Eleven" bl.a.), men Ratner lykkes trods alt med denne film, der må karakteriseres som hyggelig, sjov nok og popcorn-underholdning af den letteste skuffe.Din vurdering:

filmkorn.dk grafik kolonINFO

Tower Heist


Produktionsår: 2011
Alternativ titel: Svindel på højt plan
Instruktion: Brett Ratner
Manuskript:
Komponist: Christophe Beck
Fotograf: Dante Spinotti
Skuespillere: Ben Stiller, Eddie Murphy, Casey Affleck, Alan Alda, Matthew Broderick, Stephen Henderson, Judd Hirsch, Téa Leoni, Michael Peña, Gabourey Sidibe, Nina Arianda, Marcia Jean Kurtz, Juan Carlos Hernández, Harry O'Reilly, Peter Van Wagner.
Spilletid: 104 min
Filmstudie: Universal Pictures

Detaljeret info om Tower Heist på IMDBTilladt over 7

filmkorn.dk grafik kolonKOMMENTARER

Skriv kommentar til 'Tower Heist'.


Navn


Spamkontrol - skriv tallet 4 med bogstaver: 

Kommentar


E-mail - bliv opdateret ved nye indlæg i denne tråd.
Frivilligt felt! - din e-mail benyttes kun til denne service.


filmkorn.dk - Info og kontaktoplysninger

Hvem er vi?
Filmkorn.dk er en seriøs hobbyblog bestyret af de to højpandede filmentusiaster Hugger og Gabriel. Bloggen blev startet i 2009 under navnet navlefnuller.dk

Hvorfor filmkorn?
Det kan synes underligt, at kalde en filmside for filmkorn i en tid, hvor de analoge filmmedier er på kraftigt tilbagetog. Og så alligevel ikke; for det digitale filmmedie bruges sjovt nok ikke kun til at skabe klinisk perfekte billeder, men også til at manipulere med de digitale pixels, som må siges at være filmkornets afløser. Foto-apps som Instagram o.lign. er blevet kæmpe successer fordi de giver brugeren mulighed for at genskabe fordums tids analoge kendetegn, som bl.a. er filmkornet.

Filmkornet lever med andre ord i bedste velgående og bygger på underlig vis bro mellem de gamle og de nye medier. Se blot de mange foraer på internettet, hvor voldsomme diskussioner finder sted, hver eneste gang en filmklassiker er blevet digitalt restaureret, og teknikerne har formastet sig til at fjerne alt, hvad der kan minde om filmkorn i billedet. Den diskussion vil vi nu ikke gå ind i. Vi vil blot konstatere, at filmkornet åbenbart er kommet for at blive.

Hvad vil vi?
På filmkorn.dk vil vi anmelde film, og vi vil diskutere film. Vi håber du vil være med til at skabe et interessant site ved at kommentere vores skriblerier.

Filmkorn.dk er et hobbyprojekt, så forvent ikke en uudtømmelig kilde af anmeldelser, men en hyggelig, lille side, hvor vi skriver om film, når tiden er til det, og når vi synes, der er noget interessant at skrive om.

Hvordan anmelder vi?
Som udgangspunkt ud fra værkets præmisser og kvalitetsmæssige håndværk.
Vi vurderer en film i forhold til genre og formål - er der lagt op til underholdning eller eftertænksomhed og hvordan klarer filmen sig på disse punkter. En anmeldelse vil altid være en subjektiv vurdering - husk det!

Karakterskala:


Fremragende


Meget god


God


Middelmådig eller kedelig


Dårlig


Umådeligt dårlig

Reklamer:
Dem gør vi os ikke rigtigt i. Vi tjener ingen penge på vores anmeldelser. Vi skriver dem udelukkende for sjov - fordi film interesserer os.

Copyright:
Al tekst på siden tilhører de oprindelige forfattere som angivet ved hver enkelt artikel. Du må gerne citere fra filmkorn.dk med kildeangivelse.
Billeder brugt i anmeldelser og lignende tilhører de respektive udgivere i henhold til loven om ophavsret.

Kontakt os:
Ønsker du at kontakte os, kan du skrive en mail til os.

Filmkorn RSS-feed

Blogdesign ©, håndkodning og SEO af Peter Gabriel.

Redaktør: Peter Gabriel.

Optimized for Safari and Firefox web browsers [Valid RSS] 

 
The Predator
The Predator, Shane Black, film, plakat, poster, artwork
Der skal en vis portion selvtillid til for at bygge videre på en franchise, som begyndte med to gode film i henholdsvis 1987 og 1 ...
Læs anmeldelsen
The Equalizer 2
The Equalizer 2, Antoine Fuqua, film, plakat, poster, artwork
Den gamle 80er serie ligner ikke de indtil videre to film i Equalizer-serien. Den første film var intens og effektiv, og denne op ...
Læs anmeldelsen
The Meg
The Meg, Megalodon, Jon Turteltaub, film, plakat, poster, artwork
Film om hajer har af en eller anden grund altid fascineret filmgængere, naturligvis med Spielberg’s klassiker Jaws (1975) som y ...
Læs anmeldelsen
Mission: Impossible - Fallout, MI6, Christopher McQuarrie, film, plakat, poster, artwork Mamma Mia! Here We Go Again, Ol Parker, film, plakat, poster, artwork Sicario: Day of the Soldado, Sicario 2: Soldado, Stefano Sollima, film, plakat, poster, artwork Skyscraper, Rawson Marshall Thurber, film, plakat, poster, artwork Hereditary, Ondskabens hus, Ari Aster, film, plakat, poster, artwork Den skyldige, The Guilty, Gustav Möller, film, plakat, poster, artwork

Karakter-gennemsnit (26 film)

2018