filmkorndk

Vi bliver MEGA glade, hvis du Liker vores side.

To på flugt (dansk tale)

filmkorn.dk grafik kolonFILMANMELDELSE

To på flugt (dansk tale), Nathan Greno, Byron Howard, Tangled, film, plakat, poster, artwork

© Walt Disney Animation Studios

Af 13. feb. 2011

Karakter 5 ud af 6 stjerner (Meget god) til To på flugt (dansk tale) - TangledTo på flugt (dansk tale) on IMDb

26 kommentarer | Info om filmen | Trailer To på flugt (dansk tale) Trailer

Vellykket og charmerende eventyr.

Der er ikke gået mange minutter, før det står klart, at ordlyden "baseret på brødrene Grimms eventyr Rapunzel" skal tages meget bogstaveligt. 'To på flugt' er umiskendeligt Disney, og det er i dette tilfælde en god ting. Som med så mange af Disneys tidligere tegnefilm fyldes lærredet med brogede og sjove bi-figurer samt nogle yderst charmerende hovedpersoner, det er svært ikke at holde af.Historien er enkel og byder som sådan ikke på noget nyt. Den handler om prinsessen Rapunzel, der som spæd kidnappes af den onde Gothel, som opfostrer Rapunzel som sin egen. Ikke af godhed, men af selviske grunde da Rapunzels magiske hår kan fjerne alle tegn på alderdom. Rapunzel holdes indespærret i et tårn skjult i skovene tæt ved kongepaladset, og har det egentlig meget godt, da hun aldrig har kendt til andet, og da den falske moder giver indtryk af at ville Rapunzel det bedste.Hvert år på sin fødselsdag ser Rapunzel tusindvis af lanterner i det fjerne svæve op mod den mørke nattehimmel. Hun føler sig underligt draget af dette tilbagevendende fænomen, og begynder at lege med tanken om at forlade sit trygge tårn. Næppe har hun tænkt tanken, før røveren og storcharmøren Flynn bogstaveligt talt dumper ind i hendes liv, og et spændende eventyr kan begynde.På trods af anmeldernes og publikums positive modtagelse af 'Prinsessen og frøen' blev filmen ikke nogen økonomisk succes, hvilket ifølge Disney selv skyldtes filmens dominerende prinsessetema. Det er tydeligt, at Disney ikke har villet risikere det samme med 'To på flugt', så de har tilføjet en god gang action og ramasjang for også at tiltrække drengesegmentet, og det fungerer faktisk ganske godt.

...Filmen balancerer fint mellem det nuttede, det farlige og det sjove uden at gå på kompromis med den gode historie. Og selv om historien er enkel, så føles den på alle måder som et vaskeægte eventyr.

'To på flugt' er spændende, romantisk, sjov og frem for alt veloplagt. Stort set befriet for de efterhånden trættende populærkulturelle referencer, som 'Shrek' dannede skole for. De er der skam, men er meget mindre iøjenfaldende. Læg især mærke til en meget subtil reference til 'Blade Runners' enhjørning.


Alan Menken har skrevet musikken til filmen, og den er desværre temmelig intetsigende. Som med Menkens musik til 'Aladdin', der trods alt bød på flere ørehængere, har hans musik en tendens til lyde som noget fra en Merci-reklame - næppe den mest flatterende sammenligning for en komponist. Musikken og sangene virker dog ingenlunde forstyrrende, og sangen som Rapunzel synger til sit hår, er ganske smuk og iørefaldende.Der er dystre og voldsomme passager, som kræver en voksens beroligende og forklarende ord til de allermindste, men i hovedtræk er 'To på flugt' en yderst munter og charmerende fortælling, hvor historie og computeranimation læner sig fint op ad hinanden. Og så er de danske stemmer glimrende.Din vurdering:

filmkorn.dk grafik kolonINFO

To på flugt (dansk tale)


Produktionsår: 2010
Alternativ titel: Tangled
Instruktion: Nathan Greno, Byron Howard
Manuskript:
Komponist: Alan Menken
Skuespillere: Mandy Moore, Zachary Levi, Donna Murphy, Ron Perlman, M.C. Gainey, Jeffrey Tambor, Brad Garrett, Paul F. Tompkins, Richard Kiel, Delaney Rose Stein, Nathan Greno, Byron Howard, Tim Mertens, Michael Bell, Bob Bergen.
Danske stemmer: Cecilie Stenspil, Alexandre Willaume, Betty Glosted, Lars Mikkelsen..
Spilletid: 100 min
Filmstudie: Walt Disney Animation Studios

Detaljeret info om To på flugt (dansk tale) på IMDBTilladt over 7

filmkorn.dk grafik kolonKOMMENTARER

Skriv kommentar til 'To på flugt (dansk tale)'.


Navn


Spamkontrol - skriv tallet 4 med bogstaver: 

Kommentar


E-mail - bliv opdateret ved nye indlæg i denne tråd.
Frivilligt felt! - din e-mail benyttes kun til denne service.


filmkorn.dk - Info og kontaktoplysninger

Hvem er vi?
Filmkorn.dk er en seriøs hobbyblog bestyret af de to højpandede filmentusiaster Hugger og Gabriel. Bloggen blev startet i 2009 under navnet navlefnuller.dk

Hvorfor filmkorn?
Det kan synes underligt, at kalde en filmside for filmkorn i en tid, hvor de analoge filmmedier er på kraftigt tilbagetog. Og så alligevel ikke; for det digitale filmmedie bruges sjovt nok ikke kun til at skabe klinisk perfekte billeder, men også til at manipulere med de digitale pixels, som må siges at være filmkornets afløser. Foto-apps som Instagram o.lign. er blevet kæmpe successer fordi de giver brugeren mulighed for at genskabe fordums tids analoge kendetegn, som bl.a. er filmkornet.

Filmkornet lever med andre ord i bedste velgående og bygger på underlig vis bro mellem de gamle og de nye medier. Se blot de mange foraer på internettet, hvor voldsomme diskussioner finder sted, hver eneste gang en filmklassiker er blevet digitalt restaureret, og teknikerne har formastet sig til at fjerne alt, hvad der kan minde om filmkorn i billedet. Den diskussion vil vi nu ikke gå ind i. Vi vil blot konstatere, at filmkornet åbenbart er kommet for at blive.

Hvad vil vi?
På filmkorn.dk vil vi anmelde film, og vi vil diskutere film. Vi håber du vil være med til at skabe et interessant site ved at kommentere vores skriblerier.

Filmkorn.dk er et hobbyprojekt, så forvent ikke en uudtømmelig kilde af anmeldelser, men en hyggelig, lille side, hvor vi skriver om film, når tiden er til det, og når vi synes, der er noget interessant at skrive om.

Hvordan anmelder vi?
Som udgangspunkt ud fra værkets præmisser og kvalitetsmæssige håndværk.
Vi vurderer en film i forhold til genre og formål - er der lagt op til underholdning eller eftertænksomhed og hvordan klarer filmen sig på disse punkter. En anmeldelse vil altid være en subjektiv vurdering - husk det!

Karakterskala:


Fremragende


Meget god


God


Middelmådig eller kedelig


Dårlig


Umådeligt dårlig

Reklamer:
Dem gør vi os ikke rigtigt i. Vi tjener ingen penge på vores anmeldelser. Vi skriver dem udelukkende for sjov - fordi film interesserer os.

Copyright:
Al tekst på siden tilhører de oprindelige forfattere som angivet ved hver enkelt artikel. Du må gerne citere fra filmkorn.dk med kildeangivelse.
Billeder brugt i anmeldelser og lignende tilhører de respektive udgivere i henhold til loven om ophavsret.

Kontakt os:
Ønsker du at kontakte os, kan du skrive en mail til os.

Filmkorn RSS-feed

Blogdesign ©, håndkodning og SEO af Peter Gabriel.

Redaktør: Peter Gabriel.

Optimized for Safari and Firefox web browsers [Valid RSS] 

 
Overlord
Overlord, Julius Avery, film, plakat, poster, artwork
Genrefilm har ofte et skær af b-film over sig, som kommer til udtryk i tilforladeligt skuespil, uinspirerende klipning og en svin ...
Læs anmeldelsen
Halloween
Halloween, David Gordon Green, film, plakat, poster, artwork
Genren var stor i 80’erne, men hold op den er røvsyg – og ikke mindst fortærsket – og aldrig rigtig god. Wes Cravens meta- ...
Læs anmeldelsen
The Predator
The Predator, Shane Black, film, plakat, poster, artwork
Der skal en vis portion selvtillid til for at bygge videre på en franchise, som begyndte med to gode film i henholdsvis 1987 og 1 ...
Læs anmeldelsen
The Equalizer 2, Antoine Fuqua, film, plakat, poster, artwork The Meg, Megalodon, Jon Turteltaub, film, plakat, poster, artwork Mission: Impossible - Fallout, MI6, Christopher McQuarrie, film, plakat, poster, artwork Mamma Mia! Here We Go Again, Ol Parker, film, plakat, poster, artwork Sicario: Day of the Soldado, Sicario 2: Soldado, Stefano Sollima, film, plakat, poster, artwork Skyscraper, Rawson Marshall Thurber, film, plakat, poster, artwork

Karakter-gennemsnit (28 film)

2018