filmkorndk

Vi bliver MEGA glade, hvis du Liker vores side.

Tinker, Tailor, Soldier, Spy

filmkorn.dk grafik kolonFILMANMELDELSE

Tinker, Tailor, Soldier, Spy, Tomas Alfredson, Dame, konge, es, spion, film, plakat, poster, artwork

© Studio Canal

Af 10. feb. 2012

Karakter 3 ud af 6 stjerner (Middelmådig eller kedelig) til Tinker, Tailor, Soldier, Spy - Dame, konge, es, spionTinker, Tailor, Soldier, Spy on IMDb

6 kommentarer | Info om filmen | Trailer Tinker, Tailor, Soldier, Spy Trailer

Mesterligt skuespil hjælper ikke på langtrukken affære.

"The Tailor of Panama" og "The Constant Gardener" er gode eksempler på vellykkede John le Carré filmatiseringer. De har begge det tilfælles, at der er interessante menneskeskæbner involveret. Skæbner som man af den ene eller den anden grund kan identificere sig med, og som dermed gør le Carrés ofte indviklede historier interessante at følge."Tinker, Tailor, Soldier, Spy" kan ikke bryste sig af et tiltalende persongalleri. Samtlige karakterer er usympatiske, kalkulerende og paranoide individer, der selv om de arbejder for samme sag, synes at modarbejde hinanden endnu mere.Vi befinder os i 70'erne (le Carrés bog er fra 1974), hvor alt er gråt i gråt. Den kolde krig har lagt sit klamme tæppe ud over Europa, hvor alle lader til at have en hemmelig agenda, der synes mere fabrikeret af egen paranoia end rodfæstet i virkeligheden.Der tales om guld i form af informationer man kan sælge og købe. Et spind af viden om egne og fremmede rækker, der udveksles i et væk - ofte med fatale følger.Chefen for det britiske Secret Intelligence Service trækker sig tilbage, da en opgave i Budapest går galt. Med en mistanke om at hans gamle afdeling har en muldvarp - en russisk spion på allerhøjeste sted - hidkalder han den semi-pensionerede spion Smiley (Gary Oldman), som diskret skal undersøge sagen.

...Der er ingen smarte biler, gadgets eller letlevende damer med eksotiske navne i "Tinker, Tailor, Soldier, Spy". I modsætning til Ian Flemings bøger om James Bond lever le Carrés karakterer i den virkelige verden, hvor spionage er en benhård branche, der nemt efterlader dig i kulden.

Filmen fungerer momentvis, som da man følger agenten Ricki Tarr (Tom Hardy), der har været forsvundet bag jerntæppet i et stykke tid. Hans historie er dog kun en lille brik i det store puslespil og nedprioriteres til fordel for filmens evindelige flashbacks til en julefrokost, der bruges til at forklare karakterernes bevæggrunde - ofte ved blot at observere deres handlinger og interageren. Her får man en fornemmelse af, at alle har noget på spil, og at det mange gange er personlige konflikter fremfor politiske, der ligger til grund for deres gøren og laden. Men, hvor raffineret det end kan virke, at de tillukkede karakterer primært udtrykker sig via mimik og gestik, kvæler det også filmen som fortælling, da den flere steder går i total tomgang.
Det er ærgerligt, for det komplicerede plot er intelligent skruet sammen, og filmen formår på forbilledelig vis at genskabe den deprimerende virkelighed, som den kolde krig medførte, men med en pacing der får selv de sløveste 70'er-film til at ligne Bourne på steroider, slæber filmen sig afsted og ender som en grå, uvedkommende masse.Det betyder, at jeg ligegyldigt, hvor velspillende de herrer Oldman, Firth m.fl. er, og hvor meget man end fornemmer de tilrøgede lokaler i MI6's kolde kontorbygning, har svært ved at engagere mig i det magtspil, som udspiller sig på lærredet.Jeg er ikke i tvivl om, at instruktøren Tomas Alfredson har forsøgt at tænke ud over den sædvanlige spionfilm-skabelon, og hatten af for det, men denne nytænkning hjælper ikke meget, når den elementære spænding udebliver, og når hele affæren er så forbandet kedelig.Så hellere lidt farverig eskapisme, hvor heltens vigtigste opgave er at sikre sig, at Martinien er shaken, not stirred.Din vurdering:

filmkorn.dk grafik kolonINFO

Tinker, Tailor, Soldier, Spy


Produktionsår: 2011
Alternativ titel: Dame, konge, es, spion
Instruktion: Tomas Alfredson
Manuskript:
Komponist: Alberto Iglesias
Fotograf: Hoyte Van Hoytema
Skuespillere: Mark Strong, John Hurt, Zoltán Mucsi, Péter Kálloy Molnár, Ilona Kassai, Imre Csuja, Gary Oldman, Toby Jones, David Dencik, Ciarán Hinds, Colin Firth, Kathy Burke, Benedict Cumberbatch, Stephen Graham, Arthur Nightingale.
Spilletid: 127 min
Filmstudie: Studio Canal

Detaljeret info om Tinker, Tailor, Soldier, Spy på IMDBTilladt over 11

filmkorn.dk grafik kolonKOMMENTARER

Skriv kommentar til 'Tinker, Tailor, Soldier, Spy'.


Navn


Spamkontrol - skriv tallet 4 med bogstaver: 

Kommentar


E-mail - bliv opdateret ved nye indlæg i denne tråd.
Frivilligt felt! - din e-mail benyttes kun til denne service.


filmkorn.dk - Info og kontaktoplysninger

Hvem er vi?
Filmkorn.dk er en seriøs hobbyblog bestyret af de to højpandede filmentusiaster Hugger og Gabriel. Bloggen blev startet i 2009 under navnet navlefnuller.dk

Hvorfor filmkorn?
Det kan synes underligt, at kalde en filmside for filmkorn i en tid, hvor de analoge filmmedier er på kraftigt tilbagetog. Og så alligevel ikke; for det digitale filmmedie bruges sjovt nok ikke kun til at skabe klinisk perfekte billeder, men også til at manipulere med de digitale pixels, som må siges at være filmkornets afløser. Foto-apps som Instagram o.lign. er blevet kæmpe successer fordi de giver brugeren mulighed for at genskabe fordums tids analoge kendetegn, som bl.a. er filmkornet.

Filmkornet lever med andre ord i bedste velgående og bygger på underlig vis bro mellem de gamle og de nye medier. Se blot de mange foraer på internettet, hvor voldsomme diskussioner finder sted, hver eneste gang en filmklassiker er blevet digitalt restaureret, og teknikerne har formastet sig til at fjerne alt, hvad der kan minde om filmkorn i billedet. Den diskussion vil vi nu ikke gå ind i. Vi vil blot konstatere, at filmkornet åbenbart er kommet for at blive.

Hvad vil vi?
På filmkorn.dk vil vi anmelde film, og vi vil diskutere film. Vi håber du vil være med til at skabe et interessant site ved at kommentere vores skriblerier.

Filmkorn.dk er et hobbyprojekt, så forvent ikke en uudtømmelig kilde af anmeldelser, men en hyggelig, lille side, hvor vi skriver om film, når tiden er til det, og når vi synes, der er noget interessant at skrive om.

Hvordan anmelder vi?
Som udgangspunkt ud fra værkets præmisser og kvalitetsmæssige håndværk.
Vi vurderer en film i forhold til genre og formål - er der lagt op til underholdning eller eftertænksomhed og hvordan klarer filmen sig på disse punkter. En anmeldelse vil altid være en subjektiv vurdering - husk det!

Karakterskala:


Fremragende


Meget god


God


Middelmådig eller kedelig


Dårlig


Umådeligt dårlig

Reklamer:
Dem gør vi os ikke rigtigt i. Vi tjener ingen penge på vores anmeldelser. Vi skriver dem udelukkende for sjov - fordi film interesserer os.

Copyright:
Al tekst på siden tilhører de oprindelige forfattere som angivet ved hver enkelt artikel. Du må gerne citere fra filmkorn.dk med kildeangivelse.
Billeder brugt i anmeldelser og lignende tilhører de respektive udgivere i henhold til loven om ophavsret.

Kontakt os:
Ønsker du at kontakte os, kan du skrive en mail til os.

Filmkorn RSS-feed

Blogdesign ©, håndkodning og SEO af Peter Gabriel.

Redaktør: Peter Gabriel.

Optimized for Safari and Firefox web browsers [Valid RSS] 

 
A Star Is Born
A Star Is Born, Bradley Cooper, film, plakat, poster, artwork
A Star Is Born er et remake af et remake af et remake. Ja, Hollywood er ikke særligt opfindsomme længere, og man graver dybere o ...
Læs anmeldelsen
Aquaman
Aquaman, James Wan, film, plakat, poster, artwork
Der lægges hårdt ud med en alt for stramt klippet forhistorie om Aquamans forældre, der i Temuera Morrisons og Nicole Kidmans f ...
Læs anmeldelsen
Den tid på året
Den tid på året, Paprika Steen, film, plakat, poster, artwork
Dysfuktionalitet er ligeså synonymt med jul som brunkager og gløgg. Jeg tror ikke der findes nogen, der ikke kan genkende mi ...
Læs anmeldelsen
Overlord, Julius Avery, film, plakat, poster, artwork Halloween, David Gordon Green, film, plakat, poster, artwork The Predator, Shane Black, film, plakat, poster, artwork The Equalizer 2, Antoine Fuqua, film, plakat, poster, artwork The Meg, Megalodon, Jon Turteltaub, film, plakat, poster, artwork Mission: Impossible - Fallout, MI6, Christopher McQuarrie, film, plakat, poster, artwork

Karakter-gennemsnit (0 film)

2019