filmkorndk

Vi bliver MEGA glade, hvis du Liker vores side.

Thor: The Dark World

filmkorn.dk grafik kolonFILMANMELDELSE

Thor: The Dark World, Alan Taylor, film, plakat, poster, artwork

© Marvel Entertainment

Af 1. nov. 2013

Karakter 2 ud af 6 stjerner (Dårlig) til Thor: The Dark WorldThor: The Dark World on IMDb

Skriv kommentar | Info om filmen | Trailer Thor: The Dark World Trailer

Thor: The Dark World er hamrende dårlig.

Av! Hvor skal jeg begynde?Jeg fik allerede bange anelser under filmens flyvske prolog, hvor Odins (selv)højtidelige stemme fortæller os om de mørke elvere og deres terrorregime, som blev stoppet af Odins fader. De mørke elveres styrke kom fra den mystiske substans Æter, som Aserne efter besejringen af de mørke elvere gemte langt langt væk. Bare ikke langt nok.I vor tid dukker Æteren nemlig op igen og de mørke elvere, som alle troede forlængst var uddøde, er øjeblikkeligt klar til at formørke universet igen.Det er lige gået op for mig, nu hvor jeg har opridset handlingen, at det jo egentlig er en meget enkel historie. Vi får en baggrundshistorie for skurkenes tilstedeværelse og en undskyldning for at Thor kan svinge hammeren. Der er noget at kæmpe for.Så meget desto mere undrer det mig, at "Thor: The Dark World" er så forbandet ubehjælpsomt fortalt. Den ene åndssvage scene afløser den anden, og de krumspring der udføres, når heltene skal reddes ud af en knibe, minder om noget en 7-årig kunne have udtænkt.

... Kvantefeltgeneratorer (-inatorer?) og utroværdige tilfældigheder kæmper en hård kamp mod hinanden, når det gælder tåbelige plotmekanismer. Vi er på b-film niveau her. Så skidt står det til.
Apropros 7-årige må det næsten også være dem, der har skrevet filmens humoristiske indslag. De er der i rigt mål, og timingen er elendig, replikkerne flade og payoff udpræget dilletantisk, så i stedet for at give historien en sprød kant af humor der kan tage brodden af filmens forvrøvlede logik, ender "Thor: The Dark World" som en parodi på sig selv.


En film som "Thor: The Dark World" står og falder på om den verden der bygges op er "troværdig", hvilket faktisk lykkedes ganske glimrende i "Thor", men altså ikke i denne rodebutik af en fortsættelse.
"Thor: The Dark World" kunne have været en lige ud ad landevejen-film om de godes kamp mod de onde. Hverken originalt eller nytænkende, men potentielt underholdende. Som det burde fremgå er det ikke tilfældet. Jeg kedede mig bravt og var konstant irriteret over den middelmådige sitcom-komik og det flere steder elendige skuespil (Kat Dennings er mega irriterende!), som ikke ligefrem bliver hjulpet på vej af velskrevet dialog.Det kan virkelig undre mig, at ingen af skuespillerne har har haft trang til at ytre "You can type this shit, but you can't say it" under optagelserne. Hvor er Harrison Ford, når man har brug for ham?!Nå ja, tradition tro kommer der en lille teaser efter (midt i) rulleteksterne. Måske kendere af universet vil få noget ud af den; jeg fattede intet.Din vurdering:

filmkorn.dk grafik kolonINFO

Thor: The Dark World


Produktionsår: 2013
Instruktion: Alan Taylor
Manuskript:
Komponist: Brian Tyler
Fotograf: Kramer Morgenthau
Skuespillere: Chris Hemsworth, Natalie Portman, Tom Hiddleston, Stellan Skarsgård, Idris Elba, Jaimie Alexander, Christopher Eccleston, Adewale Akinnuoye-Agbaje, Ray Stevenson, Zachary Levi, Tadanobu Asano, Rene Russo, Kat Dennings, Anthony Hopkins, Alice Krige.
Spilletid: 120 min
Filmstudie: Marvel Entertainment

Detaljeret info om Thor: The Dark World på IMDBTilladt over 11

filmkorn.dk grafik kolonKOMMENTARER

Skriv kommentar til 'Thor: The Dark World'.


Navn


Spamkontrol - skriv tallet 4 med bogstaver: 

Kommentar


E-mail - bliv opdateret ved nye indlæg i denne tråd.
Frivilligt felt! - din e-mail benyttes kun til denne service.


filmkorn.dk - Info og kontaktoplysninger

Hvem er vi?
Filmkorn.dk er en seriøs hobbyblog bestyret af de to højpandede filmentusiaster Hugger og Gabriel. Bloggen blev startet i 2009 under navnet navlefnuller.dk

Hvorfor filmkorn?
Det kan synes underligt, at kalde en filmside for filmkorn i en tid, hvor de analoge filmmedier er på kraftigt tilbagetog. Og så alligevel ikke; for det digitale filmmedie bruges sjovt nok ikke kun til at skabe klinisk perfekte billeder, men også til at manipulere med de digitale pixels, som må siges at være filmkornets afløser. Foto-apps som Instagram o.lign. er blevet kæmpe successer fordi de giver brugeren mulighed for at genskabe fordums tids analoge kendetegn, som bl.a. er filmkornet.

Filmkornet lever med andre ord i bedste velgående og bygger på underlig vis bro mellem de gamle og de nye medier. Se blot de mange foraer på internettet, hvor voldsomme diskussioner finder sted, hver eneste gang en filmklassiker er blevet digitalt restaureret, og teknikerne har formastet sig til at fjerne alt, hvad der kan minde om filmkorn i billedet. Den diskussion vil vi nu ikke gå ind i. Vi vil blot konstatere, at filmkornet åbenbart er kommet for at blive.

Hvad vil vi?
På filmkorn.dk vil vi anmelde film, og vi vil diskutere film. Vi håber du vil være med til at skabe et interessant site ved at kommentere vores skriblerier.

Filmkorn.dk er et hobbyprojekt, så forvent ikke en uudtømmelig kilde af anmeldelser, men en hyggelig, lille side, hvor vi skriver om film, når tiden er til det, og når vi synes, der er noget interessant at skrive om.

Hvordan anmelder vi?
Som udgangspunkt ud fra værkets præmisser og kvalitetsmæssige håndværk.
Vi vurderer en film i forhold til genre og formål - er der lagt op til underholdning eller eftertænksomhed og hvordan klarer filmen sig på disse punkter. En anmeldelse vil altid være en subjektiv vurdering - husk det!

Karakterskala:


Fremragende


Meget god


God


Middelmådig eller kedelig


Dårlig


Umådeligt dårlig

Reklamer:
Dem gør vi os ikke rigtigt i. Vi tjener ingen penge på vores anmeldelser. Vi skriver dem udelukkende for sjov - fordi film interesserer os.

Copyright:
Al tekst på siden tilhører de oprindelige forfattere som angivet ved hver enkelt artikel. Du må gerne citere fra filmkorn.dk med kildeangivelse.
Billeder brugt i anmeldelser og lignende tilhører de respektive udgivere i henhold til loven om ophavsret.

Kontakt os:
Ønsker du at kontakte os, kan du skrive en mail til os.

Filmkorn RSS-feed

Blogdesign ©, håndkodning og SEO af Peter Gabriel.

Redaktør: Peter Gabriel.

Optimized for Safari and Firefox web browsers [Valid RSS] 

 
A Star Is Born
A Star Is Born, Bradley Cooper, film, plakat, poster, artwork
A Star Is Born er et remake af et remake af et remake. Ja, Hollywood er ikke særligt opfindsomme længere, og man graver dybere o ...
Læs anmeldelsen
Aquaman
Aquaman, James Wan, film, plakat, poster, artwork
Der lægges hårdt ud med en alt for stramt klippet forhistorie om Aquamans forældre, der i Temuera Morrisons og Nicole Kidmans f ...
Læs anmeldelsen
Den tid på året
Den tid på året, Paprika Steen, film, plakat, poster, artwork
Dysfuktionalitet er ligeså synonymt med jul som brunkager og gløgg. Jeg tror ikke der findes nogen, der ikke kan genkende mi ...
Læs anmeldelsen
Overlord, Julius Avery, film, plakat, poster, artwork Halloween, David Gordon Green, film, plakat, poster, artwork The Predator, Shane Black, film, plakat, poster, artwork The Equalizer 2, Antoine Fuqua, film, plakat, poster, artwork The Meg, Megalodon, Jon Turteltaub, film, plakat, poster, artwork Mission: Impossible - Fallout, MI6, Christopher McQuarrie, film, plakat, poster, artwork

Karakter-gennemsnit (0 film)

2019