filmkorndk

Vi bliver MEGA glade, hvis du Liker vores side.

The World's End

filmkorn.dk grafik kolonFILMANMELDELSE

The World's End, Edgar Wright, film, plakat, poster, artwork

© Relativity Media

Af 18. nov. 2013

Karakter 3 ud af 6 stjerner (Middelmådig eller kedelig) til The World's EndThe World's End on IMDb

3 kommentarer | Info om filmen | Trailer The World's End Trailer

Spøjs pseudo 3'er forsøger uden stor succes at følge op på den semivellykkede ”Shaun of The Dead” og den sjove ”Hot Fuzz”.

Skæve vinkler og spøjs humor er varetegn for instruktøren Edgar Wrights seneste film.”Shaun of the Dead” var en spoof på de mange zombiefilm der dengang rullede over lærrederne, og den fungerede til dels som et skævt bud på genren. Holdet af skuespillere hyggede sig tydeligvis med at lave filmen, hvis manuskript dog ikke var stærkt nok til at holde hele vejen igennem.Skuespillerne fik en ny chance med ”Hot Fuzz”, der var et skævt bud på en gyserfilm med kultister og ofringer. Den var sjov, rigtig sjov, og både humor og actionscener fungerede godt sammen. Igen hyggede skuespillerne sig, så man fik følelsen af, at de nu var så tæt på at ramme genre og stil, at den tredje film i Cornette trilogien, ”The World's End” kun kunne underholde.Det holdt desværre ikke helt!”The World's End” starter skam rigtig sjovt med et underholdende tilbageblik på en teenagegruppe i deres storhedstid, hvor de forgæves forsøger at gennemføre deres lille provinsbys famøse pubcrawl kaldet ”The Golden Mile”. 12 pubber med ”The World's End” som endestation.

... Ungdoms kådhed, storhed og følelsen af udødelighed er fantastisk ramt i filmens indledning, der lægger flot op til springet 20 år senere, hvor den nu fallerede konge Gary King - det hedder han - forsøger at samle stumperne op af sit ødelagte fordrukne liv.
Kings tanke er at samle den gruppe af teenagedrenge, som han var ubestridt leder af dengang, men som han nu har mistet kontakten til fordi de er rykket videre med deres liv, mens han har siddet fast i fordums storhed siden. Kings mål er at gennemføre ”The Golden Mile” med drengene, men aftenen forløber ikke, som de regner med.Verden invaderes af robotter, som de fem barndomsvenner må tage kampen op imod, imens de ihærdigt forsøger at gennemføre "The Golden Mile".Faktisk er det lidt synd, at filmen en tredjedel inde i handlingen skifter til filmens reelle plot, science fiction-delen, fordi filmen her mister både fokus og fodfæste.Den første tredjedel er sjov og med fine portrætter af de fem hovedpersoner og deres indbyrdes frustrationer og følelser. Simon Peggs portræt af Gary King som falleret helt er spot on, ligesom filmens portræt af de øvrige fem voksne, der forsøger at genskabe ungdommens glæder og fortrænge dens sorger, også er ganske vellykket.Da robotterne gør deres indtog, bliver filmen langtrukken og over the top på en måde, der ikke fungerer. Actionscenerne er sjove nok i starten, men efterhånden som der bliver flere og flere, mister man interessen.Det er faktisk synd, for man føler, at der var en underholdende og hjertevarm historie at fortælle, hvor man bliver snydt for slutningen.Manuskriptet mangler fokus og plottet er simpelthen for tyndt til at holde filmen sammen. Lidt lige som ”Shaun of the Dead”, selvom ”Shaun of the Dead” er mere vellykket.Det samlede indtryk bliver aldrig mere end middelmådigt og filmens slutning - selvom den faktisk er meget cool og i tråd med de apokalyptiske film den spoofer - virker mere som en lettelse end en ærgrelse over at filmen ikke fortsætter!Din vurdering:

filmkorn.dk grafik kolonINFO

The World's End


Produktionsår: 2013
Instruktion: Edgar Wright
Manuskript:
Komponist: Steven Price
Fotograf: Bill Pope
Skuespillere: Thomas Law, Zachary Bailess, Jasper Levine, James Tarpey, Luke Bromley, Sophie Evans, Samantha White, Rose Reynolds, Richard Hadfield, Flora Slorach, Francesca Reidie, Charlotte Reidie, Pierce Brosnan, David Bradley, Michael Smiley.
Spilletid: 109 min
Filmstudie: Relativity Media

Detaljeret info om The World's End på IMDBTilladt over 15

filmkorn.dk grafik kolonKOMMENTARER

Skriv kommentar til 'The World's End'.


Navn


Spamkontrol - skriv tallet 4 med bogstaver: 

Kommentar


E-mail - bliv opdateret ved nye indlæg i denne tråd.
Frivilligt felt! - din e-mail benyttes kun til denne service.


filmkorn.dk - Info og kontaktoplysninger

Hvem er vi?
Filmkorn.dk er en seriøs hobbyblog bestyret af de to højpandede filmentusiaster Hugger og Gabriel. Bloggen blev startet i 2009 under navnet navlefnuller.dk

Hvorfor filmkorn?
Det kan synes underligt, at kalde en filmside for filmkorn i en tid, hvor de analoge filmmedier er på kraftigt tilbagetog. Og så alligevel ikke; for det digitale filmmedie bruges sjovt nok ikke kun til at skabe klinisk perfekte billeder, men også til at manipulere med de digitale pixels, som må siges at være filmkornets afløser. Foto-apps som Instagram o.lign. er blevet kæmpe successer fordi de giver brugeren mulighed for at genskabe fordums tids analoge kendetegn, som bl.a. er filmkornet.

Filmkornet lever med andre ord i bedste velgående og bygger på underlig vis bro mellem de gamle og de nye medier. Se blot de mange foraer på internettet, hvor voldsomme diskussioner finder sted, hver eneste gang en filmklassiker er blevet digitalt restaureret, og teknikerne har formastet sig til at fjerne alt, hvad der kan minde om filmkorn i billedet. Den diskussion vil vi nu ikke gå ind i. Vi vil blot konstatere, at filmkornet åbenbart er kommet for at blive.

Hvad vil vi?
På filmkorn.dk vil vi anmelde film, og vi vil diskutere film. Vi håber du vil være med til at skabe et interessant site ved at kommentere vores skriblerier.

Filmkorn.dk er et hobbyprojekt, så forvent ikke en uudtømmelig kilde af anmeldelser, men en hyggelig, lille side, hvor vi skriver om film, når tiden er til det, og når vi synes, der er noget interessant at skrive om.

Hvordan anmelder vi?
Som udgangspunkt ud fra værkets præmisser og kvalitetsmæssige håndværk.
Vi vurderer en film i forhold til genre og formål - er der lagt op til underholdning eller eftertænksomhed og hvordan klarer filmen sig på disse punkter. En anmeldelse vil altid være en subjektiv vurdering - husk det!

Karakterskala:


Fremragende


Meget god


God


Middelmådig eller kedelig


Dårlig


Umådeligt dårlig

Reklamer:
Dem gør vi os ikke rigtigt i. Vi tjener ingen penge på vores anmeldelser. Vi skriver dem udelukkende for sjov - fordi film interesserer os.

Copyright:
Al tekst på siden tilhører de oprindelige forfattere som angivet ved hver enkelt artikel. Du må gerne citere fra filmkorn.dk med kildeangivelse.
Billeder brugt i anmeldelser og lignende tilhører de respektive udgivere i henhold til loven om ophavsret.

Kontakt os:
Ønsker du at kontakte os, kan du skrive en mail til os.

Filmkorn RSS-feed

Blogdesign ©, håndkodning og SEO af Peter Gabriel.

Redaktør: Peter Gabriel.

Optimized for Safari and Firefox web browsers [Valid RSS] 

 
A Star Is Born
A Star Is Born, Bradley Cooper, film, plakat, poster, artwork
A Star Is Born er et remake af et remake af et remake. Ja, Hollywood er ikke særligt opfindsomme længere, og man graver dybere o ...
Læs anmeldelsen
Aquaman
Aquaman, James Wan, film, plakat, poster, artwork
Der lægges hårdt ud med en alt for stramt klippet forhistorie om Aquamans forældre, der i Temuera Morrisons og Nicole Kidmans f ...
Læs anmeldelsen
Den tid på året
Den tid på året, Paprika Steen, film, plakat, poster, artwork
Dysfuktionalitet er ligeså synonymt med jul som brunkager og gløgg. Jeg tror ikke der findes nogen, der ikke kan genkende mi ...
Læs anmeldelsen
Overlord, Julius Avery, film, plakat, poster, artwork Halloween, David Gordon Green, film, plakat, poster, artwork The Predator, Shane Black, film, plakat, poster, artwork The Equalizer 2, Antoine Fuqua, film, plakat, poster, artwork The Meg, Megalodon, Jon Turteltaub, film, plakat, poster, artwork Mission: Impossible - Fallout, MI6, Christopher McQuarrie, film, plakat, poster, artwork

Karakter-gennemsnit (0 film)

2019