filmkorndk

Vi bliver MEGA glade, hvis du Liker vores side.

The Wolfman

filmkorn.dk grafik kolonFILMANMELDELSE

The Wolfman, Joe Johnston, film, plakat, poster, artwork

© Universal Pictures

Af 11. feb. 2010

Karakter 2 ud af 6 stjerner (Dårlig) til The WolfmanThe Wolfman on IMDb

2 kommentarer | Info om filmen | Trailer The Wolfman Trailer

Kold og uengagerende varulvefilm formår ikke at tilføje noget nyt til genren.

Lad det være sagt med det samme. Ulvemanden har i mine øjne altid været et af de svageste af Universal Studios selvopfundne monstre fra 1940'erne. Det har muligvis skræmt livet af 40'ernes jomfruelige publikum ud i skrækfilm, men i dag kan man ikke andet end grine af det. Der skal mere til end en for datiden imponerende ansigtsmake-up og lidt hår, der stikker ud af skjorteærmerne.Nuvel, det var i 1940'erne. I 1981 så John Landis' 'An American Werewolf from London' dagens lys, og min holdning til varulvefilm blev for evigt ændret. Med fantastiske make-up-effekter af Rick Baker, en stærk selvironisk distance til emnet og en vanvittig uhyggelig start, blev filmen en mega-succes, og er efter min mening en af de bedste og mest skræmmende film i genren, om end den ikke udelukkende er ældet med ynde.Vi er nu i år 2010 og en genindspilning af 'The Wolf Man' fra 1941 er dukket op. Der er tale om Joe Johnstons 'The Wolfman' med Benicio Del Toro i hovedrollen. Et personligt projekt for Del Toro, der har kæmpet i mange år for at få filmen lavet.Har det været kampen værd?Filmen starter godt. Efter en kort lille intro, hvor en ukendt mand flænses af en varulv, introduceres vi for filmens forskellige karakterer. Det tager små 5 minutter. Derefter følger filmens absolut mest effektive scene i en sigøjnerlejr, hvor ulvemanden er løs. En hamrende intens og ultra blodig sekvens, hvor vores kære varulv bevæger sig så afsindigt hurtigt rundt i skyggerne, at den rent faktisk føles skræmmende. En lovende start!Historien er simpel. Vores hovedperson Lawrence Talbot spillet af Benicio Del Toro er rejst til sit barndomshjem i England efter flere år i Amerika, hvor han har levet af at være skuespiller. Hans bror er nemlig blevet dræbt på voldsom og uforklarlig (?) vis, så Lawrence sætter sig for at finde sin broders morder, alt imens han har underlige følelseskolde samtaler med sin mystiske far - spillet af Anthony Hopkins. I sin jagt på morderen, som selvfølgelig foregår ved fuldmåne, bliver Lawrence bidt af en varulv, men overlever angrebet. Broderens forlovede, der stadig befinder sig på faderens landsted, tager sig kærligt af Lawrence, som alle tror ligger for døden, men noget er helt galt. De voldsomme sår heler med uhyggelig hast, hans hørelse skærpes og han får umenneskelig styrke. Han er ved at forvandle sig til en varulv!

...
Alt sammen meget godt; problemet er bare, at man som publikum er skide lige glad med det hele. Filmen føles som en kage, der ikke er bagt helt færdig.

Alle de rette ingredienser er ellers tilstede: Billeder af en mørk skov, en truende fuldmåne og nøgne træer - tjek!. Lydeffekter af knurrende bæster og knogler der splintrer - tjek!. Uhyggelig musik og skuespillere der ser skræmte ud - tjek!. Det nytter bare intet, når det hele virker så halvhjertet. Som tilskuer mister man ganske enkelt interessen for karaktererne og distanceres mere og mere til det, der foregår på lærredet. Danny Elfmans meget bombastiske score gør ellers alt for at overbevise os om, at noget andet er tilfældet. Der er ingen tvivl om, hvornår musikken mener, at filmen er uhyggelig, rørende eller smuk. Problemet er bare at man på intet tidspunkt føler det som musikken udtrykker.Hvem skal så have skylden for denne fesne omgang? Instruktør Joe Johnston er ganske vist ikke dygtig nok til at få de stille scener mellem actionsekvenserne til at fungere, og som med hans tidligere film ('Jumanji', 'Jurassic Park 3', 'Rocketeer' m.fl.) ender 'The Wolfman' som ren overflade uden substans. Johnston sprang imidlertid først til på projektet tre uger før filmen var færdig, så problemet skal nok ikke placeres på hans skuldre alene.'The Wolfman' fungerer ganske enkelt ikke. For det første på grund af den manglende indlevelse, som netop beskrevet, og for det andet på grund af dens insisteren på at være tro mod oplægget, som immervæk er fra 1941. Come on guys (and girls); vi er i år 2010. Et moderne publikum kræver mere end det. Ikke i form af en opdatering som den forfærdelige 'Wolf' med Jack Nicholson, men i det mindste nogle veludviklede karakterer og en god historie, der også kan nydes af nutidens publikum. Effekterne ved vi godt I kan forbedre, men de er ikke engang synderligt imponerende anno 2010. Flere steder er de faktisk direkte dårlige.Bedst er Hugo Weaving i rollen som Scotland Yard-inspektøren Abberline. Han kan som altid levere sine replikker med tyngde og overbevisning, men det ændrer ikke ved, at 'The Wolfman' hyler forgæves mod månen.Din vurdering:

filmkorn.dk grafik kolonINFO

The Wolfman


Produktionsår: 2010
Instruktion: Joe Johnston
Manuskript:
Komponist: Danny Elfman
Fotograf: Shelly Johnson
Skuespillere: Simon Merrells, Gemma Whelan, Emily Blunt, Benicio Del Toro, Mario Marin-Borquez, Asa Butterfield, Cristina Contes, Anthony Hopkins, Art Malik, Malcolm Scates.
Spilletid: 103 min | 119 min (unrated directors cut)
Filmstudie: Universal Pictures

Detaljeret info om The Wolfman på IMDBTilladt over 15

filmkorn.dk grafik kolonKOMMENTARER

Skriv kommentar til 'The Wolfman'.


Navn


Spamkontrol - skriv tallet 4 med bogstaver: 

Kommentar


E-mail - bliv opdateret ved nye indlæg i denne tråd.
Frivilligt felt! - din e-mail benyttes kun til denne service.


filmkorn.dk - Info og kontaktoplysninger

Hvem er vi?
Filmkorn.dk er en seriøs hobbyblog bestyret af de to højpandede filmentusiaster Hugger og Gabriel. Bloggen blev startet i 2009 under navnet navlefnuller.dk

Hvorfor filmkorn?
Det kan synes underligt, at kalde en filmside for filmkorn i en tid, hvor de analoge filmmedier er på kraftigt tilbagetog. Og så alligevel ikke; for det digitale filmmedie bruges sjovt nok ikke kun til at skabe klinisk perfekte billeder, men også til at manipulere med de digitale pixels, som må siges at være filmkornets afløser. Foto-apps som Instagram o.lign. er blevet kæmpe successer fordi de giver brugeren mulighed for at genskabe fordums tids analoge kendetegn, som bl.a. er filmkornet.

Filmkornet lever med andre ord i bedste velgående og bygger på underlig vis bro mellem de gamle og de nye medier. Se blot de mange foraer på internettet, hvor voldsomme diskussioner finder sted, hver eneste gang en filmklassiker er blevet digitalt restaureret, og teknikerne har formastet sig til at fjerne alt, hvad der kan minde om filmkorn i billedet. Den diskussion vil vi nu ikke gå ind i. Vi vil blot konstatere, at filmkornet åbenbart er kommet for at blive.

Hvad vil vi?
På filmkorn.dk vil vi anmelde film, og vi vil diskutere film. Vi håber du vil være med til at skabe et interessant site ved at kommentere vores skriblerier.

Filmkorn.dk er et hobbyprojekt, så forvent ikke en uudtømmelig kilde af anmeldelser, men en hyggelig, lille side, hvor vi skriver om film, når tiden er til det, og når vi synes, der er noget interessant at skrive om.

Hvordan anmelder vi?
Som udgangspunkt ud fra værkets præmisser og kvalitetsmæssige håndværk.
Vi vurderer en film i forhold til genre og formål - er der lagt op til underholdning eller eftertænksomhed og hvordan klarer filmen sig på disse punkter. En anmeldelse vil altid være en subjektiv vurdering - husk det!

Karakterskala:


Fremragende


Meget god


God


Middelmådig eller kedelig


Dårlig


Umådeligt dårlig

Reklamer:
Dem gør vi os ikke rigtigt i. Vi tjener ingen penge på vores anmeldelser. Vi skriver dem udelukkende for sjov - fordi film interesserer os.

Copyright:
Al tekst på siden tilhører de oprindelige forfattere som angivet ved hver enkelt artikel. Du må gerne citere fra filmkorn.dk med kildeangivelse.
Billeder brugt i anmeldelser og lignende tilhører de respektive udgivere i henhold til loven om ophavsret.

Kontakt os:
Ønsker du at kontakte os, kan du skrive en mail til os.

Filmkorn RSS-feed

Blogdesign ©, håndkodning og SEO af Peter Gabriel.

Redaktør: Peter Gabriel.

Optimized for Safari and Firefox web browsers [Valid RSS] 

 
A Star Is Born
A Star Is Born, Bradley Cooper, film, plakat, poster, artwork
A Star Is Born er et remake af et remake af et remake. Ja, Hollywood er ikke særligt opfindsomme længere, og man graver dybere o ...
Læs anmeldelsen
Aquaman
Aquaman, James Wan, film, plakat, poster, artwork
Der lægges hårdt ud med en alt for stramt klippet forhistorie om Aquamans forældre, der i Temuera Morrisons og Nicole Kidmans f ...
Læs anmeldelsen
Den tid på året
Den tid på året, Paprika Steen, film, plakat, poster, artwork
Dysfuktionalitet er ligeså synonymt med jul som brunkager og gløgg. Jeg tror ikke der findes nogen, der ikke kan genkende mi ...
Læs anmeldelsen
Overlord, Julius Avery, film, plakat, poster, artwork Halloween, David Gordon Green, film, plakat, poster, artwork The Predator, Shane Black, film, plakat, poster, artwork The Equalizer 2, Antoine Fuqua, film, plakat, poster, artwork The Meg, Megalodon, Jon Turteltaub, film, plakat, poster, artwork Mission: Impossible - Fallout, MI6, Christopher McQuarrie, film, plakat, poster, artwork

Karakter-gennemsnit (0 film)

2019