filmkorndk

Vi bliver MEGA glade, hvis du Liker vores side.

The Sorcerer's Apprentice

filmkorn.dk grafik kolonFILMANMELDELSE

The Sorcerer's Apprentice, Jon Turteltaub, Troldmandens lærling, film, plakat, poster, artwork

© Walt Disney Pictures

Af 9. aug. 2010

Karakter 4 ud af 6 stjerner (God) til The Sorcerer's Apprentice - Troldmandens lærlingThe Sorcerer's Apprentice on IMDb

2 kommentarer | Info om filmen | Trailer The Sorcerer's Apprentice Trailer

Langt hen ad vejen er det lykkedes at lave en ganske hæderlig underholdningsfilm.

Nogle mennesker samler på frimærker, andre på flaskekapsler. Nogle bruger mange penge på deres hobby, andre mindre. Nicholas Cage samler på middelalderborge i Europa. Dette er sandsynligvis også årsagen til, at Cages output gennem årene har været særdeles svingende. For hver 'Lord of War' og 'Adaptation' er den en 'Bangkok Dangerous' og 'Next'.Manden med tilknytning til Coppola-familien er da bestemt heller ikke uden evner, men derimod blot en dygtig skuespiller, der i højere grad end de fleste skuespillere spiller de roller, han har lyst til, uagtet om de er karrierefremmende eller ej.Og man må sige, at Cage, trods massivt dårlige karrierevalg gennem tiderne, stadig er på a-listen over skuespillere, hvilket er ret handy, når ens hobby formentlig kræver store summer at opretholde!I 'The Sorcerer's Apprentice' har Cage det tydeligvis sjovt som den kyniske og ganske habile troldmand Balthazar, der efter århundreders søgen finder den efterkommer af Merlin, der en gang for altid skal udslette den onde troldkvinde Morgana. Han finder sin lærling i form af den nørdede fysikstuderende Dave spillet af Jay Baruchel, hvis gennembrud for alvor kom med stemmearbejdet til den glimrende 'Sådan træner du din drage' fra tidligere i år.

...Resultatet af mødet mellem erfaren og uerfaren troldmand resulterer i 2 timers eksplosiv underholdning med eksplosioner, plasmabolte og biljagter i biler, der skifter form og stil flere gange undervejs.

Filmen er produceret af Jerry Bruckheimer, der tidligere har arbejdet sammen med Cage i bl.a. filmene 'National Treasure' og 'National Treasure 2 – Book of Secrets', der i øvrigt tillige begge er instrueret af Jon Turtletaub, der også står bag løjerne i denne film.Det er klassisk Bruckheimer og dermed er det sagt, at filmen starter i 4. gear og slutter i 5.!Der er kun begrænset tid til at lære hovedpersonerne at kende, og kun i de kortvarige stilstande mellem actionsekvenserne må man som tilskuer stakåndet forsøge at skabe et billede af, hvem hovedpersonerne er og hvad der er på spil udover naturligvis intet mindre en verdens skæbne!Filmen starter stærkt ud med en montage fra dengang Merlin var ”the hot stuff”, hvor man ser hans tre lærlinge Balthazar, Veronica og Horvath udvikle sig i kampen mod den onde Morgana. Horvath forråder sine kolleger og en episk kamp på liv og død begynder. Herefter skifter filmen til nutiden, hvor man får et indblik i 10 årige Daves liv som nørd, hans forelskelse i Becky og hans første møde med Balthazar.Disse scener har meget tilfælles med klassikeren 'Den uendelige historie' og man sidder med en god fornemmelse i maven. Det er hyggeligt, det er velkendt og så kommer eksplosionen og filmen hopper 10 år frem, hvor Dave er blevet en voksen nørd.Der går ikke mange minutter, før eksplosionen igen rammer lærredet, men først når Dave kortvarigt igen at ramle ind i sin udkårne Becky, og mens de to lægger kimen til filmens romantiske krumtap, bryder bulder og brag ud igen, og kampen på liv og død fortsætter.


Filmens effekter er flotte og skuespillerne nyder åbenlyst at lege med i filmen, der generelt er en oplagt ramasjangfilm for de helt unge og opefter. Cage er som vanligt habil mens Alfred Molina stråler som den onde og underligt komiske Horvath.Filmens problemer starter først ca. halvejs inde, hvor Bruckheimer-syndromet tager over, og actionscenerne drukner i hinanden og man som tilskuer mister interessen lidt for det, der foregår på lærredet. Den obligatoriske biljagt er underholdende nok, men igen for lang og for larmende.Misforstå mig ikke. Filmen er faktisk underholdende og adskiller sig fra bl.a. 'National Treasure 2' ved, at den rent faktisk har et plot og nogle skuespillere, der gider spille skuespil. Hvis jeg var 14 år gammel, ville jeg sætte langt større pris på denne film, og vi må jo indrømme, at disse film var lige i øjet, da vi var i den alder.Som filmen står nu, skal den håndværksmæssigt have 4 stjerner, da den formår at underholde og engagere, om end med skiftende effekt. De fire stjerner bliver til 5, hvis man er 10-15 år gammel og hvis man er 35 år gammel, så må den siges at være popcornunderholdning til 3 stjerner .Det er dog enhver filmanmelders opgave at bedømme film på det håndværksmæssige niveau, og som sådan må jeg lande på 4 stjerner.Cage behøver åbenbart ikke tænke karriere og der er åbenlyst ingen konsekvenser for ham, selvom han laver 8 dårlige film for hver god. Det er godt for ham, men skidt for os, da han som nævnt er en god skuespiller, der kunne give os meget mere, hvis han gad.Bruckheimer har med denne film på 1 år oplevet sine første 2 økonomiske flop idet også 'Prince of Persia', der i øvrigt havde samme fejl og mangler som denne film, også floppede. Måske skal han til at lære, at publikum kræver mere end spektakel på lærredet?Din vurdering:

filmkorn.dk grafik kolonINFO

The Sorcerer's Apprentice


Produktionsår: 2010
Alternativ titel: Troldmandens lærling
Instruktion: Jon Turteltaub
Manuskript:
Komponist: Trevor Rabin
Fotograf: Bojan Bazelli
Skuespillere: Nicolas Cage, Jay Baruchel, Alfred Molina, Teresa Palmer, Toby Kebbell, Omar Benson Miller, Monica Bellucci, Alice Krige, Jake Cherry, James A. Stephens.
Spilletid: 109 min
Filmstudie: Walt Disney Pictures

Detaljeret info om The Sorcerer's Apprentice på IMDBTilladt over 11

filmkorn.dk grafik kolonKOMMENTARER

Skriv kommentar til 'The Sorcerer's Apprentice'.


Navn


Spamkontrol - skriv tallet 4 med bogstaver: 

Kommentar


E-mail - bliv opdateret ved nye indlæg i denne tråd.
Frivilligt felt! - din e-mail benyttes kun til denne service.


filmkorn.dk - Info og kontaktoplysninger

Hvem er vi?
Filmkorn.dk er en seriøs hobbyblog bestyret af de to højpandede filmentusiaster Hugger og Gabriel. Bloggen blev startet i 2009 under navnet navlefnuller.dk

Hvorfor filmkorn?
Det kan synes underligt, at kalde en filmside for filmkorn i en tid, hvor de analoge filmmedier er på kraftigt tilbagetog. Og så alligevel ikke; for det digitale filmmedie bruges sjovt nok ikke kun til at skabe klinisk perfekte billeder, men også til at manipulere med de digitale pixels, som må siges at være filmkornets afløser. Foto-apps som Instagram o.lign. er blevet kæmpe successer fordi de giver brugeren mulighed for at genskabe fordums tids analoge kendetegn, som bl.a. er filmkornet.

Filmkornet lever med andre ord i bedste velgående og bygger på underlig vis bro mellem de gamle og de nye medier. Se blot de mange foraer på internettet, hvor voldsomme diskussioner finder sted, hver eneste gang en filmklassiker er blevet digitalt restaureret, og teknikerne har formastet sig til at fjerne alt, hvad der kan minde om filmkorn i billedet. Den diskussion vil vi nu ikke gå ind i. Vi vil blot konstatere, at filmkornet åbenbart er kommet for at blive.

Hvad vil vi?
På filmkorn.dk vil vi anmelde film, og vi vil diskutere film. Vi håber du vil være med til at skabe et interessant site ved at kommentere vores skriblerier.

Filmkorn.dk er et hobbyprojekt, så forvent ikke en uudtømmelig kilde af anmeldelser, men en hyggelig, lille side, hvor vi skriver om film, når tiden er til det, og når vi synes, der er noget interessant at skrive om.

Hvordan anmelder vi?
Som udgangspunkt ud fra værkets præmisser og kvalitetsmæssige håndværk.
Vi vurderer en film i forhold til genre og formål - er der lagt op til underholdning eller eftertænksomhed og hvordan klarer filmen sig på disse punkter. En anmeldelse vil altid være en subjektiv vurdering - husk det!

Karakterskala:


Fremragende


Meget god


God


Middelmådig eller kedelig


Dårlig


Umådeligt dårlig

Reklamer:
Dem gør vi os ikke rigtigt i. Vi tjener ingen penge på vores anmeldelser. Vi skriver dem udelukkende for sjov - fordi film interesserer os.

Copyright:
Al tekst på siden tilhører de oprindelige forfattere som angivet ved hver enkelt artikel. Du må gerne citere fra filmkorn.dk med kildeangivelse.
Billeder brugt i anmeldelser og lignende tilhører de respektive udgivere i henhold til loven om ophavsret.

Kontakt os:
Ønsker du at kontakte os, kan du skrive en mail til os.

Filmkorn RSS-feed

Blogdesign ©, håndkodning og SEO af Peter Gabriel.

Redaktør: Peter Gabriel.

Optimized for Safari and Firefox web browsers [Valid RSS] 

 
A Star Is Born
A Star Is Born, Bradley Cooper, film, plakat, poster, artwork
A Star Is Born er et remake af et remake af et remake. Ja, Hollywood er ikke særligt opfindsomme længere, og man graver dybere o ...
Læs anmeldelsen
Aquaman
Aquaman, James Wan, film, plakat, poster, artwork
Der lægges hårdt ud med en alt for stramt klippet forhistorie om Aquamans forældre, der i Temuera Morrisons og Nicole Kidmans f ...
Læs anmeldelsen
Den tid på året
Den tid på året, Paprika Steen, film, plakat, poster, artwork
Dysfuktionalitet er ligeså synonymt med jul som brunkager og gløgg. Jeg tror ikke der findes nogen, der ikke kan genkende mi ...
Læs anmeldelsen
Overlord, Julius Avery, film, plakat, poster, artwork Halloween, David Gordon Green, film, plakat, poster, artwork The Predator, Shane Black, film, plakat, poster, artwork The Equalizer 2, Antoine Fuqua, film, plakat, poster, artwork The Meg, Megalodon, Jon Turteltaub, film, plakat, poster, artwork Mission: Impossible - Fallout, MI6, Christopher McQuarrie, film, plakat, poster, artwork

Karakter-gennemsnit (0 film)

2019