filmkorndk

Vi bliver MEGA glade, hvis du Liker vores side.

The Shallows

filmkorn.dk grafik kolonFILMANMELDELSE

The Shallows, Jaume Collet-Serra, film, plakat, poster, artwork

© Columbia Pictures

Af 26. aug. 2016

Karakter 3 ud af 6 stjerner (Middelmådig eller kedelig) til The ShallowsThe Shallows on IMDb

1 kommentarer | Info om filmen | Trailer The Shallows Trailer

Silden og hajen.

Der spilles på en velkendt urfrygt i The Shallows. Frygten for at der gemmer sig noget i det mørke vand under os. Noget som vil os ondt.

Spielberg legede allerede med vores frygt i 1975, da han slap dødens gab løs og for altid ændrede millioner af badegæsters forhold til det dybblå vand.

The Shallows opnår næppe samme effekt. Mest af alt fordi den modsat Dødens gab (Jaws) ikke er nogen særligt god film. Den får dig ganske vist til at hoppe i sædet og gyse, men den griber dig ikke med sin menneskelige historie som Jaws, hvor hajen på mange måder var en bifigur.

The Shallows er skam en effektivt iscenesat film, hvor der spilles på alle frygttangenter, så man med fingrene boret ned i biografsædet ser nervøst til mens surferpigen Nancy (Blake Lively) kæmper mod en blodtørstig - og vist nok også fornærmet - hvidhaj, hvis enemærker hun ved et uheld er svømmet ind på.

... Og det er sgu da spændende. Ingen tvivl om det. Blake Lively er bare ikke nogen synderligt god skuespiller, og det falder filmen altså på.


Lively spiller skiftevis skræmt, såret og målsat, men ikke særligt overbevisende og det er altså ret så vigtigt, når hun mere eller mindre skal bære en film helt alene.

At filmen samtidig tager sig nogle friheder med naturens elementer, som kommer og går efter forgodtbefindende, medvirker kun til at man ikke helt køber præmissen - tilbage er kun chokeffekter og gys.

Det kan man måske argumentere for er filmens hovedformål, og gys og chok fungerer da også fint langt hen ad vejen, men jeg har set bedre film, der er skåret ligeså meget ind til benet som The Shallows, hvor historien er meget mere interessant.

The Shallows er hurtigt glemt, men hvis du er indstillet på halvanden times hajterror uden så meget andet, så er The Shallows da ikke helt spild af tid.Din vurdering:

filmkorn.dk grafik kolonINFO

The Shallows


Produktionsår: 2016
Instruktion: Jaume Collet-Serra
Manuskript:
Komponist: Marco Beltrami
Fotograf: Flavio Martínez Labiano
Skuespillere: Blake Lively, Óscar Jaenada, Angelo Jose, Lozano Corzo, Jose Manual, Trujillo Salas, Brett Cullen, Sedona Legge, Pablo Calva, Diego Espejel, Janelle Bailey, Ava Dean, Chelsea Moody, Sully Seagull.
Spilletid: 86 min
Filmstudie: Columbia Pictures

Detaljeret info om The Shallows på IMDBTilladt over 15

filmkorn.dk grafik kolonKOMMENTARER

Skriv kommentar til 'The Shallows'.


Navn


Spamkontrol - skriv tallet 4 med bogstaver: 

Kommentar


E-mail - bliv opdateret ved nye indlæg i denne tråd.
Frivilligt felt! - din e-mail benyttes kun til denne service.


filmkorn.dk - Info og kontaktoplysninger

Hvem er vi?
Filmkorn.dk er en seriøs hobbyblog bestyret af de to højpandede filmentusiaster Hugger og Gabriel. Bloggen blev startet i 2009 under navnet navlefnuller.dk

Hvorfor filmkorn?
Det kan synes underligt, at kalde en filmside for filmkorn i en tid, hvor de analoge filmmedier er på kraftigt tilbagetog. Og så alligevel ikke; for det digitale filmmedie bruges sjovt nok ikke kun til at skabe klinisk perfekte billeder, men også til at manipulere med de digitale pixels, som må siges at være filmkornets afløser. Foto-apps som Instagram o.lign. er blevet kæmpe successer fordi de giver brugeren mulighed for at genskabe fordums tids analoge kendetegn, som bl.a. er filmkornet.

Filmkornet lever med andre ord i bedste velgående og bygger på underlig vis bro mellem de gamle og de nye medier. Se blot de mange foraer på internettet, hvor voldsomme diskussioner finder sted, hver eneste gang en filmklassiker er blevet digitalt restaureret, og teknikerne har formastet sig til at fjerne alt, hvad der kan minde om filmkorn i billedet. Den diskussion vil vi nu ikke gå ind i. Vi vil blot konstatere, at filmkornet åbenbart er kommet for at blive.

Hvad vil vi?
På filmkorn.dk vil vi anmelde film, og vi vil diskutere film. Vi håber du vil være med til at skabe et interessant site ved at kommentere vores skriblerier.

Filmkorn.dk er et hobbyprojekt, så forvent ikke en uudtømmelig kilde af anmeldelser, men en hyggelig, lille side, hvor vi skriver om film, når tiden er til det, og når vi synes, der er noget interessant at skrive om.

Hvordan anmelder vi?
Som udgangspunkt ud fra værkets præmisser og kvalitetsmæssige håndværk.
Vi vurderer en film i forhold til genre og formål - er der lagt op til underholdning eller eftertænksomhed og hvordan klarer filmen sig på disse punkter. En anmeldelse vil altid være en subjektiv vurdering - husk det!

Karakterskala:


Fremragende


Meget god


God


Middelmådig eller kedelig


Dårlig


Umådeligt dårlig

Reklamer:
Dem gør vi os ikke rigtigt i. Vi tjener ingen penge på vores anmeldelser. Vi skriver dem udelukkende for sjov - fordi film interesserer os.

Copyright:
Al tekst på siden tilhører de oprindelige forfattere som angivet ved hver enkelt artikel. Du må gerne citere fra filmkorn.dk med kildeangivelse.
Billeder brugt i anmeldelser og lignende tilhører de respektive udgivere i henhold til loven om ophavsret.

Kontakt os:
Ønsker du at kontakte os, kan du skrive en mail til os.

Filmkorn RSS-feed

Blogdesign ©, håndkodning og SEO af Peter Gabriel.

Redaktør: Peter Gabriel.

Optimized for Safari and Firefox web browsers [Valid RSS] 

 
A Star Is Born
A Star Is Born, Bradley Cooper, film, plakat, poster, artwork
A Star Is Born er et remake af et remake af et remake. Ja, Hollywood er ikke særligt opfindsomme længere, og man graver dybere o ...
Læs anmeldelsen
Aquaman
Aquaman, James Wan, film, plakat, poster, artwork
Der lægges hårdt ud med en alt for stramt klippet forhistorie om Aquamans forældre, der i Temuera Morrisons og Nicole Kidmans f ...
Læs anmeldelsen
Den tid på året
Den tid på året, Paprika Steen, film, plakat, poster, artwork
Dysfuktionalitet er ligeså synonymt med jul som brunkager og gløgg. Jeg tror ikke der findes nogen, der ikke kan genkende mi ...
Læs anmeldelsen
Overlord, Julius Avery, film, plakat, poster, artwork Halloween, David Gordon Green, film, plakat, poster, artwork The Predator, Shane Black, film, plakat, poster, artwork The Equalizer 2, Antoine Fuqua, film, plakat, poster, artwork The Meg, Megalodon, Jon Turteltaub, film, plakat, poster, artwork Mission: Impossible - Fallout, MI6, Christopher McQuarrie, film, plakat, poster, artwork

Karakter-gennemsnit (0 film)

2019