filmkorndk

Vi bliver MEGA glade, hvis du Liker vores side.

The Road

filmkorn.dk grafik kolonFILMANMELDELSE

The Road, John Hillcoat, film, plakat, poster, artwork

© Dimension Films

Af 28. jan. 2010

Karakter 6 ud af 6 stjerner (Fremragende) til The RoadThe Road on IMDb

6 kommentarer | Info om filmen

Viggo Mortensen er overbevisende i post-apokalyptisk drama.

En gang er nok!

Der findes film, man beundrer og som er så gode og velproducerede, at man med sikkerhed ved, at man vil se dem igen.

Efter at have set den dystre og intense filmatisering af Cormac McCarthys roman blev jeg af en kollega spurgt, om jeg kunne ”lide den”. Altså, jeg kan ikke sige, at jeg kan lide den. At se The Road er en følelsesmæssig drænende oplevelse og det er bestemt ikke en film der vil slå nogle DVD-salgsrekorder.

Misforstå mig ikke. The Road er en fremragende film, der rammer lige præcis de tangenter, den skal, men at se den var simpelthen alt for udmattende!

Det er ikke den normale road-tripfilm. På overfladen handler den om et post-apokalyptisk USA (årsagerne til verdens forfald bliver med vilje aldrig forklaret, hvilket bidrager til filmens stemning). En mand og hans søn rejser sammen i jagten på mad og ly for natten, alt imens de skal undgå de mange farer den ødelagte verden byder på. Det er en hård, trætteløs kamp, og man sidder hele tiden med fornemmelsen af, at det er spørgsmål om tid, før sult, kannibaler eller våben får bugt med duoen.

Der er ikke meget plot udover fokusset på faderens kærlighed til sin søn. Med hele dyreracer døde, et næsten usynligt planteliv og samtlige byer tomme for både mennesker og ressourcer, er de mere lyssky elementer blandt menneskene tyet til kannibalisme og i store og små bevæbnede bander jager de i det dystopiske landskab.

Den unavngivne far, spillet med intensitet og stort overskud af Viggo Mortensen, kæmper en brav kamp for sin søn og beskytter ham i løbet af filmen mod kannibaler, strejfere mv. alt imens han koldt og kynisk instruerer sønnen i, hvordan han begår selvmord med den pistol faderen bærer rundt på (i tråd med filmens ånd sparsomt ladt med kun to patroner, en til hver af dem!), hvis de fanges!

Det bliver hurtigt klart, at faderens helbred er så dårligt, at han formentlig ikke står til at redde, og de dystre udsigter for den unge dreng bliver tydelige – Han vil snart være helt alene, uanset hvad de gør.

Det er en stærk historie og filmen er bygget op om mange små følelsesmæssigt voldsomme oplevelser, eksempelvis da parret finder en bombekælder komplet med mad og ly, hvorefter faderen efter nogle dage tvinger sin søn til at tage videre på grund af usete farer. Sønnen spilles med stor indlevelse af Kodi Smit-McPhee og hans sorg over at måtte forlade det nye ”hjem” er udtalt.

I en anden scene finder parret et hus, hvor beboerne har begået selvmord. Drengen stiller det åbenlyse spørgsmål, ”Why”?, hvorefter han kort får svaret : ”You know why!”.

Spørgsmålet er, om faderens kærlighed og attitude er en fordel for dem eller en hæmsko, og filmen spinder fine tråde over dette tema!

Selvom filmen er dyster, er der håb.

Ligeså mørk og dystopisk, McCarthy's verden er, har instruktør John Hillcoat lavet en film, som rammer tonen i bogen perfekt fsva. volden, døden og håbløsheden.

Filmens fokus på håb trods håbløshed er en fin vinkel, men selvom dette håb anes gennem filmen i sporadiske glimt, er det ikke en film, du har lyst til at se lige med det samme igen.

Men du bør i hvert fald se den en gang!Din vurdering:

filmkorn.dk grafik kolonINFO

The Road


Produktionsår: 2009
Instruktion: John Hillcoat
Manuskript:
Komponist: Nick Cave, Warren Ellis
Fotograf: Javier Aguirresarobe
Skuespillere: Viggo Mortensen, Kodi Smit-McPhee, Robert Duvall, Guy Pearce, Molly Parker, Michael K. Williams, Garret Dillahunt, Charlize Theron, Bob Jennings, Agnes Herrmann.
Spilletid: 111 min
Filmstudie: Dimension Films

Detaljeret info om The Road på IMDBTilladt over 15

filmkorn.dk grafik kolonKOMMENTARER

Skriv kommentar til 'The Road'.


Navn


Spamkontrol - skriv tallet 4 med bogstaver: 

Kommentar


E-mail - bliv opdateret ved nye indlæg i denne tråd.
Frivilligt felt! - din e-mail benyttes kun til denne service.


filmkorn.dk - Info og kontaktoplysninger

Hvem er vi?
Filmkorn.dk er en seriøs hobbyblog bestyret af de to højpandede filmentusiaster Hugger og Gabriel. Bloggen blev startet i 2009 under navnet navlefnuller.dk

Hvorfor filmkorn?
Det kan synes underligt, at kalde en filmside for filmkorn i en tid, hvor de analoge filmmedier er på kraftigt tilbagetog. Og så alligevel ikke; for det digitale filmmedie bruges sjovt nok ikke kun til at skabe klinisk perfekte billeder, men også til at manipulere med de digitale pixels, som må siges at være filmkornets afløser. Foto-apps som Instagram o.lign. er blevet kæmpe successer fordi de giver brugeren mulighed for at genskabe fordums tids analoge kendetegn, som bl.a. er filmkornet.

Filmkornet lever med andre ord i bedste velgående og bygger på underlig vis bro mellem de gamle og de nye medier. Se blot de mange foraer på internettet, hvor voldsomme diskussioner finder sted, hver eneste gang en filmklassiker er blevet digitalt restaureret, og teknikerne har formastet sig til at fjerne alt, hvad der kan minde om filmkorn i billedet. Den diskussion vil vi nu ikke gå ind i. Vi vil blot konstatere, at filmkornet åbenbart er kommet for at blive.

Hvad vil vi?
På filmkorn.dk vil vi anmelde film, og vi vil diskutere film. Vi håber du vil være med til at skabe et interessant site ved at kommentere vores skriblerier.

Filmkorn.dk er et hobbyprojekt, så forvent ikke en uudtømmelig kilde af anmeldelser, men en hyggelig, lille side, hvor vi skriver om film, når tiden er til det, og når vi synes, der er noget interessant at skrive om.

Hvordan anmelder vi?
Som udgangspunkt ud fra værkets præmisser og kvalitetsmæssige håndværk.
Vi vurderer en film i forhold til genre og formål - er der lagt op til underholdning eller eftertænksomhed og hvordan klarer filmen sig på disse punkter. En anmeldelse vil altid være en subjektiv vurdering - husk det!

Karakterskala:


Fremragende


Meget god


God


Middelmådig eller kedelig


Dårlig


Umådeligt dårlig

Reklamer:
Dem gør vi os ikke rigtigt i. Vi tjener ingen penge på vores anmeldelser. Vi skriver dem udelukkende for sjov - fordi film interesserer os.

Copyright:
Al tekst på siden tilhører de oprindelige forfattere som angivet ved hver enkelt artikel. Du må gerne citere fra filmkorn.dk med kildeangivelse.
Billeder brugt i anmeldelser og lignende tilhører de respektive udgivere i henhold til loven om ophavsret.

Kontakt os:
Ønsker du at kontakte os, kan du skrive en mail til os.

Filmkorn RSS-feed

Blogdesign ©, håndkodning og SEO af Peter Gabriel.

Redaktør: Peter Gabriel.

Optimized for Safari and Firefox web browsers [Valid RSS] 

 
The Predator
The Predator, Shane Black, film, plakat, poster, artwork
Der skal en vis portion selvtillid til for at bygge videre på en franchise, som begyndte med to gode film i henholdsvis 1987 og 1 ...
Læs anmeldelsen
The Equalizer 2
The Equalizer 2, Antoine Fuqua, film, plakat, poster, artwork
Den gamle 80er serie ligner ikke de indtil videre to film i Equalizer-serien. Den første film var intens og effektiv, og denne op ...
Læs anmeldelsen
The Meg
The Meg, Megalodon, Jon Turteltaub, film, plakat, poster, artwork
Film om hajer har af en eller anden grund altid fascineret filmgængere, naturligvis med Spielberg’s klassiker Jaws (1975) som y ...
Læs anmeldelsen
Mission: Impossible - Fallout, MI6, Christopher McQuarrie, film, plakat, poster, artwork Mamma Mia! Here We Go Again, Ol Parker, film, plakat, poster, artwork Sicario: Day of the Soldado, Sicario 2: Soldado, Stefano Sollima, film, plakat, poster, artwork Skyscraper, Rawson Marshall Thurber, film, plakat, poster, artwork Hereditary, Ondskabens hus, Ari Aster, film, plakat, poster, artwork Den skyldige, The Guilty, Gustav Möller, film, plakat, poster, artwork

Karakter-gennemsnit (26 film)

2018