filmkorndk

Vi bliver MEGA glade, hvis du Liker vores side.

The Revenant

filmkorn.dk grafik kolonFILMANMELDELSE

The Revenant, , film, plakat, poster, artwork

© New Regency Pictures

Af 20. jan. 2016

Karakter 4 ud af 6 stjerner (God) til The RevenantThe Revenant on IMDb

1 kommentarer | Trailer The Revenant Trailer

Barsk film formår ikke at leve op til hypen.

Alle er gået amok. Golden Globes blev kylet efter den, og Oscar-festen til februar forventes også at stå i kø med flere statuetter.Herhjemme og i udlandet er anmeldere faldet i svime over filmen, der nærmest portrætteres som et mesterværk. Det synes jeg ikke den er. Langt fra!

Instruktøren Alejandro Gonzalez Inarritu, der stod bag en bedre og mindst ligeså (over)hypet film sidste år, Birdman, har sammen med Mark L. Smith - med tvivlsomme B-film som Vacancy på CVet - skrevet et manuskript til en barsk og mestendels realistisk film, hvor den gode Leonardo DiCaprio kæmper en brav overlevelseskamp mod sne, is, bjørn, voldelige indianere og endnu mere voldelige bekendte i en film, hvis åbningsscene er særdeles voldsom og barsk.

Filmen lever dog på ingen måde op til hypen omkring den, der formentlig skyldes instruktørens succes med den udmærkede, men også noget prætentiøse film Birdman med Michael Keaton.

Der er med The Revenant tale om en stærk film, der helt klart indeholder kvaliteter, ikke mindst i form af en storspillende Tom Hardy, der stjæler alle scener, han er med i. Også i andre roller leveres der gode præstationer, men jeg må desværre erkende, at

... DiCaprios portræt af den forurettede og hårdt sårede cowboy/pelsjæger ikke indeholder meget dybde eller i øvrigt meget at arbejde med for den dygtige skuespiller.
Han kæmper bravt med manuskriptet, der er ganske udmærket, men filmen er simpelthen for lang, og dens fokus på den lange, lange, LANGE rejse tilbage fra døden til livet, overlevelseskampen i snevildnisset, bliver simpelthen for trættende i længden.

Som tilskuer har man svært ved at holde koncentrationen, selvom filmen fastholder interessen fra start til slut, og filmens klimaks virker lidt fortænkt og lidt ude af trit med resten af filmens langsomme, nærmest sløve narrativ og tempo.

Som sagt er det en okay film, og en okay oplevelse, der dog ikke lever op til alle de positive tillægsord, filmen har fået med på vejen.

Der er grænser for, hvor meget smerte man som tilskuer kan holde til at se, hvor mange replikker der hvisles ud af DiCaprios mund sammenholdt med at manuskriptet til tider er en anelse forudsigeligt og sløvt pacet.

Jeg blev underholdt, og filmens kvaliteter, her vil jeg igen fremhæve Tom Hardy, der bør få en Oscar for sin performance, lader sig ikke fornægte. Der er tale om dygtige folk foran og bag ved kameraet, men filmen ville have haft godt af lidt opstramning og en bedre pacing ift. historien, ligesom man burde have givet slutningen lidt mere finish.Din vurdering:

filmkorn.dk grafik kolonKOMMENTARER

Skriv kommentar til 'The Revenant'.


Navn


Spamkontrol - skriv tallet 4 med bogstaver: 

Kommentar


E-mail - bliv opdateret ved nye indlæg i denne tråd.
Frivilligt felt! - din e-mail benyttes kun til denne service.


filmkorn.dk - Info og kontaktoplysninger

Hvem er vi?
Filmkorn.dk er en seriøs hobbyblog bestyret af de to højpandede filmentusiaster Hugger og Gabriel. Bloggen blev startet i 2009 under navnet navlefnuller.dk

Hvorfor filmkorn?
Det kan synes underligt, at kalde en filmside for filmkorn i en tid, hvor de analoge filmmedier er på kraftigt tilbagetog. Og så alligevel ikke; for det digitale filmmedie bruges sjovt nok ikke kun til at skabe klinisk perfekte billeder, men også til at manipulere med de digitale pixels, som må siges at være filmkornets afløser. Foto-apps som Instagram o.lign. er blevet kæmpe successer fordi de giver brugeren mulighed for at genskabe fordums tids analoge kendetegn, som bl.a. er filmkornet.

Filmkornet lever med andre ord i bedste velgående og bygger på underlig vis bro mellem de gamle og de nye medier. Se blot de mange foraer på internettet, hvor voldsomme diskussioner finder sted, hver eneste gang en filmklassiker er blevet digitalt restaureret, og teknikerne har formastet sig til at fjerne alt, hvad der kan minde om filmkorn i billedet. Den diskussion vil vi nu ikke gå ind i. Vi vil blot konstatere, at filmkornet åbenbart er kommet for at blive.

Hvad vil vi?
På filmkorn.dk vil vi anmelde film, og vi vil diskutere film. Vi håber du vil være med til at skabe et interessant site ved at kommentere vores skriblerier.

Filmkorn.dk er et hobbyprojekt, så forvent ikke en uudtømmelig kilde af anmeldelser, men en hyggelig, lille side, hvor vi skriver om film, når tiden er til det, og når vi synes, der er noget interessant at skrive om.

Hvordan anmelder vi?
Som udgangspunkt ud fra værkets præmisser og kvalitetsmæssige håndværk.
Vi vurderer en film i forhold til genre og formål - er der lagt op til underholdning eller eftertænksomhed og hvordan klarer filmen sig på disse punkter. En anmeldelse vil altid være en subjektiv vurdering - husk det!

Karakterskala:


Fremragende


Meget god


God


Middelmådig eller kedelig


Dårlig


Umådeligt dårlig

Reklamer:
Dem gør vi os ikke rigtigt i. Vi tjener ingen penge på vores anmeldelser. Vi skriver dem udelukkende for sjov - fordi film interesserer os.

Copyright:
Al tekst på siden tilhører de oprindelige forfattere som angivet ved hver enkelt artikel. Du må gerne citere fra filmkorn.dk med kildeangivelse.
Billeder brugt i anmeldelser og lignende tilhører de respektive udgivere i henhold til loven om ophavsret.

Kontakt os:
Ønsker du at kontakte os, kan du skrive en mail til os.

Filmkorn RSS-feed

Blogdesign ©, håndkodning og SEO af Peter Gabriel.

Redaktør: Peter Gabriel.

Optimized for Safari and Firefox web browsers [Valid RSS] 

 
A Star Is Born
A Star Is Born, Bradley Cooper, film, plakat, poster, artwork
A Star Is Born er et remake af et remake af et remake. Ja, Hollywood er ikke særligt opfindsomme længere, og man graver dybere o ...
Læs anmeldelsen
Aquaman
Aquaman, James Wan, film, plakat, poster, artwork
Der lægges hårdt ud med en alt for stramt klippet forhistorie om Aquamans forældre, der i Temuera Morrisons og Nicole Kidmans f ...
Læs anmeldelsen
Den tid på året
Den tid på året, Paprika Steen, film, plakat, poster, artwork
Dysfuktionalitet er ligeså synonymt med jul som brunkager og gløgg. Jeg tror ikke der findes nogen, der ikke kan genkende mi ...
Læs anmeldelsen
Overlord, Julius Avery, film, plakat, poster, artwork Halloween, David Gordon Green, film, plakat, poster, artwork The Predator, Shane Black, film, plakat, poster, artwork The Equalizer 2, Antoine Fuqua, film, plakat, poster, artwork The Meg, Megalodon, Jon Turteltaub, film, plakat, poster, artwork Mission: Impossible - Fallout, MI6, Christopher McQuarrie, film, plakat, poster, artwork

Karakter-gennemsnit (0 film)

2019