filmkorndk

Vi bliver MEGA glade, hvis du Liker vores side.

The Other Guys

filmkorn.dk grafik kolonFILMANMELDELSE

The Other Guys, Adam McKay, film, plakat, poster, artwork

© Columbia Pictures

Af 2. dec. 2010

Karakter 3 ud af 6 stjerner (Middelmådig eller kedelig) til The Other GuysThe Other Guys on IMDb

7 kommentarer | Info om filmen | Trailer The Other Guys Trailer

Will Ferrell er sjov i delvist vellykket komedie.

Der bliver ofte grinet af komediefilm. Ikke fordi de er morsomme, men fordi genren associeres med underlødig pøbelunderholdning. Forståeligt med film som f.eks. 'Disaster Movie', 'Meet the Spartans' og 'Epic Movie', der alle taler til absolut laveste fællesnævner, men også uforståeligt med klassikere som 'Airplane!' (Højt at flyve), 'Blazing Saddles' (Sheriffen skyder på det hele) og 'Trading Places' (Bossen og bumsen), der hver især var med til enten at forny genren, rykke grænserne for det politisk korrekte eller bevise at komediefilm kunne have noget på hjerte.I 'The Other Guys' spiller Will Ferrell og Mark Wahlberg to kriminalbetjente, der dagligt ydmyges af deres kollegaer, og står i skyggen af stationens virkelige stjerner spillet af Dwayne Johnson og Samuel L. Jackson. De to kække superbetjente er New Yorks kæledægger, der på trods af hårdhændede og destruktive metoder gang på gang hyldes for selv de mindste bedrifter. Hovmod står imidlertid for fald, så da filmens umage makkerpar pludselig får mulighed for at træde ud af skyggen, er de ret sene til at udnytte denne chance. Ikke fordi de ikke vil, men fordi deres gensidige had og stupiditet sætter grænser for deres formåen.
'The Other Guys' er momentvis rigtig sjov, som da Ferrells nørdede karakter tager sin uimponerede makker med hjem til middag og introducerer ham for sin mere end almindeligt hotte kone (Eva Mendes). Her får Mark Wahlberg, der ikke ligefrem er noget stort komisk talent lov til at smide hæmningerne, og det gør han faktisk ganske godt.

...Som helhed er filmen imidlertid for ujævn og sjusket, og komikken præget af lidt for mange forbiere, hvor man ser passivt til mens løjerne udspiller sig på lærredet.
Historien hænger kun meget løst sammen, hvilket ikke nødvendigvis er en dårlig ting. I dette tilfælde har det faktisk medført en mild grad af uforudsigelighed, der giver scenerne lov til at udvikle sig i en retning, der går mod det genrekonventionerne foreskriver. På en gang befriende, men også frustrerende, da filmen ikke udnytter det optimalt. Det er som om, folkene bag ikke har kunnet finde balancen mellem det langt ude gakkede og den mere konventionelle komedieform, som i mine øjne er uendeligt kedelig med mindre historien er gennemtænkt.
Will Ferrell er bestemt sjov, især når han kører solo. Hans komiske timing og mimik er en Chevy Chase værdig, men det er ikke nok til at bære filmen. Han udfordres af Steve Coogan og Michael Keaton - som henholdsvis skurk og politiinpektør - der gør hvad de kan for at stjæle rampelyset, men ellers er det småt med morsomme bifigurer.
'The Other Guys' ender som en mildt underholdende actionkomedie, der nok skal please Will Ferrell fans, men som fra den mere krævende biografgænger højst kan høste et par helhjertede grin eller to. Den er ikke nogen 'Disaster Movie', men bestemt heller ikke en ny 'Blazing Saddles' - for nu at komme med den mest uretfærdige sammenligning overhovedet.Din vurdering:

filmkorn.dk grafik kolonINFO

The Other Guys


Produktionsår: 2010
Instruktion: Adam McKay
Manuskript:
Komponist: Jon Brion
Fotograf: Oliver Wood
Skuespillere: Derek Jeter, Samuel L. Jackson, Dwayne Johnson, Eva Mendes, Larnell Stovall, Jalil Jay Lynch, Roy T. Anderson, Andrew Secunda, Sara Chase, David Gideon, Joshua Church, Rob Riggle, Damon Wayans Jr., Michael Keaton, Will Ferrell.
Spilletid: 107 min
Filmstudie: Columbia Pictures

Detaljeret info om The Other Guys på IMDBTilladt over 11

filmkorn.dk grafik kolonKOMMENTARER

Skriv kommentar til 'The Other Guys'.


Navn


Spamkontrol - skriv tallet 4 med bogstaver: 

Kommentar


E-mail - bliv opdateret ved nye indlæg i denne tråd.
Frivilligt felt! - din e-mail benyttes kun til denne service.


filmkorn.dk - Info og kontaktoplysninger

Hvem er vi?
Filmkorn.dk er en seriøs hobbyblog bestyret af de to højpandede filmentusiaster Hugger og Gabriel. Bloggen blev startet i 2009 under navnet navlefnuller.dk

Hvorfor filmkorn?
Det kan synes underligt, at kalde en filmside for filmkorn i en tid, hvor de analoge filmmedier er på kraftigt tilbagetog. Og så alligevel ikke; for det digitale filmmedie bruges sjovt nok ikke kun til at skabe klinisk perfekte billeder, men også til at manipulere med de digitale pixels, som må siges at være filmkornets afløser. Foto-apps som Instagram o.lign. er blevet kæmpe successer fordi de giver brugeren mulighed for at genskabe fordums tids analoge kendetegn, som bl.a. er filmkornet.

Filmkornet lever med andre ord i bedste velgående og bygger på underlig vis bro mellem de gamle og de nye medier. Se blot de mange foraer på internettet, hvor voldsomme diskussioner finder sted, hver eneste gang en filmklassiker er blevet digitalt restaureret, og teknikerne har formastet sig til at fjerne alt, hvad der kan minde om filmkorn i billedet. Den diskussion vil vi nu ikke gå ind i. Vi vil blot konstatere, at filmkornet åbenbart er kommet for at blive.

Hvad vil vi?
På filmkorn.dk vil vi anmelde film, og vi vil diskutere film. Vi håber du vil være med til at skabe et interessant site ved at kommentere vores skriblerier.

Filmkorn.dk er et hobbyprojekt, så forvent ikke en uudtømmelig kilde af anmeldelser, men en hyggelig, lille side, hvor vi skriver om film, når tiden er til det, og når vi synes, der er noget interessant at skrive om.

Hvordan anmelder vi?
Som udgangspunkt ud fra værkets præmisser og kvalitetsmæssige håndværk.
Vi vurderer en film i forhold til genre og formål - er der lagt op til underholdning eller eftertænksomhed og hvordan klarer filmen sig på disse punkter. En anmeldelse vil altid være en subjektiv vurdering - husk det!

Karakterskala:


Fremragende


Meget god


God


Middelmådig eller kedelig


Dårlig


Umådeligt dårlig

Reklamer:
Dem gør vi os ikke rigtigt i. Vi tjener ingen penge på vores anmeldelser. Vi skriver dem udelukkende for sjov - fordi film interesserer os.

Copyright:
Al tekst på siden tilhører de oprindelige forfattere som angivet ved hver enkelt artikel. Du må gerne citere fra filmkorn.dk med kildeangivelse.
Billeder brugt i anmeldelser og lignende tilhører de respektive udgivere i henhold til loven om ophavsret.

Kontakt os:
Ønsker du at kontakte os, kan du skrive en mail til os.

Filmkorn RSS-feed

Blogdesign ©, håndkodning og SEO af Peter Gabriel.

Redaktør: Peter Gabriel.

Optimized for Safari and Firefox web browsers [Valid RSS] 

 
A Star Is Born
A Star Is Born, Bradley Cooper, film, plakat, poster, artwork
A Star Is Born er et remake af et remake af et remake. Ja, Hollywood er ikke særligt opfindsomme længere, og man graver dybere o ...
Læs anmeldelsen
Aquaman
Aquaman, James Wan, film, plakat, poster, artwork
Der lægges hårdt ud med en alt for stramt klippet forhistorie om Aquamans forældre, der i Temuera Morrisons og Nicole Kidmans f ...
Læs anmeldelsen
Den tid på året
Den tid på året, Paprika Steen, film, plakat, poster, artwork
Dysfuktionalitet er ligeså synonymt med jul som brunkager og gløgg. Jeg tror ikke der findes nogen, der ikke kan genkende mi ...
Læs anmeldelsen
Overlord, Julius Avery, film, plakat, poster, artwork Halloween, David Gordon Green, film, plakat, poster, artwork The Predator, Shane Black, film, plakat, poster, artwork The Equalizer 2, Antoine Fuqua, film, plakat, poster, artwork The Meg, Megalodon, Jon Turteltaub, film, plakat, poster, artwork Mission: Impossible - Fallout, MI6, Christopher McQuarrie, film, plakat, poster, artwork

Karakter-gennemsnit (0 film)

2019