filmkorndk

Vi bliver MEGA glade, hvis du Liker vores side.

The Nice Guys

filmkorn.dk grafik kolonFILMANMELDELSE

The Nice Guys, Shane Black, film, plakat, poster, artwork

© Misty Mountains

Af 16. jun. 2016

Karakter 3 ud af 6 stjerner (Middelmådig eller kedelig) til The Nice GuysThe Nice Guys on IMDb

Skriv kommentar | Info om filmen | Trailer The Nice Guys Trailer

Gosling og Crowe er gode i halvslap komedie.

Det er ikke The Wise Guys, men The Nice Guys vi følger i Shane Blacks to timer lange actionkomedie, der bringer minder om de sene firsere og tidlige halvfemsere, hvor actionkomedierne var på deres højeste. Og med deres højeste mener jeg ikke nødvendigvis bedste, blot at vi så en hel del til den slags film i perioden.

Shane Black er selv manden bag Lethal Weapon (1987), The Last Boy Scout (1991) og The Long Kiss Goodnight (1996), så det er ikke så underligt, at The Nice Guys giver deja vu. Både på den gode og den dårlige måde.

Ryan Gosling spiller den autoriserede privatdetektiv Holland March, der bor alene med sin datter i Hollywood, hvor han lever af at opsnuse forsvundne personer. Russel Crowe spiller den uautoriserede privatdetektiv Jackson Healey, der mest af alt tjener sine penge ved at slå på tæven, når klienter ønsker at slippe af med lidt for nærgående personager.

March er blevet hyret af en ældre dame til at finde dennes forsvundne niece, Amelia. Healey er blevet hyret af Amelia til at sende en håndfast advarsel til Amelias forfølgere, som ikke kun tæller March, men også nogle ubehaglige fyre, der vist nok vil slå hende ihjel. Hvorfor finder March og Healey ud af, da deres veje naturligvis krydses og et større og temmelig udspekuleret komplot afsløres, der involverer pornostjerner, filmproducenter og højtstående embedsmænd.

... Ja, filmen er lige så rodet som den lyder.


Det har måske set meget godt ud på papiret, men i Blacks hænder er det desværre blevet lidt af en rodet affære, der kun løseligt hænger sammen og som afhænger af alt for mange usandsynlige tilfældigheder, som filmen - selvbevidst som den er - naturligvis spiller på er helt bevidst. Det ændrer bare ikke ved, at tilfældighederne er for svære at sluge, og at de er for afgørende for, hvordan det umage makkerpar klarer skærene. Ideen med at ledetråde bogstaveligt talt falder ned i hovedet på de to klovnehoveder er sådan set ganske sjov, men ikke når den er så konstant. Så virker det blot som dovent håndværk.

Black har villet lave en actionkomedie i ånden af tidligere tider, hvor publikum måske var lidt mere tilgivne, når plottet ikke hang helt sammen eller når helte og heltinder var lidt for heldige i kampen mod de slemme skurke, men The Nice Guys hæver sig aldrig over følelsen af deja vu. Filmen er ganske enkelt for bevidst om den genre og tidsperiode den ser op til, at den glemmer at tilføje nye elementer, som kunne have givet den en tiltrængt friskhed - og gøre det til en vellykket film.

Når det er skrevet, så er makkerparret Gosling og Crowe absolut seværdige. Begge udviser en overraskende flair for komik og timing, og er filmens største triumf. De to mindrebegavede herrer og Marchs kvikke datter - charmerende spillet af Angourie Rice - var nok til at jeg følte mig mildt underholdt trods mine kritikpunkter.

Jeg er således frisk på endnu en film med de to flinke fyre, hvis blot manuskriptforfatterne ville tage sig lidt sammen og rent faktisk gøre sig umage med at føre filmen ind i det 21. århundrede næste gang.Din vurdering:

filmkorn.dk grafik kolonINFO

The Nice Guys


Produktionsår: 2016
Instruktion: Shane Black
Manuskript:
Komponist: David Buckley, John Ottman
Fotograf: Philippe Rousselot
Skuespillere: Russell Crowe, Ryan Gosling, Angourie Rice, Matt Bomer, Margaret Qualley, Yaya DaCosta, Keith David, Beau Knapp, Lois Smith, Murielle Telio, Gil Gerard, Daisy Tahan, Kim Basinger, Jack Kilmer, Lance Valentine Butler.
Spilletid: 116 min
Filmstudie: Misty Mountains

Detaljeret info om The Nice Guys på IMDBTilladt over 15

filmkorn.dk grafik kolonKOMMENTARER

Skriv kommentar til 'The Nice Guys'.


Navn


Spamkontrol - skriv tallet 4 med bogstaver: 

Kommentar


E-mail - bliv opdateret ved nye indlæg i denne tråd.
Frivilligt felt! - din e-mail benyttes kun til denne service.


filmkorn.dk - Info og kontaktoplysninger

Hvem er vi?
Filmkorn.dk er en seriøs hobbyblog bestyret af de to højpandede filmentusiaster Hugger og Gabriel. Bloggen blev startet i 2009 under navnet navlefnuller.dk

Hvorfor filmkorn?
Det kan synes underligt, at kalde en filmside for filmkorn i en tid, hvor de analoge filmmedier er på kraftigt tilbagetog. Og så alligevel ikke; for det digitale filmmedie bruges sjovt nok ikke kun til at skabe klinisk perfekte billeder, men også til at manipulere med de digitale pixels, som må siges at være filmkornets afløser. Foto-apps som Instagram o.lign. er blevet kæmpe successer fordi de giver brugeren mulighed for at genskabe fordums tids analoge kendetegn, som bl.a. er filmkornet.

Filmkornet lever med andre ord i bedste velgående og bygger på underlig vis bro mellem de gamle og de nye medier. Se blot de mange foraer på internettet, hvor voldsomme diskussioner finder sted, hver eneste gang en filmklassiker er blevet digitalt restaureret, og teknikerne har formastet sig til at fjerne alt, hvad der kan minde om filmkorn i billedet. Den diskussion vil vi nu ikke gå ind i. Vi vil blot konstatere, at filmkornet åbenbart er kommet for at blive.

Hvad vil vi?
På filmkorn.dk vil vi anmelde film, og vi vil diskutere film. Vi håber du vil være med til at skabe et interessant site ved at kommentere vores skriblerier.

Filmkorn.dk er et hobbyprojekt, så forvent ikke en uudtømmelig kilde af anmeldelser, men en hyggelig, lille side, hvor vi skriver om film, når tiden er til det, og når vi synes, der er noget interessant at skrive om.

Hvordan anmelder vi?
Som udgangspunkt ud fra værkets præmisser og kvalitetsmæssige håndværk.
Vi vurderer en film i forhold til genre og formål - er der lagt op til underholdning eller eftertænksomhed og hvordan klarer filmen sig på disse punkter. En anmeldelse vil altid være en subjektiv vurdering - husk det!

Karakterskala:


Fremragende


Meget god


God


Middelmådig eller kedelig


Dårlig


Umådeligt dårlig

Reklamer:
Dem gør vi os ikke rigtigt i. Vi tjener ingen penge på vores anmeldelser. Vi skriver dem udelukkende for sjov - fordi film interesserer os.

Copyright:
Al tekst på siden tilhører de oprindelige forfattere som angivet ved hver enkelt artikel. Du må gerne citere fra filmkorn.dk med kildeangivelse.
Billeder brugt i anmeldelser og lignende tilhører de respektive udgivere i henhold til loven om ophavsret.

Kontakt os:
Ønsker du at kontakte os, kan du skrive en mail til os.

Filmkorn RSS-feed

Blogdesign ©, håndkodning og SEO af Peter Gabriel.

Redaktør: Peter Gabriel.

Optimized for Safari and Firefox web browsers [Valid RSS] 

 
A Star Is Born
A Star Is Born, Bradley Cooper, film, plakat, poster, artwork
A Star Is Born er et remake af et remake af et remake. Ja, Hollywood er ikke særligt opfindsomme længere, og man graver dybere o ...
Læs anmeldelsen
Aquaman
Aquaman, James Wan, film, plakat, poster, artwork
Der lægges hårdt ud med en alt for stramt klippet forhistorie om Aquamans forældre, der i Temuera Morrisons og Nicole Kidmans f ...
Læs anmeldelsen
Den tid på året
Den tid på året, Paprika Steen, film, plakat, poster, artwork
Dysfuktionalitet er ligeså synonymt med jul som brunkager og gløgg. Jeg tror ikke der findes nogen, der ikke kan genkende mi ...
Læs anmeldelsen
Overlord, Julius Avery, film, plakat, poster, artwork Halloween, David Gordon Green, film, plakat, poster, artwork The Predator, Shane Black, film, plakat, poster, artwork The Equalizer 2, Antoine Fuqua, film, plakat, poster, artwork The Meg, Megalodon, Jon Turteltaub, film, plakat, poster, artwork Mission: Impossible - Fallout, MI6, Christopher McQuarrie, film, plakat, poster, artwork

Karakter-gennemsnit (0 film)

2019