filmkorndk

Vi bliver MEGA glade, hvis du Liker vores side.

The Men Who Stare At Goats

filmkorn.dk grafik kolonFILMANMELDELSE

The Men Who Stare At Goats, Grant Heslov, film, plakat, poster, artwork

© BBC Films

Af 7. jan. 2010

Karakter 4 ud af 6 stjerner (God) til The Men Who Stare At GoatsThe Men Who Stare At Goats on IMDb

4 kommentarer | Info om filmen | Trailer The Men Who Stare At Goats Trailer

The Dude, Jedi-krigere og en masse geder i veloplagt amerikansk satire.

Bob Wilton: So what you're saying is that... you, are a uh... psychic spy?Lyn Cassidy: A Jedi Warrior.Med et stjernespækket og ekstremt veloplagt cast fortæller 'The Men Who Stare at Goats' om den amerikanske hærs forsøg med at skabe paranormale supersoldater. Journalisten Bob Wilton (Evan McGregor) får i vor tid nys om dette projekt, som fandt sted i 1980'erne, og beslutter sig for at forfølge historien. Det leder ham til Irak, hvor han møder den måske pensionerede supersoldat Lyn Cassidy (George Clooney), der er på en mission han endnu ikke ved, hvad går ud på, og som muligvis slet ikke eksisterer.Gennem Lyn får vi via flashbacks fortalt historien om general Bill Django (Jeff Bridges), der under en mission i Vietnam fik en åbenbaring, som ledte til skabelsen af hippie-hæren The New Earth Army. Den nye hærs mål var at skabe supersoldater (Jedi-krigere) i stand til afvæbne fjenden med kærlighed og god karma. Nå ja, og at lære dem at dræbe (geder) med tankens kraft, da projektet begynder at skride. Alt sammen finansieret af den amerikanske hær, der måske ikke ligefrem troede på det paranormale, men som ikke turde at forspilde en chance, hvis nu det skulle have noget på sig - og hvis nu russerne skulle være i gang med det samme.

...'The Men Who Stare at Goats' er absurd, skæv, intelligent og virkelig morsom. Samtlige skuespillere har tydeligvis moret sig under indspilningerne, og er i et med deres dejligt underspillede karakterer.

George Clooney viser endnu engang sit store komiske talent, og Stephen Lang som de fleste vil genkende fra 'Avatar', er intens og morsom som brigade general Dean Hopgood, der har lidt problemer med at gå gennem vægge. I rollen som Bill Django spiller Jeff Bridges en syret udgave af The Dude fra 'The Big Lebowski', og det siger ikke så lidt om den karakter!Midt i al komikken gemmer der sig en fin lille anti-krigsfilm, der stiller skarpt på krigens absurde væsen og de ofre den kræver. Krig handler nemlig ikke kun om dem-mod-os, men om almindelige mennesker, der allerhelst vil leve et normalt liv. Et liv der bliver smadret af krige udtænkt af mænd i jakkesæt med skumle bagtanker. Filmen tør med andre ord at være kritisk overfor USA's intervention i bl.a. mellemøsten, hvor primitive torturteknikker og arrogant fremfærd giver et fejlagtigt billede af den jævne amerikaner. Dette kommer ganske fint til udtryk i en scene med Lyn og en arabisk mand ved navn Mahmoud, der begge undskylder på deres lands vegne: Alle muslimer er ikke terrorister og kidnappere, og alle amerikanere er ikke arrogante, profitsøgende kynikere, der smadrer hele lande for at kunne opbygge dem igen og dermed tjene kassen.'The Men Who Stare at Goats' lægger sig i kølvandet på koldkrigssatiren 'Dr. Strangelove' og behandler med humor, intelligens og indsigt vor tids globale trussel; terrorisme og profitkrige.Din vurdering:

filmkorn.dk grafik kolonINFO

The Men Who Stare At Goats


Produktionsår: 2009
Instruktion: Grant Heslov
Manuskript:
Komponist: Rolfe Kent
Fotograf: Robert Elswit
Skuespillere: George Clooney, Ewan McGregor, Jeff Bridges, Kevin Spacey, Stephen Lang, Robert Patrick, Waleed Zuaiter, Stephen Root, Glenn Morshower, Nick Offerman.
Spilletid: 94 min
Filmstudie: BBC Films

Detaljeret info om The Men Who Stare At Goats på IMDBTilladt over 11

filmkorn.dk grafik kolonKOMMENTARER

Skriv kommentar til 'The Men Who Stare At Goats'.


Navn


Spamkontrol - skriv tallet 4 med bogstaver: 

Kommentar


E-mail - bliv opdateret ved nye indlæg i denne tråd.
Frivilligt felt! - din e-mail benyttes kun til denne service.


filmkorn.dk - Info og kontaktoplysninger

Hvem er vi?
Filmkorn.dk er en seriøs hobbyblog bestyret af de to højpandede filmentusiaster Hugger og Gabriel. Bloggen blev startet i 2009 under navnet navlefnuller.dk

Hvorfor filmkorn?
Det kan synes underligt, at kalde en filmside for filmkorn i en tid, hvor de analoge filmmedier er på kraftigt tilbagetog. Og så alligevel ikke; for det digitale filmmedie bruges sjovt nok ikke kun til at skabe klinisk perfekte billeder, men også til at manipulere med de digitale pixels, som må siges at være filmkornets afløser. Foto-apps som Instagram o.lign. er blevet kæmpe successer fordi de giver brugeren mulighed for at genskabe fordums tids analoge kendetegn, som bl.a. er filmkornet.

Filmkornet lever med andre ord i bedste velgående og bygger på underlig vis bro mellem de gamle og de nye medier. Se blot de mange foraer på internettet, hvor voldsomme diskussioner finder sted, hver eneste gang en filmklassiker er blevet digitalt restaureret, og teknikerne har formastet sig til at fjerne alt, hvad der kan minde om filmkorn i billedet. Den diskussion vil vi nu ikke gå ind i. Vi vil blot konstatere, at filmkornet åbenbart er kommet for at blive.

Hvad vil vi?
På filmkorn.dk vil vi anmelde film, og vi vil diskutere film. Vi håber du vil være med til at skabe et interessant site ved at kommentere vores skriblerier.

Filmkorn.dk er et hobbyprojekt, så forvent ikke en uudtømmelig kilde af anmeldelser, men en hyggelig, lille side, hvor vi skriver om film, når tiden er til det, og når vi synes, der er noget interessant at skrive om.

Hvordan anmelder vi?
Som udgangspunkt ud fra værkets præmisser og kvalitetsmæssige håndværk.
Vi vurderer en film i forhold til genre og formål - er der lagt op til underholdning eller eftertænksomhed og hvordan klarer filmen sig på disse punkter. En anmeldelse vil altid være en subjektiv vurdering - husk det!

Karakterskala:


Fremragende


Meget god


God


Middelmådig eller kedelig


Dårlig


Umådeligt dårlig

Reklamer:
Dem gør vi os ikke rigtigt i. Vi tjener ingen penge på vores anmeldelser. Vi skriver dem udelukkende for sjov - fordi film interesserer os.

Copyright:
Al tekst på siden tilhører de oprindelige forfattere som angivet ved hver enkelt artikel. Du må gerne citere fra filmkorn.dk med kildeangivelse.
Billeder brugt i anmeldelser og lignende tilhører de respektive udgivere i henhold til loven om ophavsret.

Kontakt os:
Ønsker du at kontakte os, kan du skrive en mail til os.

Filmkorn RSS-feed

Blogdesign ©, håndkodning og SEO af Peter Gabriel.

Redaktør: Peter Gabriel.

Optimized for Safari and Firefox web browsers [Valid RSS] 

 
A Star Is Born
A Star Is Born, Bradley Cooper, film, plakat, poster, artwork
A Star Is Born er et remake af et remake af et remake. Ja, Hollywood er ikke særligt opfindsomme længere, og man graver dybere o ...
Læs anmeldelsen
Aquaman
Aquaman, James Wan, film, plakat, poster, artwork
Der lægges hårdt ud med en alt for stramt klippet forhistorie om Aquamans forældre, der i Temuera Morrisons og Nicole Kidmans f ...
Læs anmeldelsen
Den tid på året
Den tid på året, Paprika Steen, film, plakat, poster, artwork
Dysfuktionalitet er ligeså synonymt med jul som brunkager og gløgg. Jeg tror ikke der findes nogen, der ikke kan genkende mi ...
Læs anmeldelsen
Overlord, Julius Avery, film, plakat, poster, artwork Halloween, David Gordon Green, film, plakat, poster, artwork The Predator, Shane Black, film, plakat, poster, artwork The Equalizer 2, Antoine Fuqua, film, plakat, poster, artwork The Meg, Megalodon, Jon Turteltaub, film, plakat, poster, artwork Mission: Impossible - Fallout, MI6, Christopher McQuarrie, film, plakat, poster, artwork

Karakter-gennemsnit (0 film)

2019