filmkorndk

Vi bliver MEGA glade, hvis du Liker vores side.

The Maze Runner

filmkorn.dk grafik kolonFILMANMELDELSE

The Maze Runner, Wes Ball, film, plakat, poster, artwork

Af 22. sep. 2014

Karakter 5 ud af 6 stjerner (Meget god) til The Maze RunnerThe Maze Runner on IMDb

2 kommentarer | Info om filmen | Trailer The Maze Runner Trailer

Intens og tempofyldt action-sci fi lægger sig tæt op ad “Hunger Games”, men er samtidig helt sin egen!

Hollywood leder konstant efter bøger, gerne flere af dem, der kan fange biogængere verden over, siden ”Ringenes Herre” og ”Harry Potter” indtjente milliarder og succesfyldt gik fra papir til celluoid. Andre bogserier er også succesfuldt konverteret, i hvert fald indtjeningsmæssigt, som den forfærdelige og nærmest patetiske ”Twilight-saga”, der gik sin sejrsgang for få år siden.”The Maze Runner” er seneste skud på denne gren, og jeg vil være ærlig at sige, at mine forventninger var helt i bund. Det lignede en gruppe angstfyldte, testoteronpumpede og uinteressante teeagere, der skulle testes mod hinanden. Jeg var mildest talt ikke imponeret over traileren, men!”The Maze Runner” er sindsygt godt håndværk, det er blændende action og klassisk science fiction af bedste skuffe!Filmen er super velspillet, instruktionen rammer det helt perfekte tempo, pacingen er derfor i top og filmens 2 timer suser af sted. Igennem hele filmen er man ligeså forundret, bange, nysgerrig og forvirret som filmens hovedrolle, og filmens plot er (det stammer jo fra en bestseller bogserie!) intet mindre end genialt godt. Jeg var super godt underholdt af filmen, hvis actionscener aldrig bliver trættende. Man er på kanten af sædet undervejs og filmens ”monstre” føles virkelig skræmmende.

... Der er intet teenage-melodrama i filmen, den handler simpelthen ikke om hormoner i frit fald, men derimod om angst, mod og ”overcoming the odds”.
Det er en stærk film med klare referencerammer til ”Fluernes Herre”, men den er ikke det psykologisk drama, som ”Fluernes Herre” er. Det den er, er derimod en gedigen action-science fictionfilm, der formår at holde tungen lige i munden både hvad angår plot, skuespil, instruktion, handling og ”set-pieces”.Den lægger solidt op til de næste film i serien, og det på en måde, så man slet ikke kan vente med og se, hvad der nu skal ske.Den er fremragende, ligesom ”Hunger Games” er det, det er moden science fiction, moden action til et bredt publikum, en science fictionfilm, der appellerer ikke kun til det unge publikum, som har gjort bøgerne til bestesellers, men som favner bredt aldersmæssigt også.Endelig lader det til, at Hollywood er blevet voksen, når det kommer til science fiction, først med ”Hunger Games” filmene, der endnu mangler afslutningen, men så sandelig også med ”The Maze Runner”, der må siges at være en imponerende første film i en række, der forhåbentlig fortsætter i samme stil og kvalitet.Din vurdering:

filmkorn.dk grafik kolonINFO

The Maze Runner


Produktionsår: 2014
Instruktion: Wes Ball
Manuskript:
Komponist: John Paesano
Fotograf: Enrique Chediak
Skuespillere: Dylan O'Brien, Aml Ameen, Ki Hong Lee, Blake Cooper, Thomas Brodie-Sangster, Will Poulter, Dexter Darden, Kaya Scodelario, Chris Sheffield, Joe Adler, Alexander Flores, Jacob Latimore, Randall D. Cunningham, Patricia Clarkson, Don McManus.
Spilletid: 113 min
Detaljeret info om The Maze Runner på IMDBTilladt over 11

filmkorn.dk grafik kolonKOMMENTARER

Skriv kommentar til 'The Maze Runner'.


Navn


Spamkontrol - skriv tallet 4 med bogstaver: 

Kommentar


E-mail - bliv opdateret ved nye indlæg i denne tråd.
Frivilligt felt! - din e-mail benyttes kun til denne service.


filmkorn.dk - Info og kontaktoplysninger

Hvem er vi?
Filmkorn.dk er en seriøs hobbyblog bestyret af de to højpandede filmentusiaster Hugger og Gabriel. Bloggen blev startet i 2009 under navnet navlefnuller.dk

Hvorfor filmkorn?
Det kan synes underligt, at kalde en filmside for filmkorn i en tid, hvor de analoge filmmedier er på kraftigt tilbagetog. Og så alligevel ikke; for det digitale filmmedie bruges sjovt nok ikke kun til at skabe klinisk perfekte billeder, men også til at manipulere med de digitale pixels, som må siges at være filmkornets afløser. Foto-apps som Instagram o.lign. er blevet kæmpe successer fordi de giver brugeren mulighed for at genskabe fordums tids analoge kendetegn, som bl.a. er filmkornet.

Filmkornet lever med andre ord i bedste velgående og bygger på underlig vis bro mellem de gamle og de nye medier. Se blot de mange foraer på internettet, hvor voldsomme diskussioner finder sted, hver eneste gang en filmklassiker er blevet digitalt restaureret, og teknikerne har formastet sig til at fjerne alt, hvad der kan minde om filmkorn i billedet. Den diskussion vil vi nu ikke gå ind i. Vi vil blot konstatere, at filmkornet åbenbart er kommet for at blive.

Hvad vil vi?
På filmkorn.dk vil vi anmelde film, og vi vil diskutere film. Vi håber du vil være med til at skabe et interessant site ved at kommentere vores skriblerier.

Filmkorn.dk er et hobbyprojekt, så forvent ikke en uudtømmelig kilde af anmeldelser, men en hyggelig, lille side, hvor vi skriver om film, når tiden er til det, og når vi synes, der er noget interessant at skrive om.

Hvordan anmelder vi?
Som udgangspunkt ud fra værkets præmisser og kvalitetsmæssige håndværk.
Vi vurderer en film i forhold til genre og formål - er der lagt op til underholdning eller eftertænksomhed og hvordan klarer filmen sig på disse punkter. En anmeldelse vil altid være en subjektiv vurdering - husk det!

Karakterskala:


Fremragende


Meget god


God


Middelmådig eller kedelig


Dårlig


Umådeligt dårlig

Reklamer:
Dem gør vi os ikke rigtigt i. Vi tjener ingen penge på vores anmeldelser. Vi skriver dem udelukkende for sjov - fordi film interesserer os.

Copyright:
Al tekst på siden tilhører de oprindelige forfattere som angivet ved hver enkelt artikel. Du må gerne citere fra filmkorn.dk med kildeangivelse.
Billeder brugt i anmeldelser og lignende tilhører de respektive udgivere i henhold til loven om ophavsret.

Kontakt os:
Ønsker du at kontakte os, kan du skrive en mail til os.

Filmkorn RSS-feed

Blogdesign ©, håndkodning og SEO af Peter Gabriel.

Redaktør: Peter Gabriel.

Optimized for Safari and Firefox web browsers [Valid RSS] 

 
A Star Is Born
A Star Is Born, Bradley Cooper, film, plakat, poster, artwork
A Star Is Born er et remake af et remake af et remake. Ja, Hollywood er ikke særligt opfindsomme længere, og man graver dybere o ...
Læs anmeldelsen
Aquaman
Aquaman, James Wan, film, plakat, poster, artwork
Der lægges hårdt ud med en alt for stramt klippet forhistorie om Aquamans forældre, der i Temuera Morrisons og Nicole Kidmans f ...
Læs anmeldelsen
Den tid på året
Den tid på året, Paprika Steen, film, plakat, poster, artwork
Dysfuktionalitet er ligeså synonymt med jul som brunkager og gløgg. Jeg tror ikke der findes nogen, der ikke kan genkende mi ...
Læs anmeldelsen
Overlord, Julius Avery, film, plakat, poster, artwork Halloween, David Gordon Green, film, plakat, poster, artwork The Predator, Shane Black, film, plakat, poster, artwork The Equalizer 2, Antoine Fuqua, film, plakat, poster, artwork The Meg, Megalodon, Jon Turteltaub, film, plakat, poster, artwork Mission: Impossible - Fallout, MI6, Christopher McQuarrie, film, plakat, poster, artwork

Karakter-gennemsnit (0 film)

2019