filmkorndk

Vi bliver MEGA glade, hvis du Liker vores side.

The Magnificent Seven

filmkorn.dk grafik kolonFILMANMELDELSE

The Magnificent Seven, Antoine Fuqua, film, plakat, poster, artwork

© Metro-Goldwyn-Mayer (MGM)

Af 23. sep. 2016

Karakter 4 ud af 6 stjerner (God) til The Magnificent SevenThe Magnificent Seven on IMDb

Skriv kommentar | Info om filmen | Trailer The Magnificent Seven Trailer

Remake af remake af klassiker virker faktisk overraskende godt.

Antoine Fuquas evner som billedmager og evner til at iscenesætte intense actionscener er bestemt ikke at foragte, men hans trackrecord af film er dog en del mere broget, og efter min mening er Training Day hans hidtil bedste film - og det er længe siden, den kom frem.

Nu har han bedrevet et remake af klassikeren Syv mænd sejrer fra 1960, der dengang også var et remake af den fantastiske japanske kurosawa-klassiker De Syv Samuraier fra 1954.

Den nye udgave er faktisk overraskende intens, og skuespilgalleriet, der inkluderer stjerner som Vincent D’Onofrio, Denzel Washington og Ethan Hawke, leverer lige præcis tilpas interessante personager til, at man faktisk engagerer sig i filmens plot – der er noget på spil, og det mærkes tydeligt når de intense actionscener buldrer over lærredet.

Filmen handler i bund og grund om en lille by, der holdes i et jerngreb af en skånselsløs og tyranisk entrepenør, der med hjælp fra hårdhændede og brutale lejesoldater er både dommer, bøddel og anklager mod den efterhånden ret prøvede befolkning i byen. Da en kvinde efter en særligt brutal hændelse får nok og mister sin ægtefælle, der skydes ned i koldt blod på gaden, beslutter hun sig for at finde nogle folk, der er i stand til at tage kampen op mod brutalitet og uretfærdighed. Hun møder en sorte dusørjæger spillet af Washington, og sammen rekrutterer de en broget flok af helte og antihelte, der sammen med byens befolkning tager kampen op.

... Der er tale om en rendyrket homage til de klassiske westerns, hvor de gode var gode, de onde var onde og alt blev løst mindeligt ved brug af masser af krudt og kugler.


The Magnificent Seven er spændende film befriet for ligegyldig dialog og opskruet drama. Det er en rendyrket western med masser af badass moments, masser af mandehørm og frække stærke kvinder. Og selvom Washingtons hat er sort, så er man aldrig i tvivl om, hvem de hvide hatte er – de gode er rigtig gode, og selv de gode, der er onde, er rigtig gode til sidst – præcis som det skal være.

Fuquas evner som actioninstruktør udnyttes til fulde i filmen, der leverer solid popcornunderholdning fra start til slut.

Hvis jeg kunne, ville jeg give den 4½ stjerne. Den var tæt på at få 5, men det lykkes ikke helt.

Dog kan den klart anbefales til alle, der gerne vil genopleve den klassiske Clint-eastwood-stemning, hvor gunslingers, ludere og onde henchmen tørner sammen uden nogen anden grund end at filmen bliver spændende af det. Uden dikkedarer, uden træghed, bare med masser af skuddueller der giver mindelser om klassiske westerns som Tombstone og Unforgiven.Din vurdering:

filmkorn.dk grafik kolonINFO

The Magnificent Seven


Produktionsår: 2016
Instruktion: Antoine Fuqua
Manuskript:
Komponist: Simon Franglen, James Horner
Fotograf: Mauro Fiore
Skuespillere: Denzel Washington, Chris Pratt, Ethan Hawke, Vincent DOnofrio, Byung-hun Lee, Manuel Garcia-Rulfo, Martin Sensmeier, Haley Bennett, Peter Sarsgaard, Luke Grimes, Matt Bomer, Jonathan Joss, Cam Gigandet, Emil Beheshti, Mark Ashworth.
Spilletid: 132 min
Filmstudie: Metro-Goldwyn-Mayer (MGM)

Detaljeret info om The Magnificent Seven på IMDBTilladt over 15

filmkorn.dk grafik kolonKOMMENTARER

Skriv kommentar til 'The Magnificent Seven'.


Navn


Spamkontrol - skriv tallet 4 med bogstaver: 

Kommentar


E-mail - bliv opdateret ved nye indlæg i denne tråd.
Frivilligt felt! - din e-mail benyttes kun til denne service.


filmkorn.dk - Info og kontaktoplysninger

Hvem er vi?
Filmkorn.dk er en seriøs hobbyblog bestyret af de to højpandede filmentusiaster Hugger og Gabriel. Bloggen blev startet i 2009 under navnet navlefnuller.dk

Hvorfor filmkorn?
Det kan synes underligt, at kalde en filmside for filmkorn i en tid, hvor de analoge filmmedier er på kraftigt tilbagetog. Og så alligevel ikke; for det digitale filmmedie bruges sjovt nok ikke kun til at skabe klinisk perfekte billeder, men også til at manipulere med de digitale pixels, som må siges at være filmkornets afløser. Foto-apps som Instagram o.lign. er blevet kæmpe successer fordi de giver brugeren mulighed for at genskabe fordums tids analoge kendetegn, som bl.a. er filmkornet.

Filmkornet lever med andre ord i bedste velgående og bygger på underlig vis bro mellem de gamle og de nye medier. Se blot de mange foraer på internettet, hvor voldsomme diskussioner finder sted, hver eneste gang en filmklassiker er blevet digitalt restaureret, og teknikerne har formastet sig til at fjerne alt, hvad der kan minde om filmkorn i billedet. Den diskussion vil vi nu ikke gå ind i. Vi vil blot konstatere, at filmkornet åbenbart er kommet for at blive.

Hvad vil vi?
På filmkorn.dk vil vi anmelde film, og vi vil diskutere film. Vi håber du vil være med til at skabe et interessant site ved at kommentere vores skriblerier.

Filmkorn.dk er et hobbyprojekt, så forvent ikke en uudtømmelig kilde af anmeldelser, men en hyggelig, lille side, hvor vi skriver om film, når tiden er til det, og når vi synes, der er noget interessant at skrive om.

Hvordan anmelder vi?
Som udgangspunkt ud fra værkets præmisser og kvalitetsmæssige håndværk.
Vi vurderer en film i forhold til genre og formål - er der lagt op til underholdning eller eftertænksomhed og hvordan klarer filmen sig på disse punkter. En anmeldelse vil altid være en subjektiv vurdering - husk det!

Karakterskala:


Fremragende


Meget god


God


Middelmådig eller kedelig


Dårlig


Umådeligt dårlig

Reklamer:
Dem gør vi os ikke rigtigt i. Vi tjener ingen penge på vores anmeldelser. Vi skriver dem udelukkende for sjov - fordi film interesserer os.

Copyright:
Al tekst på siden tilhører de oprindelige forfattere som angivet ved hver enkelt artikel. Du må gerne citere fra filmkorn.dk med kildeangivelse.
Billeder brugt i anmeldelser og lignende tilhører de respektive udgivere i henhold til loven om ophavsret.

Kontakt os:
Ønsker du at kontakte os, kan du skrive en mail til os.

Filmkorn RSS-feed

Blogdesign ©, håndkodning og SEO af Peter Gabriel.

Redaktør: Peter Gabriel.

Optimized for Safari and Firefox web browsers [Valid RSS] 

 
A Star Is Born
A Star Is Born, Bradley Cooper, film, plakat, poster, artwork
A Star Is Born er et remake af et remake af et remake. Ja, Hollywood er ikke særligt opfindsomme længere, og man graver dybere o ...
Læs anmeldelsen
Aquaman
Aquaman, James Wan, film, plakat, poster, artwork
Der lægges hårdt ud med en alt for stramt klippet forhistorie om Aquamans forældre, der i Temuera Morrisons og Nicole Kidmans f ...
Læs anmeldelsen
Den tid på året
Den tid på året, Paprika Steen, film, plakat, poster, artwork
Dysfuktionalitet er ligeså synonymt med jul som brunkager og gløgg. Jeg tror ikke der findes nogen, der ikke kan genkende mi ...
Læs anmeldelsen
Overlord, Julius Avery, film, plakat, poster, artwork Halloween, David Gordon Green, film, plakat, poster, artwork The Predator, Shane Black, film, plakat, poster, artwork The Equalizer 2, Antoine Fuqua, film, plakat, poster, artwork The Meg, Megalodon, Jon Turteltaub, film, plakat, poster, artwork Mission: Impossible - Fallout, MI6, Christopher McQuarrie, film, plakat, poster, artwork

Karakter-gennemsnit (0 film)

2019