filmkorndk

Vi bliver MEGA glade, hvis du Liker vores side.

The Lovely Bones

filmkorn.dk grafik kolonFILMANMELDELSE

The Lovely Bones, Peter Jackson, film, plakat, poster, artwork

© DreamWorks SKG

Af 18. mar. 2010

Karakter 4 ud af 6 stjerner (God) til The Lovely BonesThe Lovely Bones on IMDb

6 kommentarer | Info om filmen | Trailer The Lovely Bones Trailer

Atmosfæremættet spirituel filmoplevelse med noget på hjerte.

Efter successerne med Ringenes Herre filmene. Et projekt der tog over 10 år for Peter Jackson at lave, valgte han endnu et stort projekt i form af 'King Kong', der også trak filmiske tænder ud. Men hvor Ringenes Herre filmene var deciderede mesterværker, så viste 'King Kong' tegn på, at Jackson var begyndt at blive lidt træt. Filmen var for lang og for ustruktureret, selvom instruktørens evner gjorde, at filmen trods alt også var underholdende og spændende.

Efter 10-12 års opslidende arbejde med store Hollywood blockbusters valgte Jackson sammen med sine sædvanlige samarbejdspartnere Fran Walsh og Phillipa Boyens, at lave en markant mindre film, både hvad angår budget og omfang, men også i historie og scope.

Sammen satte de sig ned og skrev screenplayet til 'The Lovely Bones', en anerkendt men relativt ukendt roman af Alice Sebold.

Filmen handler om en pige, der i 1973 myrdes, hvorefter hun hænger fast i ”The In-Between”, fanget mellem to verdener, mens såvel hun som hendes familie og omgangskreds slås med mindet om hende og bearbejdelsen af tabet. Så simpelt kan filmen beskrives, og mere er ikke nødvendigt at fortælle om plottet! Det er faktisk sådan, som det gamle engelske ordsprog siger, ”less is more”.

Filmen har generelt fået en hård medfart i såvel medier som på fansider. Efter at have set filmen må jeg sige, at anmelderne i mine øjne fuldstændig har overset pointen i filmen. Filmen er ikke en spøgelseshistorie og det er ikke en massemorder-film i stil med 'Seven' eller 'Ondskabens Øjne'. Den indeholder ikke rigtig nogen chokeffekter som 'Den 6. Sans', og den er betydeligt mindre blodig end mange af nyere tids film, hvor det grafiske ofte tager overhånd. Den handler heller ikke om en menneskejagt på en ond, sadistisk morder, selvom det må siges, at Stanley Tuccis dræber bliver spillet med overskud og tilpas afmålt kulde (med rette nomineret til en oscar!) til at sende kuldegysninger ned af ryggen flere gange.

Filmen handler i bund og grund om tab og bearbejdelsen af tabet. Den handler om at give slip og indse, at livet er en gave, og når det ender for nogle, så fortsætter det for andre.

Hvis man forventer en drabelig gyser eller en thriller, så misser man pointen og vil givetvis kede sig over filmen, især dens (nogle gange lidt for) lange drømmesekvenser, hvor den myrdede pige bevæger sig rundt i åndeverdenen. Pigen spillles med stor overbevisning af Saoirse Ronan (fra den glimrende 'Atonement') og på alle pladser yders der fine nuancerede præstationer (Mark Wahlberg er stadig lidt træmand, men et eller andet kan han, for man kan sgu meget godt lide manden, uanset hans mangelfulde præstationer). Susan Sarandon spiller en kort, men vigtig, rolle som den alkoholiserede bedstemor, der forsøger at holde familien samlet efter katastrofen.

Alt i alt er The Lovely Bones en fin, stille og underspillet film om tab, og den skal ses som en personlig film om netop dette emne. Det er unfair, hvis man dømmer filmen på baggrund af forkerte forventninger på grund af instruktørens fortid med bulder, chok, effekter og brag. I den forbindelse vil jeg slutteligt henvise alle til at se Peter Jacksons 'Heavenly Creatures', der faktisk minder meget om denne film.

'The Lovely Bones' er en god film, ikke et mesterværk, og dens historie bæres i de fine præstationer fra skuespillerne og instruktionen, der er dygtig og rolig. Til tider poetisk, til tider for lang, men stadig en film der bør ses, hvis man har brug for en spirituel filmoplevelse med noget på hjerte.Din vurdering:

filmkorn.dk grafik kolonINFO

The Lovely Bones


Produktionsår: 2009
Instruktion: Peter Jackson
Manuskript:
Komponist: Leo Abrahams, Brian Eno
Fotograf: Andrew Lesnie
Skuespillere: Mark Wahlberg, Rachel Weisz, Susan Sarandon, Stanley Tucci, Michael Imperioli, Saoirse Ronan, Rose McIver, Christian Thomas Ashdale, Reece Ritchie, Carolyn Dando.
Spilletid: 136 min
Filmstudie: DreamWorks SKG

Detaljeret info om The Lovely Bones på IMDBTilladt over 15

filmkorn.dk grafik kolonKOMMENTARER

Skriv kommentar til 'The Lovely Bones'.


Navn


Spamkontrol - skriv tallet 4 med bogstaver: 

Kommentar


E-mail - bliv opdateret ved nye indlæg i denne tråd.
Frivilligt felt! - din e-mail benyttes kun til denne service.


filmkorn.dk - Info og kontaktoplysninger

Hvem er vi?
Filmkorn.dk er en seriøs hobbyblog bestyret af de to højpandede filmentusiaster Hugger og Gabriel. Bloggen blev startet i 2009 under navnet navlefnuller.dk

Hvorfor filmkorn?
Det kan synes underligt, at kalde en filmside for filmkorn i en tid, hvor de analoge filmmedier er på kraftigt tilbagetog. Og så alligevel ikke; for det digitale filmmedie bruges sjovt nok ikke kun til at skabe klinisk perfekte billeder, men også til at manipulere med de digitale pixels, som må siges at være filmkornets afløser. Foto-apps som Instagram o.lign. er blevet kæmpe successer fordi de giver brugeren mulighed for at genskabe fordums tids analoge kendetegn, som bl.a. er filmkornet.

Filmkornet lever med andre ord i bedste velgående og bygger på underlig vis bro mellem de gamle og de nye medier. Se blot de mange foraer på internettet, hvor voldsomme diskussioner finder sted, hver eneste gang en filmklassiker er blevet digitalt restaureret, og teknikerne har formastet sig til at fjerne alt, hvad der kan minde om filmkorn i billedet. Den diskussion vil vi nu ikke gå ind i. Vi vil blot konstatere, at filmkornet åbenbart er kommet for at blive.

Hvad vil vi?
På filmkorn.dk vil vi anmelde film, og vi vil diskutere film. Vi håber du vil være med til at skabe et interessant site ved at kommentere vores skriblerier.

Filmkorn.dk er et hobbyprojekt, så forvent ikke en uudtømmelig kilde af anmeldelser, men en hyggelig, lille side, hvor vi skriver om film, når tiden er til det, og når vi synes, der er noget interessant at skrive om.

Hvordan anmelder vi?
Som udgangspunkt ud fra værkets præmisser og kvalitetsmæssige håndværk.
Vi vurderer en film i forhold til genre og formål - er der lagt op til underholdning eller eftertænksomhed og hvordan klarer filmen sig på disse punkter. En anmeldelse vil altid være en subjektiv vurdering - husk det!

Karakterskala:


Fremragende


Meget god


God


Middelmådig eller kedelig


Dårlig


Umådeligt dårlig

Reklamer:
Dem gør vi os ikke rigtigt i. Vi tjener ingen penge på vores anmeldelser. Vi skriver dem udelukkende for sjov - fordi film interesserer os.

Copyright:
Al tekst på siden tilhører de oprindelige forfattere som angivet ved hver enkelt artikel. Du må gerne citere fra filmkorn.dk med kildeangivelse.
Billeder brugt i anmeldelser og lignende tilhører de respektive udgivere i henhold til loven om ophavsret.

Kontakt os:
Ønsker du at kontakte os, kan du skrive en mail til os.

Filmkorn RSS-feed

Blogdesign ©, håndkodning og SEO af Peter Gabriel.

Redaktør: Peter Gabriel.

Optimized for Safari and Firefox web browsers [Valid RSS] 

 
The Predator
The Predator, Shane Black, film, plakat, poster, artwork
Der skal en vis portion selvtillid til for at bygge videre på en franchise, som begyndte med to gode film i henholdsvis 1987 og 1 ...
Læs anmeldelsen
The Equalizer 2
The Equalizer 2, Antoine Fuqua, film, plakat, poster, artwork
Den gamle 80er serie ligner ikke de indtil videre to film i Equalizer-serien. Den første film var intens og effektiv, og denne op ...
Læs anmeldelsen
The Meg
The Meg, Megalodon, Jon Turteltaub, film, plakat, poster, artwork
Film om hajer har af en eller anden grund altid fascineret filmgængere, naturligvis med Spielberg’s klassiker Jaws (1975) som y ...
Læs anmeldelsen
Mission: Impossible - Fallout, MI6, Christopher McQuarrie, film, plakat, poster, artwork Mamma Mia! Here We Go Again, Ol Parker, film, plakat, poster, artwork Sicario: Day of the Soldado, Sicario 2: Soldado, Stefano Sollima, film, plakat, poster, artwork Skyscraper, Rawson Marshall Thurber, film, plakat, poster, artwork Hereditary, Ondskabens hus, Ari Aster, film, plakat, poster, artwork Den skyldige, The Guilty, Gustav Möller, film, plakat, poster, artwork

Karakter-gennemsnit (26 film)

2018