filmkorndk

Vi bliver MEGA glade, hvis du Liker vores side.

The Lincoln Lawyer

filmkorn.dk grafik kolonFILMANMELDELSE

The Lincoln Lawyer, Brad Furman, film, plakat, poster, artwork

© Lionsgate

Af 26. apr. 2011

Karakter 4 ud af 6 stjerner (God) til The Lincoln LawyerThe Lincoln Lawyer on IMDb

1 kommentarer | Info om filmen | Trailer The Lincoln Lawyer Trailer

Solidt håndværk.

Ikke mange biografer valgte at vise 'The Lincoln Lawyer', der hverken har fået stor medie- eller publikumsmæssig bevågenhed i Danmark.Filmen er et klassisk retssals-drama med indbygget thrillerelement, og den fungerer som udgangspunkt fint på alle punkter på grund af solidt håndværk.'The Lincoln Lawyer' føles i starten og et godt stykke ind som en episode af en bedre advokat tv-serie. Det er ikke decideret dårligt, men der mangler elementer, der berettiger den til at spille på det stor lærred.Både plot, dialog og filmens drive er som en velspillet tv-film, og det eneste der minder tilskueren om, at man er vidne til en Hollywood-produktion er castet, der indeholder navne som William H. Macy, Matthew McConaughey og Marissa Tomei.

...På alle pladser leveres der solide præstationer, og især McConaughey er udmærket som den slibrige, svagt korrupte, men blændende forsvarsadvokat, der for længst har mistet troen på uskyld og nu blot lever for at udnytte hullerne i det amerikanske retssystem på en sådan måde, at han bliver styrtende rig i processen.
Filmens plot vil jeg helt undlade at komme ind på, da det er det, der trods alt bærer filmens fremdrift. Jeg vil dog ikke undlade at kommentere, at det virker, selvom dramaet aldrig når helt op at ringe.Filmen mangler som udgangspunkt den ”hook”, der skal fange publikum. I stedet trækkes man med på en langsom, men svagt interessant tur gennem det amerikanske retssystem, og først efter ca. en time, tager filmen den drejning, der indikerer, at den er mere end en tv-film.Filmen lægger fint op til et twist, men den forsøger ikke at forcere det, og det virker faktisk fint. Ret hurtigt er linjerne trukket op, og filmens tempo øges.Som film er 'The Lincoln Lawyer', der ligger særdeles tæt op af de mange John Grisham filmatiseringer gennem de seneste år, hverken nyskabende eller langtidsholdbar. Det er klassisk brug og smid væk underholdning, der undervejs er både spændende og underholdende.Filmens forsøg på gennem McConaugheys figur at skabe en filosofisk vinkel er lidt trættende og virker lidt påklistret, men fordi filmen ikke forfalder til unødigt melodrama og forskruede effekter, så virker det hele trods alt nogenlunde.Det er underspillet, godt og solidt håndværk, uden dikkedarer, og som sådan er det ganske udmærket, men bliver aldrig mere end det.Din vurdering:

filmkorn.dk grafik kolonINFO

The Lincoln Lawyer


Produktionsår: 2011
Instruktion: Brad Furman
Manuskript:
Komponist: Cliff Martinez
Fotograf: Lukas Ettlin
Skuespillere: Matthew McConaughey, Marisa Tomei, Ryan Phillippe, William H. Macy, Josh Lucas, John Leguizamo, Michael Peña, Bob Gunton, Frances Fisher, Bryan Cranston, Trace Adkins, Laurence Mason, Margarita Levieva, Pell James, Shea Whigham.
Spilletid: 118 min
Filmstudie: Lionsgate

Detaljeret info om The Lincoln Lawyer på IMDBTilladt over 15

filmkorn.dk grafik kolonKOMMENTARER

Skriv kommentar til 'The Lincoln Lawyer'.


Navn


Spamkontrol - skriv tallet 4 med bogstaver: 

Kommentar


E-mail - bliv opdateret ved nye indlæg i denne tråd.
Frivilligt felt! - din e-mail benyttes kun til denne service.


filmkorn.dk - Info og kontaktoplysninger

Hvem er vi?
Filmkorn.dk er en seriøs hobbyblog bestyret af de to højpandede filmentusiaster Hugger og Gabriel. Bloggen blev startet i 2009 under navnet navlefnuller.dk

Hvorfor filmkorn?
Det kan synes underligt, at kalde en filmside for filmkorn i en tid, hvor de analoge filmmedier er på kraftigt tilbagetog. Og så alligevel ikke; for det digitale filmmedie bruges sjovt nok ikke kun til at skabe klinisk perfekte billeder, men også til at manipulere med de digitale pixels, som må siges at være filmkornets afløser. Foto-apps som Instagram o.lign. er blevet kæmpe successer fordi de giver brugeren mulighed for at genskabe fordums tids analoge kendetegn, som bl.a. er filmkornet.

Filmkornet lever med andre ord i bedste velgående og bygger på underlig vis bro mellem de gamle og de nye medier. Se blot de mange foraer på internettet, hvor voldsomme diskussioner finder sted, hver eneste gang en filmklassiker er blevet digitalt restaureret, og teknikerne har formastet sig til at fjerne alt, hvad der kan minde om filmkorn i billedet. Den diskussion vil vi nu ikke gå ind i. Vi vil blot konstatere, at filmkornet åbenbart er kommet for at blive.

Hvad vil vi?
På filmkorn.dk vil vi anmelde film, og vi vil diskutere film. Vi håber du vil være med til at skabe et interessant site ved at kommentere vores skriblerier.

Filmkorn.dk er et hobbyprojekt, så forvent ikke en uudtømmelig kilde af anmeldelser, men en hyggelig, lille side, hvor vi skriver om film, når tiden er til det, og når vi synes, der er noget interessant at skrive om.

Hvordan anmelder vi?
Som udgangspunkt ud fra værkets præmisser og kvalitetsmæssige håndværk.
Vi vurderer en film i forhold til genre og formål - er der lagt op til underholdning eller eftertænksomhed og hvordan klarer filmen sig på disse punkter. En anmeldelse vil altid være en subjektiv vurdering - husk det!

Karakterskala:


Fremragende


Meget god


God


Middelmådig eller kedelig


Dårlig


Umådeligt dårlig

Reklamer:
Dem gør vi os ikke rigtigt i. Vi tjener ingen penge på vores anmeldelser. Vi skriver dem udelukkende for sjov - fordi film interesserer os.

Copyright:
Al tekst på siden tilhører de oprindelige forfattere som angivet ved hver enkelt artikel. Du må gerne citere fra filmkorn.dk med kildeangivelse.
Billeder brugt i anmeldelser og lignende tilhører de respektive udgivere i henhold til loven om ophavsret.

Kontakt os:
Ønsker du at kontakte os, kan du skrive en mail til os.

Filmkorn RSS-feed

Blogdesign ©, håndkodning og SEO af Peter Gabriel.

Redaktør: Peter Gabriel.

Optimized for Safari and Firefox web browsers [Valid RSS] 

 
A Star Is Born
A Star Is Born, Bradley Cooper, film, plakat, poster, artwork
A Star Is Born er et remake af et remake af et remake. Ja, Hollywood er ikke særligt opfindsomme længere, og man graver dybere o ...
Læs anmeldelsen
Aquaman
Aquaman, James Wan, film, plakat, poster, artwork
Der lægges hårdt ud med en alt for stramt klippet forhistorie om Aquamans forældre, der i Temuera Morrisons og Nicole Kidmans f ...
Læs anmeldelsen
Den tid på året
Den tid på året, Paprika Steen, film, plakat, poster, artwork
Dysfuktionalitet er ligeså synonymt med jul som brunkager og gløgg. Jeg tror ikke der findes nogen, der ikke kan genkende mi ...
Læs anmeldelsen
Overlord, Julius Avery, film, plakat, poster, artwork Halloween, David Gordon Green, film, plakat, poster, artwork The Predator, Shane Black, film, plakat, poster, artwork The Equalizer 2, Antoine Fuqua, film, plakat, poster, artwork The Meg, Megalodon, Jon Turteltaub, film, plakat, poster, artwork Mission: Impossible - Fallout, MI6, Christopher McQuarrie, film, plakat, poster, artwork

Karakter-gennemsnit (0 film)

2019