filmkorndk

Vi bliver MEGA glade, hvis du Liker vores side.

The Last Stand

filmkorn.dk grafik kolonFILMANMELDELSE

The Last Stand, Jee-woon Kim, film, plakat, poster, artwork

© Di Bonaventura Pictures

Af 21. mar. 2013

Karakter 4 ud af 6 stjerner (God) til The Last StandThe Last Stand on IMDb

Skriv kommentar | Info om filmen | Trailer The Last Stand Trailer

80'erne lever i bedste velgående i veloplagt B-film skåret over klassisk westernskabelon!

I 80'erne var der to ubestridte megastjerner, Sylvester Stallone og Arnold Schwarzenegger. Begge lavede film, hvor de som den ultimative helt slog, sparkede, skød, ondulerede og fixede alverdens ondskab i kamp mod pastelfarvede skurke, dårlige skuespillere og masser af teaterblod, eksplosioner, skuddueller og alt for lange biljagter. Der var tale om film, hvor effekterne var i højsædet (for det meste!), og hvor såvel historie som skuespil bestemt ikke kunne siges at bruge meget af filmenes budgetter!

Nuvel, sådan var 80'erne, og vi er heldigvis videre!

Nu er det bare sådan, at såvel Schwarzenegger som Stallone begge nærmer sig de 70, men de nægter altså – ligesom deres alter egoer fra 80'erne – at give op. Tværtimod forsøger de at genoplive fordums storhed ved at lave nye udgaver af de film, de havde så stor succes med i 80'erne.

Stallone har lavet "The Expendables" (gyseligt dårlig!) og "The Expendables 2" (en underholdende guilty pleasure med tongue in cheek), og seneste den floppede "Bullet to the Head".

Schwarzenegger har medvirket i cameos i Sly's to Expendables film, men har nu med "The Last Stand" valgt at give den gas som 80'er helt.

Også denne film er floppet voldsomt på det amerikanske marked, og intet lader til at være anderledes fsva. resten af verden. Den tjener for lidt, især fordi fordums glans er gået af den gode østriger, og hans navn alene kan ikke længere trække horder af fans ind i biografmørket.

Og det er faktisk lidt en skam!

... "The Last Stand" er basalt set en western, der foregår i nutidens USA.
Den handler om den godhjertede, men trætte sheriff for den søvnige by, der grundet voldelige og blodige omstændigheder udefra den store verden er nødt til at genoptage sine gamle meritter indenfor vold, skyderi og slagsmål, for at forsvare sin lille by mod ondskaben. Da en meget ond og grusom narkokartelboss stikker af fra FBI og tager flugten mod den mexicanske grænse, går hans flugt gennem Schwarzeneggers søvnige provinsby, og kun Schwarzenegger og hans ganske urutinerede vicesheriffer er alt, der står mellem flugtkongen og hans frihed.

Det går ikke stille af sig!

Der er flere overraskende ting i denne film.

For det første blev jeg positivt overrasket over filmens underholdningsværdi – den er sgu ganske underholdende, og actionscenerne er medrivende og spændende – og aldrig for lange!

For det andet blev jeg overrasket over, at filmen tager sig god tid til at portrættere den søvnige by og dens indbyggere og det lille hold af sheriffer. Det klæder i den grad filmen, og det gør, at det virker som om, der reelt er noget på spil, noget for 80'er ikonet at slås for!

Og endelig overraskede det mig faktisk, at den gode Schwarzenegger rent faktisk leverer noget, der minder om godt skuespil. Bevares, hans accent kan han ikke løbe fra, den er som altid forfærdelig, men rollen som gammel, rutineret, træt og rolig sheriff klæder ham faktisk, og han falder ikke igennem.

Filmen forsøger ikke at være mere, end den er, og der er et par overraskelser undervejs, ligesom Schwarzeneggers evner indenfor vold ikke er overdrevne – han er en stor, gammel okse, der ikke kan slåes ned så let, og det er den måde, han klarer den unge, onde narkogangster på.

For ja, uden at spoile noget, så klarer østrigeren ærterne! Det er en 80'er film, der er klare helte og klare skurke, og 80'er-heltene kommer altid slemt til skade, men ender med at redde dagen, det sker også her.

"The Last Stand" er gedigen popcornunderholdning, der ikke lover mere, end den kan holde og ikke kræver mere, end hvad man som tilskuer kan levere.

Man når ikke at kede sig, den er sjov til tider, der er et par klassiske one-liners fra kæmpen, og actionmæssigt mister man aldrig fodfæstet. Du skal ikke forvente en film, der går ned i historiebøgerne, men som et lille, kuriøst mix mellem 80'er-filmene, westerngenren og klassisk B-filmsaction, fungerer den fint, og hvis du ser den på de præmisser, bliver du ikke skuffet!Din vurdering:

filmkorn.dk grafik kolonINFO

The Last Stand


Produktionsår: 2013
Instruktion: Jee-woon Kim
Manuskript:
Komponist: Mowg
Fotograf: Ji-yong Kim
Skuespillere: Arnold Schwarzenegger, Forest Whitaker, Titos Menchaca, Peter Stormare, Richard Dillard, Eduardo Noriega, Luis Guzmán, Sonny Landham, Jaimie Alexander, Mathew Greer, Johnny Knoxville, Chris Browning, Zach Gilford, Christiana Leucas, Harry Dean Stanton.
Spilletid: 107 min
Filmstudie: Di Bonaventura Pictures

Detaljeret info om The Last Stand på IMDBTilladt over 15

filmkorn.dk grafik kolonKOMMENTARER

Skriv kommentar til 'The Last Stand'.


Navn


Spamkontrol - skriv tallet 4 med bogstaver: 

Kommentar


E-mail - bliv opdateret ved nye indlæg i denne tråd.
Frivilligt felt! - din e-mail benyttes kun til denne service.


filmkorn.dk - Info og kontaktoplysninger

Hvem er vi?
Filmkorn.dk er en seriøs hobbyblog bestyret af de to højpandede filmentusiaster Hugger og Gabriel. Bloggen blev startet i 2009 under navnet navlefnuller.dk

Hvorfor filmkorn?
Det kan synes underligt, at kalde en filmside for filmkorn i en tid, hvor de analoge filmmedier er på kraftigt tilbagetog. Og så alligevel ikke; for det digitale filmmedie bruges sjovt nok ikke kun til at skabe klinisk perfekte billeder, men også til at manipulere med de digitale pixels, som må siges at være filmkornets afløser. Foto-apps som Instagram o.lign. er blevet kæmpe successer fordi de giver brugeren mulighed for at genskabe fordums tids analoge kendetegn, som bl.a. er filmkornet.

Filmkornet lever med andre ord i bedste velgående og bygger på underlig vis bro mellem de gamle og de nye medier. Se blot de mange foraer på internettet, hvor voldsomme diskussioner finder sted, hver eneste gang en filmklassiker er blevet digitalt restaureret, og teknikerne har formastet sig til at fjerne alt, hvad der kan minde om filmkorn i billedet. Den diskussion vil vi nu ikke gå ind i. Vi vil blot konstatere, at filmkornet åbenbart er kommet for at blive.

Hvad vil vi?
På filmkorn.dk vil vi anmelde film, og vi vil diskutere film. Vi håber du vil være med til at skabe et interessant site ved at kommentere vores skriblerier.

Filmkorn.dk er et hobbyprojekt, så forvent ikke en uudtømmelig kilde af anmeldelser, men en hyggelig, lille side, hvor vi skriver om film, når tiden er til det, og når vi synes, der er noget interessant at skrive om.

Hvordan anmelder vi?
Som udgangspunkt ud fra værkets præmisser og kvalitetsmæssige håndværk.
Vi vurderer en film i forhold til genre og formål - er der lagt op til underholdning eller eftertænksomhed og hvordan klarer filmen sig på disse punkter. En anmeldelse vil altid være en subjektiv vurdering - husk det!

Karakterskala:


Fremragende


Meget god


God


Middelmådig eller kedelig


Dårlig


Umådeligt dårlig

Reklamer:
Dem gør vi os ikke rigtigt i. Vi tjener ingen penge på vores anmeldelser. Vi skriver dem udelukkende for sjov - fordi film interesserer os.

Copyright:
Al tekst på siden tilhører de oprindelige forfattere som angivet ved hver enkelt artikel. Du må gerne citere fra filmkorn.dk med kildeangivelse.
Billeder brugt i anmeldelser og lignende tilhører de respektive udgivere i henhold til loven om ophavsret.

Kontakt os:
Ønsker du at kontakte os, kan du skrive en mail til os.

Filmkorn RSS-feed

Blogdesign ©, håndkodning og SEO af Peter Gabriel.

Redaktør: Peter Gabriel.

Optimized for Safari and Firefox web browsers [Valid RSS] 

 
The Predator
The Predator, Shane Black, film, plakat, poster, artwork
Der skal en vis portion selvtillid til for at bygge videre på en franchise, som begyndte med to gode film i henholdsvis 1987 og 1 ...
Læs anmeldelsen
The Equalizer 2
The Equalizer 2, Antoine Fuqua, film, plakat, poster, artwork
Den gamle 80er serie ligner ikke de indtil videre to film i Equalizer-serien. Den første film var intens og effektiv, og denne op ...
Læs anmeldelsen
The Meg
The Meg, Megalodon, Jon Turteltaub, film, plakat, poster, artwork
Film om hajer har af en eller anden grund altid fascineret filmgængere, naturligvis med Spielberg’s klassiker Jaws (1975) som y ...
Læs anmeldelsen
Mission: Impossible - Fallout, MI6, Christopher McQuarrie, film, plakat, poster, artwork Mamma Mia! Here We Go Again, Ol Parker, film, plakat, poster, artwork Sicario: Day of the Soldado, Sicario 2: Soldado, Stefano Sollima, film, plakat, poster, artwork Skyscraper, Rawson Marshall Thurber, film, plakat, poster, artwork Hereditary, Ondskabens hus, Ari Aster, film, plakat, poster, artwork Den skyldige, The Guilty, Gustav Möller, film, plakat, poster, artwork

Karakter-gennemsnit (26 film)

2018