filmkorndk

Vi bliver MEGA glade, hvis du Liker vores side.

The Killer Inside Me

filmkorn.dk grafik kolonFILMANMELDELSE

The Killer Inside Me, Michael Winterbottom, film, plakat, poster, artwork

© Muse Productions

Af 6. jul. 2010

Karakter 5 ud af 6 stjerner (Meget god) til The Killer Inside MeThe Killer Inside Me on IMDb

2 kommentarer | Info om filmen | Trailer The Killer Inside Me Trailer

Ubehagelig, men vedkommende fortælling om de mørkeste sider af den menneskelige psyke.

For en flittig biografgænger som mig er det en befrielse, når der kommer en film, som får hjertet til at banke, hjernen til at arbejde og fingrene til at bore sig ned i armlænet på biografsæddet. 'The Killer Inside Me' er en sådan film.En afsindig mørk og kynisk historie om de værste sider af mennesket - i mere end en forstand. En film noir, når den er allermest sort.I en lille, støvet by i 1950'ernes Texas følger vi den unge vice-sherif Lou, der klarer dagligdagens udfordringer med mundtøjet fremfor sheriffens klassiske seksløber. Hvorfor gå med pistol når byen ikke har nogen skurke, synes at være hans motto.
På et rutinebesøg til den lokale luder Joyce overraskes han af hendes iltre temperament og tydelige foragt for hans virke. Hun slår ham adskillige gange i ansigtet og sviner ham til på det groveste. Til at starte med lader Lou de mange eder og forbandelser prelle af, men efter et stykke tid er det som om, der tændes noget i ham. En indre ondskab vækkes til live, og den umiddelbart så rolige Lou begynder at udvise stærkt psykopatiske træk, som bliver starten på en uhyggelig voldsbølge i den lille by.

...
'The Killer Inside Me' er en gennemført nihilistisk fortælling om livets meningsløshed og menneskets forsøg på at give det meningsløse mening med love, regler og uskrevne normer.
Normer, som folkene i den lille by i Texas bruger til at feje det, de ikke bryder sig om ind under gulvtæppet. Her får det lov til at ligge, indtil en modig sjæl kommer forbi og undrer sig over bulerne på det ellers så nydelige tæppe.Casey Affleck er kold og afstumpet i rollen som Lou. I en af filmens stærkeste scener dræber Lou en pige ved at smadre hendes ansigt til ukendelighed. En voldsom og ubehagelig scene, hvor Lou ikke kun viser os sin allermest dyriske side, men også en minimal grad af menneskelighed, da han under maltrakteringen hvisker beroligende til pigen, at hun "Bare skal slappe af. Det er snart overstået". Et absurd scenarie, der underbygges af Michael Winterbottoms rolige instruktion, som får scenen til at virke underligt autentisk.I modsætning til andre film om seriemordere forsøger 'The Killer Inside Me' ikke at komme med nogen forklaring på Lous handlinger. Han ved dårligt nok selv hvorfor, og må ofte rationalisere sig frem til den ene absurde grund efter den anden. Der hentydes flere steder til nogle episoder i hans barndom, som muligvis har lagt kimen til den ondskab han bærer rundt på, men der konkluderes aldrig noget.Michael Winterbottom har et godt tag på filmens virkemidler og forfalder aldrig til sensationalistisk voldsforherligelse. Med den fremragende Casey Affleck i hovedrollen har han skabt en meget stemningsfuld, intelligent og tankevækkende film om et sygt menneske, og de påvirkninger et sådant individ har på den "normale" omverden, der ofte nægter at se sandheden i øjnene. Det er ikke nogen behagelig film, men en kompromisløs og rystende beskrivelse af et afstumpet menneske.Filmen er baseret på en bog af af Jim Thompson, og er tidligere blevet filmatiseret i 1976 med Stacey Keach i hovedrollen.Din vurdering:

filmkorn.dk grafik kolonINFO

The Killer Inside Me


Produktionsår: 2010
Instruktion: Michael Winterbottom
Manuskript:
Komponist: Joel Cadbury, Melissa Parmenter
Fotograf: Marcel Zyskind
Skuespillere: Casey Affleck, Kate Hudson, Jessica Alba, Ned Beatty, Elias Koteas, Tom Bower, Simon Baker, Bill Pullman, Brent Briscoe, Matthew Maher.
Spilletid: 109 min
Filmstudie: Muse Productions

Detaljeret info om The Killer Inside Me på IMDBTilladt over 15

filmkorn.dk grafik kolonKOMMENTARER

Skriv kommentar til 'The Killer Inside Me'.


Navn


Spamkontrol - skriv tallet 4 med bogstaver: 

Kommentar


E-mail - bliv opdateret ved nye indlæg i denne tråd.
Frivilligt felt! - din e-mail benyttes kun til denne service.


filmkorn.dk - Info og kontaktoplysninger

Hvem er vi?
Filmkorn.dk er en seriøs hobbyblog bestyret af de to højpandede filmentusiaster Hugger og Gabriel. Bloggen blev startet i 2009 under navnet navlefnuller.dk

Hvorfor filmkorn?
Det kan synes underligt, at kalde en filmside for filmkorn i en tid, hvor de analoge filmmedier er på kraftigt tilbagetog. Og så alligevel ikke; for det digitale filmmedie bruges sjovt nok ikke kun til at skabe klinisk perfekte billeder, men også til at manipulere med de digitale pixels, som må siges at være filmkornets afløser. Foto-apps som Instagram o.lign. er blevet kæmpe successer fordi de giver brugeren mulighed for at genskabe fordums tids analoge kendetegn, som bl.a. er filmkornet.

Filmkornet lever med andre ord i bedste velgående og bygger på underlig vis bro mellem de gamle og de nye medier. Se blot de mange foraer på internettet, hvor voldsomme diskussioner finder sted, hver eneste gang en filmklassiker er blevet digitalt restaureret, og teknikerne har formastet sig til at fjerne alt, hvad der kan minde om filmkorn i billedet. Den diskussion vil vi nu ikke gå ind i. Vi vil blot konstatere, at filmkornet åbenbart er kommet for at blive.

Hvad vil vi?
På filmkorn.dk vil vi anmelde film, og vi vil diskutere film. Vi håber du vil være med til at skabe et interessant site ved at kommentere vores skriblerier.

Filmkorn.dk er et hobbyprojekt, så forvent ikke en uudtømmelig kilde af anmeldelser, men en hyggelig, lille side, hvor vi skriver om film, når tiden er til det, og når vi synes, der er noget interessant at skrive om.

Hvordan anmelder vi?
Som udgangspunkt ud fra værkets præmisser og kvalitetsmæssige håndværk.
Vi vurderer en film i forhold til genre og formål - er der lagt op til underholdning eller eftertænksomhed og hvordan klarer filmen sig på disse punkter. En anmeldelse vil altid være en subjektiv vurdering - husk det!

Karakterskala:


Fremragende


Meget god


God


Middelmådig eller kedelig


Dårlig


Umådeligt dårlig

Reklamer:
Dem gør vi os ikke rigtigt i. Vi tjener ingen penge på vores anmeldelser. Vi skriver dem udelukkende for sjov - fordi film interesserer os.

Copyright:
Al tekst på siden tilhører de oprindelige forfattere som angivet ved hver enkelt artikel. Du må gerne citere fra filmkorn.dk med kildeangivelse.
Billeder brugt i anmeldelser og lignende tilhører de respektive udgivere i henhold til loven om ophavsret.

Kontakt os:
Ønsker du at kontakte os, kan du skrive en mail til os.

Filmkorn RSS-feed

Blogdesign ©, håndkodning og SEO af Peter Gabriel.

Redaktør: Peter Gabriel.

Optimized for Safari and Firefox web browsers [Valid RSS] 

 
A Star Is Born
A Star Is Born, Bradley Cooper, film, plakat, poster, artwork
A Star Is Born er et remake af et remake af et remake. Ja, Hollywood er ikke særligt opfindsomme længere, og man graver dybere o ...
Læs anmeldelsen
Aquaman
Aquaman, James Wan, film, plakat, poster, artwork
Der lægges hårdt ud med en alt for stramt klippet forhistorie om Aquamans forældre, der i Temuera Morrisons og Nicole Kidmans f ...
Læs anmeldelsen
Den tid på året
Den tid på året, Paprika Steen, film, plakat, poster, artwork
Dysfuktionalitet er ligeså synonymt med jul som brunkager og gløgg. Jeg tror ikke der findes nogen, der ikke kan genkende mi ...
Læs anmeldelsen
Overlord, Julius Avery, film, plakat, poster, artwork Halloween, David Gordon Green, film, plakat, poster, artwork The Predator, Shane Black, film, plakat, poster, artwork The Equalizer 2, Antoine Fuqua, film, plakat, poster, artwork The Meg, Megalodon, Jon Turteltaub, film, plakat, poster, artwork Mission: Impossible - Fallout, MI6, Christopher McQuarrie, film, plakat, poster, artwork

Karakter-gennemsnit (0 film)

2019