filmkorndk

Vi bliver MEGA glade, hvis du Liker vores side.

The Kids Are All Right

filmkorn.dk grafik kolonFILMANMELDELSE

The Kids Are All Right, Lisa Cholodenko, film, plakat, poster, artwork

© Mandalay Vision

Af 24. sep. 2010

Karakter 3 ud af 6 stjerner (Middelmådig eller kedelig) til The Kids Are All Right

Skriv kommentar | Info om filmen | Trailer The Kids Are All Right Trailer

Fremragende skuespil hjælper ikke på ujævn komedie.

Far, mor og børn er i 'The Kids Are All Right' byttet ud med mor, mor og børn. Det lesbiske forældrepar Nic og Jules har to børn sammen, som er undfanget ved sæddonation. De fungerer som mødre for dem begge, og det går egentlig ganske godt. Mor Nic er den perfektionistiske og højtuddannede mor, hvorimod Jules er lidt mere hippie-agtig og tilbagelænet. Joni, som med sine 18 år er den ældste af de to børn har det fint med denne konstellation og gør sig klar til at flytte på college. Den 15-årige Laser er imidlertid blevet nysgerrig efter at vide, hvem hans far er. Gennem sæddonorklinikken får de skabt kontakt med deres far Paul, som viser sig at være en frisindet, nede-på-jorden-type med økologisk landbrug og tilhørende restaurant. Da Paul bliver stillet overfor sin nyvundne familie vækkes noget i ham, og hans ønske om at blive en del af børnenes hverdag skaber både glæde og kaos.

...'The Kids Are All Right' vil så gerne være anderledes og åben, og er det også langt hen ad vejen. At forældrene til de to børn er lesbiske virker naturligt, og dialog og situationskomik føles for det mest ægte og genkendelig.
Det hjælpes især på vej af glimrende skuespil fra alle, hvor især Annette Bening og Julianne Moore skiller sig ud med deres indlevende spil.

Desværre er filmen hæmmet af slet skjulte moraler og stereotype personager.

Det stereotype ses især i en scene, hvor Laser må sige fra overfor sin bedste ven Clay, som på alle måder fremstilles usympatisk, og som ikke ligefrem er i kridthuset hos de to mødre. Konflikten mellem de to fremstår meget sort/hvid og uden de nuancer, som kan hæve scenen over sitcom-niveau. Det er fint nok, at vi ser, Laser kan stå på egne ben, men måden det gøres på falder udenfor resten af filmens stil.

De skjulte moraler træder frem, når filmen trods sin frisindede og åbne tone alligevel udråber nogle frem for andre til skurke. Det er synd og unødvendigt for historien, som kommer til at fremstå unuanceret og ufuldstændig.

Langt bedre går det i scenerne mellem de to mødre, hvis eksistensberettigelse sættes på en prøve, da børnenes fokus flyttes fra dem og over på det nye spændende familiemedlem. Man føler deres angst for at blive undværlige, og man forstår deres irrationelle handlinger, som følger i kølvandet. På samme måde føler man spændingen i mødet mellem børnene og deres far, hvor den klodsede dialog og det kejtede kropssprog er lige i skabet. Som publikum er man helt med på den akavethed, der må ligge i at mødes med et så nært og så alligevel ukendt familiemedlem. Hvad skal man dog tale om?

Trods flere fine iagttagelser og en overordnet sød og lidt anderledes historie kommer filmen aldrig helt i mål. Den fungerer rigtig godt i spillet mellem de to mødre, og Mark Ruffalo er både troværdig og sjov som den godmodige øko-far. Gode intentioner er bare ikke nok.Din vurdering:

filmkorn.dk grafik kolonINFO

The Kids Are All Right


Produktionsår: 2010
Instruktion: Lisa Cholodenko
Manuskript:
Komponist: Carter Burwell, Nathan Larson, Craig Wedren
Fotograf: Igor Jadue-Lillo
Skuespillere: Annette Bening, Julianne Moore, Mark Ruffalo, Mia Wasikowska, Josh Hutcherson, Yaya DaCosta, Kunal Sharma, Eddie Hassell, Zosia Mamet, Joaqu.
Spilletid: 106 min
Filmstudie: Mandalay Vision

Detaljeret info om The Kids Are All Right på IMDB

filmkorn.dk grafik kolonKOMMENTARER

Skriv kommentar til 'The Kids Are All Right'.


Navn


Spamkontrol - skriv tallet 4 med bogstaver: 

Kommentar


E-mail - bliv opdateret ved nye indlæg i denne tråd.
Frivilligt felt! - din e-mail benyttes kun til denne service.


filmkorn.dk - Info og kontaktoplysninger

Hvem er vi?
Filmkorn.dk er en seriøs hobbyblog bestyret af de to højpandede filmentusiaster Hugger og Gabriel. Bloggen blev startet i 2009 under navnet navlefnuller.dk

Hvorfor filmkorn?
Det kan synes underligt, at kalde en filmside for filmkorn i en tid, hvor de analoge filmmedier er på kraftigt tilbagetog. Og så alligevel ikke; for det digitale filmmedie bruges sjovt nok ikke kun til at skabe klinisk perfekte billeder, men også til at manipulere med de digitale pixels, som må siges at være filmkornets afløser. Foto-apps som Instagram o.lign. er blevet kæmpe successer fordi de giver brugeren mulighed for at genskabe fordums tids analoge kendetegn, som bl.a. er filmkornet.

Filmkornet lever med andre ord i bedste velgående og bygger på underlig vis bro mellem de gamle og de nye medier. Se blot de mange foraer på internettet, hvor voldsomme diskussioner finder sted, hver eneste gang en filmklassiker er blevet digitalt restaureret, og teknikerne har formastet sig til at fjerne alt, hvad der kan minde om filmkorn i billedet. Den diskussion vil vi nu ikke gå ind i. Vi vil blot konstatere, at filmkornet åbenbart er kommet for at blive.

Hvad vil vi?
På filmkorn.dk vil vi anmelde film, og vi vil diskutere film. Vi håber du vil være med til at skabe et interessant site ved at kommentere vores skriblerier.

Filmkorn.dk er et hobbyprojekt, så forvent ikke en uudtømmelig kilde af anmeldelser, men en hyggelig, lille side, hvor vi skriver om film, når tiden er til det, og når vi synes, der er noget interessant at skrive om.

Hvordan anmelder vi?
Som udgangspunkt ud fra værkets præmisser og kvalitetsmæssige håndværk.
Vi vurderer en film i forhold til genre og formål - er der lagt op til underholdning eller eftertænksomhed og hvordan klarer filmen sig på disse punkter. En anmeldelse vil altid være en subjektiv vurdering - husk det!

Karakterskala:


Fremragende


Meget god


God


Middelmådig eller kedelig


Dårlig


Umådeligt dårlig

Reklamer:
Dem gør vi os ikke rigtigt i. Vi tjener ingen penge på vores anmeldelser. Vi skriver dem udelukkende for sjov - fordi film interesserer os.

Copyright:
Al tekst på siden tilhører de oprindelige forfattere som angivet ved hver enkelt artikel. Du må gerne citere fra filmkorn.dk med kildeangivelse.
Billeder brugt i anmeldelser og lignende tilhører de respektive udgivere i henhold til loven om ophavsret.

Kontakt os:
Ønsker du at kontakte os, kan du skrive en mail til os.

Filmkorn RSS-feed

Blogdesign ©, håndkodning og SEO af Peter Gabriel.

Redaktør: Peter Gabriel.

Optimized for Safari and Firefox web browsers [Valid RSS] 

 
Jumanji: Welcome to the Jungle
Jumanji: Welcome to the Jungle, Jumanji (2017), Jake Kasdan, film, plakat, poster, artwork
Jeg var faktisk ganske glad for den originale Jumanji med Robin Williams, ikke mindst fordi jeg først så den som voksen i selska ...
Læs anmeldelsen
Star Wars: The Last Jedi
Star Wars: The Last Jedi, Star Wars: Episode VIII - The Last Jedi, Rian Johnson, film, plakat, poster, artwork
I Star Wars 7 blev der spillet med for sikre kort. Alt for mange plotdetaljer mindede om noget vi havde set før i den første Sta ...
Læs anmeldelsen
Murder on the Orient Express ( ...
Murder on the Orient Express ( ..., Mordet i Orientekspressen, Kenneth Branagh, film, plakat, poster, artwork
Mordet på Orientekspressen er nok ét af de mest ikoniske mordmysterier i moderne litteratur- og faktisk også filmhistorie, og p ...
Læs anmeldelsen
Justice League, Zack Snyder, film, plakat, poster, artwork Thor: Ragnarok, Taika Waititi, film, plakat, poster, artwork Kingsman: The Golden Circle, Matthew Vaughn, film, plakat, poster, artwork IT (2017), Andy Muschietti, film, plakat, poster, artwork Annabelle 2: Skabelsen, Annabelle: Creation, David F. Sandberg, film, plakat, poster, artwork Valerian and the City of a Thousand Planets, Linda og Valentin, Luc Besson, film, plakat, poster, artwork

Karakter-gennemsnit (1 film)

2018