filmkorndk

Vi bliver MEGA glade, hvis du Liker vores side.

The Informant!

filmkorn.dk grafik kolonFILMANMELDELSE

The Informant!, Steven Soderbergh, film, plakat, poster, artwork

© Warner Bros. Pictures

Af 30. okt. 2009

Karakter 3 ud af 6 stjerner (Middelmådig eller kedelig) til The Informant!The Informant! on IMDb

3 kommentarer | Info om filmen

Jævnt kedelig komedie med seriøse undertoner.

Man tager en god instruktør, nogle dygtige skuespillere og en utrolig historie. Så skulle man tro at succesen var i hus.Det skal siges, at jeg ikke vidste at filmen byggede på en sand historie om end, sandsynligvis, temmelig frit fortolket historie. I starten af filmen var jeg derfor i tvivl om hvorvidt de historier filmens hovedperson Mark Whitacre rodede sig ud i var sande eller opdigtede, og udtryk for en trang til at digte løgnehistorier for egen vindings skyld. Da det gik op for mig, at manden var klinisk lystløgner, og hver gang han blev grebet i en løgn, byggede en ny fantastisk og endnu mere løgnagtig historie til den foregående, gav filmen god mening.Sjove var de tilbagevendende tanker Mark Whitacre, med egen fortællerstemme, gjorde sig indimellem. Ved du for eksempel, hvorfor isbjørne skal skærme for deres sorte næse med poten? Det er så sælerne de vil fange ikke opdager dem.Til at udfylde sin karakters fysiognomi havde Matt Damon taget adskillige kilo på. Den veltrænede krop fra Bourne-trilogien var således skiftet ud med en mere burgerinspireret af slagsen.På både grafik- og lydsiden var der valgt et 70’er inspireret design. Denne anakronisme kom jeg aldrig rigtig til at forstå. Filmens handling udspiller sig nemlig fra starten af 90’erne og frem.Generelt var skuespillet helt i orden og en scene som den, hvor der kommer støj fra den lille spionspolebåndoptager i Whitacres attachétaske, hvorefter han åbner den for at tappe på båndoptageren midt i et tophemmeligt møde, var kostelig.Din vurdering:

filmkorn.dk grafik kolonINFO

The Informant!


Produktionsår: 2009
Instruktion: Steven Soderbergh
Manuskript:
Komponist: Marvin Hamlisch
Fotograf: Steven Soderbergh
Skuespillere: Matt Damon, Lucas McHugh Carroll, Eddie Jemison, Rusty Schwimmer, Craig Ricci Shaynak, Tom Papa, Rick Overton, Melanie Lynskey, Thomas F. Wilson, Scott Bakula.
Spilletid: 108 min
Filmstudie: Warner Bros. Pictures

Detaljeret info om The Informant! på IMDBTilladt for alle

filmkorn.dk grafik kolonKOMMENTARER

Skriv kommentar til 'The Informant!'.


Navn


Spamkontrol - skriv tallet 4 med bogstaver: 

Kommentar


E-mail - bliv opdateret ved nye indlæg i denne tråd.
Frivilligt felt! - din e-mail benyttes kun til denne service.


filmkorn.dk - Info og kontaktoplysninger

Hvem er vi?
Filmkorn.dk er en seriøs hobbyblog bestyret af de to højpandede filmentusiaster Hugger og Gabriel. Bloggen blev startet i 2009 under navnet navlefnuller.dk

Hvorfor filmkorn?
Det kan synes underligt, at kalde en filmside for filmkorn i en tid, hvor de analoge filmmedier er på kraftigt tilbagetog. Og så alligevel ikke; for det digitale filmmedie bruges sjovt nok ikke kun til at skabe klinisk perfekte billeder, men også til at manipulere med de digitale pixels, som må siges at være filmkornets afløser. Foto-apps som Instagram o.lign. er blevet kæmpe successer fordi de giver brugeren mulighed for at genskabe fordums tids analoge kendetegn, som bl.a. er filmkornet.

Filmkornet lever med andre ord i bedste velgående og bygger på underlig vis bro mellem de gamle og de nye medier. Se blot de mange foraer på internettet, hvor voldsomme diskussioner finder sted, hver eneste gang en filmklassiker er blevet digitalt restaureret, og teknikerne har formastet sig til at fjerne alt, hvad der kan minde om filmkorn i billedet. Den diskussion vil vi nu ikke gå ind i. Vi vil blot konstatere, at filmkornet åbenbart er kommet for at blive.

Hvad vil vi?
På filmkorn.dk vil vi anmelde film, og vi vil diskutere film. Vi håber du vil være med til at skabe et interessant site ved at kommentere vores skriblerier.

Filmkorn.dk er et hobbyprojekt, så forvent ikke en uudtømmelig kilde af anmeldelser, men en hyggelig, lille side, hvor vi skriver om film, når tiden er til det, og når vi synes, der er noget interessant at skrive om.

Hvordan anmelder vi?
Som udgangspunkt ud fra værkets præmisser og kvalitetsmæssige håndværk.
Vi vurderer en film i forhold til genre og formål - er der lagt op til underholdning eller eftertænksomhed og hvordan klarer filmen sig på disse punkter. En anmeldelse vil altid være en subjektiv vurdering - husk det!

Karakterskala:


Fremragende


Meget god


God


Middelmådig eller kedelig


Dårlig


Umådeligt dårlig

Reklamer:
Dem gør vi os ikke rigtigt i. Vi tjener ingen penge på vores anmeldelser. Vi skriver dem udelukkende for sjov - fordi film interesserer os.

Copyright:
Al tekst på siden tilhører de oprindelige forfattere som angivet ved hver enkelt artikel. Du må gerne citere fra filmkorn.dk med kildeangivelse.
Billeder brugt i anmeldelser og lignende tilhører de respektive udgivere i henhold til loven om ophavsret.

Kontakt os:
Ønsker du at kontakte os, kan du skrive en mail til os.

Filmkorn RSS-feed

Blogdesign ©, håndkodning og SEO af Peter Gabriel.

Redaktør: Peter Gabriel.

Optimized for Safari and Firefox web browsers [Valid RSS] 

 
A Star Is Born
A Star Is Born, Bradley Cooper, film, plakat, poster, artwork
A Star Is Born er et remake af et remake af et remake. Ja, Hollywood er ikke særligt opfindsomme længere, og man graver dybere o ...
Læs anmeldelsen
Aquaman
Aquaman, James Wan, film, plakat, poster, artwork
Der lægges hårdt ud med en alt for stramt klippet forhistorie om Aquamans forældre, der i Temuera Morrisons og Nicole Kidmans f ...
Læs anmeldelsen
Den tid på året
Den tid på året, Paprika Steen, film, plakat, poster, artwork
Dysfuktionalitet er ligeså synonymt med jul som brunkager og gløgg. Jeg tror ikke der findes nogen, der ikke kan genkende mi ...
Læs anmeldelsen
Overlord, Julius Avery, film, plakat, poster, artwork Halloween, David Gordon Green, film, plakat, poster, artwork The Predator, Shane Black, film, plakat, poster, artwork The Equalizer 2, Antoine Fuqua, film, plakat, poster, artwork The Meg, Megalodon, Jon Turteltaub, film, plakat, poster, artwork Mission: Impossible - Fallout, MI6, Christopher McQuarrie, film, plakat, poster, artwork

Karakter-gennemsnit (0 film)

2019