filmkorndk

Vi bliver MEGA glade, hvis du Liker vores side.

The Impossible

filmkorn.dk grafik kolonFILMANMELDELSE

The Impossible, Juan Antonio Bayona, Lo imposible, film, plakat, poster, artwork

© Apaches Entertainment,

Af 23. jan. 2013

Karakter 4 ud af 6 stjerner (God) til The Impossible - Lo imposibleThe Impossible on IMDb

Skriv kommentar | Info om filmen | Trailer The Impossible Trailer

Effekterne er uden sidestykke. Skuespillet fremragende. Historien emotionelt drænende.

"The Impossible" er ikke en underholdningsfilm. Det er to timers koncentreret smerte, fortvivlelse og død.

Døden kommer i form af en flodbølge, der på få sekunder skyller ferieidyllen væk for en mor, en far og deres tre drenge. En lille familie blandt hundrede tusinde andre mennesker, som en decemberdag i 2004 pludselig stod midt i en af nyere tids værste naturkatastrofer, da en uhørt voldsom tsunami væltede ind over land flere steder i Asien.

Det er familiens nervepirrende kamp for at finde hinanden i det smadrede landskab omkring Khao Lak i Thailand, som "The Impossible" skildrer. Og det gør den ganske effektivt og forholdsvis nøgternt.

... Med nogle dybt imponerende effekter kastes man med hovedet først direkte ned i vandmasserne, hvor vores hovedpersoner smadres rundt blandt biler, træer, elmaster og vragrester.
Nogle meget ubehagelige og intense scener, der er så ekstremt godt lavet, at man glemmer at trække vejret og blinke med øjnene.

Det er svært at nyde sin cola og popcorn til "The Impossible", for der er ikke gået mange minutter førend katastrofen indtræder og lærredet fyldes med død og ødelæggelse. Men midt i kaos gemmer sig også en gribende og rørende historie om menneskets ukuelige kamp for at overleve. Om den medmenneskelighed som heldigvis hviler i de fleste mennesker og om at vokse med opgaven, som den ældste af drengene i familien i den grad gør.

Filmen er en imponerende teknisk bedrift, hvis emotionelle kerne bygger på publikums følelse af, at det kunne have været dem, der lå og kæmpede i vandmasserne eller ikke kunne finde deres familie.

Man er følelsesmæssigt drænet når filmen er færdig, men samtidig også opløftet over den kampgejst og udholdenhed som mennesker kan udvise i pressede og usædvanlige situationer. Alligevel savnede jeg nogle dybere karakterer, som kunne have givet historien lidt mere nærvær i stedet for udelukkende at stole på publikums empati og de overbevisende effekter. Og så kan man diskutere, om det overhovedet var nødvendigt at lave en film, der i den grad svælger i umenneskelige rædsler, men jeg synes det faktisk, for hvor mange har ikke allerede glemt, at næsten 300.000 mennesker omkom for mindre end 10 år siden?Din vurdering:

filmkorn.dk grafik kolonINFO

The Impossible


Produktionsår: 2012
Alternativ titel: Lo imposible
Instruktion: Juan Antonio Bayona
Manuskript:
Komponist: Fernando Velázquez
Fotograf: Óscar Faura
Skuespillere: Naomi Watts, Ewan McGregor, Tom Holland, Samuel Joslin, Oaklee Pendergast, Marta Etura, Sönke Möhring, Geraldine Chaplin, Ploy Jindachote, Jomjaoi Sae-Limh, Johan Sundberg, Jan Roland Sundberg, La-Orng Thongruang, Tor Klathaley, Douglas Johansson.
Spilletid: 114 min
Filmstudie: Apaches Entertainment,

Detaljeret info om The Impossible på IMDBTilladt over 15

filmkorn.dk grafik kolonKOMMENTARER

Skriv kommentar til 'The Impossible'.


Navn


Spamkontrol - skriv tallet 4 med bogstaver: 

Kommentar


E-mail - bliv opdateret ved nye indlæg i denne tråd.
Frivilligt felt! - din e-mail benyttes kun til denne service.


filmkorn.dk - Info og kontaktoplysninger

Hvem er vi?
Filmkorn.dk er en seriøs hobbyblog bestyret af de to højpandede filmentusiaster Hugger og Gabriel. Bloggen blev startet i 2009 under navnet navlefnuller.dk

Hvorfor filmkorn?
Det kan synes underligt, at kalde en filmside for filmkorn i en tid, hvor de analoge filmmedier er på kraftigt tilbagetog. Og så alligevel ikke; for det digitale filmmedie bruges sjovt nok ikke kun til at skabe klinisk perfekte billeder, men også til at manipulere med de digitale pixels, som må siges at være filmkornets afløser. Foto-apps som Instagram o.lign. er blevet kæmpe successer fordi de giver brugeren mulighed for at genskabe fordums tids analoge kendetegn, som bl.a. er filmkornet.

Filmkornet lever med andre ord i bedste velgående og bygger på underlig vis bro mellem de gamle og de nye medier. Se blot de mange foraer på internettet, hvor voldsomme diskussioner finder sted, hver eneste gang en filmklassiker er blevet digitalt restaureret, og teknikerne har formastet sig til at fjerne alt, hvad der kan minde om filmkorn i billedet. Den diskussion vil vi nu ikke gå ind i. Vi vil blot konstatere, at filmkornet åbenbart er kommet for at blive.

Hvad vil vi?
På filmkorn.dk vil vi anmelde film, og vi vil diskutere film. Vi håber du vil være med til at skabe et interessant site ved at kommentere vores skriblerier.

Filmkorn.dk er et hobbyprojekt, så forvent ikke en uudtømmelig kilde af anmeldelser, men en hyggelig, lille side, hvor vi skriver om film, når tiden er til det, og når vi synes, der er noget interessant at skrive om.

Hvordan anmelder vi?
Som udgangspunkt ud fra værkets præmisser og kvalitetsmæssige håndværk.
Vi vurderer en film i forhold til genre og formål - er der lagt op til underholdning eller eftertænksomhed og hvordan klarer filmen sig på disse punkter. En anmeldelse vil altid være en subjektiv vurdering - husk det!

Karakterskala:


Fremragende


Meget god


God


Middelmådig eller kedelig


Dårlig


Umådeligt dårlig

Reklamer:
Dem gør vi os ikke rigtigt i. Vi tjener ingen penge på vores anmeldelser. Vi skriver dem udelukkende for sjov - fordi film interesserer os.

Copyright:
Al tekst på siden tilhører de oprindelige forfattere som angivet ved hver enkelt artikel. Du må gerne citere fra filmkorn.dk med kildeangivelse.
Billeder brugt i anmeldelser og lignende tilhører de respektive udgivere i henhold til loven om ophavsret.

Kontakt os:
Ønsker du at kontakte os, kan du skrive en mail til os.

Filmkorn RSS-feed

Blogdesign ©, håndkodning og SEO af Peter Gabriel.

Redaktør: Peter Gabriel.

Optimized for Safari and Firefox web browsers [Valid RSS] 

 
The Predator
The Predator, Shane Black, film, plakat, poster, artwork
Der skal en vis portion selvtillid til for at bygge videre på en franchise, som begyndte med to gode film i henholdsvis 1987 og 1 ...
Læs anmeldelsen
The Equalizer 2
The Equalizer 2, Antoine Fuqua, film, plakat, poster, artwork
Den gamle 80er serie ligner ikke de indtil videre to film i Equalizer-serien. Den første film var intens og effektiv, og denne op ...
Læs anmeldelsen
The Meg
The Meg, Megalodon, Jon Turteltaub, film, plakat, poster, artwork
Film om hajer har af en eller anden grund altid fascineret filmgængere, naturligvis med Spielberg’s klassiker Jaws (1975) som y ...
Læs anmeldelsen
Mission: Impossible - Fallout, MI6, Christopher McQuarrie, film, plakat, poster, artwork Mamma Mia! Here We Go Again, Ol Parker, film, plakat, poster, artwork Sicario: Day of the Soldado, Sicario 2: Soldado, Stefano Sollima, film, plakat, poster, artwork Skyscraper, Rawson Marshall Thurber, film, plakat, poster, artwork Hereditary, Ondskabens hus, Ari Aster, film, plakat, poster, artwork Den skyldige, The Guilty, Gustav Möller, film, plakat, poster, artwork

Karakter-gennemsnit (26 film)

2018