filmkorndk

Vi bliver MEGA glade, hvis du Liker vores side.

The Imitation Game

filmkorn.dk grafik kolonFILMANMELDELSE

The Imitation Game, Morten Tyldum, film, plakat, poster, artwork

© Black Bear Pictures

Af 30. jan. 2015

Karakter 6 ud af 6 stjerner (Fremragende) til The Imitation GameThe Imitation Game on IMDb

Skriv kommentar | Info om filmen | Trailer The Imitation Game Trailer

Fremragende periodedrama om kampen for demokratiet og kampen for retten til at være sig selv!

Benedict Cumberbatch slog med sit gennembrud som ”Sherlock Holmes” i den fremragende BBC-nyfortolkning for nogle år siden fast, at han er en stjerne, man fremover ville se rigtig meget til. Det har han cementeret med fantastiske præstationer som både helt, skurk og anti-helt i film efterfølgende, men jeg må sige, at jeg først i denne film for alvor mener, at han nu må betegnes som en superstjerne. Han spiller ganske enkelt fremragende i rollen som det homoseksuelle, asbergerramte matematikgeni Alan Turing, der med sin genialitet var med til at vinde 2. Verdenskrig.Filmen handler om det tyske kodesystem ”Enigma”, som de allierede under 2. verdenskrig ikke kunne bryde, med tab af material, mandskab og liv til følge. Kampen mod uret for at bryde koden er filmens omdrejningspunkt, og den næsten utrolige historie udfolder sig på lærredet med en sjælden elegance, der er super interessant og samtidig frygtelig spændende allerede fra første scene. Filmen formår sømløst at skifte mellem Turings fortid, tiden under 2. verdenskrig og tiden nogle år efter krigen.Filmen veksler mellem mikrosyn til makrosyn, når scener fra Turings ”værksted” skifter til scener med krigsskibe og ubåde i ubarmhjertig og trøstesløs krig.Klippestilen er genial, for den lader os forstå – hvad alle forhåbentlig vidste – at der er endog særdeles meget på spil for Turing og hans hold af genier, når de i kampen mod uret, dag efter dag, år efter år trætteløst kæmper for at bryde tyskernes kode og dermed deres overlegenhed.

... Det en fejende flot film om en anderledes mand, der under ekstraordinære omstændigheder gør det umulige.
Cumberbatch spiller med solid overbevisning og han suppleres af fremragende præstationer med undervurderede topskuespillere som Mark Strong og Charles Dance, hvor sidstnævnte simpelthen EJER lærreredet, hver gang han er på. Også Kiera Knightley beviser sine evner som skuespiller som Turings ”kærlighedsinteresse” i rollen som den matematisk-tænkende kvinde, der kæmper mod fastlåste kønsroller og mandschauvenisme.Og netop fokus på hendes kvaler i den anledning og Turings kvaler som homoseksuel i en tid, hvor det var kriminelt og strafbart, er faktisk filmens fineste pointe.Midt i al den kaos, der var 2. verdenskrig, skaber to mennesker mod alle odds grobunden for, at samfundet kan overleve nazisternes grufulde march over Europa.I øvrigt et samfund, der holder dem nede og tvinger dem til at være andet, end de reelt er og til at lyve overfor alle andre end sig selv for at klare sig.Det er en flot pointe, og filmen er præcis så rørende og rammende som den skal være, uden at bruge melodrama eller opstyltet dramatik i øvrigt.Jeg var på kanten af sædet hele vejen igennem, og filmen fortjener al den ros, den har fået, også Oscar-nomineringerne. Mit bud er, at Cumberbatch høster en Oscar for denne rolle, det kunne han sagtens, men denne film er ikke kun hans fortjeneste. Det er et klassisk eksempel på et periodedrama, hvor historien i store træk er sand, men samtidig præcis så utrolig, at den aldrig ophører med at være fascinerende.Hele holdet bag, fra forfatter, instruktør, skuespillere, komponist og klippere har formået at skabe noget, der stadig er relevant for nutidens generationer, især filmens nære pointer om Turings seksualtiet og den tragedie, den medfører, er ligeså relevant i dag som for 60 år siden.Din vurdering:

filmkorn.dk grafik kolonINFO

The Imitation Game


Produktionsår: 2014
Instruktion: Morten Tyldum
Manuskript:
Komponist: Alexandre Desplat
Fotograf: Oscar Faura
Skuespillere: Benedict Cumberbatch, Keira Knightley, Matthew Goode, Rory Kinnear, Allen Leech, Matthew Beard, Charles Dance, Mark Strong, James Northcote, Tom Goodman-Hill, Steven Waddington, Ilan Goodman, Jack Tarlton, Alex Lawther, Jack Bannon.
Spilletid: 114 min
Filmstudie: Black Bear Pictures

Detaljeret info om The Imitation Game på IMDBTilladt over 11

filmkorn.dk grafik kolonKOMMENTARER

Skriv kommentar til 'The Imitation Game'.


Navn


Spamkontrol - skriv tallet 4 med bogstaver: 

Kommentar


E-mail - bliv opdateret ved nye indlæg i denne tråd.
Frivilligt felt! - din e-mail benyttes kun til denne service.


filmkorn.dk - Info og kontaktoplysninger

Hvem er vi?
Filmkorn.dk er en seriøs hobbyblog bestyret af de to højpandede filmentusiaster Hugger og Gabriel. Bloggen blev startet i 2009 under navnet navlefnuller.dk

Hvorfor filmkorn?
Det kan synes underligt, at kalde en filmside for filmkorn i en tid, hvor de analoge filmmedier er på kraftigt tilbagetog. Og så alligevel ikke; for det digitale filmmedie bruges sjovt nok ikke kun til at skabe klinisk perfekte billeder, men også til at manipulere med de digitale pixels, som må siges at være filmkornets afløser. Foto-apps som Instagram o.lign. er blevet kæmpe successer fordi de giver brugeren mulighed for at genskabe fordums tids analoge kendetegn, som bl.a. er filmkornet.

Filmkornet lever med andre ord i bedste velgående og bygger på underlig vis bro mellem de gamle og de nye medier. Se blot de mange foraer på internettet, hvor voldsomme diskussioner finder sted, hver eneste gang en filmklassiker er blevet digitalt restaureret, og teknikerne har formastet sig til at fjerne alt, hvad der kan minde om filmkorn i billedet. Den diskussion vil vi nu ikke gå ind i. Vi vil blot konstatere, at filmkornet åbenbart er kommet for at blive.

Hvad vil vi?
På filmkorn.dk vil vi anmelde film, og vi vil diskutere film. Vi håber du vil være med til at skabe et interessant site ved at kommentere vores skriblerier.

Filmkorn.dk er et hobbyprojekt, så forvent ikke en uudtømmelig kilde af anmeldelser, men en hyggelig, lille side, hvor vi skriver om film, når tiden er til det, og når vi synes, der er noget interessant at skrive om.

Hvordan anmelder vi?
Som udgangspunkt ud fra værkets præmisser og kvalitetsmæssige håndværk.
Vi vurderer en film i forhold til genre og formål - er der lagt op til underholdning eller eftertænksomhed og hvordan klarer filmen sig på disse punkter. En anmeldelse vil altid være en subjektiv vurdering - husk det!

Karakterskala:


Fremragende


Meget god


God


Middelmådig eller kedelig


Dårlig


Umådeligt dårlig

Reklamer:
Dem gør vi os ikke rigtigt i. Vi tjener ingen penge på vores anmeldelser. Vi skriver dem udelukkende for sjov - fordi film interesserer os.

Copyright:
Al tekst på siden tilhører de oprindelige forfattere som angivet ved hver enkelt artikel. Du må gerne citere fra filmkorn.dk med kildeangivelse.
Billeder brugt i anmeldelser og lignende tilhører de respektive udgivere i henhold til loven om ophavsret.

Kontakt os:
Ønsker du at kontakte os, kan du skrive en mail til os.

Filmkorn RSS-feed

Blogdesign ©, håndkodning og SEO af Peter Gabriel.

Redaktør: Peter Gabriel.

Optimized for Safari and Firefox web browsers [Valid RSS] 

 
A Star Is Born
A Star Is Born, Bradley Cooper, film, plakat, poster, artwork
A Star Is Born er et remake af et remake af et remake. Ja, Hollywood er ikke særligt opfindsomme længere, og man graver dybere o ...
Læs anmeldelsen
Aquaman
Aquaman, James Wan, film, plakat, poster, artwork
Der lægges hårdt ud med en alt for stramt klippet forhistorie om Aquamans forældre, der i Temuera Morrisons og Nicole Kidmans f ...
Læs anmeldelsen
Den tid på året
Den tid på året, Paprika Steen, film, plakat, poster, artwork
Dysfuktionalitet er ligeså synonymt med jul som brunkager og gløgg. Jeg tror ikke der findes nogen, der ikke kan genkende mi ...
Læs anmeldelsen
Overlord, Julius Avery, film, plakat, poster, artwork Halloween, David Gordon Green, film, plakat, poster, artwork The Predator, Shane Black, film, plakat, poster, artwork The Equalizer 2, Antoine Fuqua, film, plakat, poster, artwork The Meg, Megalodon, Jon Turteltaub, film, plakat, poster, artwork Mission: Impossible - Fallout, MI6, Christopher McQuarrie, film, plakat, poster, artwork

Karakter-gennemsnit (0 film)

2019